Boston – Colorado 2:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 2:5 (kon.) | Carolina – Minnesota 2:3 (po pr.)
NY Rangers – St. Louis 6:3 (kon.) | Ottawa – Vancouver 3:2 (kon.) | Tampa – Calgary 3:1 (kon.)
Florida – Buffalo 2:3 (kon.) | Nashville – Toronto 1:2 (0:1 po s.n.) | Chicago – New Jersey 2:3 (kon.)
Dallas – Winnipeg 6:3 (kon.) | Arizona – Edmonton 4:1 (kon.) | Los Angeles – NY Islanders 2:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Vancouver Canucks
Pátek 13.11.2015, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledoval 19 229 diváků se s vámi loučím a u dalších online přenosů nashledanou! (04:13:20)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Ottawa Senators

    Milan Michálek 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:10

    Vancouver Canucks

    Radim Vrbata 0+1, 3 střely, čas na ledě 14:48
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Erik Karlsson (OTT) 1+1
    2. Mike Hoffman (OTT) 0+2
    3. Henrik Sedin (VAN) 0+1
     
    Domácí v závěru dostali puk do středního pásma a tam utkání také končí. Ve třetí třetině jsme opravdu hodně dlouho čekali na gól, který však nakonec přišel a v čase 58:05 dostal Ottawu do dvoubrankového vedení Chris Wideman. Hosté hráli v závěru přesilovou hru podpořenou powerplay a 24 sekund před koncem si ještě díky gólu Alexandera Edlera vynutili menší drama. Na nic víc už se ale Kosatky nezmohly a z hlavního města Kanady odjíždí bez bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Důležité buly ve středovém kruhu vyhráli hosté a Burrows okamžitě pálil z dobré pozice. Rána svatyni domácího brankáře minula a zdá se, že už to Ottawa zvládne.
     
    59:37
    Oddechový čas pro domácí.
    59:36 Alexander EDLER - 3:2
     
    59:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Že by drama?V blízkosti levého kruhu měl hodně času na střelu ALEXANDER EDLER, který zamířil a poté dokonale vystřelil. Puk propadl Hammondovi za záda a nic na tom nezměnilo ani zlostné třísknutí hokejkou do brankové konstrukce v podání domácího brankáře. Asistence: Henrik Sedin
     
    58:36
    Okamžitě po vyhraném buly přilétla od modré čáry bomba, která Hammondovi propadla, ale v brankovišti se nejlépe zorientoval Borowiecki, jenž volný puk odpálil do bezpečí.
     
    58:29
    Hosté už hrají powerplay a nyní je navíc čeká přesilová hra. Erik Karlsson (OTT) vyhodil puk do hlediště a jde si sednout na lavici hanby.
    58:05 Chris WIDEMAN - 3:1
     
    58:05
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zřejmě je rozhodnuto! Už to vypadalo, že Vancouver přežije oslabení, ale nakonec se domácí přeci jenom prosazují. Z rohu kluziště dokázal Hoffman poslat puk ke CHRISI WIDEMANOVI, který od modré čáry vypálil rychlou střelu.Ta ve vzduchu lehce zaplavala, nešťastnému Millerovi škrtla o nastavenou lapačku a nakonec přeci jenom skončila v síti. Asistence: Mike Hoffman
     
    57:14
    Ve vlastním oslabení zahrozily Kosatky! Burrows našel při přečíslení volného spoluhráče, ale ten pálil vedle brány přesunujícího se Hammonda!
     
    56:51
    Edler hodně vyčkával a nakonec přeci jenom vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    56:15
    Skrytá střela Bobbyho Ryana jen tak proletěla kolem vzdálenější tyče Millerovy brány.
     
    56:07
    Komplikace pro hosty! Hoffman dostal zásah hokejkou do krku a je z toho dvouminutový trest pro hostujícího kapitána Henrika Sedina (VAN).
     
    55:55
    Čas ubíhá hodně rychle a Kosatkám se nedaří proniknout do útočného pásma. Je pískán ofsajd a přichází čas na komerční přestávku.
     
    55:10
    Aktivní hráč Sens dokázal narušit rozehrávku Vancouveru a málem si vynutil faul. Ten však ani jeden z rozhodčích k nevůli diváků neviděl.
     
    54:28
    Vancouver bleskově přesunul hru do útočného pásma, avšak výsledkem byla jen slabší střela, se kterou si Hammond bez problémů poradil.
     
    53:33
    Střelou z pravého kruhu to zkusil Chris Wideman. Miller drží kotouč v náruči!
     
