Banská Bystrica – HC Slovan 5:4 (1:0 po s.n.) | Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:3 (2:3 po s.n.) | Trenčín – Spišská N. Ves 0:0 (zruš.)
Nové Zámky – Košice 5:0 (kon.) | Prešov – Nitra 3:4 (po pr.) | Poprad – Zvolen 2:3 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
HC Košice
sk Pátek 25.02.2022, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    TIPOS Extraliga má dnes na prigrame šesť zápasov 41. kola, o 17:30 hostia Nové Zámky mužstvo Košíc.

    Tímy proti sebe hrali aj v minulom kole, lepšie zápas dopadol pre Novozámčanov, ktorí zvíťazili 5:2. Čo sa tabuľkového postavenia týka, sú na tom oveľa lepšie Košičania, ktorým patrí 5. priečka so 67 bodmi na konte. N. Zámky sú predposledné jedenáste, doposiaľ nazbierali 46 bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Nové Zámky: Bakala (Lackovič) – Hatala, Bull, Knižka, Kozák, Roman, Holenda, Ligas, Tóth – Afanasjev, Šiška, Jackson – Števuliak, Langkow, Klempa – Šišovský, Barto, Ahlholm – Mišiak, Fetkovič, Ondrušek
    Trenér: Gergely Majoross

    HC Košice: Riečický (Košarišťan) – Volgin, Romančík, Cibák, Saucerman, Novota, Šedivý, Jacko – Lapšanský, Slovák, Bartánus – Rogoň, Ihnačák, Pereskokov – Klhůfek, Chovan, Mrázik – Jokeľ, Havrila, Milý
    Trenér: Kalle Kaskinen

    Rozhodca: Goga, Baluška – M. Orolin, Junek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Prvé buly vyhrali hosťujúci Košičania. Tí sa puk po krátkej dobe pokúsili nahodiť do pásma, ale duel otvárajú iba zakázaným uvoľnením.
     
    00:48
    Puk je za bránkou domáceho tímu. Na hokejke ho má Knižka a bude čakať, kým jeho spoluhráči prestriedajú.
     
    01:31
    Zdalo sa, že uvidíme prvú šancu tohto zápasu. Ahlholm mal puk na modrej čiare a pokúšal sa prekľučkovať cez košickú defenzívu. Vyzeralo to nádejne, ale napokon o puk prišiel.
     
    02:21
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Eduard Šedivý – 2 min., držanie).
     
    02:45
    Košičania vyhodili puk cez všetky čiary. Domáci gólman Bakala chcel svojim spoluhráčom pomôcť s rozohrávkou, ale takmer fatálne chyboval pred dobiedzajúcim Slovákom. Napokon ale puk upratal bezpečne na hokejky Novozámčanov.
     
    03:26
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Christopher Langkow – 2 min., krosček). Pomer síl na ľade sa vyrovná, oba celky budú hrať vo štvorici.
     
    04:41
    Hosujúci Šedivý sa vracia na ľadovú plochu. Košice majú k dispozícii skrátenú presilovku.
     
    05:00
    Obrovská šanca Nových Zámkov vo vlastnom oslabení! Výbornú prácu odviedol Šiška, ktorý puk naservíroval Jacksonovi. Brankár Riečický bol na ľade a čelil viacerým dorážkam, ale odolal im.
     
    05:26
    Aj vylúčený Langkow sa vracia na ľad. Oba tímy už hrajú v plnom počte.
     
    05:40
    Diváci v Nových Zámkoch videli menšiu šarvátku. Po nej smerujú na trestnú lavicu domáci Števuliak a hosťujúci Klhůfek. Oba tímy budú hrať dve minúty so štyrmi korčuliarmi.
     
    06:00
    Na ľadovej ploche je teraz veľa priestoru. Puk lieta z jednej strany na druhú, ale žiadne zakončenia nevidíme.
     
    07:23
    Košičania to vymysleli prihrávkou na ľavý mantinel, kde si puk prevzal Chovan. Pokúsil sa ho potiahnuť až k bránke, ale tam ho domáci odzbrojili.
     
    07:36
    Vzápätí to individuálne skúsil Lapšanský, no ani on proti pozornej domácej defenzíve neuspel.
     
    07:40
    Obaja previnilci sa vracajú na ľadovú plochu. Nové Zámky aj Košice tak pokračujú v plnom počte.
     
