Galatasaray – Porto 1:0 (kon.) | Arsenal – Neapol 2:2 (kon.)
konec
Galatasaray Istanbul
1:0 (0:0)
FC Porto
Sobota 03.08.2013, 15:00 • Emirates Stadium, Londýn • Emirates Cup
Předzápasové kurzy
     
    Sudí zadul do píšťalky a končil utkání, na jehož konci se z výhry raduje celek z Turecka v poměru 1:0.

    K vidění byly hned tři penalty, ale pouze jedna byla proměněna. Porto zahodilo dvě z nich a střelecká impotence mu zůstala i po zbytek hrací doby.
    Penalty neproměnili: Jackson Martínez a Lucho González.
    Naopak gólový zářez z penaltového puntíku zaznamenal Felipe Melo.

    Největší šance zápasu, pomineme-li penalty, měli Didier Drogba a Silvestre Valera. Drogba měl hned dvě: ta první měla podobu nekompromisní dalekonosné bomby, kterou Fabiano vyrazil. Ta druhá byla po jeho doběhnutí do vápna a rychlého přízemního zakončení, které šlo nakonec vedle. Silvestre Valera, útočník z Porta, dostal naservírovanou loženku přímo k pokutovému puntíku, odkud pálil. Trefil však pouze stojícího obránce... (16:55:13)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Posléze se skvostně blýskl i trenér Galatasaraye Fatih Terim, který parádní ,,zadovkou'' vrátil míč na hrací plochu. Zaslouženě sklidil ovace fanoušků.
     
    90
    Tak pozor! Divočák Jackson Martínez vyskočil nejvýše a po rohovém kopu vypálil hlavou. Muslera byl tam, kde měl být. A míč bez problémů chytil.
     
    88
    Hru nezrychlí ani drobnější zdravotní komplikace Ebouého, kvůli kterému byla hra na chvíli přerušena. Zdá se, že bude v pořádku.
     
    88
    Galatasaray byl obrán o míč a Porto se snaží co nejrychleji přelít hru na polovinu soupeře. Nutno dodat, že zcela neúspěšně.
     
    87
    Semih Kaya nahradil střelce jediné branky – Felipe Mela.
     
    87
    Hra se začala kouskovat všemožnými střídáními a výhra tureckého klubu se blíží...
     
    86
    Střídání. Emre Čolak nahradil kapitána Nordina Amrabata. (Galatasaray)
     
    85
    Do konce základní hrací doby nezbývá příliš času a na úkor střelecké impotence hostujících borců se zdá, že se už skóre měnit nebude.
     
    83
    Střídání na straně Galatasaraye. Didier Drogba opouští hřiště a nahradí jej Umut Bulut.
     
    82
    Kdosi v modrém dostal míč na střed hřiště, udělal dva tři kroky a vypálil. Gólman Muslera neměl s lapením míče žádné problémy a předvedl fantastický zákrok proti skvělé ráně.
     
    81
    Galatasaray po úspěšném presinku ukradla míč soupeři a dostala se do protiútoku. Na konci akce byl sice k vidění střelecký pokus, gól z toho však nebude.
     
    80
    Hráčům portugalského týmu se dnes nejspíše skórovat nechce a po zahození dvou pokutových kopů a pohledu na hodinky je jasné, že se šance na výhru Turků zvyšují. Hra se mírně zpomalila a Porto má problémy s rozehrávkou.
     
    77
    Tak tomu říkám smůla! Lucho González sice parádně poslal gólmana Musleru na párek, ale míč orazítkoval břevno! Hráči Porta tak neproměnili ani druhou penaltu.
     
    77
    Na Emirates Stadium je dnes opravdu veselo. V tomto utkání je to již třetí penalta, tentokráte druhá pro hráče Porta. Přijde vyrovnání?
     
    76
    Dlouhý nákop Fabiana – tak ani to nebyl recept na pokoření soupeřovy defenzivní linie, jejíž základy jsou opravdu pevné.
     