    52:50
    Domácí hráči se řítili do přečíslení tří na jednoho, které táhl Chiasson, ale právě tento hráč situaci špatně vyhodnotil a Miller si nemusel připsat ani nikterak těžký zákrok.
     
    52:19
    Utkání je přerušeno hvizdem rozhodčího a následuje komerční přestávka.
     
    52:08
    Až nyní se Ottawě podařilo vyhodit puk přes všechny čáry a dostat se ke střídání. Navíc ani nedošlo k zakázanému uvolnění, což Senátorům vyhovuje.
     
    51:11
    Hra se opět hodně rychle přesouvá od Millera k Hammondovi. Hostující brankář ustál další menší tlak Sens a na druhé straně si zatím stejně vede jeho soupeř, který mezitím zlikvidoval dobrou střelu Vrbaty.
     
    49:45
    Mika Zibanejad si najel mezi obránce Vancouveru, nicméně ti se dokázali včas zmátořit a nebezpečně vypadající prúnik švédského útočníka zastavili.
     
    49:00
    Domácí v plném počtu.
     
    48:52
    Stone našel zcela volného Kylea Turrise, který se zjevil před Millerem, ale po bekhendové kličce poslal domácí útočník puk nad bránu!
     
    48:09
    Další střelecké pokusy už nebyly tak nebezpečné a Senátorům se podařilo dostat puk do středního pásma.
     
    47:20
    Hosté se okamžitě usadili v útočném pásmu a vypracovali si obrovskou příležitost. Daniel Sedin obdržel přihrávku mezi kruhy, ale prakticky tváří v tvář Hammondovi selhal, neboť domácí brankář skvěle zasáhl betonem.
     
    47:00
    Dorsett se snažil protáhnout kolem Marka Methota (OTT), který se neobracel zrovna nejšikovněji a dostává dvě trestné minuty za podražení soupeře.
     
    46:43
    Karlsson dostal nabito na modré čáře a tvrdým projektilem trefil jednoho z bránících hráčů Kosatek. Hosté si nyní prošli menším tlakem, ale situaci nakonec ustáli.
     
    45:58
    Opět skončil útok domácích už v neutrální zóně, avšak tentokrát se k zakončení nedostali ani hosté, kteří nedokázali projít přes útočnou modrou čáru.
     
    45:12
    Hra se rychle přelévá ze strany na stranu.Zatímco akce Ottawy končí většinou už ve středním pásmu, Kosatky stále častěji a častěji ohrožují svatyni domácího celku.
     
    43:39
    Stone si několikrát vyměnil kotouč s Hoffmanem a právě druhý zmiňovaný se dostal až před Millera. Přihrávkou však na brankovišti hledal ještě spoluhráče a z celé akce nic nebylo.
     
    43:27
    Hned dva hráči teď přejeli před Hammondem, nicméně i nyní si brankář domácího celku našel kotouč a ránu Burrowse dokázal zlikvidovat.
     
    42:59
    Nahození končí v Hammondově lapačce. Gólman Senátorů tak zůstává na pouze jedné inkasované brance.
     
    42:06
    Nebezpečná přihrávka jen prosvištěla brankovištěm před Hammondem a puk se dostal na hokejky domácích. Ti měli k dispozici přečíslení tří na dva, ale Karlsson celou akci pokazil nepřesnou přihrávkou.
     
    41:22
    Hammond bez potíží přerušuje hru poté, co se k němu spíše jen tak došouralo zakončení jednoho z hostujících hráčů. Domácí tak mohou konečně vystřídat.
     
    41:01
    Domácí se provinil druhým icingem během několika málo vteřin. Vhazovat se tedy bude znovu po levici Andrew Hammonda.
     
    40:27
    Po vhazování ve středním pásmu přilétl puk k Millerovi, který jej shrábl ze vzduchu a nakonec raději přerušil hru, neboť se na něho hrnuli hned dva hráči Sens.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi druhá část střetnutí, ve které sice byli střelecky aktivnější hostující hráči, kteří momentálně na střely vedou 15 ku 26, avšak na góly je to 2:1 pro Ottawu. O jedinou branku ve druhé třetině se přesně v čase 34:00 postaral kapitán Erik Karlsson, který zaznamenal duhou branku ve druhém zápase v řadě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    V samém závěru to ještě jednou zkusil aktivní obránce Kosatek Mark Bartkowski, avšak ani jeho další střela Hammonda nepřekonala a druhá třetina končí.
     
