Newcastle – Liverpool 0:1 (kon.) | Aston Villa – Norwich 2:0 (kon.) | Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Watford – Burnley 1:2 (kon.) | Wolverhampton – Brighton 0:3 (kon.) | Leeds – Manchester City 0:4 (kon.)
konec
Leeds United
0:4 (0:1)
Manchester City
Sobota 30.04.2022, 18:30 • Elland Road, Leeds • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem příznivcům kvalitního fotbalu ze staré dobré Anglie. Premier League má před sebou více méně čtyři závěrečná kola. My se tentokrát v textovém přenosu zaměříme na souboj, ve kterém jde o sestup i o titul. Leeds United v něm přivítá na Elland Road Manchester City.
     
    Leeds United

    Pávi jsou aktuálně na trochu ošemetném 16. místě Premier League se ziskem čtyřiatřiceti bodů. Na sestupové pásmo tak mají pětibodový náskok, jenže Everton, který průběžně drží prvního černého Petra, má zápas k dobru, takže to může být také náskok pouze tříbodový. Burnley se navíc dnes již před zápasem Leedsu se City utká s Watfordem a jeden z konkurentů United v boji o záchranu tak určitě získá body, Whites budou přát spíš Sršňům, na které mají větší náskok, výhra Klaretů by znamenala, že by Burnley mělo s Leedsem stejný bodový zisk.
    Forma United je skvělá, v posledních pěti utkáních nepoznali hořkost porážky a celkově si připsali jedenáct bodů za tři výhry a dvě remízy. V nedávné době vyhráli 3:0 na půdě Watfordu a následně zvládli uhrát bezbrankovou remízu na trávníku Crystal Palace. Jenže proti City budou hráči Leedsu těžkým outsiderem a bookmakeři se shodují v tom, že neporazitelnost Pávů dnes dojde svému konci.
     
    Manchester City

    Nádherný souboj o titul svádí v letošní sezóně Citizens s Liverpoolem. Manchester je aktuálně ve vedení, patří mu 1. příčka Premier League a na svém kontě má už parádních osmdesát bodů. Jenže Reds jsou jen o bodík zpět, takže si výběr Pepa Guardioly nesmí dovolit nejmenší zaváhání, protože to by mohlo vyrvat trofej z jeho rukou. A na Etihad Stadium po poháru hodně touží, vracet se tam bez něj by určitě znamenalo neúspěch.
    Forma Citizens je samozřejmě také velice dobrá, neprohráli posledních sedm ligových duelů a z předchozích pěti urvali tři výhry, v tomto ohledu je tak jejich výkonnost totožná s tou Leedsu. V nedávné době Manchester skolil na své půdě Brighton 3:0 a po něm také Watford 5:1. Očekává se, že na Elland Road si zvládne poradit také se zdejšími United.
     
    Poslední vzájemný souboj

    Oba celky se už v sezóně střetly. K jejich souboji došlo v prosinci loňského kalendářního roku, kdy se na Etihad Stadium konala totální demolice Leedsu. Citizens v ní rozdrtili United rozdílem dvou tříd – 7:0! Již po třinácti minutách vedl Manchester 2:0 a suverénně si došel pro tři body. Jediným dvougólovým střelcem však byl Kevin De Bruyne, což ovšem ukazuje obrovskou sílu Sky Blues na všech postech.
     
    Úvodní sestavy:

    Leeds United: Meslier – Ayling, Struijk, Cooper (C), Firpo – Koch – Raphinha, Dallas, K. Phillips, Harrison – Rodrigo.

    Náhradníci: Klaesson – Llorente, C. Cresswell, D. James, Bate, Klich, Shackleton, Gelhardt, S. Greenwood.
    Trenér: Jesse Marsch.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Dias, Laporte, Aké – Rodri, Gündoğan (C) – Grealish, Foden, Sterling – Jesus.

    Náhradníci: Steffen – Egan-Riley, Zinčenko, Mbete, McAtee, De Bruyne, B. Silva, Fernandinho, Mahriz.
    Trenér: Pep Guardiola.

    Rozhodčí: P. Tierney – C. Hatzidakis, N. Davies – D. Coote.
     
