Newcastle – Liverpool 0:1 (kon.) | Aston Villa – Norwich 2:0 (kon.) | Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Watford – Burnley 1:2 (kon.) | Wolverhampton – Brighton 0:3 (kon.) | Leeds – Manchester City 0:4 (kon.)
konec
Leeds United
0:4 (0:1)
Manchester City
Sobota 30.04.2022, 18:30 • Elland Road, Leeds • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
    90+4. FERNANDINHO - 0:4
     
    90+4
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden výstavní gól pro tenhle nádherný zápas! Raheem Sterling si navedl míč z levé strany do šestnáctky United, kde ho Luke Ayling postrčil k zemi a dle mě se měla pískat penalta. Defenziva Leedsu však následně poslal míč jen před své vápno, kde se do balonu tvrdou přízemní ranou opřel FERNANDINHO, který napálil merunu k vzdálenější tyči. Ilan Meslier si tentokrát na míč sáhl, zastavit ho ale nezvládl a ten tak propadl do jeho sítě! Citizens tak nakonec zvítězí 4:0!
    90+1. A další velká šance Leedsu
     
    90+1
    Sudí Tierney nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby. V té měl největší šanci Joe Gelhardt, jenž dostal z pravé strany krásný centr na penaltu a odtud tvrdě vypálil na bránu Citizens. První střela na klec Manchesteru se však neujala, Ederson ji nohou vyráží! Krásná akce z obou stran.
    90. Domácí mohli v závěru snížit
     
    90
    A teď měli hráči Leedsu korigovat na 1:3! Ještě teď nemohu uvěřit, že se jim to nepovedlo! Sam Greenwood už obešel brankáře Edersona, kterého však na brankové čáře zastoupil João Cancelo a Joe Gelhardt následně zase pálil jen do Olexandra Zinčenka.
     
    88
    Teď už to mělo být 4:0! Krásnou průnikovou přihrávku za obranu Leedsu dostal na pravé straně João Cancelo, který se z křídla hnal sám na klec United. Jeho rána z ostrého úhlu však trefila vyběhnuvšího Mesliera přímo do hrudi! Špatné zakončení krásné akce.
     
    83
    Střídání v týmu Leeds United:
    ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Sam Greenwood.

    Střídání v týmu Manchester City:
    ze hřiště odchází Rodri, přichází Fernandinho.
     
    79
    Střídání v týmu Manchester City:
    ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Bernardo Silva.
    78. Gabriel JESUS - 0:3
     
    78
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tohle byla akce! Jak je fotbal jednoduchý nyní předvedli hráči City! Ederson vykopl od vlastní šestnáctky míč na pravou stranu, kde João Cancelo sklepl hrudí pro Phila Fodena. Ten našel na hranici vápna volného GABRIELA JESUSE, který si navedl balon do pokutového území Leedsu a tvrdou ranou k levé tyči prostřelil Ilana Mesliera! Citizens vedou již 3:0! Asistence: Phil Foden.
     
    71
    Krásnou akci předvedl nyní Raphinha, jenž si z pravé strany stáhl míč na střed, vnikl do šestnáctky soupeře a jeho ostrou ránu musel těsně nad vlastní klec přizvednout dobrým skluzem Aymeric Laporte.
     
    68
    A nyní se nám na hřišti žlutí. Nejprve za nějaké ty nepěkné řeči viděl žlutou kartu trenér Leedsu Marsch, jenž si něco zblízka vyříkával se sudím Tierneym. Následně předvedl ostrý skluz na soupeře João Cancelo a také on si prohlédl žlutý kartonek.
     
    63
    Střídání v týmu Leeds United:
    ze hřiště odchází Júnior Firpo, přichází Joe Gelhardt.
    62. Gündoğan mířil vedle
     
    62
    Jack Grealish si na levé straně všiml volného Ilkaye Gündoğana, který na ose hřiště pálil asi pět metrů za šestnáctkou United. Jeho projektil minul vzdálenější horní růžek svatyně Leedsu jen o kousek.
     