    38:09
    Po Nealově střele hosté rychlé přesunuli hru na druhou stranu a s dobrým pokusem přišel Dorsett. Andrew Hammond opět bezchybný!
     
    36:56
    Ani dělovka Marka Bartkowskiho k překonání domácího brankáře nevede. Blíží se závěr druhé třetiny a Senátoři vedou o jednu branku.
     
    34:24
    Vancouver se snaží bleskově odpovědět, nicméně další dva střelecké pokusy končí na Hammondovi.
    34:00 Erik KARLSSON - 2:1
     
    34:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení! Kyle Turris díky skvělému napadání získal kotouč u mantinelu a poté vybídl ke skórování ERIKA KARLSSONA, který obdržel skvělou přihrávku a bez problémů prostřelil přesunujícího se Millera. Asistence: Kyle Turris, Mike Hoffman
     
    31:19
    Po Widemanově zakončení jsme byli svědky dvou vhazování během několika vteřin. Oba buly vyhrál Bo Horvat a zaútočit tak mohou hosté.
     
    28:49
    Po delší době zasahuje také Ryan Miller. Americký gólman chytající za Vancouver si poradil s pokusem mladého Matta Puempela.
     
    26:53
    A znovu Hammond. Tentokrát domácí gólman zneškodnil ránu Hamhuise.
     
    26:36
    Hosté v plném počtu.
     
    25:35
    Aktivita hostujícího celku neupadá ani v oslabení a Hammond musel čelit dalšími dvěma střelám. Výborný gólman Sens zlikvidoval pokus Higginse i Cracknella.
     
    24:36
    Dan Hamhuis (VAN) dostává dvě trestné minuty za hákování.
     
    23:44
    Domácí v plném počtu.
     
    23:18
    Do solidní střelecé pozice se dostal Dan Hamhuis. I obránce Vancouveru si vylámal zuby na pozorném Hammondovi.
     
    22:47
    Ottawa se celkem v pohodě brání a nyní navíc Zack Smith zahrozil. Ryan Miller si připsal úspěšný zákrok.
     
    21:44
    Za hákování si jde dvě trestné minuty odsedět Cody Ceci (OTT).
     
    21:25
    Aktivita Vancouveru neupadá. Po Vrbatovi pálil Bo Horvat. Hammond stále odolává!
     
    20:16
    Daniel Sedin hned na začátku druhé třetiny kvalitním prověřil Hammonda. Domácí gólman byl připraven.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:33.
     
    První část utkání je tedy minulostí a stav utkání je po dvaceti minutách vyrovnaný 1:1. Hosté přečkali úvodní tlak domácích a v osmé minutě se dostali do vedení zásluhou Svena Bärtschiho. Na tuto branku dokázali domácí odpovědět na začátku čtrnácté minuty, když přesilovou hru využil Bobby Ryan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    V samém závěru třetiny ještě zahrozil Ryan, který řešil přečíslení po svém, ale solidním pokusem trefil jen betony soupeřova brankáře.
     
    19:22
    Jake Virtanen si z levé strany nabruslil k Hammondovi, ale poté bránu trestuhodně přestřelil.
     
    19:00
    Naprosto nudnou fázi první třetiny narušuje jen hlasatel, který oznámil poslední minutu první třetiny.
     
    17:44
    Deniel Sedin nabízel střílenou přihrávkou puk před bránu, ale zde se žádná z hokejek hostujících hráčů kotouče nedotkla a kus černé pryže skončil v rohu kluziště.
     
    17:29
    Hosté v plném počtu.
     
    17:13
    Opět a zas je kotouč ve středním pásmu. Tuhle přesilovou hru už Ottawa využít nestihne.
     
    16:39
    Po dalším vyhození puku v podání Kosatek zastavuje domácí postavení mimo hru.
     
    15:59
    Vancouver vyhazuje kotouč přes všechny čáry až k brankáři Hammondovi. Tato přesilovka zatím není tak dobrá jako ta první.
     
    15:29
    Chris Higgins (VAN) se snažil dostat opět ke kotouči a holí zasáhl Smithe do tváře. Jsou z toho dvě trestné minuty a druhá přesilová hra Sens.
     
    15:22
    Hostům se podařilo ubránit atak Senátorů a výsledkem byl rychlý protiútok. Higgins si navedl kotouč mezi kruhy, ale poté trefil jen připraveného Hammonda!
     
    14:44
    Útok Vancouveru zastavuje ofsajd. Čas na druhou komerční přestávku.
     