    Příjemný fotbalový podvečer přeji ještě jednou všem fandům kvalitní kopané. Za malou chvilku začíná na Elland Road boj o titul Premier League. Zdvihne Manchester City hozenou rukavici Liverpoolu, který dnes vyhrál na St. James´ Partku nad Newcastelem 1:0? Odpověď se dozvíme za necelé dvě hodiny. Zápas Leedsu s Citizens za chvíli začíná.
     
    Úvodní los je za námi, fotbalisté ještě tradičně před startem utkání pokleknou a může se rozehrát, velký fotbalový svátek začíná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté City. Balon poslali až k brankáři Edersonovi, který vykopává balon na pravou stranu hrací plochy.
     
    1
    Hned v první minutě začíná Manchester demonstrovat svůj velký tlak. Před Jackem Grealishem zahraje Luke Ayling balon raději jen do zámezí.
     
    2
    Rúben Dias dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, kde si balon rychlou narážečkou vyměnil s Jackem Grealishem, který zatím operuje na velkém prostoru.
     
    3
    Nathan Aké dostal přihrávku na levou stranu a vysunul u lajny sprintujícího Jacka Grealishe, který na středu hřiště předal mičudu Ilkayi Gündoğanovi, jenž dnes nese kapitánskou pásku City.
     
    3
    Ve třetí minutě se fotbalisté Manchesteru dostali k první standardní situaci, když na pravé straně zahrál rohový kop Phil Foden. Defenziva United však jeho centr poslal do zámezí.
     
    4
    Rodrigo se vydal na levé straně v rychlém brejku bleskově kupředu a jeho střelu ve vápně Citizens musel zablokovat dobře se vrátivší Ilkay Gündoğan.
     
    5
    João Cancelo posouvá mičudu podél pravé lajny dozadu za sebe, kde je Rodri. Ten pošle balon až k brankáři Edersonovi.
     
    6
    Kalvin Phillips fauloval na levém kraji trávníku Phila Fodena, jenž chvilku přemýšlel o rychlé rozehrávce, ale nakonec od míče odchází.
     
    7
    Vidíme první žlutou kartu utkání a to zcela zasloulenou, Júnior Firpo objal zezadu Fodena, jako by to byla jeho milenka a zastavil jeho postup. Sudí píská do píšťalky a ukazuje hříšníkovi žlutý kartonek.
     
    8
    Po centru Ilkaye Gündoğana z pravé strany na malý čtverec šestnáctky Leedsu hlavičkoval Nathan Aké, jehož pokus však šel vysoko nad klec United.
     
    9
    Ederson vyběhl před vlastní pokutové území a zapojí se do rozehrávky, přihrává míč na Aymerica Laporta, který má na pravé straně volného Phila Fodena.
     
    10
    Citizens zatím dominují v držení míče a tlačí Pávy k jejich kleci. Do vyložené pozice se však zatím nedostali. Dosud jim trochu chyběla finální fáze. Nyní vybojoval na pravé straně šestnáctky United Raheem Sterling rohový kop pro Manchester.
     
    11
    Phil Foden centroval z pravého rohového praporku na přední tyč, kde však defenziva Leedsu zvládla balon přizvednout a ten tak šel do zámezí.
     
    12
    Vyskký míč jde na levou stranu hrací plochy, Jack Grealish tentokrát mičuu ideálně nezpracoval, ale po faulu Dallase na Sterlinga bude mít Manchester výhodu volného přímého kopu.
     
    13
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Citizens jdou na startu utkání zaslouženě do vedení po svém velkém tlaku. Ilkay Gündoğan přeběhl přes míč a Phil Foden zakroutil balon z levé strany levačkou na malé vápno United, kde míč lehkou hlavičkou usměrnil k zadní tyči RODRI, jenž tak posílá Manchester do vedení 1:0! Asistence: Phil Foden.
    13. RODRI - 0:1
     
    14
    Nyní se ale žlutí na straně Citizens. Jack Grealish ve středu hrací plochy sestřelil ostrým skluzem Stuarta Dallase a vidí žlutou kartu.
     
    15
    Robin Koch a Aymeric Laporte se nyní střetli hlavami v souboji u klece Citizens a potřebují chvilku na vzpamatování a na to, aby se dostali zpět do hry.
     
