Rapid – Ried 3:0 (kon.) | Sturm Graz – Wiener 0:3 (kon.) | Salzburg – Austria 3:0 (kon.)
Wolfsberger – Wacker 2:3 (kon.) | Mattersburg – Admira 0:1 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
3:0 (1:0)
FK Austria Vídeň
Neděle 26.05.2013, 16:00 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Salzburg sice v posledním kole poráží Austrii jasně 3:0, jenže větší oslavy budou na straně hostů. Vídeňský celek totiž oslavuje po sedmileté pauze ligový titul. Dnes Salzburg ukázal větší motivaci a po dvou brankách Maného a jedné trefě Sekagyai vyhrává 3:0. (17:49:36)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Hierländer hledal v pokutovém území Kampla, jenže nepřesně, a tak míč končí až u brankáře Lindnera.
     
    88
    Roger Schimdt následně střídá i potřetí. Střelce dvou branek Maného mění Nielsen.
     
    87
    Salzburg střídá. Teigl nahradí na trávníku dobře hrajícího Berishu.
     
    85
    Těžko uvěřitelná sedmá žlutá karta do hostujících řad. Austria ve druhém poločase byla potrestána hned v šesti případech a i tentokrát to je zcela zaslouženě. Ortlechner zastavil unikajícího Berishu, a tak vidí trest.
     
    84
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Po následném rohovém kopu se domácí výběr trenéra Schmidta raduje potřetí. Ortlechner po hlavičce Soriana ještě dokázal na brankové čáře vykopnout míč z branky, ale na dorážku IBRAHIMA SEKAGYAI již nestačil. Domácí kapitán zvyšuje na rozídl tří branek.
     
    83
    Byl to znovu Kevin Kampl, který byl ve středu dění. Slovinský fotbalista zakončoval akci z pravé strany, ale Lindner na zemi skvěle vyrazil.
     
    82
    Kampl zastavil při napadání Ortlechnera za hranicí pravidel, ale žlutou kartu nevidí. Přátelsky objal hostujícího kapitána a hra bude za pár vteřin pokračovat.
     
    80
    Utkání už se pouze dohrává na útočné polovině domácích. Austria již nenalezla pro dnešní utkání motivaci, když si v týdnu zajistila ligové primát a dnes je v Salzburgu jasně horším celkem.
     
    78
    Po nahrávce z pravé strany se do zakončení zkoušel znovu dostat agilní Berisha, ale obrana Austrie teď byla pozorná a nebezpečí důrazným odkopem odvrací.
     
    75
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí celek utíká Austii již o dvě branky. Akci po pravé straně poslal do pokutového území Schwegler. Berisha míč chytře nechal na nabíhajícího SADIA MANÉHO, který prudkou ranou k levé tyči zvyšuje svým druhým gólem v dnešním utkání na 2:0!
     
    74
    Před pokutovým územím napřáhl na Lindnera Berisha, jenže ten trefil pouze Ortlechnera do hlavy, a tak tu bude rohový kop.
     
    72
    Na trávník se dostává nejlepší střelec soutěže Philipp Hosiner, který mění Kienasta. Austria tak již více střídat nemůže.
     
    72
    Hierländer ostře faulován Roguljem, což znamená žlutou kartu do řad Austrie.
     
    71
    Kevin Kampl sice už už na levé straně procházel přes Dilavera, jenže ten nakonec zabral a domácího křídelníka k centru do vápna nepustil.
     
    68
    Salzburg má i nadále územní převahu, ale tolik šancí, jako v prvním poločase, mu obrana Austrie nedovoluje. Vídeňský celek na druhé straně směrem vpřed nebezpečný příliš není.
     
    66
    Po něm se nic zajímavého nestalo, a tak vidíme první střídání Salzburgu. Stefan Ilsanker nahradí na hřišti Alana.
     
    66
    Po přímém kopu byl na zadní tyči zcela osamocen Mané, jenže bohužel pro domácí svoji prudkou ránu na branku nedostal. Bude tu roh.
     
