Los Angeles – Philadelphia 0:2 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Columbus – Florida 4:1 (kon.)
St. Louis – Nashville 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 0:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 4:3 (po pr.) | San Jose – Chicago 2:1 (3:1 po s.n.) | Washington – Detroit 6:5 (po pr.)
Montreal – Winnipeg 1:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Winnipeg Jets
Neděle 02.02.2014, 19:15 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Myslím si, že to byl P.K. Subban, který po buly napřáhl od modré. Před Montoyou se strhla neskutečná mela, kterou známe možná tak z ragby nebo amerického fotbalu, pravdou však je, že Montoya věděl, že má kotouč bezpečně ve své moci.
     
    59:14
    Neskutečnou palbu teď uspořádali hráči Montrealu před Montoyou. Subban, Desharnais ani zblízka Plekanec však puk za záda gólmana Winnipegu nedostali.
     
    58:59
    Montreal v šesti, Carey Price míří na střídačku.
     
    54:10
    Hra ve čtyřech možná svědčí Montrealu lépe než přesilovka. Plekanec přenechal na útočné modré puk Andreji Markovovi, který ho z první napálil na Montoyu. Ten si však kotouč pohlídal a vyrazil ho.
     
    53:30
    Přesilovka Montrealu trvala přesně 32 vteřin. Za podražení v souboji o puk za brankou Winnipegu dostává dvě minuty Brendan Gallagher (MTL). Útočník Habs tak míří dnes již potřetí na trestnou lávku.
     
    52:58
    To však možná přijde nyní, kdy dostává dvě minuty za sekání Dustin Byfuglien (WPG). Na vyloučení: 4-5.
     
    52:22
    P.K. Subban se již dnesak poněkolikáté pokusil vystřelit, tentokrát jeho ránu od modré schovává v lapačce Al Montoya a připisuje si pětadvacátý úspěšný zákrok v dnešním zápase.
     
    46:58
    P.K Subban střílel jedovku od modré, kterou ale nikdo z jeho spoluhráčů tečoval těsně vedle. Tak už je to jasné, zblízka tečoval mimo tři tyče puk Brendan Gallagher.
     
    46:30
    Max Pacioretty byl ve velké šanci, zblízka ale před Montoyou nedokázal lépe usměrnit puk.
     
    45:22
    Winnipeg se bude bránit Po buly se provinil nedovoleným bráněním Chris Thorburn (WPG) na Daniela Briera a dostává za to dvě minuty. Na vyloučení: 4-4.
     
    44:49
    Brendan Gallagher se dostal k mezikruží ke střele, jenže napůl ležícího Montoyu nepřekonal, protože jeho skrytá střela orazítkovala pouze betony gólmana Winnipegu.
     
    41:04
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Po velké chybě Montrealu se dostal k puku Ladd, přihrál kotouč na MICHAELA FROLÍKA, který se trefil přesně mezi betony od pravé tyče do středu přesouvajícího se Carey Priceho. Winnipeg tak vůbec nemusí nevyužitá přesilovka mrzet. Asistence: Andrew Ladd.
     
    39:33
    Takže. Dustin Byfuglien (WPG) dostává dvě minuty za napadení. Stejný trest si půjde odpykat také Travis Moen (MTL). Přesilovka Winnipegu tak bude pokračovat. Na vyloučení: 4-3.
     
    38:54
    Brendan Gallagher dostává dvě minuty za držení protihráče. Na vyloučení: 3-2.
     
    38:41
    Dvě střely Marka Stuarta zápěstím vyráží Carey Price, který se nyní vyznamenal proti pokusu beka hostů.
     
    37:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Pěkná akce Montrealu a Bell Centre šílí. Markov si počkal, až se mu na pravé straně rozjede Plekanec. Český centr následně zavezl puk do útočného pásma, předložil ho BRIANU GIONTOVI, který z mezikruží s pomocí horní tyčky srovnává stav dnešního zápasu. Asistence: Tomáš Plekanec, Andrej Markov.
     
