Ružomberok – Myjava 0:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 1:2 (kon.) | Nitra – Senica 0:1 (kon.)
B. Bystrica – Slovan Bratislava 1:0 (kon.) | Prešov – Trnava 0:1 (kon.) | Košice – Žilina 2:2 (kon.)
konec
MFK Ružomberok
0:1 (0:0)
TJ Spartak Myjava
sk Neděle 26.05.2013, 17:30 • Štadión pod Čebraťom • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    V poslednom kole sa pod Čebraťom stretne domáci Ružomberok s hosťujúcou Myjavou. Súboj tabuľkových susedov, ktorí majú navyše rovnaký počet bodov, bude zároveň zápasom dvoch tímov, ktoré sa pred sezónou skloňovali v médiách asi najviac ako kandidáti na zostup. Tak nováčik z Kopaníc, ako aj omladený ružomberský tím, nenaplnili negatívne prognózy a dva kolá pred koncom sezóny dokonca siahali na pohárovú Európu. Tá im síce ušla, no aj tak už teraz majú isté, že sa po sezóne umiestnia v prvej polovici tabuľky.
     
    Hosťujúca Myjava vstúpila do jarnej časti Corgoň ligy prehrou s Trenčínom, no následne sa vyburcovala k výborným výkonom a v nasledujúcich desiatich stretnutiach nepoznala chuť prehry. Za toto dlhé obdobie zaznamenali Kopaničiari 6 víťazstiev a 4 remízy. Ich úspešná séria trvala do ďalšieho vzájomného zápasu s Trenčínom, keď mu doma podľahli 2:0. Svoj ďalší domáci zápas ,,čierno-bieli" zvládli a zdolali Košice 1:0, čím sa rozlúčili s vďačnou kulisou na Myjavskom štadióne a zaručili si istotu umiestnenia v prvej polovici tabuľky. Zo zápasov v Myjave sa stali futbalové sviatky, tím ešte nedávno hrajúci tretiu ligu privítal kluby z najvyššej súťaže a neraz zaplnil svoj malý, no za to útulný štadión. Každopádne možno klub z Kopaníc zaradiť medzi najpríjemnejšie prekvapenia súťaže.
     
    Domáci Ružomberok je počas sezóny mužstvom dvoch tvárí. Zatiaľ čo sa v tabuľke poskladanej z domácich zápasov nachádza na výbornej 2. priečke so ziskom 33 bodov, von získal za celú sezónu len 12 bodov a v tejto štatistike mu patrí 10. miesto. Mladý tím okúsil na jar len raz chuť domácej prehry, raz doma remizoval a štyrikrát zvíťazil. Naopak vonku raz zvíťazil, raz remizoval a päťkrát prehral. Futbalisti spod Čebraťa sa mohli počas celej jari spoľahnúť na stále rozrastajúci sa fanklub Concordia 1906 a aj s jeho pomocou bojovali o pohárovú Európu až do predposledného kola, kedy bol tak, ako pre Myjavu, aj pre Ružomberok kameňom úrazu Trenčín, ktorý vo vzájomnom súboji o tretiu priečku zvíťazil vysokým rozdielom – 5:0. Liptáci stratili šancu na obsadenie medailovej priečky, no zároveň majú istotu umiestnenia v prvej polovici tabuľky a rovnako, ako ich aktuálny súper, môžu obsadiť 4. priečku. Ak by sa im to podarilo, išlo by o ich najlepšie umiestnenie od sezóny 2006/07.
     
    Pozrime sa na ligovú tabuľku pred posledným kolom Corgoň ligy:

    1. ŠK Slovan Bratislava 56
    2. FK Senica 52
    3. AS Trenčín 50
    4. MFK Košice 46
    5. SPARTAK MYJAVA 45
    6. MFK RUŽOMBEROK 45
    7. MŠK Žilina 41
    8. FC ViOn Zlaté Moravce 41
    9. FC Nitra 39
    10. FK Dukla Banská Bystrica 35
    11. 1. FC Tatran Prešov 33
    12. FC Spartak Trnava 32
     