    74
    Muslera uťal soupeřovu snahu o průniku, když lapil po zemi kutálející míč, jež měl být dokonalou přihrávkou na útočníka Porta.
    Scénář hry se ale nikterak zásadně nemění, Galatasaray lze stále považovat za mírně aktivnější celek.
     
    71
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    Skóre utkání je otevřeno! Eboué se prosmýkl kolem dua protihráčů a zjevil se ve vápně, čehož si všiml obránce a nedovoleně jej zastavil. Po utnutí této zběsilé cesty sudí foukl do píšťalky a ukázal jasně – penalta!
    FELIPE MELO si postavil míč a po mírném ústupu od něj se rozeběhl – prásk! Vedoucí gól je na světě. Gólmana Fabiana poslal napravo, přičemž míč, který letěl opravdu pomalu, spadl do opačného kouta branky.
     
    70
    Penalta! Galatasaray se zhostí pokutového kopu. Ebouého ve vápně sestřelil kdosi z obránců a Fabiano bude čelit nelehkému úkolu. Exekutorem bude Felipe Melo.
     
    69
    Neúnavný nátlak domácích hráčů stále pokračuje a zda skončí vedoucí brankou je ve hvězdách. FC Porto se většinu času pouze brání a zalezlí hráči u pokutového území toho delší dobu moc nevymysleli..
     
    67
    Selčuk Inan poněkolikáté vyhledával Didiera Drogbu, který se nachomýtl v blízkosti pokutového puntíku. Afričan míč převzít nemohl, poněvadž jej odvrátilo duo obránců.
     
    66
    Na scénu přišel další volný přímý kop pro Galatasaray, který byl zahrán nakrátko. Akce vyvrcholila u Wesleye Sneijdera, který se z levé strany snažil vypálit na vzdálenější tyč. Míč však podebral až přespříliš a branku soupeře přestřelil.
     
    65
    Galatasaray zakládá další nebezpečný protiútok. Porto se již několik minut v kuse jen brání a nahlíží tomu, jak soupeř udává tempo a scénář hry.
     
    64
    O urychlené zahrávání volného přímého kopu se postaral Selčuk Inan, který nahrával Drogbovi, jemu však míč uzmul pohotový Fabiano.
     
    63
    Didier Drogba byl nekompromisně zastaven při ofenzivním tažení a vysloužil si volný přímý kop, jehož zahrávání si na starost nebere.
     
    61
    Obdivuhodný a fantastický zákrok Fabiana! Střelcem byl opravdu Didier Drogba a pálil na bližší tyč. Gólman Porta se natáhl a míč odrazil. Dorážet se ještě pokoušel Amrabat, ale neúspěšně. Obránce odkopl balon a následuje roh.
     
    60
    Hodina hry je za námi a sledovat můžeme volný přímý kop Galatasaraye. ke kterému se klasicky staví Wesley Sneijder a Didier Drogba. Nachomýtl se tam i Selčuk Inan, ale delší rozestup si dělá právě Drogba...
     
    58
    Nordin Amrabat, kapitán Galatasaraye, se ujal míče na středu hřiště a postupně postupoval k šestnáctce soupeře. Ještě před branami pokutového území se rozhodl pro střelu, která však neohrozila gólmana Fabiana, nýbrž fanoušky.
     
    57
    Didier Drogba je zpátky ve hře. Ve hře, jejíž tempo v posledních minutách diktuje celek z Portugalska.
     
    55
    Střet jako z hororu předvedli Fabiano a Didier Drogba. Africký útočník koukal po letícím míči, stejně jako gólman Porta, a nakonec to vyústilo v neskutečně tvrdý a bolestivý střet. Nakonec se však zdá, že oba zápas dohrají, ač musel Didi na chvíli hrací plochu opustit.
     
    54
    V rozehrávce měli hráči v dresech ďábelských barev značné problémy, po chvilce se ale dokázali zvednout a přejít z obrany do útoku. Rychle založený protiútok skončil nepřesnou ranou Wesleye Sneijdera.
     