    64
    A festival karet pokračuje. Schwegler si při svém úniku dělal prostor k centru, jenže byl sražen Suttnerem. Ten dostává další žlutý trest.
     
    63
    Maného zastavil ve středu hřiště taktickým faulem Šimkovič, který tak následně vidí další žlutou kartu dnešního utkání.
     
    63
    Druhé střídání hostů z Vídně. Stankoviće nahradí Tomáš Jun.
     
    61
    Centr z pravé strany v podání Dušana Šventa hledal ve vápně spoluhráče, jenže nepřesně. Od branky tak rychle odkopává Lindner.
     
    59
    Australan Holland v hostujících řadách ostře zajel do Soriana a sudí Krassnitzer uděluje další žlutou kartu.
     
    59
    Sekagya sice nerozehrál na vlastní polovině ideálně, jenže novic Gorgon následně nepřesně centruje do vápna, a tak se nic zajímavého nestalo.
     
    57
    Austria střídá. Nacer Barazite odchází, na jeho místo příjde Alexander Gorgon.
     
    54
    Salzburg zkoušel využít otevřenou obranu soupeře, jenže Mané po nahrávce od Soriana nezastavil míč na trávníku, když jej zradilo zpracování.
     
    52
    Barazite se z pravé strany dostal do středu hřiště, kde posunul na volného Šimkoviče. Rakušan narozený v Bratislavě vypálil slušně, ale natahující se Dähne skákal zbytečně, jelikož jde míč zhruba dva metry nad.
     
    49
    Třetí žlutá karta dnešního utkání míří do hostujících řad. Dilaverovi utíkal Švento, a tak musel bek Austrie zatáhnout za záchranou brzdu a faulovat. Sudí Krassnitzer faul nekompromisně trestá.
     
    48
    Salzburg začal i druhý poločas velmi aktivně. Norský reprezentant Berisha si naběhl na pravém křídle za hostující obranu a prudkou střelou zkoušel překonat Lindnera. Pálil však z těžkého úhlu, a tak branku netrefil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Red Bull Arena viděla zajímavý první poločas, ve kterém se šance střídali na obou stranách. Domácí tým byl aktivnějším celkem, ale dlouho se nemohl střelecky prosadit. Povedlo se to až v 39. minutě, ve které si na zpětnou hlavičku Schiemera naskočil Mané a skóroval. Austria se vyrovnání nedočkala, a tak si musí počkat na druhý poločas. Ten začne v Salzburgu přibližně v 17:02.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Austria se ještě samém závěru poločasu snažil na pravé straně o zakončení, jenže Barazite při pokusu o centr ztratil míč. Na druhé straně musel ostrý centr z pravého křídla Lindner chytit nadvakrát.
     
    44
    Zahrozila i Austria. Nacer Barazite vypálil těsně před vápnem a Dähne se měl co ohánět, aby prudkou dělovku vyrazil na roh.
     
    43
    Další příležitost celku trenéra Schmidta. Z levé strany pálil Soriano, jenže jeho přízemní pokus Lindner chytá.
     
    41
    Mohlo být vyrovnáno! Po přímém kopu Austrie z pravé strany domácí obrana zaspala na nechala na levém křídle úplně volného Kienasta. Ten stál sám proti Dähnemu, ale neuspěl, když pálí pouze do jeho nohou.
     
    39
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Až teď! Aktivní SADIO MANÉ si naskočil po přímém kopu na zpětnou nahrávku od Schiemera a prudkou hlavičkou prostřelil bezmocného brankáře Lindnera. FC Red Bull tak jde v závěru poločasu do zaslouženého vedení 1:0.
     
    38
    Na Salzburgu je vidět o poznání větší hlad za třemi body, ale zatím to k brance nevede. Dlouhý aut z pravé strany se odrazil na Dušana Šventa, jehož bomba levačkou Lindnera nevyděsila, když končí zhruba dva metry od jeho branky.
     