    Pri pohľade na vzájomné zápasy oboch tímov môžeme skonštatovať, že Myjava je dlhodobou nočnou morou pre Ružomberok. Oba kluby sa stretli v Slovenskom pohári 2009/10, kedy Spartak ako účastník tretej najvyššej súťaže využil výhodu domáceho prostredia a postaral sa o prekvapenie, keď v 3. kole zvíťazil 2:1 a vylial účastníka najvyššej súťaže z pohárových bojov. Počas minulej sezóny odohrala Myjava tri vzájomné zápasy s vtedajšou ružomberskou rezervou, pričom zvíťazila v Ružomberku 0:2, doma 3:0 a na záver remizovala pod Čebraťom 1:1. Po postupe do Corgoň ligy Kopaničiari znova šokovali ,,oranžových", keď ich v prebiehajúcej sezóne zdolali na ich pôde 0:4 a na jar doma zvíťazili 1:0. Preto uvidíme, či aj teraz budú hostia spievať ,,Na Myjave ruže nekvitnú" alebo Ruža v súboji s Myjavou predsa rozkvitne.
     
    Zápas by mohol byť zaujímavý aj z fanúšikovského hľadiska. Domáci fanklub sa bude chcieť rozlúčiť so sezónou čo najlepšou atmosférou a hostia sa taktiež nebudú chcieť nechať zahanbiť. Do Ružomberka chystajú výjazd a je otázne koľko autobusov sa im podarí zaplniť. To, že fanúšikovia oboch klubov majú k sebe blízko potvrdil aj predchádzajúci vzájomný zápas.
     
    Zápas dá odpovede na tieto otázky:

    • Potvrdí Myjava svoje dobré výkony s Ružomberkom?
    • Využije Ruža domáce prostredie na víťazstvo nad Myjavou?
    • Podarí sa niektorému z týchto tímov dostať na 4. priečku?

    Odpoveď na tieto a aj iné otázky sa dozviete v našom textovom prenose na Onlajny.eu!
     
    -3
    Úvodné zostavy:

    MFK Ružomberok: Zich – Bielák, Greššák, Almaský, Lovás, Maslo, Pekár, Bartoš, Práznovský, Nosek, Ďubek ,,K"

    Spartak Myjava: Székely – Kumančík, Pelegríny, Černáček ,,K", Šulek, Urgela, Častulín, Ďuriš, Marček, Daniel, Sládek

    Rozhodca: Šuniar – Brendza, Roszbeck.
     
    -1
    ,,Výkon mužstva – 1", ,,Práca trénerov – 1", ,,Realizačný tím – 1", ,,Mládež, hospodár, vrátnik, bufetárka – 1", ,,Koncepcia? 2006 – ???" – Tieto transparenty v sektore domácich fanúšikov vítajú hráčov nastupujúcich na zápas a vyjadrujú pohľad fanúšikov na aktuálne dianie v klube. Hostia budú hrať v žltých a domáci v čiernych dresoch.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    V úvode aktivita na strane myjavských hráčov aj fanúšikov. Domáci zostali po roztrhaní transparentov chvíľu ticho, ale už počuť aj ich.
     
    3
    Myjavské útoky vedú po ľavej strane, no zatiaľ sa končí na úrovni pokutového územia.
     
    4
    Po ľavej strane vnikal do pokutového územia aj Sládek, ale Práznovský si ho postrážil.
     
    5
    ,,Zdravíme Liptov" znie zo sektoru hostí, aj to svedčí o vzájomnom rešpekte oboch táborov. Na ihrisku sa preberajú k aktivite domáci hráči, všetky akcie sa zatiaľ končia pred šestnástkou.
     
    7
    Domáci odpovedajú na pozdrav a na ihrisku sme sledovali menší vzruch, keď najskôr unikal po pravej strane hosťujúci Daniel, ktorého už dobiehal Nosek a všetko vyriešil svojím vybehnutím Zich. Na druhej strane sa dostával do identickej situácie Almaský.
     
    8
    Domáci najskôr pohrozili Ďubekovým centrom z ľavej strany. Krátko na to sa dostával cez stred ihriska do pokutového územia Bartoš, ktorý neustál súboj a následne sa lopta dostala k Bielákovi. Ten vystrelil spoza šestnástky, ale triafa len pred ním stojaceho obrancu.
     
    10
    Ružomberok získal roh.
     
    10
    Ďubek síce našiel centrom na opačnej strane Práznovského, ale toho prihrávku do šestnástky prečítala myjavská obrana a posiela loptu na súperovu polovicu.
     
