Chrudim – Kroměříž 3:1 (kon.) | Vyškov – Opava 1:3 (kon.) | Prostějov – Dukla Praha 1:2 (kon.)
Táborsko – Vlašim 1:1 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
1:2 (0:1)
FK Dukla Praha
Sobota 28.10.2023, 10:30 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    1. SK PROSTĚJOV

    Prostějov bojuje, bojuje o únik ze sestupových vod. Aktuálně je až na čtrnácté pozici, má ale pouze jednobodový náskok na patnáctou Spartu B. V posledních pěti zápasech dokázal dvakrát vyhrát, porazil doma 1:0 Varnsford, v bláznivé přestřelce přemohl i Líšeň 4:2. Naposledy ale prohrál 0:1 v Příbrami. Tým, který musí hrát v azylu v olomoucké Holici, má záporné skóre -12, vstřelil 17 branek, inkasoval jich už 25.
     
    FK DUKLA PRAHA

    Dukla je na tom o dost lépe. Aktuálně je v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY druhá. Na první Vyškov ztrácí čtyři body, naopak na třetí Táborsko má dvoubodový náskok. Tým vedený Petrem Radou v posledních pěti zápasech vyhrál nad Kroměříží, rezervou Sigmy Olomouc a naposledy také nad Chrudimí. Podlehl ale ve Vlašimi a v Opavě. Tři z těchto pěti zápasů dopadly výsledkem 1:0. Dukla vstřelila pětadvacet branek, inkasovala jich pouze čtrnáct.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Dukla – Prostějov 4:1 (24.5.2023)
    Prostějov – Dukla 4:2 (5.11.2022)
    Prostějov – Dukla 2:1 (16.4.2022)
    Dukla – Prostějov 0:1 (1.10.2021)
    Prostějov – Dukla 1:0 (7.4.2021)
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop je minulostí, oba týmy už v zápalu. Prostějov nastoupil v klasické domácí bílomodré pruhované kombinaci, Dukla zase zvolila tradiční žlutočervené dresy.
     
    2
    Hned ve druhé minutě měl domácí gólman práci. Z blízky se k němu dostali dva hráči, Krynskyj ale dvakrát míč vyrazil.
     
    3
    Robert Bartolomeu kombinoval s Patrikem Slaměnou na pravé straně, jenže první jemnovaný pak zkazil přihrávku, a tak z akce nevzešel ani centr.
     
    4
    Jaroň přenesl hru na Bartolomeua na pravém křídle, ten pak nabídl míč spoluhráči, který ale opět nedokázal dobře odcentrovat.
     
    5
    Moulis nabídl míč Vonráškovi. Ten pak poslal přetažený centr na zadní tyčku. Jeho spoluhráč se dostal k hlavičce, která šla mimo, ale brankář Krynskyj se při skoku pravděpodobně zranil o tyčku, a nyní musí být ošetřován.
     
    7
    Krynskyj je už v pořádku, po asi minutě strávené s lékařem provedl již výkop. Ten ale směřoval jen na obránce Dukly Praha.
     
    8
    Podobně dopadl odkop na druhé straně. Z toho pak těžil Jan Koudelka, který ale pouze centroval do náruče brankáře Šťovíčka.
     
    9
    Prostějov zahrál hodně riskantně před vlastní brankou. Následně ale rozehrál dobrou kombinaci, postupně se dostal až do vápna. Vše pak ale zazdil hodně nepřesným centem na Bartolomeua.
     
    10
    V obraně Dukly vznikla díra, ovšem to až po faulu jednoho z domácích. Jan Koudelka se sice dostal sám před branku a zakončil, ale sudí gól uznat nemohl.
     
    11
    Domácí se opět nachomýtli u šestnáctky. Tentokrát už to zkusil Samuel Šimek přímo střelou, která šla ale několik metrů od levé tyče.
     
    12
    Dukla si vypracovala pozici, ze které to po chvíli zkusil Jakub Barac. Ten ale poslal míč tak vysoko, že se herní pomůcka ztratila někde za stadionem.
     