    59
    Citizens poprvé v duelu střídají, hřiště opouští střelec druhého gólu, Nathan Aké. Místo něj přichází na hřiště Olexandr Zinčenko. Autor branky ale rozhodně není s tímto verdiktem spokojený, ačkoliv ho kouč Guardiola chlácholí.
    54. Nathan AKÉ - 0:2
     
    54
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Nyní už to však je branka a Citizens vedou 2:0! Phil Foden zahrál rohový kop z pravé strany na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal Rúben Dias, který sklepl míč trochu víc na osu hřiště. NATHAN AKÉ pak u levé tyčky poměrně pohodlně zakončil z malého čtverce. Na jeho ránu z bezprostřední blízkosti nemohl Ilan Meslier nijak reagovat, Manchester zdvojnásobuje své vedení! Asistence: Rúben Dias.
    52. Sterlingova šance
     
    52
    Raheem Sterling nejprve pěkně zapracoval na pravém křídle, kde si povodil tři obránce, ale jeho zakončení bylo zblokováno. To Jack Grealish z opačné strany o chvilku později ano, ale jeho projektilu scházela potřebná přesnost.
     
    45+7
    Střídání v týmu Leeds United:
    ze hřiště odchází Stuart Dallas, přichází Daniel James.
     
    37
    João Cancelo udržel balon u pravé krajní čáry a vysokým centrem našel na levé straně šestnáctky soupeře Gabriela Jesuse. Ten si míč vytáhl na osu hřiště a z hranice velkého vápna vyslal přízemní projektil, který však Ilan Meslier v pohodě chytá.
     
    34
    Júnior Firpo obdržel křižný vysoký balon z pravé strany na levou a na straně šestnáctky soupeře se s ničím nepáral a vypálil. Jeho rána šla jen kousek nad břevno klece Citizens.
     
    14
    Nyní se ale žlutí na straně Citizens. Jack Grealish ve středu hrací plochy sestřelil ostrým skluzem Stuarta Dallase a vidí žlutou kartu.
    13. RODRI - 0:1
     
    13
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Citizens jdou na startu utkání zaslouženě do vedení po svém velkém tlaku. Ilkay Gündoğan přeběhl přes míč a Phil Foden zakroutil balon z levé strany levačkou na malé vápno United, kde míč lehkou hlavičkou usměrnil k zadní tyči RODRI, jenž tak posílá Manchester do vedení 1:0! Asistence: Phil Foden.
     
    7
    Vidíme první žlutou kartu utkání a to zcela zasloulenou, Júnior Firpo objal zezadu Fodena, jako by to byla jeho milenka a zastavil jeho postup. Sudí píská do píšťalky a ukazuje hříšníkovi žlutý kartonek.

    Petr Šatalík

    Branky: 13. Rodri (Foden), 54. Aké (Dias), 78. Jesus (Foden), 90+4. Fernandinho

    Karty:   7. Firpo (LDS), 68. Marsch (trenérú (LDS) – 14. Grealish (MAC), 68. Cancelo (MAC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:3.
    Leeds United: Meslier – Ayling (C), Struijk, Klich, Firpo (63. Gelhardt) – Koch – Raphinha, Dallas (45+7. D. James), K. Phillips, Harrison – Rodrigo (83. S. Greenwood).
    Náhradníci: Klaesson – Llorente, C. Cresswell, Bate, Shackleton.

    Trenér: Jesse Marsch.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Dias, Laporte, Aké (59. Zinčenko) – Rodri (83. Fernandinho), Gündoğan (C) – Grealish, Foden (79. B. Silva), Sterling – Jesus.
    Náhradníci: Steffen – Egan-Riley, Mbete, McAtee, De Bruyne, Mahriz.

    Trenér: Pep Guardiola.

    Rozhodčí: P. Tierney – C. Hatzidakis, N. Davies – D. Coote.

    Diváci: 35 771
    bahis siteleri