    11
    Nosek preniesol hru na pravú stranu ihriska, kde sa hostia bránia len odkopom na roh.
     
    12
    Na center vyskočili najvyššie hosťujúci futbalisti a ich zásluhou sa dostával dopredu Sládek s Urgelom, domáca obrana zmarila ich protiútok na polovici ihriska.
     
    13
    Pekár fauluje Pelegrínyho a Spartak získava priamy kop.
     
    15
    Sám faulovaný hráč sa aj podujal k realizácii priameho kopu a volí priamu strelu z približne 30 metrov. Tá však nemala dostatočnú razanciu a Zich ju chytá. Na druhej strane získava Ružomberok roh.
     
    15
    Loptu mierenú na bližšiu žrď zachytáva hosťujúca obrana a ide dopredu.
     
    15
    A to sa nepáči Lovásovi, ktorý hosťom berie loptu, no v predu ho nemal spoluhráčov a tak sa k lopte znova dostávajú futbalisti v žltých dresoch a ich dlhý center končí pri Zichovi.
     
    17
    Pelegríny fauluje Almaského a nasleduje priamy kop Ruže.
     
    17
    Vybehnutý Székely nezachytil Ďubekov center, no Pekár bol ďaleko na to, aby ho mohol ohroziť a tak len volil prihrávku dozadu na Bartoša, ktorý našiel svojich spoluhráčov v šestnástke, ale tam si už so všetkým poradila hosťujúca obrana.
     
    19
    Daniel unikal po pravej strane a v pokutovom území našiel Sládeka, no toho si postrážili domáci obrancovia.
     
    20
    Výraznejšiu šancu sme napriek rýchlej hre oboch tímov stále nevideli. Fanúškovia oboch tímov sa starajú o dobrú atmosféru na štadióne.
     
    21
    Myjava ťahal útok po ľavej strane, následný center do pokutového územia chytá Zich.
     
    22
    Martin Černáček zastavuje unikajúceho futbalistu Pekára, dostáva žltú kartu a nasleduje priamy kop. Z neho triafa Bielák len do múru.
     
    25
    Daniel sa znova pokúšal o rýchli prienik po pravej strane do pokutového územia, ale tam ho odzbrojil Nosek.
     
    25
    Maslo získava roh pre Ružomberok.
     
    26
    Domáci nič nevymysleli a tak prišiel protiútok hostí a oni taktiež získavajú roh.
     
    27
    Pelegríny nachádza centrom z rohu na vzdialenejšej žrdi hosťujúceho kapitána, no ten mieri hlavou vedľa Zichovej brány.
     
    29
    Urgela strieľa spoza šestnástky, ale triafa len do Práznovského.
     
    30
    Lovás našiel prihrávkou Ďubeka a ten tiesnený v pokutovom území loptu nezachytil podľa svojich predstáv a vo veľkej šanci napokon výrazne neohrozil Székelyho.
     
    31
    Zatiaľ najväčšia šanca zápasu. Ďubek si v strede ihriska všimol, že Székely je vybehnutý a tak namieril pod brvno. Hosťujúci gólman sa vracal čo mu sily stačili, ale na jeho šťastie končí lopta tesne nad brvnom na hornej sieti.
     
    33
    Myjava získala priamy kop. Center z neho odvracia domáca obrana.
     
    34
    Lovás to skúšal zo stredu hranice pokutového územia spoza obrancu, ale mieri nepresne.
     
    35
    Almaský na ľavej strane vyzvŕtal hosťujúcich obrancov, no jeho následný center do pokutového územia našiel len hostí, tí poslali loptu na Práznovského, ktorý mieri zďaleka nepresne.
     
    37
    Ružomberok získava priamy kop.
     
    38
    Bielák triafa len dvojich brániacich hosťujúcich hráčov. Domáci zostali pri lopte a všetko sa končí centrom Ďubeka z pravej strany, ktorý nenašiel pri vzdialenejšej žrdi Práznovského.
     
    40
    Myjavský pobyt na útočnej polovici sa končí protiútokom Ružomberka. Následne padá po súboji na trávnik Lovás. Rozhodca nepíska faul, hostia športovo odkopávajú loptu.
     
    41
    Lovás je už v poriadku, na druhej strane zostáva na trávniku ležať po súboji Pelegríny a nasleduje priamy kop hostí.
     
    42
    Faulovaný hráč znova rozohrával, jeho center odhlavičkoval Greššák, no krátko na to sa dostávajú hostia znova k lopte na pravej strane a Pelegríny je zase raz faulovaný.
     
