Alkmaar – Ajax 0:3 (kon.) | Willem II – Arnhem 1:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
0:3 (0:3)
Ajax Amsterdam
Neděle 09.08.2015, 12:30 • AFAS Stadion, Alkmaar • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    71
    Kouč John van den Brom provádí druhou změnu v zápase! Ze hřiště odchází Joris van Overeem, který předvedl velmi dobrý výkon. Na jeho místo přichází Luckassen.
     
    64
    Hodně nevýrazný výkon předvedl také Celso Ortiz, který nebyl příliš vidět. Kouč John van dem Brom tak tohoto středopolaře stahuje ze hry a na jeho místo posílá Mührena.
     
    63
    Frank De Boer sahá k dalšímu střídání! Polský kanonýr Arkadisuz Milik dnes nepředvedl ideální výkon, možná i proto odchází ze hřiště. Na jeho místo míří Yaya Sanogo, ktetý je v Ajaxu na hostování z Arsenalu!
     
    57
    Ajax skutečně poprvé v tomto zápase střídá! Zdravotní problémy Anwara El Ghaziho jsou natolik vážné, že nizozemský útočník nemůže pokračovat ve hře. Na jeho místo jde Dán Lasse Schöne!

    Jan Havlovic

    Branky: 14. El Ghazi, 39. El Ghazi, 40. Gudelj

    Karty:   66. van Overeem (ALK) – 33. El Ghazi (AJA), 69. Klaassen (AJA), 89. Riedewald (AJA)


    AZ Alkmaar: Rochet – M. Johansson, Gouweleeuw, van der Linden, Haps – Henriksen, Ortiz (64. Mühren), T. Haye – van Overeem (71. Luckassen), V. Janssen, dos Santos Souza.
    Náhradníci: Coutinho – J. Wuytens, Hupperts, Tanković, Mühren, Luckassen, Vaarnold.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – El Ghazi (57. Schøne), Milik (63. Sanogo), Sinkgraven.
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, van der Hoorn, Heitinga, Sanogo, Schøne, Viergever.

    Rozhodčí: Kuipers – Schaap, Zeinstra
    thejrc.org