Everton – Manchester Utd. 1:0 (kon.) | Arsenal – Brighton 1:2 (kon.) | Southampton – Chelsea 0:6 (kon.)
Watford – Leeds 0:3 (kon.) | Aston Villa – Tottenham 0:4 (kon.)
konec
Arsenal FC
1:2 (0:1)
Brighton & Hove Albion
Sobota 09.04.2022, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Centr na malé vápno nyní dostal z pravé strany Gabriel a jeho prudkou hlavičku vyráží Robert Sánchez zákrokem dne na rohový kop!
     
    90+3
    Albert Sambi Lokonga se dostal na ose hřiště a možná trochu na levé straně k ráně z dvaceti metrů, jeho zakončení na zadní tyč však Robert Sánchez chytá do rukavic.
     
    90
    Robert Sánchez nyní hodně dlouho otálel s rozehráním standardní situace od vlastní šestnáctky a sudí Coote mu ukazuje žlutou kartu za zdržování hry.
    89. Martin ÖDEGAARD - 1:2
     
    89
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Když to nejde složitě, udělej to jednoduše! Gunners snižují na 1:2! Granit Xhaka posunul míč na pravé straně MARTINU ÖDEGAARDOVI, jenž se na dobrých třiceti metrech napřáhl a jeho rána zapadla do levého horního rohu, tady se ale musí říct, že brankář Robert Sánchez výrazně chyboval. Na každý pád ztrácí Arsenal na svého soupeře už jen jeden gól! Asistence: Granit Xhaka.
    89.
     
    89
    U míče jsou Martin Ödegaard, Cédric Soares a Nicolas Pépé. Byl to první jmenovaný, kdo vystřelil levačkou, jenže jeho pokus zastavilo břevno a stejně tak dorážku Saky.
     
    86
    Tohle nebyla vůbec špatná střela! Albert Sambi Lokonga napřáhl asi na pětadvaceti metrech a cpal svůj pokus do pravého horního rohu klece Gunners. Ten jeho projektil nakonec těsně minul!
     
    85
    Brighton využívá ošetření Sáncheze k tomu, aby ještě vystřídal. Ze hry je Leandro Trossard, střelec prvního gólu. Na hřišti už běhá Adam Webster.
     
    83
    Závar ve vápně Brightonu, Bukayo Saka přihrál pod sebe, kde v pádu zakončoval Nicolas Pépé, jehož střelu zblokoval Lewis Dunk. Útočník Arsenalu pak spadl přes Sáncheze, jenž je otřesený a nechá se ošetřit.
     
    82
    Danny Welbeck vyrazil po pravé straně rychle kupředu, Albert Sambi Lokonga ho dojel zezadu skluzem a po právu si prohlédne žlutou kartičku.
     
    77
    Enock Mwepu po lehčím zranění opouští hřiště. Místo něj teď bude po trávníku pobíhat Tariq Lamptey, jenž je určitě rád, že se konečně dostal na pažit.
     
    74
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Gabriel Martinelli, přichází Nicolas Pépé.
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Yves Bissouma, přichází Adam Lallana.
    67. Enock MWEPU - 0:2
     
    67
    Brighton právě vstřelil branku!
    Nádherná akce Brightonu a ještě hezčí gól Racků, kteří k šoku všech vedou na Emirates Stadium 2:0! Moisés Caicedo na pravé straně zakombinoval s Leandrem Trossardem a dostal přihrávku k brankové čáře. Odtud poslal zpětnou přihrávku obloučkem na velké vápno, kde se do míče z halfvoleje opřel ENOCK MWEPU, jenž přesnou ranou k levé tyči zdvojnásobuje vedení Albionu! Asistence: Moisés Caicedo.
     
    62
    Gunners zakombinovali na pravé straně a získali další roh. Mezitím také střídají. Emile Smith-Rowe dohrál, místo něj je na trávníku Edward Nketiah.
     
    61
    Pascal Groß našel centrem od pravého rohového praporku na hranici velkého vápna Lewise Dunka. Jeho hlavičku do levého horního rohu brány chytá Aaron Ramsdale do rukavic.
     
    52
    Moisés Caicedo nyní v souboji o míč téměř na polovině hrací plochy podrazil Martina Ödegaarda a po zásluze si prohlédne kartonek žluté barvy.
     
    50
    Bukayo Saka se snažil překonat defenzivu Brightonu na ose hřiště. Když to nešlo fotbalově, zkusil simulovat a před Dunkem skočil na zem. Sudí Coote však vše dobře viděl a ukazuje Sakovi žlutou kartu.
     