    35
    Hraje se jenom na jednu branku, a tak tu byla opět příležitost domácích. Švento si narazil s Maném, aby odcentroval do vápna. Tam našel Kevina Kampla, jehož prudký pokus míří nad Lindnerovu klec.
     
    33
    A další šance Red Bullu Salzburg. Šventův centr z levé strany našel volného Maného, který i přes svoji výhodnou pozici hlavičkuje vysoko nad branku.
     
    32
    Schwegler se podél pravé postranní čáry prohnal kolem Suttnera a zpětnou nahrávkou našel Soriana. Jeho prudkou ránu z bezprostřední blízkosti Lindner skvěle vyráží!
     
    30
    Roman Kienast ostře dohrál jednoho z domácích beků a jelikož se jedná o jeho snad čtvrtý faul, tak hostující útočník vidí žlutou kartu.
     
    29
    Mané dělá hostům zatím velké problémy. Další z jeho průniků zastavil na levé straně na poslední chvíli obranným skluzem Dilaver.
     
    27
    Celek Rogera Schmidta pokračoval v útočném snažení a po faulu na Berishu měl ze zhruba pětadvaceti metrů výhodu přímého kopu. Sorianovi se ale střelecký pokus nepovedl, když pálí asi tři metry mimo branku.
     
    24
    Velké šance domácích! Nejprve Mané potáhl míč středem hřiště a před vápnem posunul na Soriana, který prudkou střelou donutil Lindnera ke skvělému zákroku. Po následném rohovém kopu byl hostující obranou zcela opomenut volný Sekagya, jenž z pokutového území hlavičkoval zcela sám. Bohužel pro Salzburg však míří nad.
     
    22
    Domácí Red Bull Salzburg to tentokrát zkoušel kombinací středem hřiště, jenže ta nebyla přes pozorně bránící hráče Austrie puštěna do zakončení.
     
    20
    Kienast potáhl akci hostů po levé straně, před vápnem našel Baraziteho, jehož ránu z hranice pokutového území Dähne opět jen vyrazil a mohl být rád, že se následně píská ofsajd.
     
    18
    Technicky velmi zdatný Kevin Kampl se na levé straně sice chytře obtočil kolem Šimkoviče, jenže jeho následný centr je ztečován jen do rukavic brankáře Austrie Vídeň.
     
    16
    Dilaver v těžké situaci odehrál raději do zámezí, a tak mohl Salzburg hrozit po rohovém kopu Berishy. Centr z levé strany ale před Sekagyaou ukradl ve vzduchu do svých rukavic Lindner.
     
    14
    Šventovo zakončení z levé strany šlo jen na rohový kop a po něm se domácí celek dožadoval penalty. Mané posouval patičkou v pokutovém území na Soriana, ale byl sražen k zemi. Sudí Krassnitzer nepřipouští diskuzi a nechává hru pokračovat.
     
    12
    Po šancích domácích přišlo i ohrožení branky Dähneho. Kienast byl na levé straně hřiště faulován a po přímém kopu se k míči v klubku těl dostával Ortlechner. Akce končí ofsajdem.
     
    10
    A další domácí příležitost. Po nepřesné rozehrávce v hostujících řadách se k míči dostal Mané, jehož průnik z levé strany končí prudkou střelou mimo Dähneho klec.
     
    9
    Pěkná akce domácích. Soriano se vrátil z hrotu až do středu hřiště, kde nahrál na Kampla. Ten našel obloučkem na levé straně Alana, jehož prudká rána jde nad.
     
    7
    Alan v krátkém intervalu dvakrát zbytečně fauluje, a tak sudí Krassnitzer raději krotí situaci žlutou kartou.
     
    6
    Salzburg následně zahrával rohový kop a po jeho odvrácení se k opakovanému centru dostal Mané. Ten našel ve vápně hlavu Schiemera, jenže obránce domácích netrefil míč dobře.
     