    42
    Pelegríny zahral priamy kop priamou strelou, ale strela z uhla mu veľmi nesadla a tak končí jeho pokus vedľa bočnej siete Zichovej svätyne.
     
    44
    Daniel vnikal do pokutového územia, kde ho nadvakrát odzbrojil Grešák.
     
    45
    Na druhej strane centroval z pravej strany na vzdialenejšiu tyč Pekár, kde sa pred opustenú časť brány presúval Ďubek a na usmernenie lopty do siete mu chýbalo pol kroka.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Pod Čebraťom sú síce oba tímy aktívne, no šancí sme zatiaľ veľa nevideli. Medzi najvážnejšie pokusy patrili len situácie, v ktorých sa ocitli kapitáni oboch tímov. Najskôr hlavičkoval pred Zichom nepresne Černáček a neskôr ďalekonosnou strelou tesne minul bránu Ďubek, ktorý v závere nezachytil prihrávku pred odkrytou bránou hostí. Oba tímy hrajú navzájom o umiestnenie, no zároveň na diaľku bojujú o 4. priečku s Košicami, ktoré po polčase remizujú 1:1. Ak by sa oba zápas skončili takto aj po 90 minútach, poradie by sa nezmenilo. Ak by Košice nebodovali naplno a jeden z tímov by zvíťazil v Ružomberku, predbehol by Košice.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Domáci futbalisti útočili po pravej strane a na hranici pokutového územia sa dostal k lopte Ďubek, ktorý si ešte vymenil loptu s Bartošom, no pri spätnej prihrávke dobre zareagovala hosťujúca obrana, ktorá nepustila ružomberského kapitána do šance.
     
    48
    Domáci protiútok sa končí na pravej strane pokutového územia, kde bol odzbrojený Ďubek, následne sa hostia vydali do protiútoku, ten sa končí strelou Sládeka spoza šestnástky na stred brány a Zich chytá.
     
    49
    Myjava vybojovala roh, ale domáci hráči sa po ňom ubránili.
     
    50
    Stredom ihriska sa pokúšal dostať do domácej šestnástky Šulek, ale proti trojici domácich obrancov bol aj napriek veľkej snahe bezmocný.
     
    51
    Šulek získava roh pre Myjavu.
     
    52
    Po rohu vyrazil Ďubek do protiútoku, ale vpredu ho nik nepodporil a tak sa jeho sólo končí na hosťujúcej obrannej štvorici pred šestnástkou.
     
    55
    Posledné dva útoky Spartaka sa končia ofsajdovým verdiktom.
     
    56
    Pekár to skúšal zďaleka a jeho zdanlivo ľahko chytateľná strela vystrašila hosťujúceho gólmana, keďže napokon len tesne minula hosťujúcu bránu.
     
    57
    Ružomberčania zavreli hostí do šestnástky a po jej krajoch si prihrávali. Zo situácie pripomínajúcej hokejovú presilovú hru napokon domáci vyťažili len Bartošovu prudkú strelu, ktorou trafil obrancu.
     
    60
    Kumančík centruje z ľavej strany do pokutového územia domáceho tímu, kde Zich vyráža loptu na roh.
     
    60
    Spartak Myjava strieda: Odchádza Ľubomír Urgela a prichádza Pavol Kosík.
     
    61
    Po rohu rýchli protiútok domáceho tímu a Almaského strelu zblokovala obrana Spartaka na ružomberský roh.
     
    62
    Po rohu získava Bielák ďalší roh pre svoje mužstvo, tentokrát z druhej strany.
     
    62
    Ďubek našiel z rohu na bližšej žrdi Greššáka, ten loptu hlavou pohľadil a zapadla tesne vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    63
    Bartoš našiel v pokutovom území Pekára. Ružomberský futbalista tiesnený nedokázal v páde prekonať Székelyho.
     
    64
    Spartak Myjava strieda: Odchádza Lukáš Pelegríny a prichádza Tomáš Brušku.
     
    65
    Myjava dala gól!
    Po chybe domácej obrany sa ocitol sám pred Zichom PAVOL KOSÍK. V situácii jeden na jedného sa nemýlil a bez problémov preloboval Zicha!
     
    67
    Zo sektoru hostí znelo ,,Na Myjave Ruže nekvitnú" a takmer ihneď to takmer utíšil Lovás, ktorý si poradil s hosťujúcim gólmanom, ale pred prázdnou bránou sa mu obetavo hodil pod nohy obranca a Ruža získava len roh.
     