    13
    Prostějov vhazoval poblíž rohového praporku. Z následného centru vytěžil alespoň rohový kop z druhé strany.
     
    14
    Roh z levé strany si vzal na starost kapitán Koudelka. Ten ho rozehrál nakrátko. Následně centroval na vzdálenější tyčku, odkud přišla vysoká hlavička. Šťovíček se musel natáhnout, ale míč nakonec vytáhl nad branku.
     
    15
    Následoval další rohový kop, znovu si ho vzal na starost Koudelka, ovšem tentokrát už hráč centroval napřímo. Dukla míč vyhlavičkovala.
     
    16
    Domácí měli k dispozici volný přímý kop z dobré vzdálenosti. Po krátké poradě zkusili signál s krátkou přihrávkou do středu, jenže následná rána mířila pouze do obranného valu hostů.
     
    17
    Koudelka si nabíhal podél pravé lajny, jenže nedosáhl na dlouhý centr. Dukla otočila hru, ale její akce dopadla úplně stejně. Nabíhal si Moulis, ale míč před autovou lajnou sebrat také nedokázal.
     
    18
    Následná kombinace Dukly skončila u Moulise, který z pravé strany poslal přízemní centr. Ten ale neletěl do hřiště, pouze proskákal za brankou.
     
    19
    Vondrášek vhazoval aut, při kterém se posunul asi o deset metrů. Nakonec ale hodil do obrany, až se míč dostal k Šťovíčkovi.
     
    20
    Dukla je očividně aktivnější, než v předchozích minutách. I její nynější akce ale skončila kvůli několika nepřesnostem při přihrávkách před vápnem.
     
    21
    Obrovský chyba v rozehrávce domácích. Pavel Moulis už sprintoval na pravou stranu, kde ho ale alespoň odkopem do autu zastavil Petr Jaroň.
     
    22
    Prostějov převedl parádní kombinaci, dostal se až k vápnu. Patrik Slaměna to vzal na sebe, jenže jeho pozemní rána byla hodně slabá, a neměla nárok na úspěch.
     
    23
    Pavel Moulis vybojoval pozici na pravé straně. Několikrát si povodil Jaroně, jenže technických fines už bylo tak moc, že ho stihl doběhnout a obrat zbytek defenzívy.
     
    24
    Koudelka si vzal na starost i další rohový kop. Poslal ale míč přímo na hlavu jednoho z hostujících fotbalistů.
     
    25
    Jan Koudelka teď dostal míč na levou stranu, kde zkusil vypálit, ale do trajektorie míče se parádním skluzem svezl Tomáš Vondrášek.
     
    26
    Po přízemním centru z pravé strany se ke střele zevnitř velkého vápna dostal David Kozel, ale míč zblokoval jeden z domácích obránců.
     
    27
    Následující hlavička, pro kterou se musel Lukáš Matějka hodně natahovat, skončila jednoduše v náručí Volodymyra Krynského.
     
    28
    Prostějov opět pěkně zakombinoval ve středu hřiště, a postupně se dostal až k šestnáctce. Ovšem následně selhal ve finální fázi.
     
    30
    Třicet minut hry je za námi. Prostějov začal tlakem, který ale postupně opadl. Dukla měla několik šancí, ale většinou selhala ve fináln fázi.
     
    31
    Velký tlak Prostějova. Nejdřív selhal Jaroň, který byl ve vápnu volný, ale vůbec netrefil hlavou centr z pravé strany. Následně právě Jaroň vybojoval míč, nabídl ho spoluhráči, který ale střílel jen do bloku. Jako poslední zo zkusil Slaměna z dálky, míč se po pár odrazech dostal až ke Šťovíčkovi, který ale měl jednoduchý zákrok.
     
    32
    Prostějovský tlak nabírá na obrátkách. Nyní si do vápna našel cestičku Patrik Slaměna, která poslal zatočenou přízemní ránu na vzdálenější tyčku. I pro tento míč si ale skočil Šťovíček.
     