    16
    Stále ještě leží na hrací ploše jak Robin Koch, tak Aymeric Laporte, kteří se opravdu silně srazili hlavami a na hřišti se nad nimi sklání snad čtveřice lékařů. Trochu lépe už vypadá obránce Leedsu, který se zvládl posadit, zatímco zadák City stále leží na zemi a doktoři světlem zkouší pohyblivost jeho očí.
     
    17
    Stále ještě probíhá ošetřování obou stoperů. Nyní už se naštěstí zvládl posadit i Aymeric Laporte. Není však jasné, zda borci budou moci v duelu pokačovat. I Koch podstupuje oční kontrolu.
     
    18
    Aymeric Laporte má očividně něco s čelistí, kterou mu lékaři kontrolují. Hra tak dostává trochu skluz, na obou střídačkách se rozcvičují náhradníci.
     
    19
    Aymeric Laporte nejspíš bude pokračovat v utkání. Robin Koch zamířil do zámezí, kde podstoupí další ošetření, zadák Citizens je na tom podobně. Oba borci si nyní sportovně podali ruce.
     
    20
    Oba zadáci jsou vpuštěni zpět na hřiště a hra je opět zahájena. Stuart Dallas vhazuje mičudu zpět do hry na pravé čáře.
     
    21
    Nathan Aké spěchá s balonem zpět ke své kleci, vyměňuji si přihrávku s brankářem Edersonem a následně na straně rozjíždí akci Citizens.
     
    22
    Phil Foden zatím hraje v obrovské formě, nyní pláchl na pravém křídle dvěma soupeřům, teprve třetí protivník mu ukopl balon do zámezí.
     
    23
    Přihrávka Leedsu na pravou stranu, kde za obranu Citizens zabíhal Raphinha, byla moc prudká a skončila v zámezí. Navíc mířila do ofsajdu.
     
    24
    Trávník na Elland Road je zasypán papírovými růžemi, které na hrací plochu hází diváci. Hráči i sudí se nyní rychle snaží uklidit podél pravé lajny, kde nyní postupuje kupředu Phil Foden.
     
    25
    Stuart Dallas stihl jen tak tak zahrát balon domů před silně dotírajícím Nathanem Akém. Následně se však hráči Citizens přece jen na balon dostali.
     
    25
    Rodri nyní poslal do vápna United kolmou přihrávku, která však byla pro jeho spoluhráče moc prudká a skončila jen v náruči Ilana Mesliera.
     
    26
    Po akci Nathana Akého získali Sky Blues rohový kop, který rozehráli na levé straně k přední tyči. Balon však defenziva United odvrátila a Raphinha jej vyváží až k půlící čáře.
     
    27
    Raheem Sterling se snažil proniknout kupředu po pravém křídle, jenže Júnior Firpo u něj byl na těsno a mičudu mu ukopl do zámezí.
     
    28
    Manchester nyní lacino ztratil balon ve středu hrací plochy. Mateusz Klich toho však nijak využít nedokázal, míč rychle ztratil.
     
    29
    Jack Grealish se opět šikovně protáhl kolem svého strážce na levé straně hrací plochy. Ale jeho centr do pokutového území zvládla defenziva United odvrátit do bezpečí.
     
    30
    Robin Koch se snažil prudkou přihrávkou vysunout za obranu Citizens Stuarta Dallase, jenže ten je defenzivou Manchesteru i čárovým nachytán v ofsajdu.
     
    31
    Robin Koch rozehrává znovu na středu hrací plochy. Vysoký pas na pravou krajní čáru zvládl dostat Stuart Dallas hlavičkou ve výskoku zpět do hřiště. Tam ale mičudu sbírají hráči City.
     
    32
    Kalvin Phillips seběhl do středového kruhu, aby pomohl svým stoperům s rozehrávkou. Následně jde po levém křídle kupředu Júnior Firpo.
     
    33
    Robin Koch vysokým centrem přenesl hru z levé strany na pravou. Stuart Dallas přihrávku na první dobrou ideálně nezpracoval. Druhý pokus už se mu ale povedl.
     
    34
    Júnior Firpo obdržel křižný vysoký balon z pravé strany na levou a na straně šestnáctky soupeře se s ničím nepáral a vypálil. Jeho rána šla jen kousek nad břevno klece Citizens.
     