    08:25
    Nové Zámky zvýšili svoju ofenzívnu aktivitu. Košičania sa bránia iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    08:49
    Domácich musíme za ich aktivitu pochváliť. Fetkovič teraz dostal puk na hokejku a aj keď nebol najlepšie postavený, okamžite sa oprel do strely. Riečický jeho pokus vyrazil.
     
    09:32
    Košičania preniesli hru na opačnú polovicu klziska. Bartánus tam spoza bránky dostal puk až na Saucermana, ktorý pálil od modrej, ale iba do obetavého Šišku.
     
    10:00
    Polovica úvodnej tretiny je za nami. V Nových Zámkoch zatiaľ nevidíme žiadny okúzľujúci výkon a ani lepšie šance.
     
    11:13
    Košičania dlhým nahodením dostali puk do útočnej tretiny. Zmocnil sa ho tam Mrázek, ale nedokázal prihrať dobre postavenému Chovanovi.
     
    12:12
    Košice to skúsili opäť. Od modrej čiary vystrelil Romančík, ale nikto nemohol dorážať, pretože Bakala hru prerušil pozorným zákrokom lapačkou.
     
    12:23
    A rovnako pre istotu prerušuje aj košický brankár. Po rýchlom prechode do pásma puk na bránku nahodil Števuliak, ale Riečický si poradil.
     
    12:55
    Košičania spálili dobrú šancu. Z druhej vlny nakorčuľoval do pásma Volgin. Puk posunul Pereskokovovi a po jeho strele ešte dorážal Jokeľ, ale novozámocký gólman na zemi čaroval. Bakala nechal betón na ľade a hru sa mu podarilo prerušiť.
     
    13:12
    Zakázané uvoľnenie na strane Košíc, vhadzovať sa bude pred bránkou Riečického.
     
    13:47
    Nové Zámky majú puk na hokejkách za vlastnou bránkou a striedajú počas hry.
     
    14:22
    Novozámčania sa presunuli do pásma. Od modrej čiary tam nahadzoval Roman, ale Jacksonovi sa nepodarilo presnejšie tečovať.
     
    15:46
    Langkow si vzal puk na hokejku a skúsil to strelou spoza obrancu. Košický gólman zrejme veľa nevidel, ale puk aj tak smeroval iba tesne vedľa bránky.
     
    16:26
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ladislav Romančík – 2 min., podrazenie).
     
    16:38
    Hneď v úvode oslabenia vyhadzujú hostia puk cez všetky čiary. Bakala bude spoluhráčom pomáhať s rozohrávkou.
     
    17:36
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci tím využíva presilovku a ujíma sa vedenia! Z pravého kruhu prihral priamo pred bránku Ahlholm. Našiel tam PATRIKA ŠTEVULIAKA, ktorý mal obrovský priestor a množstvo času, takže si puk hodil na bekhend a prekvapil Riečického. Asistencie: Rasmus Ahlholm, Lukáš Kozák.
    17:36 Patrik ŠTEVULIAK - 1:0
     
    18:00
    Vylúčený Romančík sa po góle vrátil späť na ľadovú plochu a oba celky hrajú v plnom počte. Do konca tretiny zostávajú dve minúty.
     
    19:07
    Hostia nahodili puk na bránku domáceho tímu. Bakala nechcel nič riskovať a hru radšej prerušil. Nasledovať bude vhadzovanie.
     
    19:41
    Ofsajd pri útočnej snahe Košíc. Hra sa preto opäť prerušuje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina veľa hokejového umenia nepriniesla. Snahu obom celkom nemožno uprieť, ale hra je zatiaľ plná nepresností a na lepšie šance diváci čakajú iba márne. O doposiaľ jediný gól sa domáci Števuliak postaral v presilovke. Druhá tretina sa začne približne o 18:51.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:22
    Novozámčania začali aktívne. Puk si trojica útočníkov hodila až priamo pred bránku a pokračovala v ofenzíve. Riečiký hru presunul do rohu klziska.
     
    21:10
    Zakázané uvoľnenie domáceho tímu. Vhadzovať sa bude pred novozámockou bránkou.
     
    21:27
    Košičania vyhrali buly a skúsili to strelecky. Od modrej čiary pálil Cibák, ale jeho pokus nebol dostatočne dôrazný. Bakala s ním nemohol mať problémy.
     