    33
    Dominik Hašek si vyskočil pro výkop prostějovské obrany. S míčem se posunul o několik metrů, následně to zkusil sám. Jeho rána ale šla hodně vedle levé tyče.
     
    34
    Dominik Hašek nyní centroval skoro od pravého rohového praporku přímo před branku, kde v obrovské šanci jeho spoluhráč netrefil míč, a tak balon chytil Volodymyr Krynskyj.
     
    35
    Dukla vybojovala rohový kop. Ten si vzal na starost David Kozel, ale poslal ho pouze na hlavy domácích. Následně stejný hráč centroval z pravé strany opět nebezpečně před branku, ale tam si znovu nikdo nedokázal na míč hlavou vyskočit.
     
    36
    Patrik Slaměna prováhal velkou šanci. Poté, co si seběhl k vápnu do volného prostoru, dohrál míč do křídla na Bartolomeua, který už byl dobře bráněn. Kdyby ale Slaměna vystřelil, mohlo to být hodně nebezpečné.
     
    38
    Prostějov dlouho hrál v obraně. Dukla se snažil presovat, následně poslala míč, který se pravděpodobně otřel o domácího hráče, ale sudí neodpískal roh.
     
    39
    Jan Koudelka se snažil dostihnout míč, který poslal poslední obránce Dukly brankáři. Nechybělo mu k tomu mnoho, ale nakonec úspěšný nebyl.
     
    40
    Na levé straně byl takticky faulován dobře si s míčem nabíhající Petr Jaroň. Prostějov tak bude mít k dispozici volná přímý kop.
     
    42
    Žlutá karta pro tým 1. SK Prostějov (Jan Koudelka).
     
    43
    Robert Bartolomeu se snažil najít spoluhráče na středě vápna dlouhým centrem z pravé strany. Našel ale pouze hostující obranu.
     
    44
    Přímý volný kop hostů skončil střelou do prvního bránícího hráče. Po následné akci sice Dukla získala míč, ale poslala ho úplně mimo branku
     
    45
    Jaroň neměl komu přihrát, následně ale našel na levé straně Patrika Slaměnu. Tomu míč ale trochu utekl, nakonec tak dokázal jen vypálit do boční sítě.
     
    45+1
    Sudí k tomuto poločasu nastavil ještě dvě minuty nad rámec standardní hrací doby.
     
    45+2
    Dukla právě vstřelila branku! Neskutečná hrubka Prostějova na konci prvního poločasu. Z vhazování na útočné polovině rychle vznikla akce Dukly tři na dva. Jeden z hráčů dokázal prodloužit míč na pravou stranu pro PAVLA MOULISE, který už situaci tváří v tvář gólmanovi skvěle vyřešil a poslal míč po zemi na vzdálenější tyčku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. Viděli jsme hodně vyrovnaný zápas s množstvím šancí na obou stranách. Už už se zdálo, že se do kabin půjde za vyrovnaného stavu, ale nakonec přece jen skórovala Dukla, která se tak ujala vedení těsně před odchodem do kabin. V té domácí bude asi hodně horko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Oba týmy do druhého poločasu neudělaly žádné změny v hráčském obsazení. Do první šance se dostal Moulis, ten ale z dálky mířil hodně nad branku.
     
    48
    Po jednom ze soubojů leží na zemi Jakub Barac. Je nyní v péči lékařů, kteří ho ošetřují. Podle slov Petra Rady je ale v pořádku a měl by hrát.
     
    49
    Radek Látal šel do souboje, kde byl tvrdě naražen. Emotivní Petr Rada se u lavičky nevyhnul pár komentářům, faul to ale byl jasný.
     
    50
    Lukáš Matějka dostal v souboji do hlavy. Dukla Praha rozehrává na polovině volný přímý kop.
     
    51
    Žlutá karta pro tým 1. SK Prostějov (Radek Látal).
     
    52
    Pavel Moulis rozehrál volný přímý kop od autové lajny, jeho zatočený míč ale našel pouze připravené vyskakující obránce domácího týmu.
     