    35
    Manchester je od vstřelení vedoucí branky trochu v útlumu, Raphinha nyní aktivně napadal rozehrávku Citizens, kteří zahráli míč jen do zámezí.
     
    36
    Raphinha si pěkně seběhl z pravého křídla s míčem u kopačky do vápna Citizens. Tam však došlo k nedorozumění hráčů Leedsu a přihrávka jmenovaného fotbalisty žádného parťáka nenašla.
     
    37
    João Cancelo udržel balon u pravé krajní čáry a vysokým centrem našel na levé straně šestnáctky soupeře Gabriela Jesuse. Ten si míč vytáhl na osu hřiště a z hranice velkého vápna vyslal přízemní projektil, který však Ilan Meslier v pohodě chytá.
     
    38
    Na pravém křídle se znovu snažil probít Phil Foden, který obdržel přihrávku od Cancela. United dokázali odehrát balon před záložníkem City do zámezí.
     
    39
    Na druhé straně zase předvedl své rychlé nohy Stuart Dallas a jeho přihrávka je obranným valem Citizens sražen na rohový kop.
     
    40
    Raphinha nacentroval od pravého rohového praporku na zadní tyč. Tam však hrála prim defenziva Citizens, která dokázala dostat balon do bezpečí.
     
    41
    Fotbalisté City rozehrávají od vlastní šestnáctky, na levé straně hrací plochy si Ilkay Gündoğan a Nathan Aké vyměnili několik přihrávek a nyní míří kupředu Jack Grealish, který se zlobí, že byl faulován, ale sudí pískat nehodlá.
     
    42
    Gabriel Jesus se nyní velice lacino dostal před vápnem soupeře k míči a posunul balon k Raheemu Sterlingovi, jenž pálil ze vzdálenosti penalty, jenže do jeho rány skvěle padl Luke Ayling, kterému se povedlo pokus zablokovat.
     
    43
    Stuart Dallas ve středu hrací plochy fauloval Ilkaye Gündoğana a Citizens tak budou zahrávat standardní situaci z půlky hrací plochy.
     
    44
    Manchester začíná utahovat smyčku kolem vápna City. Gabriel Jesus a Raheem Sterling si ve vápně soupeře vyměnili pár přihrávek. Do zakončení se však zatím neprobili.
     
    45
    Phil Foden posílá balon dozadu svým obráncům. Na půící čáře ho drží Rúben Dias, který následně rozehrává na pravé křídlo.
     
    45+1
    Sudí Tierney nastaví v první půli minimálně čtyři minuty nad rámec základní hrací doby. V té první se snažil ukázat João Cancelo. Jeho sražený pas kupředu končí v náruči Mesliera.
     
    45+2
    Jack Grealish neměl nyní dost prostoru na levé straně, takže musí hrát jen za sebe, kde je Nathan Aké, který bude přenášet hru svým pasem doprava.
     
    45+3
    Jack Grealish a Stuart Dallas leží po vzájemném ostrém střetu na hřišti. Hůř je na tom záložník Leedsu, jenž se zatím nezvedá z trávníku.
     
    45+4
    Jack Grealish je v pořádku na nohách, ale Stuart Dallas pořád leží na hrací ploše, kde o něj pečují lékaři United. Vypadá to, že se bude muset střídat.
     
    45+5
    Původně nastavený vypršený čas vypršel, bude se však přidávat další. Stuart Dallas v dnešním duelu nejspíš dohrál. Na trávník pro něj dorazila nosítka a rozcvičují se jeho náhradníci.
     
    45+6
    Pokud správně počítám, tak u Dallase je aktuálně sedm hráčů realizačního týmu Leedsu. Ti jej nyní konečně pomalu a šetrně nakládají na lehátka.
     
    45+7
    Stuart Dallas je odnášen na nosítkách z hřiště, drží se za obličej. My věříme, že bude co nejdřív zase v pořádku.
     
    45+7
    Střídání v týmu Leeds United:
    ze hřiště odchází Stuart Dallas, přichází Daniel James.
     