    22:09
    Hostia zostávajú v útočnom pásme. Od pravého mantinelu strieľal Šedivý, ale jeho pokus domáci zblokovali do bezpečia.
     
    22:25
    Jackson sa pokúsil o rýchle prenesenie hry na opačnú polovicu klziska. To však domácim nevyšlo podľa predstáv, pretože na modrej čiare sa píska ofsajd.
     
    23:10
    Na ľadovej ploche skončil hosťujúci Adam Lapšanský, ktorého telom čisto dohral Hatala. Košický útočník si drží ruku a ochádza na striedačku.
     
    23:41
    Domáci Klempa pálil prudko od modrej čiary, ale puk opečiatkoval iba zadný mantinel. Aj po zmene strán sledujeme obojstrannú aktivitu sprevádzanú nedôrazom a nepresnosťami.
     
    24:45
    Košičania prenisli hru na opačnú polovicu klziska. Od modrej čiary puk nahadzoval Ihnačák, ale jeho pokus zblokoval Holenda.
     
    25:24
    Bakala pomáhal spoluhráčom s rozohrávkou, ale pri mantineli ho potrápil Mrázik. Novozámocký gólman si však puk udržal a žiadnu drámu nepripustil.
     
    26:08
    Košičania zostávajú usadení v pásme a súpera teraz poriadne trápia. Od modrej čiary veľmi nepríjmne nahadzoval Havrila. Nové Zámky teraz bránia veľmi obetavo.
     
    27:06
    Po dlhých desiatkach sekúnd sa domácemu brankárovi podarilo prerušiť hru. Z pravého kruhu nepríjemne strieľal Saucerman, ale Bakala si poradil.
     
    27:23
    Nové Zámky mohli potvrdiť známe pravidlo nedáš – dostaneš! Klempa dostal puk do pásma po pravom mantineli. Domáci potom dorážali priamo pred ležiacim Riečickým. Do odkrytej časti bránky chcel zakončiť aj Bull, ale hostia puk v poslednej chvíli stečovali na ochrannú sieť.
     
    28:02
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Patrik Števuliak – 2 min., hákovanie).
     
    28:19
    Pomer síl na ľade sa vyrovnáva. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie v hre aj hosťujúci Klhůfek.
     
    28:55
    Veľká šanca domácich! Po pravej strane prenikol do pásma Šišovský. Ukazoval sa mu aj Barto, ale Riečický napokon puk priamo pred bránkou zýzračne zastavil.
     
    29:45
    Novozámčania to ešte skúsili Bullovou strelou z väčšej vzdialenosti. Riečický ju iba vyráža do bezpečia a hra sa ani neprerušuje.
     
    30:02
    Domáci Števuliak je späť na ľadovej ploche. Domáci majú k dispozícii kratučkú presilovku.
     
    30:19
    Na ľade je už aj Klhůfek. Nové Zámky sa držia v útočnom pásme.
     
    30:32
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci tím už v hre piatich proti piatim zvyšuje svoj náskok! Afanasjev nastrelil puk na brankára Košíc, ale ten ho iba vyrazil pred seba. Následne sa spustil boj o dorážky, v ktorom sa najlepšie zorientoval ROBERT JACKSON. Asistencie: Michal Roman, Kristian Afanasjev.
    30:32 Robert JACKSON - 2:0
     
    32:40
    Novozámčania sú pri chuti. Od modrej čiary prudko pálil Klempa, ale Riečický teraz dorážky nedovolil a hru prerušil.
     
    32:43
    Košičania vyhrali buly pred svojou bránkou, ale puk okamžite odpálili iba na zakázan uvoľnenie.
     
    33:26
    Ďalšia skvelá šanca domácich! Na ľavej strane si niekoľkokrát vypýtal puk Afanasjev a opakovane strieľal. Posledná rana vyzerala veľmi nádejne, ale Riečický si puk pri pravej žrdi postrážil a hru prerušil.
     
    33:26
    Košice si berú oddychový čas. Hosťom sa v posledných minútach vôbec nedarí. Inkasovali a teraz čelia veľkému tlaku.
     
    34:40
    Novozámocká aktivita pokračuje. Spoza bránky prihrával na modrú čiaru Tóth. Našiel tam Romana, ale ten bránku tesne minul.
     