    14:16
    Dorsett sice dokázal zavést puk do útočného pásma, ale poté ho záhy ztratil. Litovat toho však hostující forvard moc nemusí, neboť Neal vrátil puk opět hostům, kteří tak rozjíždí další akci.
    13:02 Bobby RYAN - 1:1
     
    13:02
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní už je ale srovnáno! Erik Karlsson si od modré čáry podél mantinelu sjel hlouběji do útočného pásma, vrátil kotouč BOBBYMU RYANOVI a ten již Millera propálit dokázal. Asistence: Erik Karlsson, Mika Zibanejad
     
    12:52
    Opět dostal přihrávku Mika Zibanejad, který pálil z první, avšak Miller se skvěle přesunul a ustál i tuto šanci!
     
    12:07
    Domácí šikovně vykombinovali přesilovou hru až k volnému Zibanejadovi. Jeho svižná střela skončila na hrudi Ryana Millera.
     
    11:47
    Ottawa si dokázala vytvořit obrovský tlak, ale Miller zůstává stále nepřekonán. Jediným ziskem Sens je nyní přesilová hra, neboť na lavici hanby usedá Adam Cracknell (VAN), který se provinil podražením.
     
    10:50
    Senátoři poslali puk ze středního pásma jen za bráni Millera a odjeli střídat. Hostující celek se ale s kotoučem příliš dlouho nemazlil a záhy ho vrátil Ottawě.
     
    09:38
    A hned několik pokusů o dorážku musel řešit opět Hammond. Tentokrát už si domácí brankář poradil a tlak do brankoviště ustál.
     
    09:20
    Domácí by jistě rádi velmi brzy vyrovnali, avšak obrana Kosatek je dnes opravdu velmi pevná.
    07:48 Svan BÄRTSCHI - 0:1
     
    07:48
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Jenže zřejmě jsem to zakřikl, neboť hosté jdou z hodně nenápadné akce do vedení! Vrbata se rozjel ve středním pásmu a poté od mantinelu nahodil kotouč před bránu. Puk se před Hammondem otřel o nohu SVENA BÄRTSCHIHO a skončil za zády nešťastného brankáře Sens. Asistence: Radim Vrbata, Bo Horvat
     
    07:22
    Záhy po vyhraném buly zastavuje atak hostujícího týmu ofsajd. Vancouver se ani v osmé minutě zatím nedostal do gólové šance.
     
    07:00
    Je tady první komerční přestávka zápasu.
     
    05:53
    Ani jednomu z týmů se nějak nedaří dostat do větší šance. Dosud jedinou však ve čtvrté minuty skvěle zlikvidoval Miller.
     
    05:22
    Kosatky se po delší době prodraly až ke střele. Slibný pokus ze střední vzdálenosti skončil ještě před Hammondem na chráničích jednoho z domácích beků
     
    04:55
    Hosté vůbec nezvládli přechod do útočného pásma a po školácké chybě je jim pískán ofsajd.
     
    03:26
    První obrovská šance zápasu! Turris si v útočném pásmu vyměnil puk s Karlssonem a poté nikým neatakovaný sám tvrdě vypálil. Zakončení domácího forvarda zlikvidoval Ryan Miller.
     
    03:08
    Přes hokejku jednoho z hostujících hráčů dokázal Wideman vystřelit, avšak u své tyče si celou situaci pohlídal pozorný Miller.
     
    02:26
    Dvě tvrdá střely od modré skončily na pozorném Hammondovi. Ten dnes dostal přednost před Andersonem, který v minulém zápase inkasoval sedm branek.
     
    01:41
    Bobby Ryan se vší elegancí udržel puk v útočném pásmu, nicméně poté se prezentoval nepřesnou přihrávkou a hosté ztratili kotouč.
     
    00:55
    Do útočného pásma se poprvé v utkání podívaly Kosatky. Vrbatovo nahození od mantinelu mezi tři tyče nemířilo.
     
    00:12
    Hned po dvanácti vteřinách zápasu musel zasahovat Ryan Miller. Přízemní ránu od modré ale hostující brankář dobře viděl a puk vyrazil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Kanadská státní hymna je za námi. Za chvíli bude vše připraveno k úvodnímu buly střetnutí.
     