    45+8
    Konečně se znovu hraje, centr ze standardní situace zvládla defenziva Leedsu odvrátit do bezpečí. Raphinha je ale pod tlakem napadajícího Gabriela Jesuse.
     
    45+9
    Rodri ještě přihrál před velké vápno Raheemu Sterlingovi, jehož pokus z větší dálky však zvládla obrana Leedsu zablokovat.
     
    45+9
    První poločas skončil.
     
    Téměř hodinová první půle je tak konečně za námi. Duel Leedsu se City se zatím odvíjí dle papírových předpokladů. Manchester byl hlavně v úvodu duelu lepším celkem. Svou převahu korunoval již ve 13. minutě úvodní trefou Rodriho. Od té doby se však hra trochu vyrovnala. Pávi již nejsou pouze pevně bránícím celkem, ale vyráží i k rychlým brejkům a já věřím, že ve druhé pětačtyřicítce ještě mohou míchat kartami v boji o titul. Do druhé pětačtyřicítky vstoupí totiž tým Pepa Guardioly jen s hubeným jednobrankovým náskokem.
     
    Statistiky 1. půle

    Držení míče: 38 % – 62 %
    Střely na bránu: 0 – 2
    Střely mimo: 1 – 1
    Rohové kopy: 1 – 3
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 9 – 1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:40.
     
    Oba celky se vrací na hrací plochu, druhý poločas odstartuje během malé chvilky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pávi zahájili rozehrávkou druhý poločas a Rodrigo se vydal po levé straně kupředu, jeho centr z křídla však mířil jen za klec Citizens.
     
    46
    Jack Harrison nezachytil rozehrávku Manchesteru na pravé straně hrací plochy a u balonu je tak nyní João Cancelo.
     
    47
    Ilan Meslier má balon u vlastní klece, na malém čtverci rozehrává doprava, kde je Luke Ayling, jenž vysouvá kupředu Raphinhu.
     
    48
    Jack Grealish dostal prudký pas do levého křídla, ze kterého centroval na zadní tyč. Jeho spoluhráči však nestačili situaci dostoupit, protože s ním neudrželi náběhové tempo.
     
    49
    Aymeric Laporte má míč na ose hřiště, pěkným centrem přenesl hru doprava, kde se João Cancelo zbavil dvou soupeřů a přihrávkou do lajny nachází Raheema Sterlinga.
     
    49
    Rúben Dias obdržel zpětnou přihrávku na středový kruh, kde si vyměnil míč s Rodrim. Následně budou Citizens postupovat kupředu po pravé straně, průniková přihrávka Cancela však skrz obranu United neprošla.
     
    50
    Rodrigo si na levé straně nedokázal zpracovat balon. Následně ještě zkusil od lajny nacentrovat, ale před skákajícím Jackem Harrisonem sebral míč ze vzduchu Ederson.
     
    51
    Rodri vypomůže svým stoperům s rozehrávkou. Následně od nich obdrží míč zpět a už vysouvá na pravé straně Joãa Cancela, který okamžitě spolupracuje se Sterlingem.
     
    52
    Robin Koch má merunu na půli hrací plochy. O Mateusze Klicha si balon narazil a posílá vysokou přihrávku kupředu.
     
    52
    Raheem Sterling nejprve pěkně zapracoval na pravém křídle, kde si povodil tři obránce, ale jeho zakončení bylo zblokováno. To Jack Grealish z opačné strany o chvilku později ano, ale jeho projektilu scházela potřebná přesnost.
    52. Sterlingova šance
     
    53
    João Cancelo krásně nacentroval z prostoru pravého křídla na malé vápno, kde však profesionálním odkopem poslal míč na roh Luke Ayling.
     
    54
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Nyní už to však je branka a Citizens vedou 2:0! Phil Foden zahrál rohový kop z pravé strany na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal Rúben Dias, který sklepl míč trochu víc na osu hřiště. NATHAN AKÉ pak u levé tyčky poměrně pohodlně zakončil z malého čtverce. Na jeho ránu z bezprostřední blízkosti nemohl Ilan Meslier nijak reagovat, Manchester zdvojnásobuje své vedení! Asistence: Rúben Dias.
    54. Nathan AKÉ - 0:2
     
    55
    Ilkay Gündoğan se snažil protáhnout po levém křídle kupředu, což mu docela ostrým zákrokem znemožnil Kalvin Phillips, který bude rád za to, že sudí Tierney nesáhl pro kartu.
     