    53
    Bartolomeu centroval do pokutového území, ale jeho kolmice nebyla z nejlepších. Jeden z hráčů Dukly pak padl na zem, Prostějov sportovně přerušil akci, i když sudí faul neodpískal.
     
    54
    Další dlouhý prostějovský centr do pokutového území opět nenašel adresáta. Pro míč si tak došel pouze brankář Jan Š´tovíček.
     
    55
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Michal Zapletal.
     
    57
    Kombinace Dukly skončila střelou, která šla hodně mimo branku. Prostějov pak otočil hru, ale centroval velice špatně.
     
    58
    Šebrle se prosprintoval k dlouhému autu, dorážel ale na něj obránce. Jeho nahrávka do pokutového území přišla už v pádu, a tak nebyla přesná.
     
    59
    Tentokrát to zkusil David Ludvíček. Jeho rána zpoza vápna však přeletěla nejen branku, ale následně i ochrannou síť za ní.
     
    60
    Domácí se snaží zvednout aktivitu směrem dopředu. Je za námi hodina zápasu, ale obraz hry se zatím nějak nemění.
     
    61
    Michal Zapletal skvěle vybojoval míč, pak se o něj ale zašmodrchal a následně ho sám poslal do autu. Prostějov ho však po vhazování zase hned získal.
     
    62
    Moulis na hranici vápna připravil šanci spoluhráči, který pálil z velké dálky. Jeho rána ale šla pouze do obranného bloku domácích hráčů.
     
    63
    Lukáš Matějka dostal dobrou přihrávku, spoluhráč ho ve vápně uvolnil. u levé tyče měl hodně prostoru, jeho zakončení ale perfektně pokryl Volodymyr Krynskyj.
     
    65
    Dukla právě vstřelila branku! Prostějov extrémně sráží vlastní chyby. Nyní se nepohodli poslední dva obránci, na dlouhý míč si do ulice naběhl DAVID KOZEL, a ten už jednoduše překonal Krynského.
     
    65
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Radek Látal, přichází Jan Silný.
     
    67
    Moulis vyl faulován za půlící čarou. Dukla už se staví do ofenzivního postavení. Moulis se sám postavil k rozehrávce.
     
    68
    Prostějov právě vstřelil branku! Tak to byla rychlá odpověď, domácí se dočkali vytoužené branky. Jaroň vytáhl míč na pravé straně, následně nahrál Koudelkovi. Už to vypadalo špatně, ale kapitán Prostějova našel ŠIMONA GÁBRIŠE, který s pomocí zásahu hostující obrany dostal míč do branky.
     
    70
    Michal Zapletal u lajny dobrým skluzem zastavil slušně se rozbíjející akci Dukly. Ta následně ztratila míč na půli a domácí se tak dostali do akce.
     
    71
    Žlutá karta pro tým 1. SK Prostějov (Samuel Šimek).
     
    72
    Na hřišti ještě probíhá ošetřování Davida Kozla. Ten byl právě terčem předchozího zákroku Samuela Šimka. Zatím ale bude schopen pokračovat.
     
    74
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Štěpán Šebrle, přichází Martin Douděra,
    ze hřiště odchází Pavel Moulis, přichází Ondřej Ullman,
    ze hřiště odchází Jakub Jeřábek, přichází Filip Špatenka.
     
    75
    Jan Silný se hnal za dlouhým míčem do vápna Dukly, ten ale skvěle odklidil Jan Peterka. Prostějov pokračuje v akci.
     
    76
    Hra se začala hodně kouskovat. Oba týmy mnohem více faulují, přišly i nějaké karty a střídání. Z fotbalu toho moc nevidíme.
     
    77
    Jaroň vyslal Koudelku na pravou stranu. Tomu ale pod nohy skočil jeden z domácích. Akce pokračovala autovým vhazováním, ale Dukla rychle míč sebrala.
     
    78
    Krásné bago ukázali domácí na malém prostoru u lavičky Dukly. Vznikla z toho následná dobrá akce, která ale skončila špatným centrem do vápna.
     