    69
    Z rohu domáci nič nevyťažili.
     
    70
    Almaského nebezpečný center síce nik nedosiahol, no zapadá blízko brány.
     
    71
    Ružomberok strieda: Odchádza Mário Almaský a prichádza Lukáš Lupták.
     
    72
    Ružomberčania získali roh a po sérii prihrávok sa odhodlal k strele Greššák, ale spoza šestnástky mieril nepresne.
     
    73
    Dnešné stretnutie sleduje 1233 divákov.
     
    74
    Lupták sa pokúšal niečo vymyslieť na pravej strane ihriska, kde zvádzal súboj o loptu s Kumančíkom. Zo súboja vyšiel víťazne hosťujúci futbalista.
     
    75
    Kosíkov strielaný center z pravej strany letí nad domácu bránu.
     
    76
    Center z pravej strany našiel nikým nestráženého Sládeka a ten sám pred Zichom prehlavičkoval bránu.
     
    77
    Na druhej strane strieľa z otočky z hranice pokutového územia Lovás, ale jeho strela nebola dostatočne razantná a Székely bez problémov chytá.
     
    78
    Pekár vbehol do šestnástky s loptou z ľavej strany a okamžite strieľa, no mieri nepresne.
     
    80
    Spartak Myjava strieda: Odchádza Peter Sládek a prichádza Zoltán Hasányi.
     
    81
    Kosík unikal po pravej strane a už sa dostával pred Zicha, keď v poslednej šanci zmaril jeho šancu na druhý gól v zápase Maslo.
     
    82
    Bielákovu strelu doráža pred Székelym Bartoš. Na smolu pre mladého domáceho futbalistu nielen, že neprekonal gólmana, ale ešte sa aj zranil a teraz je ošetrovaný mimo hry.
     
    82
    Ružomberok strieda: Zranenie donútilo Richarda Bartoša striedať, miesto neho prichádza Filip Serečin.
     
    85
    Domáci sa ešte snažia niečo spraviť s výsledkom, ale nenachádzajú recept na myjavskú obranu. Naopak teraz unikali po pravej strane hostia, no ich snahu zastavuje postranný rozhodca ofsajdovým verdiktom.
     
    86
    Ďubekov center nikoho nenachádza a tak lopta končí v náručí hosťujúceho gólmana.
     
    87
    Pekár našiel v šestnástke Ďubeka, ktorý ešte hľadal prihrávkou lepšie postaveného Lovása, ale pred nim všetko rieši hosťujúca obrana.
     
    87
    Na druhej strane je stále nebezpečný Kosík, ktorý aj teraz dobiedzal pred Zichom, ten aj napriek tomu rozohrávkou našiel spoluhráčov a domáci idú dopredu.
     
    88
    Serečin našiel na pravej strane šestnástky Masla, ktorý posiela prudký center cez päťku, ale nikoho nenachádza.
     
    89
    Ružomberok strieda: Odchádza Štefan Pekár a prichádza Martin Nagy.
     
    90
    Nastavovať sa bude 1 minúta.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa končí víťazom Spartaka Myjava 0:1, keď o všetkom rozhodol v 65. minúte. Ružomberčania tak obsadzujú konečné 6. miesto. Nakoľko Košice remizovali so Žilinou 2:2, Myjava sa posúva na pekné 4. miesto, ktoré pred sezónou zrejme nečakali.

    Lúčime sa s vami z Ružomberka, ďakujeme za pozornosť a už teraz sa tešíme na vás pri budúcom ročníku Corgoň ligy. (19:19:38)

    Ján Kmeť

    Branky: 65. Kosík

    Karty:   22. Černáček (MYJ)


    MFK Ružomberok: Zich – Bielák, Greššák, Almaský (71. Lupták), Lovás, Maslo, Pekár (90. Nagy), Bartoš (82. Serečin), Práznovský, Nosek, Ďubek ,,K"
    TJ Spartak Myjava: Székely – Kumančík, Pelegríni (64. Bruško), Černáček ,,K", Šulek, Urgela (60. Kosík), Častulín, Ďuriš, Marček, Daniel, Sládek (80. Harsányi)

    Rozhodčí: Šuniar – Brendza, Roszbeck

    Diváci: 1233
    bahis siteleri