    56
    Fotbalisté City se na levé straně probojovali k rohovému kopu, na zahrávajícího Jacka Grealishe se spustila lavina papírových růží, což trochu zdržuje průběh utkání.
     
    57
    Jack Grealish nakonec poslal centr z levého rohového praporku na zadní tyč, kde se znovu nadějně šrouboval do vzduchu Rúben Dias. Tentokrát však svůj boj s defenzivou Leedsu prohrál.
     
    58
    Nathan Aké posunul míč na levé straně hrací plochy k Ilkayi Gündoğanovi, který však před sebou nemá volný prostor a musí hrát zpět k obráncům.
     
    59
    Citizens poprvé v duelu střídají, hřiště opouští střelec druhého gólu, Nathan Aké. Místo něj přichází na hřiště Olexandr Zinčenko. Autor branky ale rozhodně není s tímto verdiktem spokojený, ačkoliv ho kouč Guardiola chlácholí.
     
    60
    Rodri má balon na středovém kruhu a rozehrává jej doleva na nově příchozího Olexandra Zinčenka. Ten však svou první přihrávku nasměroval jen do zámezí.
     
    61
    João Cancelo dostal merunu do pravé strany a následně ji vrací zpět stoperu Diasovi. Ten dlouhým míčem kupředu nachází na levém křídle Jacka Grealishe.
     
    62
    Jack Grealish si na levé straně všiml volného Ilkaye Gündoğana, který na ose hřiště pálil asi pět metrů za šestnáctkou United. Jeho projektil minul vzdálenější horní růžek svatyně Leedsu jen o kousek.
    62. Gündoğan mířil vedle
     
    63
    Střídání v týmu Leeds United:
    ze hřiště odchází Júnior Firpo, přichází Joe Gelhardt.
     
    63
    Také United posílají novou tvář do hry, tou je útočník Joe Gelhardt. Ten se zatím k míči nedostal. Centr Sterlinga sráží obrana Leedsu na rohový kop.
     
    64
    Phil Foden nacentroval z pravého rohového praporku na malé vápno, odkud však defenziva Leedsu dostala mičudu rychle pryč.
     
    65
    Mateusz Klich poslal merunu rychle na půli Citizens, brankář Ederson vyběhl nyní skoro až na středový kruh, aby balon odkopl do zámezí.
     
    66
    Olexandr Zinčenko také zažije vlnu papírových růží, kterou na něj uvalí tribuna na Elland Road. Následně obránce City hází aut u půlící čáry.
     
    67
    Luke Ayling nyní posílá balon vysokým odkopem z vlastní šestnáctky. Odehrát míč se mu však nepodařilo a hráči Citizens vytvořili velký závar ve vápně United. Situaci ale překombinovali a k zakončení nakonec nedošlo. Promarněná šance.
     
    68
    A nyní se nám na hřišti žlutí. Nejprve za nějaké ty nepěkné řeči viděl žlutou kartu trenér Leedsu Marsch, jenž si něco zblízka vyříkával se sudím Tierneym. Následně předvedl ostrý skluz na soupeře João Cancelo a také on si prohlédl žlutý kartonek.
     
    69
    Pávi se po delší době dostali k bráně Manchesteru, Raphinha však na pravé straně centroval dosti mizerně. Balon končí v zámezí.
     
    70
    Ilan Meslier rozehrává od své svatyně. Na krátko vybízí ke kombinaci Lukea Aylinga, jenž přihrává na Mateusze Klicha. Tentokrát se založení akce povedlo United na výbornou.
     
    71
    Krásnou akci předvedl nyní Raphinha, jenž si z pravé strany stáhl míč na střed, vnikl do šestnáctky soupeře a jeho ostrou ránu musel těsně nad vlastní klec přizvednout dobrým skluzem Aymeric Laporte.
     
    72
    Také na Raphinhu se u rohového praporku valí vlna papírových růží, přes kterou je těžší zahrát standardní situaci. Fandové na Elland Road tímhle vlastnímu celku moc nepomůžou. Centr Raphinhy našel jen obranu Citizens.
     