    79
    Gábtiš parádně odklidil míč ve vápně, ke kterému se už stahovali dva hráči hostů. Následně se Dukla znovu dostala do dobré šance, kterou ale zazdilo podklouznutí Douděry.
     
    80
    Jan Silný se hnal do malého vápna za míčem. Tam mu ale chyběla výška, kterou měl naopak Jan Šťovíček, který se na míč vytáhl.
     
    81
    Domácí se vytahují hodně vysoko a začínají trochu riskovat. Nyní ale míč drží hodně na kopačkách. Zatím to však nedokážou využít.
     
    82
    Patrik Slaměna si před šestnáctkou nachystal pozici. Míč z halfvoleje mu sedl parádně, ale jeden z Pražanů se do trajektorie míče nádherně vložil.
     
    83
    Jaroň nasadil Baracovi nádherné jesle. Tím rozjel parádní akci, která ale skončila pouze centrem z levé strany po zemi ke gólmanu Šťovíčkovi.
     
    85
    Žlutá karta pro tým 1. SK Prostějov (Pavel Zavadil).
     
    87
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Samuel Šimek, přichází David Moučka.

    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází David Kozel, přichází Roman Holiš.
     
    88
    Dlouhý centr z pravé strany mířil na jednoho z domácích hráčů ve vápně. Dobře si ale vyskočil Šťovíček, který míč přímo před jeho hlavou vyboxoval.
     
    89
    Ani další centr domácích neskončil ohrožením branky. Jeden z hráčů Prostějova totiž fauloval, a tak sudí akci ukončil.
     
    90
    Prostějov už hraje jen na polovině soupeře, na velké riziko. Do vápna Dukly létá jeden centr za druhým, ale zatím bez úspěchu. Dokonce se ve vápně snažil i gólman Krynskyj.
     
    90+1
    Sudí k tomuto poločasu nastavuje ještě čtyři minuty nad rámec standardní hrací doby.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým FK Dukla Praha (Dominik Hašek).
     
    90+2
    Silný si vzal míč na pravé křídlo, ale jeho centr byl hodně přetažený. Letěl až za branku, mimo hrací prostor.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Lukáš Matějka, přichází Jakub Zeronik.
     
    Dnešní utkání sleduje 320 diváků.
     
    90+3
    Prostějov ještě bojuje, dopředu vysouvá vše, ale nedaří se mu nají t nějakou zajímavou pozici pro nějakou střelu či ohrožení branky.
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým FK Dukla Praha (Filip Špatenka).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Ve druhém poločase se dokázala po další chybě domácích prosadit Dukla. Prostějov ale srovnal chvíli poté a snažil se vyrovnat. Stupňoval tlak, v nastaveném čase hrál skoro jen na půli soupeře a to včetně gólmana, ale kýžené vyrovnání už nepřišlo. Pražané si tak odvážejí dva body. (12:26:37)

    Jiří Polášek

    Branky: 68. Gábriš – 45+2. Moulis, 65. Kozel

    Karty:   42. Koudelka (PRO), 51. R. Látal (PRO), 71. Šimek (PRO) – 90+1. Hašek (DUK), 90+4. Špatenka (DUK)


    1. SK Prostějov: Krynskyj – Slaměna, Šimek (87. Moučka), K. Spáčil, P. Jaroň, R. Látal (65. Silný), Habusta, Gábriš, Bartolomeu (55. Zapletal), Malec, Koudelka (C).
    Náhradníci: Šnajdr – Kulig, Bolf, Macháček.

    Trenér: Josef Mazura

    FK Dukla Praha: Šťovíček – Ludvíček, Peterka (C), Moulis (74. Ullman), Šebrle (74. Douděra), Vondrášek, Hašek, Matějka (90+2. Zeronik), Kozel (87. Holiš), J. Jeřábek (74. Špatenka), Barac.
    Náhradníci: Rada – Hrubeš.

    Trenér: Petr Rada

    Rozhodčí: Daniel Vokoun

    Diváci: 320
    bahis siteleri