Tisková konference k Hlinka Gretzky Cupu 2021 (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem LM (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem LM

Úterý 27.07.2021, 16:00Tiskové konference
     
    To byla poslední otázka dnešní tiskové konference. Těším se na přečtenou u přenosu ze zítřejšího zápasu, který na Letné začíná ve 20:30. (16:23:13)
     
    Pavel Vrba o posilách, že Michal Sadílek prý kvůli Spartě neodcestoval na zápas PSV do Istanbulu:

    Přestupní termín končí v září a stát se ještě může mnoho stát. Dnes je 27. července a máme ještě měsíc a půl na to, abychom mohli posílit kádr. Ale taková vyjádření, slyšel jsem takhle, že k nám jde Michael Krmenčík a vlastně nevím, kde on skončil.
     
    Pavel Vrba o zápasu Rapidu s Hartbergem, zda-li ukázal cestu jak na Rapid vyzrát:

    Vycházím ze zápasu, co jsme odehráli my s nimi ve Vídni. V takových zápasech i oni jsou v situaci jako my, že ví, že pokud zápas zvládnou, tak mají jistotu základní skupiny Evropské ligy a je to více než liga. Těší mě, že zápas proti Olomouci jsme zvládli především fotbalově, což by mohla být pro nás nějaká výhoda, ale bude to určitě jiný zápas než ten, co oni výsledkově nezvládli.
     
    Pavel Vrba o křídelních pozicích, zda-li tam má jasno o sestavě:

    Víte z historie, že vám sestavu dneska neřeknu. To jsem nedělal a nikdy dělat nebudu. Variant máme více a máme hráče, kteří v zápasech prokázali svoji kvalitu, takže víme, že máme možnost to tempo i stupňovat. Je to tedy výhoda, kdy při takové sérii máme dostatek hráčů, abychom mohli intenzitu v závěru zvětšit.
     
    Bořek Dočkal o psychické vzpruze ze zápasu s Olomoucí:

    Pro nás byl vstup do ligy velmi důležitý a i vzhledem k tomuto dvojutkání je pro nás důležité mít v nohou zápas, o němž víme, že jsme jej odehráli velmi slušně, vyhráli jsme a vytvořili jsme si řadu gólových příležitostí. Znovu se budeme muset tlačit do šancí a věříme, že i proti Rapidu budeme schopni být dostatečně kreativní, abychom si na šance počkali a mohli zápas převalit na naší stranu.
     
    Bořek Dočkal o rozpoložení mladých spoluhráčů před zápasem:

    Zatím musím říct, že z týmu cítím odhodlání. Všichni víme o důležitosti zápasu a těšíme se na něj. V zápase může být někdo nervózní více či méně, bude záležet o pocitech na tom hřišti. U našich mladých kluků nemám pocit, že by trpěli nějakou nervozitou. Máme zdravé sebevědomí, mladé kluky, kteří umí na hřišti předvést to, co předvádějí každý den na tréninku.
     
    Bořek Dočkal o myšlenkách, zda-li by Sparta měla vystaráno, pokud by postoupila přes Rapid a měla jistotu základní skupiny Evropské ligy:

    Já bych to tak nenazval, ale uvědomujeme si, že máme stanovené nějaké cíle a v případě postupu přes Rapid se zčásti přiblížíme tomu, co jsme si na začátku sezóny vytyčili jako cíle, tak je to velmi důležitý zápas pro nás. Ale určitě bychom neměli vystaráno v případě postupu, stále by před námi bylo mnoho cílů.
     
    Pavel Vrba o přípravě na případný penaltový rozstřel:

    Připravit se samozřejmě můžeme tím, že si na tréninku vyzkoušíme penalty při různých soutěžích. Včera to hráči furt trefovali velmi dobře a skoro jsme se nemohli dostat ze hřiště, ale sami víte, že když se hraje při prodloužení 120 minut, tak je to pak úplně o něčem jiném, navíc roli může hrát spousta jiných faktorů.
     
    Bořek Dočkal o sobotní prohře Rapidu s outsiderem (0:2 doma s Hartbergem):

    Vždycky to nějakou drobnou roli hrát může, protože každým zápasem si tým sbírá sebevědomí a v začátku sezóny je to důležité, aby se dařilo výsledkově, aby si hráči více věřili a projevilo se to na hře samotné.

    Máme za sebou možnost přímé konfrontace s nimi a známe jejich kvalitu. Oni vědí o co se hraje a jsou schopni během pár dní zapomenout na ligové utkání.
     
    Pavel Vrba o své úspěšnosti v kvalifikačních zápasech i přes prohru v prvním utkání:

    Hlavně jak jsou ty první dva dvojzápasy na začátku sezóny, kdy málokdo má za sebou nějaké mistrovské utkání, většinou se jde rovnou z přípravy, které nemusí být tak adekvátní jako mistrovské zápasy. Pro nás jsou ty soutěžní zápasy mnohem více o soupeři než ty přípravné, kdy se třeba v poločase vymění šest hráčů. Hráči dostanou informace o soupeři dnes i zítra u videa, vše ale bude postavené na jedné věci, musíme dát o dva góly více než soupeř.
     
    Pavel Vrba o pocitech z prvního zápasu:

    Respektujeme sílu Rapidu, víme, z čeho nás trestali, že mají dobré brejky a jsou schopni se do útočné fáze dostat ve velkém počtu hráčů. Musíme si na to dávat pozor a jít ze zabezpečené obrany, ale zároveň víme, že musíme vyhrát alespoň o dva góly. Proti Olomouci jsme měli 22 střel a doufám, že budeme stejně aktivní a dáme alespoň o dva góly více než soupeř.
     
    Bořek Dočkal o pocitech z prvního zápasu:

    Myslím, že ten zápas ukázal, co jsme tak nějak čekali, že soupeř má svoji kvalitu, dobrou organizaci hry a je dobrý v přechodu do útoku. Věřím, že domácí zápas využijeme k tomu, abychom dostali hru pod svoji kontrolu a důležitý faktor je, jak se budeme chovat po ztrátě míče. Bude to jeden z důležitých faktorů toho utkání.
     
    Pavel Vrba o zdravotním stavu týmu:

    Momentálně jsou všichni hráči zdravotně v pořádku. Někteří jako Ondřej Čelůstka mají tréninkové manko, ale všichni jsou zdravotně v pořádku.
     
    Klub zároveň využívá kamerové záznamy na vyhodnocení dění při sobotním utkání se Sigmou Olomouc. Sparta je zároveň nyní i v budoucnu připravena využít právní kroky proti jednotlivcům vykazující škodlivé a toxické jednání.
     
    Sparta se na úvod tiskové konference prostřednictvím ředitele komunikace Ondřeje Kasíka vymezila proti rasismu, trika na tuto podporu oblékli také účastníci dnešní tiskové konference.
     
    Hosty dnešní tiskové konference jsou hlavní trenér Pavel Vrba a kapitán Bořek Dočkal.
     
    Hezké odpoledne z pražské Letné, kde se uskuteční tisková konference AC Sparta Praha před zítřejším odvetným utkáním druhého předkola Ligy mistrů mezi Spartou a Rapidem Vídeň.

    První zápas se odehrál před týdnem v rakouské metropoli, kde Sparta velmi brzy vedla díky brance Ladislava Krejčího mladšího, po přestávce však Rapid dokázal zápas otočit a zvítězil 2:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.

    Tomáš Kohlmann

    bahis siteleri