    73
    Jack Harrison a Mateusz Klich dobře zakombinovali na levé straně. Jejich přihrávky do šestnáctky Citizens však obrana Manchesteru zvládla odvrátit.
     
    74
    Jack Grealish se prohnal po levé straně hrací plochy, než mu Luke Ayling ukopl balon dobrým obranným zákrokem do zámezí. Citizens budou na půli soupeře vhazovat.
     
    75
    Rodri přihrává ze středového kruhu doprava na Joãa Cancela, který s balonem prošel až do vápna United, kde však jeho rána byla zablokována.
     
    76
    Jack Harrison vhodil balon do hry u levé postranní čáry, Mateusz Klich si ho však asi později u čáry nevšiml a nepřihrál mu. Ačkoliv se Harrison hlásil jako prvňáček mezi páťáky.
     
    77
    Kalvin Phillips má míč na pravé straně hrací plochy. Luke Ayling už se z obrany vydal kupředu a dostal přihrávku do vápna Citizens. Stál však v ofsajdu.
     
    78
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tohle byla akce! Jak je fotbal jednoduchý nyní předvedli hráči City! Ederson vykopl od vlastní šestnáctky míč na pravou stranu, kde João Cancelo sklepl hrudí pro Phila Fodena. Ten našel na hranici vápna volného GABRIELA JESUSE, který si navedl balon do pokutového území Leedsu a tvrdou ranou k levé tyči prostřelil Ilana Mesliera! Citizens vedou již 3:0! Asistence: Phil Foden.
    78. Gabriel JESUS - 0:3
     
    79
    Střídání v týmu Manchester City:
    ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Bernardo Silva.
     
    80
    Jack Grealish se probil na levém křídle vpřed, kde ho stíhali Raphinha i Luke Ayling. Druhý jmenovaný mu nakonec dokázal balon ukopnout do zámezí, kde se na hráče City spustila salva papírových růží. Jednu z nich záložník Manchesteru dokonce chytil a vše bere se smíchem. Nechci ale zjišťovat, jak by se tvářil, kdyby Manchester prohrával.
     
    81
    Bernardo Silva obdržel přihrávku na pravé křídlo a plný sil se vrhl do vápna Leedsu, kde však jeho střelu zblokovala dvojice hráčů United.
     
    82
    Gabriel Jesus leží na hrací ploše, kam ho poslal Pascal Struijk. Manchester bude zahrávat volný přímý kop z poměrně zajímavé pozice.
     
    83
    Střídání v týmu Leeds United:
    ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Sam Greenwood.

    Střídání v týmu Manchester City:
    ze hřiště odchází Rodri, přichází Fernandinho.
     
    84
    Olexandr Zinčenko vhazuje balon zpět do hry na levé straně u půlící čáry. Po něm hraje Jack Grealish, který však musí poslat balon dozadu ke stoperům.
     
    85
    Robin Koch nyní zasáhl rukou v osobním souboji Gabriela Jesuse pravděpodobně do oka a sudí Tierney píská faul. Volný přímý kop rozehrají hráči City z vlastní poloviny hrací plochy.
     
    Leeds United ani po pětaosmdesáti minutách hry nevystřelili na bránu City.
     
    86
    Ederson má balon pod kontrolou ve vlastním pokutovém území a vyměňuje si ho krátkými přihrávkami s Rúbenem Diasem a Aymericem Laportem. United už ani nenapadají.
     
    87
    Raheem Sterling se hrou očividně baví, v plné rychlosti přebral míč a když viděl, že dopředu to nepůjde, nasadil rychlost, jako by opravdu skutečně šel sám na bránu a zamířil zpět k vlastní kleci. V pohodě tak udržel balon pro svůj tým.
     
    88
    Teď už to mělo být 4:0! Krásnou průnikovou přihrávku za obranu Leedsu dostal na pravé straně João Cancelo, který se z křídla hnal sám na klec United. Jeho rána z ostrého úhlu však trefila vyběhnuvšího Mesliera přímo do hrudi! Špatné zakončení krásné akce.
     
    89
    Jack Grealish se i v 89. minutě protáhl podél dvou soupeřů jako lasička a nacentroval před klec United, kde však balon chytá Ilan Meslier.
     