    34:51
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Matúš Holenda – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    35:32
    V úvode oslabenia sa Nové Zámky úpenlivo bránili. Čelili sérii košických prihrávok, ale jednu z nich napokon vystihli a puk poslali preč z defenzívy.
     
    36:08
    Novým Zámkom sa teraz podarilo puk vyhodiť cez všetky čiary. Košiciam pomôže s rozohrávkou brankár Riečický.
     
    36:21
    Košičania sa ale pri pokuse o prechod do pásma dopustili iba ofsajdu vo vlastnej preislovke. Hra sa prerušuje.
     
    36:21
    Do šatní odišiel za potlesku tribún domáci Barto, ktorý sa zrejme zranil pri jednom z nárazov o mantinel. Rovnako v hre nepokračuje ani hosťujúci Lapšanský, ktorý mal problém s rukou.
     
    36:51
    Vylúčený Holenda je späť na ľadovej ploche. Nové Zámky zvládli oslabenie výborne a stále neinkasovali.
     
    37:14
    Zakázané uvoľnenie domáceho celku. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Košíc.
     
    37:55
    Domáci Šišovský si puk po pravom krídle potiahol do pásma, ale bol tesne bránený Romančíkom. Aj napriek tomu sa odhodla k strele, ale trafil iba prilbu Riečického a rozhodcovia hru radšej prerušili.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny zostáva minúta. Puk lieta z jednej strany klziska na druhú.
     
    39:08
    Zakázané uvoľnenie Nových Zámkov. Bakala si bude musieť dať pozor na vhadzovanie pred svojou bránkou.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj v strednej perióde pridali domáci hokejisti jeden presný zásah a nad Košicami vedú pomerne pohodlne 2:0. Oceliari síce gólmana Nových Zámkov niekoľkokrát nebezpečne ohrozili, ale Bakala ani raz nezaváhal. Tretia tretina sa začne približne o 19:48.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    Prvé buly tejto tretiny vyhrali domáci. Puk ihneď nahodili do útočného pásma, ale tam ho pri mantineli nedokázali vybojovať späť-
     
    40:51
    Rýchla kontra Košíc. Pereskokov krížne hľadal Ihnačáka, ale puk v poslednej cvhíli vyrazil Jackson. Bakala zasahovať vôbec nemusel.
     
    41:52
    Hrá sa dlhšie bez prerušenia. Košičania sa pokúšajú rozohrať spoza vlastnej bránky, puk má na hokejke Šedivý.
     
    42:34
    Klempa získal puk na modrej čiare a v pásme ho krížne prihral na ľavú stranu. Tam bol Langkow a pálil, ale iba tesne nad košickú bránku.
     
    43:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Eduard Šedivý – 2 min., držanie).
     
    43:48
    Košice vyhodili puk z pásma. Chovan sa s ním niečo pokúsil vymyslieť aj v útoku, ale bol tam sám. Získal však aspoň cenné sekundy.
     
    44:37
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci tím druhýkrát v zápase využíva presilovku. Po skvelej krížnej prihrávke dostal puk k ľavej žrdi úplne osamotený TOMÁŠ KLEMPA. Ten už nemohol mať problém umiestniť ho za presúvajúceho sa Riečického. Asistencie: CHristopher Langkow, Robert Jackson.
    44:37 Tomáš KLEMPA - 3:0
     
    45:00
    Vylúčený Šedivý sa po inkasovanom góle vrátil medzi svojich spokuhráčov. Zdá sa, že ak chcú Košice pomýľať na bodový zisk, budú to mať iba veľmi náročné.
     
    46:13
    Novozámčania stále útočia. Fetkovič prihrával spoza bránky na Mišiaka, ale toho Košičania v poslednej chvíli odstavili a strela z toho nebola.
     
    47:18
    Košičania preniesli hru na opačnú polovicu klziska. Volgin tam najskôr strieľal, a potom aj dorážal, ale ani v jednom prípade neuspel.
     
    47:58
    Novozámčania síce preniesli hru na opačnú polovicu klziska, ale tam už v prihrávke neboli presní.
     