    Vítám vás u on-line přenosu ze zápasu mezi Ottawou a Vancoverem. Utkání začne s menším zpožděním.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Hammond (Anderson) – Karlsson, Methot, Ceci, Cowen, Wideman, Borowiecki – Stone, Turris, Hoffman – Ryan, Zibanejad, Puempel – Chiasson, Pageau, Michálek – Neil, Smith, Lazar

    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis, Bartkowski, Hutton – Hansen, H.Sedin, D.Sedin – Virtanen, Sutter, Burrows – Vrabata, Horvat, Bärtschi – Dorsett, Cracknell, Higgins

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Frederick L’Ecuyer – Shandor Alphonso, Greg Devorski.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Ottawa Senators

    Milan Michálek

    Vancouver Canucks

    Radim Vrbata
     
    POSLEDNÍ TŘI VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    8.12.2014 Ottawa – Vancouver 4:3 pp.
    12.11.2014 Vancouver – Ottawa 4:3 pp.
    2.3.2014 Vancouver – Ottawa 2:4
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Kosatky mají odehráno o jedno utkání více než jejich dnešní soupeř a právě dva body, které se udělují za vítězství, jsou také rozdílem mezi nimi a Ottawou. Také Vancouver je vyloženě ofenzivně laděný tým a letos už nastřílel 48 branek, což je druhý nejlepší počin v Západní konferenci a třetí v rámci celé NHL. Většinu bodů pak Canucks získali právě na ledech soupeřů a Ottawu tak dnes nečeká nic jednoduchého.

    Posledních pět zápasů

    11.11.2015 Columbus – Vancouver 3:5
    8.11.2015 New Jersey – Vancouver 4:3 pp.
    7.11.2015 Buffalo – Vancouver 3:2
    5.11.2015 Vancouver – Pittsburgh 2:3
    3.11.2015 Vancouver – Philadelphia 4:1

    Nejproduktivnější hráči

    Daniel Sedin 15 (5+10)
    Henrik Sedin 12 (5+7)
    Jannik Hansen 10 (4+6)

    Statistiky brankářů

    Ryan Miller 14 záp., 2.32 g/záp, 91.5%
    Jacob Markström 1 záp., 3.00 g%záp, 93.3%
    Richard Bachman 1 záp., 3.01 g/záp, 90.3%
     
    OTTAWA SENATORS

    Domácí Senátoři patří mezi průměrné týmy soutěže a to zatím zcela prokazují. Po patnácti odehraných utkáních mají Sens na svém kontě 17 bodů a to stačí přesně na střed tabulky Východní konference, tedy 8. místo. Ottawa spoléhá především na kvalitní ofenzivu, když nastřílela již 47 branek, ale zapomínat nesmí ani na obrannou činnost. Více gólů než Senátoři totiž dostal už jen Columbus a Calgary.

    Posledních pět zápasů

    11.11.2015 Nashville – Ottawa 7:5
    8.11.2015 Carolina – Ottawa 3:2 pp.
    6.11.2015 Ottawa – Winnipeg 3:2 sn.
    4.11.2015 Montreal – Ottawa 1:2 pp.
    1.11.2015 Ottawa – Detroit 3:5

    Nejproduktivnější hráči

    Mark Stone 15 (3+12)
    Erik Karlsson 14 (1+13)
    Kyle Turris 13 (8+5), Bobby Ryan 13 (5+8)

    Statistiky brankářů

    Craig Anderson 11 záp., 3.11 g/záp, 90.7%
    Andrew Hammond 3 záp., 2.56 g/záp, 92.6%
    Matthew O'Connor 1 záp., 3.10 g/záp, 91.2%
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL, ve kterém se nám v malém kanadském derby předvedou týmy Ottawa Senators a Vancouver Canucks. Utkání začíná v 01:30.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 14. Ryan (Karlsson, Zibanejad), 34. Karlsson (Turris, Hoffman), 59. Wideman (Hoffman) – 8. Bärtschi (Vrbata, Horvat), 60. Edler (H.Sedin)


    Ottawa Senators: Hammond (Anderson) – Karlsson "C", Methot, Ceci, Cowen, Wideman, Borowiecki – Stone, Turris "A", Hoffman – Ryan, Zibanejad, Puempel – Chiasson, Pageau, Michálek – Neil "A", Smith, Lazar
    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis "A", Bartkowski, Hutton – Hansen, H.Sedin "C", D.Sedin "A" – Virtanen, Sutter, Burrows – Vrbata, Horvat, Bärtschi – Dorsett, Cracknell, Higgins

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Frederick L’Ecuyer – Shandor Alphonso, Greg Devorski

    Diváci: 19.229
    bahis siteleri