Rapid – Ried 3:0 (kon.) | Sturm Graz – Wiener 0:3 (kon.) | Salzburg – Austria 3:0 (kon.)
Wolfsberger – Wacker 2:3 (kon.) | Mattersburg – Admira 0:1 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
3:0 (1:0)
FK Austria Vídeň
Neděle 26.05.2013, 16:00 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Salzburg sice v posledním kole poráží Austrii jasně 3:0, jenže větší oslavy budou na straně hostů. Vídeňský celek totiž oslavuje po sedmileté pauze ligový titul. Dnes Salzburg ukázal větší motivaci a po dvou brankách Maného a jedné trefě Sekagyai vyhrává 3:0. (17:49:36)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Hierländer hledal v pokutovém území Kampla, jenže nepřesně, a tak míč končí až u brankáře Lindnera.
     
    88
    Roger Schimdt následně střídá i potřetí. Střelce dvou branek Maného mění Nielsen.
     
    87
    Salzburg střídá. Teigl nahradí na trávníku dobře hrajícího Berishu.
     
    85
    Těžko uvěřitelná sedmá žlutá karta do hostujících řad. Austria ve druhém poločase byla potrestána hned v šesti případech a i tentokrát to je zcela zaslouženě. Ortlechner zastavil unikajícího Berishu, a tak vidí trest.
     
    84
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Po následném rohovém kopu se domácí výběr trenéra Schmidta raduje potřetí. Ortlechner po hlavičce Soriana ještě dokázal na brankové čáře vykopnout míč z branky, ale na dorážku IBRAHIMA SEKAGYAI již nestačil. Domácí kapitán zvyšuje na rozídl tří branek.
     
    83
    Byl to znovu Kevin Kampl, který byl ve středu dění. Slovinský fotbalista zakončoval akci z pravé strany, ale Lindner na zemi skvěle vyrazil.
     
    82
    Kampl zastavil při napadání Ortlechnera za hranicí pravidel, ale žlutou kartu nevidí. Přátelsky objal hostujícího kapitána a hra bude za pár vteřin pokračovat.
     
    80
    Utkání už se pouze dohrává na útočné polovině domácích. Austria již nenalezla pro dnešní utkání motivaci, když si v týdnu zajistila ligové primát a dnes je v Salzburgu jasně horším celkem.
     
    78
    Po nahrávce z pravé strany se do zakončení zkoušel znovu dostat agilní Berisha, ale obrana Austrie teď byla pozorná a nebezpečí důrazným odkopem odvrací.
     
    75
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí celek utíká Austii již o dvě branky. Akci po pravé straně poslal do pokutového území Schwegler. Berisha míč chytře nechal na nabíhajícího SADIA MANÉHO, který prudkou ranou k levé tyči zvyšuje svým druhým gólem v dnešním utkání na 2:0!
     
    74
    Před pokutovým územím napřáhl na Lindnera Berisha, jenže ten trefil pouze Ortlechnera do hlavy, a tak tu bude rohový kop.
     
    72
    Na trávník se dostává nejlepší střelec soutěže Philipp Hosiner, který mění Kienasta. Austria tak již více střídat nemůže.
     
    72
    Hierländer ostře faulován Roguljem, což znamená žlutou kartu do řad Austrie.
     
    71
    Kevin Kampl sice už už na levé straně procházel přes Dilavera, jenže ten nakonec zabral a domácího křídelníka k centru do vápna nepustil.
     
    68
    Salzburg má i nadále územní převahu, ale tolik šancí, jako v prvním poločase, mu obrana Austrie nedovoluje. Vídeňský celek na druhé straně směrem vpřed nebezpečný příliš není.
     
    66
    Po něm se nic zajímavého nestalo, a tak vidíme první střídání Salzburgu. Stefan Ilsanker nahradí na hřišti Alana.
     
    66
    Po přímém kopu byl na zadní tyči zcela osamocen Mané, jenže bohužel pro domácí svoji prudkou ránu na branku nedostal. Bude tu roh.

    Martin Mišovec

    Branky: 39. Mané, 75. Mané, 84. Sekagya

    Karty:   7. Alan (SLZ) – 30. Kienast (AUV), 49. Dilaver (AUV), 59. Holland (AUV), 63. Šimkovič (AUV), 64. Suttner (AUV), 72. Rogulj (AUV), 85. Ortlechner (AUV)


    FC Red Bull Salzburg: (4-4-2) Dähne – Schwegler, Schiemer, Sekagya, Švento – Kampl, Berisha (87. Teigl), Hierländer, Mané (88. Nielsen) – Soriano, Alan (66. Ilsanker).

    Trenér: Roger Schmidt

    FK Austria Vídeň: (4-2-3-1) Lindner – Dilaver, Rogulj, Ortlechner, Suttner – Holland, Mader – Stanković (63. Jun), Barazite (57. Gorgon), Šimkovič – Kienast (72. Hosiner).

    Trenér: Peter Stoger

    Rozhodčí: Manfred Krassnitzer – Andreas Witschnigg, Daniel Trampusch
    bahis siteleri