Slavia – Pardubice 5:4 (2:1 po s.n.) | Třinec – Zlín 2:1 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 1:2 (0:1 po s.n.)
Kometa Brno – Chomutov 4:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 8:3 (kon.) | Kladno – Vítkovice 1:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Piráti Chomutov
Neděle 08.12.2013, 17:00 • KAJOT ARENA (kapacita 7200) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Powerplay hostům vůbec nevyšla a domácí jsou blízko třem bodům. VILÉM BURIAN nejdřív ze středního pásma prázdnou branku netrefil, poté před ní ale dostal pas od Hynka Zohorny a ze dvou metrů už opuštěnou klec minout nemohl. Asistence: Hynek Zohorna.
     
    58:21
    Hostující trenér Josef Turek si logicky vyžádal oddychový čas. Martin Růžička už zůstává na střídačce, Piráti to zkusí v šesti.
     
    Dnešní utkání sleduje 6608 diváků.
     
    51:54
    Kempného dělovka od modré skončila na betonu Růžičky, odkud se vznesla vysoko do vzduchu a brankář hostí nevěděl, kde je puk. Ten ale nakonec dopadl kousek vedle jeho branky.
     
    49:38
    Piráti právě vstřelili branku!
    Povedená akce hostí dramatizuje zápas. Na konci rychlého útoku se po sérii přihrávek na jeden dotek zjevil osamocený na pravém křídle MARK BOMERBSACK, který dokázal zblízka přesně najít skulinku mezi betony domácího brankáře. Hostům ještě zbývá dost času na vyrovnání skóre. Asistence: Martin Šagát, Angel Krstev.
     
    47:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    VOJTĚCH NĚMEC znovu ukázal, jak šikovné má ruce, a Kometa je náhle v dvougólovém vedení. Domácí útočník předvedl povedený blafák do forhendu, který zakončil přesně pod víko Růžičkovy branky.
     
    47:38
    Vojtěch Němec ujížděl sám na branku a byl hákován Novákem. Následuje tedy trestné střílení, které provede sám brněnský nájezdový specialista.
     
    46:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen dokázala Kometa svou převahu přetavit ve vedoucí gól. Krstevovu špatnou rozehrávku vystihl ve středním pásmu LEOŠ ČERMÁK, rozjel se směrem k brance, obešel dalšího chomutovského beka a z pravé strany zamířil přesně k bližší tyči. Kapitán to tedy vzal na sebe. Bez asistence.
     
    41:10
    Ta ale nakonec ve výhodě nepřišla. Každopádně Štěpán Hřebejk je vyloučen na dvě minuty za podražení a začíná pátá domácí přesilovka.
     
    36:59
    Po delší době vyloučení na domácí straně. Jan Hanzlík je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    33:15
    Žižka se jako obránce ocitl sám před Růžičkou v další velké šanci, byl ale hákován Mrázkem, který ho zastavil. Chomutovský zadák odjíždí na dvě minuty na trestnou lavici, tento faul byl ale potřebný.
     
    31:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přeci jen se dnes budou radovat i domácí, chomutovská obrana je prolomena. Leoš Čermák podržel puk za brankou odkud nabil na levý kruh TOMÁŠI ŽIŽKOVI. Domácí zadák se nerozpakoval a z voleje málem protrhl síť chomutovské branky. Asistence: Leoš Čermák, Pavel Brendl.
     
    30:57
    Josef Straka mohl navýšit vedení Pirátů. Po pasu do Šagáta jel zprava sám na Čiliaka, střela zblízka ale končí jen v lapačce domácího gólmana, který drží svůj tým.
     
    28:38
    Chomutovský tlak pokračuje. David Hruška dostal před branku pas od Krsteva, než ale zpracoval kotouč, dokázali se k němu vrátit domácí beci.
     
    23:55
    Přečíslení na brněnské straně. Zohorna nahrával k levé tyči úplně volnému Jenyšovi, proti jeho voleji se ale bleskově přemístil Růžička a přízemní střelu vykopl betony.
     
    22:03
    Tři na jediného beka Komety se řítili Piráti. Divíšek z levého křídla nahrál mezi kruhy Hřebejkovi, tomu ale volej moc nesedl a Čiliak vyráží.
     
    20:26
    Jan Hruška nabil na levý kruh úplně volnému Čermákovi, na kterého zívala prázdná branka. Domácí kapitán ji ale z voleje minul.
     
    19:37
    Tomáš Svoboda zpět na ledě, hosté nevyužili dvouminutovou přesilovku pěti proti třem.
     
    19:30
    Rutta si sjel až do blízkosti Čiliaka vypálil ale jen na prostředek branky.
     
    17:37
    Veliká šance pro Chomutov. Za podražení je totiž vyloučen Tomáš Svoboda a celé dvě minuty budou hrát domácí jen ve třech. Pokud tedy Piráti početní výhodu nevyužijí.
     
    16:50
    Pulpánovo nahození proklouzlo domácí brankáři mezi betony, puk ale nezamířil do branky.
     
    16:07
    Po Čiliakově zákroku a přerušení trefil Koreis Kubinčáka vysokou holí do obličeje. Vyloučen bude na dvě minuty, v obličeji Piráta se totiž objevila i krev. Hosté si tak poprvé zahrají v početní převaze.
     
    15:42
    Kováčikovo nahození se snažil dorážet Brendl a vznikla velmi nepřehledná situace v brankovišti Pirátů. Puk ale nakonec zamířil jen do rohu hřiště.
     
    13:23
    Potřetí se otevírají vrátka na trestné lavici Pirátů. Jaroslav Mrázek je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    09:56
    Podruhé v utkání jdou hosté do čtyř. Za sekání je vyloučen Jakub Trefný.
     
    08:52
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jenže zničehonic hřmí na druhé straně. Chomutov se raduje z branky do brněnské sítě vůbec poprvé v sezoně. Nenápadnou střelu VOJTĚCHA KUBINČÁKA od modré čáry tečoval svou výstrojí jeden z domácích beků a Marek Čiliak už nestihl zareagovat. Bez asistence.
     
    07:24
    Růžička jenom před sebe vyrazil další Svobodovu ránu a následná Němcova dorážka končí pravděpodobně na tyči chomutovské branky.
     
    05:36
    Domácí si ale vysloužili aspoň početní převahu. Za krosček je na dvě minuty vyloučen Angel Krstev.
     
    04:52
    Káňa se elegantně protáhl okolo hostujících beků a zleva jel sám na Růžičku, namísto střely ale ještě mezi kruhy hledal Noska, kterému puk přeskočil hůl.
    Marken.cz

    David Nekvinda

    Branky a nahrávky: 32. Žižka (Čermák, Brendl), 47. Čermák, 48. Němec (TS), 59. Burian (Zohorna) – 9. Kubinčák, 50. Bomersback (Šagát, Krstev)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Nosek, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík – Brendl, Čermák (C), Hruška J. – Svoboda T., Němec, Káňa – Dočekal, Koreis, Burian – Jenyš, Zohorna H., Wasserbauer.
    Trenér: Vladimír Kýhos.

    Piráti Chomutov: Růžička (Hanuljak) – Pulpán (C), Mrázek, Krstev, Novák, Trefný, Rutta, Šulák – Hruška D., Divíšek, Hřebejk – Bomersback, Straka, Šagát – Kaše, Kämpf, Kubinčák – Račuk, Kůs.
    Trenér: Josef Turek.

    Rozhodčí: Husička, Polák – Bryška, Lučan

    Diváci: 6608
    bahis siteleri