    52
    Dlouhá přihrávka k rohovému praporku našla rychlého Ebouého, tomu však nezbylo nic jiného, než míč vrátit zpátky na stopery. Fabiano se tak může dál opalovat a nechat hru plynout.
     
    50
    V zápase začíná mírně převládat invaze z východní zemské polokoule, která častěji operuje s míčem na svých kopačkách. FC Porto se sice brání výtečně, otázkou však je, jak dlouho to v podobném tempu vydrží.
     
    48
    Didier Drogba dostal naservírováno po parádní akce, ale zahazuje šanci! Protiútok, jehož kořeny začínaly na levé straně hřiště, se postupně přelil až do pokutového území. Africký útočník se mezi třemi obránci dokázal jaksi vymotat a zakončit, ale pohotový Fabiano míč chytil.
     
    47
    Galatasaray se po nedovoleném zákroku ujímá míče na vlastní polovině hřiště. Porto se ale prozatím dobře brání a pečlivě stráží Fabianovu svatyni.
     
    46
    Didier Drogba přišel při tvrdém souboji o míč a Porto se jej rychle chopí. Hra je i na začátku druhé půle opatrná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    A jsme zpátky! Galatasaray vchází na hrací plochu jako první a druhý poločas zanedlouho začne.
     
    Sudí zadul do píšťalky a poslal aktéry dnešního klání do kabin. První hrací část končí bezbrankovým výsledkem.

    Šance: Největší šance prvního poločasu měli jistě Didier Drogba a Silvestre Valera. Drogba měl hned dvě: ta první měla podobu nekompromisní dalekonosné bomby, kterou Fabiano vyrazil. Ta druhá byla po jeho doběhnutí do vápna a rychlého přízemního zakončení, které šlo nakonec vedle. Silvestre Valera, útočník z Porta, dostal naservírovanou loženku přímo k pokutovému puntíku, odkud pálil. Trefil však pouze stojícího obránce...

    Jackson Martínez zahodil penaltu. Útočník, o jehož služby v poslední době stojí italská Neapol, neproměnil pokutový kop. Napálil míč na pravou stranu (z jeho pohledu) a selhal! Muslera se blýskl fantastickým zákrokem.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Na scénu přišel volný přímý kop pro Galatasaray z pozice, odkud pálí opravdu málokdo. Z dálky se exekutor rozhodl, a pochopitelně, pro centrování, avšak k míči se nikdo v červen-oranžovém dresu nedostal.
     
    42
    Na Emirates Stadium se začínají dít věci! Na obou stranách byly zahozené velké šance a příležitosti ke skórování. Na polovině Galatasaraye propadl centr na zadní tyč k Jacksonu Martínezovi, který ihned posunul balon na penaltový puntík, odkud pálil jeho spoluhráč. Ten měl ale tolik smůly, že trefil pouze posledního obránce.
     
    41
    Fotbalisté tureckého celku se dostali k šanci! Po dalekém odkopu se k míči dostal Nordin Amrabat, který ze strany po zemi posouval míč na Didiera Drogbu. Ten si absolutně nelámal hlavu se zpracováním – jednoduše dosprintoval do vápna a napálil míč, ale mimo.
     
    41
    Alex Sandro (FC Porto) se elegantně protáhl kolem obránce a nahrál na střed hřiště – přímo před brány pokutového území. Jeho spoluhráč však nebyl hoden se zhostiti této nelehké mise a při zakončení selhal.
     
    39
    Porto začíná mít převahu a Galatasaray se pouze brání. Většinu času se hraje na polovině domácích, z jejichž strany nic ofenzivního delší dobu nepřišlo.
     
    38
    Po faulu přišel volný přímý kop Porta z levé strany. Exekutor tohoto kopu se rozhodl pro centrování na zadní tyč, ale bohužel pro něj a hosty končí celá akce neúspěšně.
     