    36:24
    Před brankou gólmana Winnipegu došlo k menší strkanici, ale Subban si z toho nic nedělal. Vystřelil do mely před brankou, kde si něco vysvětloval Stuart s Gallagherem. Nakonec ale Montoya i přes nepřehlednou situaci vyráží puk levým betonem.
     
    34:25
    Brian Gionta to udělal pěkně, naznačil kličku a následně vystřelil, jenže pravá tyčka branky Montoyovy branky byla proti srovnání.
     
    34:21
    Neuvěritelná chyba Bogosiana, který se nechal na obranné modré připravit o puk. Brian Gionta tak míří sám na Montoyu.
     
    29:13
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Výborný hokej, kdy útoky hrají prim, ale gólmani se zatím překonávají, je umocněn vedoucí brankou, kterou střílí TOBIAS ENSTRÖM. Bek Jets ukázal své ofenzivní schopnosti, když po přihrávce Thorburna obkroužil klec a zasunul puk k levé tyči Priceho klece. Asistence: Chris Thorburn, Blake Wheeler
     
    27:39
    Beaulieu se u levého kruhu obtočil s pukem a poslal střílenou přihrávku na Brandona Prusta, který tečoval puk k levé tyči Montoyi. Gólman Winnipegu ale výborně zasáhl.
     
    25:09
    Další pěkná akce Winnipegu, kdy se ke střele z mezikruží dostal Zach Bogosian. Carey Price opět kryje, ale tentokrát se tedy musel pořádně natáhnout a po tvrdé ráně beka Jets si musí upravit výstroj.
     
    24:21
    A tlak Winnipegu pokračuje. Nyní měl blízko ke gólu Anthony Peluso, ale také nezamířil mezi prostor, který stráží Carey Price.
     
    24:09
    Po buly ve středním pásmu dostal ke střele Setoguchi, ale o malý kousek minul pravou tyčku branky Priceho.
     
    20:18
    Hned na začátku druhé třetiny je tady přesilová hra pro Winnipeg. Andrej Markov (MTL) dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Na vyloučení: 1-1.
     
    18:44
    Andrew Ladd se prohnal středním pásmem jako lední medvěd Arktidou a po přejetí útočné modré vystřelil. Price má puk ve své moci.
     
    16:51
    No pozor, postupný útok se nakonec přetavil ve velkou šanci. Eller přejel modrou čáru, poslal puk na Thomase, který videl za brankou Rene Bourquea. Ten přihrál kotouč před brankou na najíždějícího Ellera, který však trefil pouze Montoyu.
     
    11:40
    Druhou ránu Subbana od modré vyrazil Montoya jen před sebe, kde poslal puk do gólmana Winnipegu David Desharnais.
     
    11:11
    První vyloučení zápasu. Za zcela jasné podražení Beaulieua před brankou Priceho je vyloučen Olli Jokinen. Na vyloučení: 0-1.
     
    10:01
    Největší šanci dosavadního průběhu zápasu spálil Rene Bourque, když z pravé strany zblíka místo volné klece trefil jen přemísťujícího se Montoyu.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 38. Gionta (Plekanec, Markov) – 30. Enström (Thorburn, Wheeler), 42. Frolík (Ladd)


    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Gorges, Subban, Markov, Jemelin, Beaulieu, Murray – Pacioretty, Desharnais, Gallagher – Moen, Plekanec, Gionta – Bourque, Eller, Thomas – Prust, Briere, Bournival. Trenér: Michel Therrien.
    Winnipeg Jets: Montoya (Pavelec) – Bogosian, Enström, Stuart, Trouba, Pardy, Ellerby – Ladd, Little, Frolík – Thorburn, Schiefele, Wheeler – Setoguchi, Jokinen, Byfuglien – Tangradi, Wright, Peluso. Trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: 4 Wes McCauley, 17 Frederick L´Ecuyer – 66 Darren Gibbs, 50 Scott Cherrey
    bahis siteleri