    48
    Albert Sambi Lokonga se hnal středem hřiště kupředu, fauloval ho nejspíš Moisés Caicedo, soupeři u něj byli hned tři. Sudí Coote píská faul, ačkoliv si nejsem jistý, že došlo k závažnému kontaktu. Na každý pád má Arsenal k dispozici skvělou standardku na ose hřiště pět metrů za vápnem Brightonu!
     
    45+2
    Sudí Coote však dostává od VARu upozornění, že se bude muset ještě podívat na video. Velké napětí na Emirates Stadium končí velkou nespokojeností, branka totiž pro vskutku milimetrový ofsajd neplatí!
    45+1. Gabriel Martinelli (ARS)
     
    45+1
    Arsenal srovnává gólem do šatny! Po rohovém kopu z pravé strany vrátil míč hlavičkou před klec Brightonu Gabriel a GABRIEL MARTINELLI doťukl balon hlavou z bezprostřední blízkosti do sítě Brightonu! Asistence: Gabriel.
     
    44
    Nedůraz v obraně Gunners nyní vedl k tomu, že se na hranici velkého vápna mohl opřít do balonu Enock Mwepu. Jehož nepovedená přízemní rána však minula pravou tyč svatyně Arsenalu, navíc nebyla moc prudká.
     
    40
    Aaron Ramsdale sbírá balon nasměrovaný do jeho pokutového území a rozehrává kupředu, kde s míčem přes půlící čáru spěchal Albert Sambi Lokonga. Toho však nataženou nohou podrazil Pascal Groß a také on si zapíše žlutou kartu.
     
    39
    Marc Cucurella vyvážel balon od šestnáctky Brightonu, když ho v plné rychlosti z boku sestřelil k zemi Martin Ödegaard, jenž za své počínání vidí žlutou kartu.
    37.
     
    37
    Emile Smith-Rowe nyní přišel k šanci jako slepý k houslím, když k němu propadla přihrávka z levé strany přes dva bránící hráče. Jeho zakončení z bezprostřední blízkosti však sráží na roh skvělým skluzem Lewis Dunk!
     
    35
    Vidíme první žlutou kartu utkání. Po nepřesné kombinaci Racků nabral míč Bukayo Saka, jenž s ním pádil k půlící čáře. Zezadu ho však podrazil Yves Bissouma, jenž za svůj zákrok uvidí žlutý kartonek.
    29. Leandro TROSSARD - 0:1
     
    29
    Brighton právě vstřelil branku!
    Šok na Emirates Stadium, Racci vedou 1:0! Lewis Dunk poslal dlouhý balon kupředu na pravou stranu hřiště, kde téměř od brankové čáry přihrával Enock Mwepu pod sebe na penaltu, kam si naběhl zcela nehlídaný LEANDRO TROSSARD, jenž parádní ranou uklidil míč k zadní tyči, Aaron Ramsdale se natahoval naprosto marně! Brighton se ujímá nejtěsnějšího vedení! Asistence: Enock Mwepu.
     
    27
    Cédric Soares přiťukl míč na kopačku Bukaya Saky, jenž z pravé strany centroval na zadní tyč, kde však Gabriel v dobré pozici hlavičkoval jen do boční sítě klece Racků!

    Petr Šatalík

    Branky: 89. Ödegaard (Xhaka) – 29. Trossard (Mwepu), 67. Mwepu (M. Caicedo)

    Karty:   39. Ödegaard (ARS), 50. Saka (ARS), 82. Lokonga (ARS) – 35. Bissouma (BRN), 40. Groß (BRN), 52. M. Caicedo (BRN), 90. Sánchez (BRN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:19.
    Arsenal FC: Ramsdale – Soares, White, Gabriel, Xhaka – Ödegaard, Smith-Rowe (62. Nketiah), Lokonga – Saka, A. Lacazette (C), Martinelli (74. Pépé).
    Náhradníci: Leno – Holding, N. Tavares, Ogungbo, Swanson, Giraud-Hutchinson, Alnaní, Pépé, Nketiah.

    Trenér: Mikel Arteta.

    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Veltman, Dunk (C), Cucurella – Mwepu (77. Lamptey), Groß, M. Caicedo, Bissouma (74. Lallana), Mac Allister – Trossard (85. Webster), Welbeck.
    Náhradníci: Steele – Lamptey, Webster, Offiah, Lallana, Alzate, March, Maupay, Sarmiento.

    Trenér: Graham Potter.

    Rozhodčí: Coote – Hussin, Hopton.

    Diváci: 60 112
    bahis siteleri