    5
    Sekagya hledal na levé straně volného Šventa, jenže nerozehrál vůbec přesně, a tak hraje Austria.
     
    3
    O pár vteřin později už Dähne musel zasahovat, ale nepůsobil zrovna jistě. Kienast z pravé strany pokutového území vypálil a domácí brankář míč neudržel v připravených rukavicích. Naštěstí pro něj nebyl nikdo z hostujících hráčů nablízku.
     
    2
    Duel začal ve velkém tempu a jako první se do zakončení drala hostující Austria. Po levé straně si prostor dobře dělal Šimkovič, jenže mu míč smolně ve vápně odskočil od kopačky, a tak vyběhnuvší Dähne chytá.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Austria v posledního ligovém kole šetří nejvytíženější hráče na finále poháru, které tým Petera Stögera čeká v příštím týdnu proti Paschingu. V sestavě tak nevidíme Grünwalda, Gorgona, Juna i nejlepšího střelce soutěže Philippa Hosinera. Domácí Salzburg nastupuje v takřka nejsilnější možné sestavě. Na levé straně obrany uvidíme nám dobře známého, bývalého hráče Slavie Praha Dušana Šventa.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Red Bull Salzburg: (4-4-2) Dähne – Schwegler, Schiemer, Sekagya, Švento – Kampl, Berisha, Hierländer, Mané – Soriano, Alan.

    Trenér: Roger Schmidt

    FK Austria Wien: (4-2-3-1) Lindner – Dilaver, Rogulj, Ortlechner, Suttner – Holland, Mader – Stanković, Barazite, Šimkovič – Kienast.

    Trenér: Peter Stoger

    Rozhodčí: Manfred Krassnitzer.
     
    Stredeční předposlední kolo rakouské nejvyšší soutěže rozhodlo o držiteli titulu. Vídeňská Austria po famózním startu proti Mattersburgu, když ve kterém již ve 12. minutě vedla 3:0 zvítězila 4:0 a po sedmi letech zvedla nad hlavu nejcennější trofej. Celek Petera Stögera překonal v letošní sezoně řadu rekordů a o další se pokusí dnes v Salzburgu, jelikož v sezoně ještě na hřišti soupeře neprohrál. V týmu nového mistra má svoji roli i nám dobře známý útočník Tomáš Jun, jehož kolega Philipp Hosiner je nejlepší střelcem soutěže, když nasázel velmi slušných dvaatřicet branek. Salzburg stíhající jízdu nezvládl, když z druhého místa z posledních devíti zápasů ztratil až v minulém kole, ale i tak to nestačilo. Domácí celek tak sice skončí na druhém místě, jenže v případě dnešní neprohry by jej mohl těšit alespoň fakt, že Austrii v žádném ze čtyř vzájemných utkání nepodlehl. V září totiž ve Vídni vyhrál 1:0 a v dalších dvou duelech remizoval 0:0 a 1:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Martin Mišovec

    Branky: 39. Mané, 75. Mané, 84. Sekagya

    Karty:   7. Alan (SLZ) – 30. Kienast (AUV), 49. Dilaver (AUV), 59. Holland (AUV), 63. Šimkovič (AUV), 64. Suttner (AUV), 72. Rogulj (AUV), 85. Ortlechner (AUV)


    FC Red Bull Salzburg: (4-4-2) Dähne – Schwegler, Schiemer, Sekagya, Švento – Kampl, Berisha (87. Teigl), Hierländer, Mané (88. Nielsen) – Soriano, Alan (66. Ilsanker).

    Trenér: Roger Schmidt

    FK Austria Vídeň: (4-2-3-1) Lindner – Dilaver, Rogulj, Ortlechner, Suttner – Holland, Mader – Stanković (63. Jun), Barazite (57. Gorgon), Šimkovič – Kienast (72. Hosiner).

    Trenér: Peter Stoger

    Rozhodčí: Manfred Krassnitzer – Andreas Witschnigg, Daniel Trampusch
    bahis siteleri