    37
    Lucho González překvapil, když se po převzetí míče protáhl kolem obránce. Už se pomalu chystal k centrování, ale pohotový zákrok Ebouého uhasil veškeré nebezpečí.
     
    35
    FC Porto začalo mírně převažovat, mít navrch a diktovat tempo hry. Vše však vzápětí končí špatnou domluvou a odkutáleným míčem v autu. Zdá se, že i z tohoto náporu se Galatasaray vymaní.
     
    34
    Již několikáté ofenzivní tažení fotbalistů v modrých dresech končí neúspěchem. Defenziva Galatasaraye funguje zatím dobře a k Muslerovi toho zatím příliš nepustila.
     
    32
    Proti Nordinu Amrabatovi vyběhl pohotový gólman Fabiano, aby uhasil nebezpečí. Kapitán domácích sice o míč při souboji přišel, ale hra byla následně přerušena kvůli zdravotním potížím gólmana. Nakonec se zdá, že zápas dohraje.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry. Na obou stranách byly k vidění šance, ale ani jedna z nich si nenašla cestu do sítě. Jackson Martínez zahodil penaltu (19') a Didier Drogba z dálky prověřil Fabiana (26').
     
    29
    Didier Drogba pozlobil obranu soupeře a po převzetí míče si s několika obránci pohrál jako s panenkami. Nakonec z úhlu posílal vysoký centr před Fabiana, ale nic závažného nenásledovalo.
     
    28
    Na druhé straně jsme byli také svědky rohu, ale také po něm nepřišlo nic závratného. Galatasaray se ujímá míče.
     
    27
    ...ale ani tohle není cesta k úspěchu. Po vyražené dělovce afrického útočníka přišel sice roh, ale nebyl zahrán úspěšně. Fabiano bude odkopávat.
     
    26
    Dle výrazu kouče portugalského celku soudím, že s hrou svým svěřenců není příliš spokojen... A posléze mu dal zapravdu Didier Drogba, který dělovkou z převeliké dálky prověřil pozornost Fabiana. Pro Galatasaray přichází roh.
     
    25
    Další rohový kop pro Porto, ale pouze další odmítnutá šance. Hráči Galatasaraye odvrátili míč mimo pokutové území a Muslera znovu nemusel zasahovat.
     
    23
    Porto se neúnavně snaží probojovat defenzivní schránkou tureckého celku a dostat se do vedení. Platí-li však rčení ,,Nedáš – dostaneš,' tak bychom měli očekávat závratnější čin z pohledu Galatasaraye.
     
    22
    Po nepřesném střeleckém pokusu domácích bude gólman Fabiano odkopávat. Dnes si zatím s ničím závažnějším hlavu lámat nemusel a může zůstat v klidu.
     
    21
    Galatasaray přežila i následný rohový kop a dá se říci, že až na zavinění pokutového kopu zvládla defenzivní činnost na jedničku. Nebýt pohotového zákroku Muslery při penaltě, Porto by se radovalo z vedoucí branky.
     
    19
    Nedal! Muslera se blýskl fenomenálním zákrokem a střelu Jacksona Martíneze odrazil. Útočník Porta mířil na pravou stranu, ale míč umístil špatně.
     
    19
    Penalta! Obrana Galatasaraye nestíhala a za záchranou brzdu musel zatáhnout jeden z navrátivších obránců.
     
    18
    Dvakrát se ke střele mohl dostat Didier Drogba, v obou případech v oblasti hranice pokutového území, ale ani jednou se mu nepodařilo prostřelit obranný blok soupeře.
     
    16
    Hamit Altintop se vrátil do hry a pomůže svým spoluhráčům s útočnou akcí, která sice stále trvá, ale stále nemusel Fabiano řešit nic nepříjemného.
     
    15
    Z nějakých pětadvaceti metrů se snažil pálit Nordin Amrabat, kterému to z podobné pozice proti Neapoli v pondělí vyšlo. Dnes však zatím slavit nebude, protože tento přízemní pokus letěl mimo.
     
    15
    Mírné zdravotní komplikace přišly najevo u Hamita Altintopa, který bude chvíli mimo hru. Hra pokračuje.
     
    14
    Tak nakonec ani druhý rohový kop týmu z Pyrenejského poloostrova nekončí brankou. Obrana domácích si se situací věděla rady a míč dostala dostatečně daleko od Muslerovy svatyně.
     
    13
    Defenziva domácích hasí další požár. Nezbeda Jackson Martínez se opět snažil o překvapení gólmana, tentokráte však ne střelou, ale samostatnou akcí. Hasič Eboué jej však odstavil od míče a uhasil nebezpečí, ne však nadlouho. Pro Porto to totiž značí rohový kop.
     
    12
    FC Porto uklidnilo hru a pomalinku se sune vpřed. Galatasaray vyčkává na soupeřovo klopýtnutí při ofenzivním tažení soupeře a na případný brejk.
     
    11
    První vážnější šance je na světě! Jackson Martínez se chopil odkopnutého míče a za hranicí pokutového území napřáhl ke střele. Jeho přízemní projektil z levé strany však nebyl nikterak nebezpečný a Muslera si balon pohlídal.
     
    10
    Hráči tureckého týmu začínají mít mírně navrch. Hra se ustálila na polovině hostů, kteří na protiútok zatím nepomýšlí. Přesto zatím Galatasaray soupeře neohrozila.
     
    8
    Fotbalisté v dresech ďábelských barev se zabydleli na soupeřově polovině a marně se snaží probít trnitým defenzivním pásmem. Fabiano zatím nemusel zasahovat nikterak světoborně.
     
    7
    Ale ani opatrnost Turkům nedopřála kýženou gólovou euforii. Porto se dokázalo ubránit a hra v poklidu pokračuje výkopem Fabiana.
     
    6
    Galatasaray se vymanil z nepříjemného tlaku a konečně se snaží probít vpřed. Není to však žádná rádoby-zběsilá jízda, naopak, kombinace je velmi pomalá a kompaktní.
     
    5
    První rohový kop zápasu zahrávalo Porto, ale dlužno podotknout, že jsme se na jeho konci nedočkali ničeho, co by jakkoliv mohlo zacloumat s aktuálním stavem skóre.
     
    4
    Portugalský celek se snaží držet míč ve své moci a soupeře k němu takřka nepouštět. Domácí však aktivně napadají a pro hráče v modrém tak nepřichází na scénu žádná vážnější šance či závratnější moment.
     
    4
    Volný přímý kop byl ihned po zahrání odvrácen a ani útočná akce, která přišla o chvilku později, nevedla k úspěšnému konci.
     
    3
    První ostřejší souboj je na světě. Pro Porto to značí volný přímý kop z levé strany na polovině soupeře.
     
    2
    A Muslera znovu v akci! Tentokráte vyběhl proti hladovému útočníkovi, jež se snažil ukočírovat poskakující balon.
     
    1
    Gólman Muslera (Galatasaray) si poprvé sáhl na míč. Musel totiž lapit dlouhý míč, který se na něj snášel z nebe. Posléze se o protiútok postaral domácí, ale neúspěšně.
     
    1
    Porto rozehrálo a drží míč na své polovině. Utkání nezačíná nikterak zhurta, naopak, hra je zatím na té pomalejší vlně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -1
    Výkopem utkání zahájí Porto.
     
    -2
    Galatasaray bude hrát ve svých klasických oranžovo-červených dresech. Tým z Portugalska nastoupil v modrém.
     
    -3
    Vyprodáno zdaleka není, přesto vládne na Emirates Stadium báječná atmosféra.
     
    -3
    Hráči obou celků vchází za doprovodu sudích na hrací plochu. Utkání za několik minut začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Galatasaray Istanbul: Muslera – Eboué, Noukeu, Chedjou, Balta – Melto, Altintop, Amrabat, Inan – Sneijder, Drogba

    FC Porto: Fabiano – Danilo, Sandro, Abdoulaye, Maicon – Lucho, Castro, Varela, Defour – Kelvin, Jackson
     
    Náhradníci:

    Galatasaray Istanbul: Eray İşcan, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu, Albert Riera, Ceyhun Gülselam, Yekta Kurtuluş, Engin Baytar, Emre Çolak, Kazım Kazım, Johan Elmander, Umut Bulut

    FC Porto: Helton, Iturbe, Josue, Ghilas, Reyes, Lica, Eduardo, Ricardo, Mangala, Fernando, Rodrigues
     
    Jak to vidí bookmakeři?

    Výhra Galatasaraye: 3,53 (Pinnacle Sports)

    Remíza: 3,6 (Bwin.com)

    Výhra Porta: 2,25 (William Hill)
     
    Letošní program Emirates Cupu

    Sobota:
    Galatasaray – FC Porto (15:00)
    Arsenal – Neapol (17:20)

    Neděle:
    Neapol – FC Porto (15:00)
    Arsenal – Galatasaray (17:20)
     
    FC PORTO


    PŘESTUPY

    Příchody:
    Sinan Bolat (volný hráč)
    Juan Qouintero (z Pescary)
    Nabil Ghilas (z Moreirense)
    Héctor Herrera (z CF Pachuca)
    Ricardo (z Guimaraesu)
    Tiago Rodrigues (z Guimaraesu)
    Licá (z Estorilu Praia)
    Josué (z Pacosu Ferreira)
    Carlos Eduardo (z Estorilu Praia)
    Diego Reyes (z Clubu América)

    Návraty z hostování:
    Kléber (z Palmeiras)
    Rolando (z Neapole)
    Sereno (z Valladolidu)

    Odchody:
    James Rodríguez (do Monaka)
    Joao Moutinho (do Monaka)
    Liédson (do Flamenga)
     
    GALATASARAY


    PŘESTUPY

    Příchody:
    Felipe Melo (z Juventusu)
    Umut Bulut (z Toulouse)
    Erman Kilic (ze Sivassportu)
    Aurélien Chedjou (z Lille)

    Návraty z hostování:
    Serdar Eylik (z Erciyessporu)
    Mehmet Batdal (z Bucasporu)
    Sercan Yildirim (ze Sivassporu)
    Emmanuel Culio (z Mersinu)
    Colin Kazim (z Blackburnu)
    Anil Dilaver (z Ofsporu)

    Odchody:
    Tomáš Ujfaluši (konec smlouvy)
     
    Historie umístění na Emirates Cupu

    2007: Arsenal, PSG, Valencia, Inter Milán
    2008: Hamburg, Real, Arsenal, Juventus
    2009: Arsenal, Rangers, Atlético, PSG
    2010: Arsenal, Lyon, Celtic, AC Milán
    2011: New York RB, PSG, Arsenal, Boca Juniors
     
    Hezký den! Vítám Vás u sledování textového online přenosu z turnaje Emirates Cup, který je každoročně pořádán týmem Arsenal FC. Na letošní šestý ročník dorazily následující týmy: Arsenal, Neapol, Galatasaray a Porto. V prvním hracím dni se utká Galatasaray s Portem a Neapol vyzve pořadatele.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Dario Becci

    Branky: 71. Melo (pen.)

    Neproměněná penalta: 19. Jackson (PRT), brankář Muslera zneškodnil, 77. Lucho (PRT), mimo


    Galatasaray Istanbul: Muslera – Eboué, Noukeu, Chedjou, Balta – Melto, Altintop, Amrabat, Inan – Sneijder, Drogba
    FC Porto: Fabiano – Danilo, Sandro, Abdoulaye, Maicon – Lucho, Castro, Varela, Defour – Kelvin, Jackson
    bahis siteleri