Čtvrtfinále a semifinále (muži) (kon.) | Čtvrtfinále a semifinále (ženy) (kon.)
Finále (muži) Vítěz: Í. Ferreira (BRA) (kon.) | Finále (ženy) Vítěz: C. Mooreová (USA) (kon.)
konec
Finále (ženy)

Vítěz: C. Mooreová (USA)

Úterý 27.07.2021, 08:01 • Tsurigasaki Surfing Beach • Olympijské hry - Surfing
Sledujte:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (10:22:11)
     
    Medailové umístění:

    1. Carissa Mooreová (USA)
    2. Bianca Buitendagoxá (RSA)
    3. Amuro Cuzukiová (JPN)
     
    Surfařské boje, historicky první na Olympijských hrách, jsou za námi. Tři medaile se rozdaly také v ženské kategorii, zlato nakonec brala jedna z favoritek Carissa Mooreová (USA), na druhém místě skončila Bianca Buitendagoxá (RSA) a třetí se umístila domácí závodnice Amuro Cuzukiová (JPN).
     
    Souboj o zlato skončil
     
    Konečný výsledek:

    Carissa Mooreová (USA) – 14,93 bodů (4. vlna – 7,33 bodů, 5. vlna – 7,60 bodů)
    Bianca Buitendagoxá (RSA) – 8,46 bodů (6. vlna – 3,23 bodů, 8. vlna – 5,23 bodů)
     
    Podobně jako mužské finále, i tohle poznalo poměrně jasného vítěze. Carissa Mooreová (USA) sebrala zlato po dvou perfektních jízdách. Bianca Buitendagoxá (RSA) se bude muset "spokojit" se stříbrem.
     
    Pět minut do konce. Bianca Buitendagoxá (RSA) má na svém kontě jen 5,63 bodů. Už jí nezbývá moc času, aby předvedla doslova dvě super wave jízdy.
     
    Paráda, prostě paráda! Tahle má vypadat jízda o olympijské zlato. Carissa Mooreová (USA) se krásně svezla po vlně a vysloužila si hned 7,60 bodů. Tohle může být zřejmě definitivní moment, co se rozdávání zlata týče. Dohromady má Američanka už 14,93 bodů!
     
    Bianca Buitendagoxá (RSA) zatím nepředvedla žádný povedený výkon. Nemůže se dostat do svého obvyklého tempa a rytmu. Zatím díky čtvrté a páté vlně získala dohromady 3,43 bodů.
     
    Američanka začíná potvzovat roli favorita. Na třetí a čtvrté vlně získala Carissa Mooreová (USA) možná rozhodující náskok! 3,40 bodů na úvod, 7,33 bodů při druhém pokusu. Hlavně druhá jízda stála opravdu za to. Dohromady má 10,73 bodů!
     
    Na druhé vlně se Carisse Mooreové (USA) už přece lépe dařilo. 3,17 bodů není špatným příslibem pro následné počínání v poměrně rozbouřeném moři za nevlídného, nesurfařského počasí, jaké mnohdy známe z mnoha filmů.
     
    Do konce souboje o zlato zbývá dvacet pět minut. Zatím svůj pokus absolvovala Carissa Mooreová (USA), žádnou velkou díru do světa ale neudělala. Zaznamenala jen 0,50 bodů.
     
    9:31:

    Bianca Buitendagoxá (RSA) vs. Carissa Mooreová (USA)
     
    Souboj o zlato začal
     
    Souboj o bronz nebyl pro oko diváky zřejmě tak pohledný, bodovaných a především krásných jízd bylo zkrátka málo. Snad nám finále přinese zajímavější bitvu, pro oka nezaujatého diváka by to bylo jedině dobře. Je pravda, že rozbouřené moře představuje pro závodnice velký problém.
     
    Souboj o bronz skončil
     
    Konečný výsledek:

    Amuro Cuzukiová (JPN) – 6,80 bodů (3. vlna – 5,00 bodů; 4. vlna – 1,80 bodů)
    Caroline Marksová (USA) – 4,26 bodů (1. vlna – 2,33 bodů; 2. vlna – 1,93 bodů)
     
    Bronz získala Japonka! Dohromady jsme v souboji o bronz viděli jen osm jízd, a ačkoli Amuro Cuzukiová (JPN) nepředvedla žádný světoborný výkon, jedna povedená jízda jí stačila k medaili. Velmi zklamaná musí být Caroline Marksová (USA), jedna z favoritek na celkové prvenství.
     
    Caroline Marksová (USA) se nedokáže dostat na správnou vlnu. V moři spíše tápe. Amuro Cuzukiová (JPN) může zůstat v klidu.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri