Feyenoord – Ajax 2:2 (kon.) | Zwolle – Eindhoven 1:2 (kon.) | Heracles – Heerenveen 6:3 (kon.)
Waalwijk – Twente 0:1 (kon.) | Arnhem – Alkmaar 1:2 (kon.)
konec
Heracles Almelo
6:3 (2:1)
SC Heerenveen
Neděle 28.10.2012, 14:30 • Polman Stadion • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Heracles právě vstřelil branku!
    Hostující obrana si znovu vybrala slabší chvilku a opět na to doplatila. Overtoom z hranice vápna našel volného THOMASE BRUNSE, pro kterého bylo už následné zakončení hračkou.
     
    90
    Máme tu další žlutou kartu. Za faul ve středu hřiště ji vyfasoval hostující Marcos Pappa.
     
    86
    Střela Gouriyeho tentokrát sice nevypadala příliš nebezpečně, přesto málem přinesla mladému útočníkovi už čtvrtý gól. Radost domácímu fanoušků tentokrát překazila tyčka Nordfeldtovy brány.
     
    84
    Německý obránce Christian Dorda opustil hřiště. Vystřídal jej Dragan Paljić.
     
    83
    Scházelo opravdu málo a mohlo to být pouze o gól! Marcos Pappa se dokázal výborně obtočit okolo bránícího hráče, jenže jeho následné zakončení bylo opravdu prachbídné. Brankáře Pasveera chtěl přelobovat, ovšem míč poslal nad břevno.
     
    81
    Za bouřlivého potlesku opustil hřiště Samuel Armenteros, kterého nahradil ofenzivní univerzál Geoffrey Castillion.
     
    80
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Rajiv van La Parra se uvolnil na levé straně hřiště, svým centrem na malé vápno našel ALFREDA FINNBOGASON, který hlavou poslal míč nechytatelně pod břevno.
     
    78
    Filip Djuričić opouští hřiště, jeho místo na závěrečné minuty zaujme Marcos Pappa.
     
    77
    Po přihrávce Djuričiće mohl snížit útočník Alfred Finnbogasson, jenže svou střelou orazítkoval pouze tyčku Pasveerovy brány.
     
    72
    Po vzdušném souboji s Finnbogassonem zůstává ležet na trávníku stoper Rienstra. Islandský útočník viděl za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    68
    Heracles právě vstřelil branku!
    Rozdíl mezi oběma týmy je znovu třígólový. NINOS GOURIYE si nyní našel uvnitř hostující šestnáctky prostor k zakončení a pozemní střelou k pravé tyčce dokončil svůj hattrick.
     
    65
    Domácí vystřídali. Odešel Lerin Duarte, přišel Marko Vejinović.
     
    64
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Máme tu menší zdramatizování. Daniel de Ridder perfektní přihrávkou našel ALFREDA FINNBOGASONA, který z úrovně penaltového puntíku neomylně zakončil. Je tedy sníženo na 2:4.
     
    62
    Na obou stranách hřiště teď byla k vidění zajímavá příležitost. Nejprve domácí Armenteros nastřelil z úhlu boční síť, hned vzápětí pak pro změnu poslal de Ridder míč jen těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    57
    Heracles právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je definitivně rozhodnuto. NINOS GOURIYE nyní dostal od Overtooma výbornou přihrávku do běhu, potáhl si míč až do pokutového území, kde následně vyběhnuvšího brankáře Nordfeldta zkušeně přeloboval.
     
    48
    Heracles právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba hostující defenzívy, která nyní podcenila centr ze strany. K míči se dostal Armenteros, přihrávkou našel EVERTONA a ten neomylně zakončil.
     
    45+1
    Heracles právě vstřelil branku!
    SAMUEL ARMENTEROS byl tísněn protihráčem, přesto se v pádu dostal k zakončení a přes ležícího Nordfeldta poslal míč za brankovou čáru.
     
    43
    Za faul na pronikajícího Finnbogassona viděl žluté napomenutí domácí záložník Thomas Bruns.
     
    31
    Heracles mohl jít do vedení, jenže Everton nevyužil stoprocentní šanci! Po ideálně načasované přihrávce Armenterose zakončoval zhruba z pěti metrů těsně vedle tyčky.
     
    23
    Gouriye byl blízko druhé brance! Po výborné narážce s Armenterosem jej ale bravurně vychytal brankář Nordfeldt, který jeho tvrdou střelu vyrazil do strany.
     
    17
    Heracles právě vstřelil branku!
    Panečku, to byl gól! NINOS GOURIYE nenápadnou střelou z deseti metrů poslal míč přesně pod břevno, kde na něj brankář Nordfeldt nemohl v žádném případě dosáhnout.
     
    17
    Další žlutá karta za simulování. Tentokrát pro Daniela de Riddera.
     
    8
    Nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno. Nebezpečnou Duarteho střelu ze střední vzdálenosti ale dokázal brankář Nordfeldt vyrazit na rohový kop.
     
    7
    Po pádu Gouriyeho uvnitř šestnáctky se fanoušci dožadovali odpískání penalty, rozhodčí Wegereef jejich naléhání ale nepodlehl. Domácímu útočníkovi naopak ukázal žlutou kartu za simulování.
     
    4
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Domácí obrana nyní úplně zapomněla na FILIPA DJURIČIĆE, kterého přesnou hlavičkou našel Finnbogasson, a srbský záložník s přehledem dopravil míč za záda gólmana Pasveera.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 17. Gouriye, 45+1. Armenteros, 48. Everton, 57. Gouriye, 68. Gouriye, 90+3. Bruns - 4. Djuričić, 64. Finnbogason, 80. Finnbogason

    Karty:   7. Gouriye (HRC), 43. Bruns (HRC) - 17. de Ridder (HEE), 72. Finnbogasson (HEE), 90. Pappa (HEE)


    Heracles Almelo: Pasveer – Koenders, Rienstra, Dorda (84. Paljić) – Bruns, Quansah, Overtoom, Duarte (65. Vejinović) – Gouriye, Armenteros (81. Castillion), Everton.
    SC Heerenveen: Nordfeldt – van Anholt, Gouweleeuw, Zomer, Raitala – Kums, Djuričić (78. Pappa), Mareček – de Ridder, Finnbogason, van La Parra.

    Rozhodčí: Jan Wegereef
    bahis siteleri