    90
    A teď měli hráči Leedsu korigovat na 1:3! Ještě teď nemohu uvěřit, že se jim to nepovedlo! Sam Greenwood už obešel brankáře Edersona, kterého však na brankové čáře zastoupil João Cancelo a Joe Gelhardt následně zase pálil jen do Olexandra Zinčenka.
    90. Domácí mohli v závěru snížit
     
    90+1
    Sudí Tierney nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby. V té měl největší šanci Joe Gelhardt, jenž dostal z pravé strany krásný centr na penaltu a odtud tvrdě vypálil na bránu Citizens. První střela na klec Manchesteru se však neujala, Ederson ji nohou vyráží! Krásná akce z obou stran.
    90+1. A další velká šance Leedsu
     
    90+2
    Manchester ještě krásně zatápí v prostoru před šestnáctkou soupeře, balon má na levé straně hrací plochy Raheem Sterling.
     
    90+4
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden výstavní gól pro tenhle nádherný zápas! Raheem Sterling si navedl míč z levé strany do šestnáctky United, kde ho Luke Ayling postrčil k zemi a dle mě se měla pískat penalta. Defenziva Leedsu však následně poslal míč jen před své vápno, kde se do balonu tvrdou přízemní ranou opřel FERNANDINHO, který napálil merunu k vzdálenější tyči. Ilan Meslier si tentokrát na míč sáhl, zastavit ho ale nezvládl a ten tak propadl do jeho sítě! Citizens tak nakonec zvítězí 4:0!
    90+4. FERNANDINHO - 0:4
     
    90+4
    Ano, je to tak, zápas končí! Hráči Leedsu ještě stihli rozehrát, ale hned poté píská sudí Tierney konec tohoto na pohled krásného duelu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Duel Leedsu se City tak končí očekávanou vysokou výhrou Manchesteru v poměru 4:0. Svěřenci kouče Guardioly byli jednoznačně lepším mužstvem na trávníku, což se jim však v první půli nepodařilo vyjádřit ani střeleckou převahou. To druhý poločas už rozdíl mezi oběma celky odhalil v celé nahotě, když Sky Blues nasypali do sítě Mesliera tři fíky, o něž se postarali Aké, Jesus a Fernandinho. Citizens tak znovu ukázali, že hrají týmově a gól u nich může vstřelit jakýkoliv fotbalista.

    Leeds tak po dnešní výhře Burnley nad Watfordem zabředá znovu do bojů o záchranu. Aktuálně drží první nesestupovou příčku a na Everton má pět bodů náskok. Celek z Liverpoolu však má dvě utkání k dobru.

    Manchester City zdvihá Liverpoolem hozenou rukavici a vrací ji svému protivníkovi. O bod se vrací zpět do čela Premier League. Oba celky si to o titul rozdají v závěrečných čtyřech kolech.
     
    Dnešní utkání sledovalo 35 771 diváků.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:6.
    Střely mimo: 1:6.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 13:3.
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu těšit, na počtenou. (21:24:06)

    Petr Šatalík

    Branky: 13. Rodri (Foden), 54. Aké (Dias), 78. Jesus (Foden), 90+4. Fernandinho

    Karty:   7. Firpo (LDS), 68. Marsch (trenérú (LDS) – 14. Grealish (MAC), 68. Cancelo (MAC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:3.
    Leeds United: Meslier – Ayling (C), Struijk, Klich, Firpo (63. Gelhardt) – Koch – Raphinha, Dallas (45+7. D. James), K. Phillips, Harrison – Rodrigo (83. S. Greenwood).
    Náhradníci: Klaesson – Llorente, C. Cresswell, Bate, Shackleton.

    Trenér: Jesse Marsch.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Dias, Laporte, Aké (59. Zinčenko) – Rodri (83. Fernandinho), Gündoğan (C) – Grealish, Foden (79. B. Silva), Sterling – Jesus.
    Náhradníci: Steffen – Egan-Riley, Mbete, McAtee, De Bruyne, Mahriz.

    Trenér: Pep Guardiola.

    Rozhodčí: P. Tierney – C. Hatzidakis, N. Davies – D. Coote.

    Diváci: 35 771
    bahis siteleri