    48:35
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci tím ešte v pásme zostal a napokon z toho vyťažil štvrtý gól. Riečický najskôr vyrazil strelu spred modrej čiary. Potom mu však spoluhráči vôbec nepomohli. Nechali úplne nepokrytého PATRIKA ŠTEVULIAKA, ktorý po prihrávke Šišovského pridáva už svoj druhý gól v zápase. Asistencie: Peter Šišovský, Martin Knižka.
    48:35 Patrik ŠTEVULIAK - 4:0
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby zostáva rovných desať minút. Všetko nasvedčuje tomu, že všetky body zostanú v Nových Zámkoch.
     
    50:57
    Peknú šancu predviedli po dlhšom čase aj Košice. Po ľavom krídle si zbehol Havrila a dostal aj presnú prihrávku. Skúšal to príklepom, no Bakala si poradil.
     
    51:53
    Hrá sa teraz dlhšie bez prerušenia. Na opačnej polovici klziska nahodili puk na bránku Novozámčania. Tečoval ho ešte Klempa, ale len tesne vedľa konštrukcie košickej bránky.
     
    52:50
    Hosťujúci Chovan prihral do medzikružia, kde si puk stiahol Novota. Musel sa však otočiť a až potom strieľať a bránku podľa všetkého tesne minul.
     
    53:07
    Nasleduje komerčná prestávka. Nové Zámky sa po nej určite nemusia bezhlavo vrhať do ofenzívy. Majú slušný náskok, ktorý si podľa všetkého hravo ustrážia.
     
    53:43
    Košický gólman Riečický povyšiel k mantinelu a pomáha svojmu tímu s rozohrávkou.
     
    54:36
    HC Nové Zámky dali gól!
    PATRIK ŠTEVULIAK zavŕšil hetrik! Najlepšie sa zorientoval pred bránkou, kde Riečický vyrazil prudkú strelu. Spoluhráči však košickému brankárovi vôbec nepomohli, a tak iba sledoval, ako ponad jeho telo smeruje puk do prázdnej časti bránky. Asistencie: Tomáš Klempa, Christopher Langkow.
    54:36 Patrik ŠTEVULIAK - 5:0
     
    56:00
    Do konca zápasu zostávajú štyri minúty. Košičania odídu z Nových Zámkov s debaklom. Otázkou už iba zostáva, či sa im podarí vsietiť aspoň jeden čestný gól.
     
    56:34
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Ferdinand Tóth.
     
    57:12
    Košičania zbierajú puk za vlastnou bránkou a budú zakladať novú útočnú akciu.
     
    57:33
    Novozámčania teraz dokonca zaútočili vo vlastnom oslabení, o čo sa postaral Ondrušek. Domáci tím má duel plne pod kontrolou.
     
    58:19
    Do niekoľkých zakončení sa teraz dostali aj hostia. Ani v jednom prípade však neuspeli. Vyzerá to, že Bakala si udrží čisté konto.
     
    58:51
    Novozámocký brankár opäť prerušil hru a bude nasledovať buly. Zdá sa, že domáci tím si skutočne udrží čisté konto.
     
    59:23
    Nové Zámky ešte rozohrávajú spoza svojej svätyne. Nikam sa však nemusia ponáhľať. Diváci sú už na nohách a oslavujú zisk troch bodov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Nové Zámky doma hladko zdolali Košice rozdielom triedy. Hetrik si pripísal útočník Patrik Števuliak a čisté konto brankár Daniel Bakala. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (20:20:19)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 18. Števuliak (Ahlholm, Kozák), 31. Jackson (Roman, Afanasjev), 45. Klempa (Langkow, Jackson), 49. Števuliak (Šišovský, Knižka), 55. Števuliak (Klempa, Langkow)


    HC MIKRON Nové Zámky: Bakala (Lackovič) – Hatala, Bull, Knižka, Kozák, Roman, Holenda, Ligas, Tóth – Afanasjev, Šiška, Jackson – Števuliak, Langkow, Klempa – Šišovský, Barto, Ahlholm – Mišiak, Fetkovič, Ondrušek
    Trenér: Gergely Majoross

    HC Košice: Riečický (Košarišťan) – Volgin, Romančík, Cibák, Saucerman, Novota, Šedivý, Jacko – Lapšanský, Slovák, Bartánus – Rogoň, Ihnačák, Pereskokov – Klhůfek, Chovan, Mrázik – Jokeľ, Havrila, Milý
    Trenér: Kalle Kaskinen

    Rozhodčí: Goga, Baluška – M. Orolin, Junek
    bahis siteleri