Omsk – Dynamo Moskva 3:2 (2:1 po s.n.) | Barys – Viťaz 4:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Záhřeb 0:1 (kon.)
Chanty-Mansijsk – HC Slovan 1:3 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 1:3 (kon.) | Jokerit – Kazaň 2:1 (kon.)
Riga – Toljatti 2:0 (kon.)
po s.n. (2:1)
Avangard Omsk
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Dynamo Moskva
Neděle 29.11.2015, 12:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Ilja ZUBOV - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Avangard Omsk.
    Autorem vítězné branky je ILJA ZUBOV.
     
    Do branky Omsku se nejspíše postaví místo Dominika Furcha Denis Kostin!
     
    57:12
    Na druhé straně se ke střele od modré čáry odhodlal Denis Kuljaš, ale tomu se nepovedlo ohrozit brankáře. Následoval protiútok hostů, který zakončoval Alexej Tereščenko střelou jen do betonů Furcha, to byla teda šance!
     
    53:02
    Alexandr Osipov nyní nabízí domácím hokejistům početní výhodu, která se jim ovšem dneska vůbec nedaří využít.
    Arťom FJODOROV - 2:2
     
    49:47
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    A nakonec se jen hosté v přesilovce prosazují! Tvrdou střelu Alexeje Cvetkova vyrazil Furch jen před sebe, aby ARŤOM FJODOROV poslal puk za záda domácího brankáře! Asistence: Alexej Cvetkov, Dmitrij Višněvskij.
     
    48:55
    Velký tlak do brankoviště Dominika Furcha jen překvapivě nekončí vyrovnávací brankou! Jeden z hráčů již střílel do prázdné branky, ale v záklonu trefil jen hokejku obránce!
     
    48:32
    Alexandr Černikov krosčekoval jednoho z hostů za brankou a odsedí si další trest domácích hokejistů.
     
    41:10
    Dominik Furch se nyní po jednom z pokusů lehce zapotil, ale puk se nakonec za jeho záda podruhé nedostal, skončil jen na břevně! Dinamo je ovšem i nadále u puku.
     
    37:19
    Denis Paršin se ovšem nyní dostal do skvělé střelecké pozice, která byla zakončována z levé strany. Jerjomenko zasáhl hokejkou a jeho pokus pohotově vyrazil!
    Alexandr PĚREŽOGIN - 2:1
     
    30:25
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácím svou houževnatostí dávají další branku a dostávají se do vedení! Ilja Zubov obdržel přihrávku zpoza branky, kterou zakončoval z blízkosti, ale Jerjomenka se mu nepovedlo překonat. K dorážce se ovšem prodral ALEXANDR PĚREŽOGIN, jenž puk poslal do odkryté klece! Asistence: Ilaj Zubov, Sergej Širokov.
    Alexandr OSIPOV - 1:1
     
    28:54
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Na další pokus je ovšem odchovanec pražské Slavie krátký. ALEXANDR OSIPOV obdržel přihrávku na modrou čáru a tvrdou střelou se mu povedlo překonat Furcha poprvé! Asistence: Alexej Tereščenko.
     
    28:32
    Dinamo se hned dostalo do rychlého protiútoku. Alexej Tereščenko dostal puk před branku, kde ovšem skvěle zasáhl Furch! Český brankář si poradil i s pokusem Gorovikova z levého kruhu.
     
    28:19
    Jurij Babenko je dalším hráčem, co putuje na trestnou lavici. Domácí budou mít kratičkou přesilovku 4 na 3.
     
    27:50
    Do útoku se ale hned dostali domácí. Michal Kempný střílel z levé strany hodně nebezpečně, ale Jerjomenko si s jeho pokusem dokázal poradit!
     
    27:37
    Početn výhody ale domácím spíše ubližují. Omsk nic směrem dopředu zase nevymyslel a nakonec půjde také do čtyř. Alexandr Pěrežogin fauloval jednoho z hostů.
     
    26:16
    Konstantin Gorovikov podrazil projíždějícího hráče za brankou Furcha a domácí mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    22:10
    Kostantin Volkov dokonce posiluje snažení domácích hokejistů zahákováním jednoho z nich. Dvouminutový výhoda pro Omsk.
     
    20:42
    Následně se sám na branku hnal domácí forvard Alexandr Pěrežogin, kterému se ale v úniku nepovedlo překonat Jerjomenka podruhé!
    Denis PARŠIN - 1:0
     
    20:28
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak toto byla naprosto ukázková akce od domácích hokejistů! Ilja Zubov projel s pukem od své branky až do útočné třetiny, vyhnul se bránícím hráčům a poslal puk na pravou stranu, odkud technickou střelou tahem skóroval DENIS PARŠIN! Asistence: Ilja Zubov.
     
    19:20
    Nyní český brankář ve větších problémech. Střelu od modré čáry vyrazil betonem před dotírajícího hráče, kterému se ale branku nepovedlo trefit!
     
    12:35
    Juuso Hietanen ovšem nabízí domácím hráčům lehké nabuzení v podobě přesilové hry. Pronikajícího domácího hráče fauloval, a tak uvidíme první přesilovku domácích.
     
    10:17
    Až nyní jsme viděli mnohem nebezpečnější akci! Maxim Karpov se prodral do útoku po levé straně a z kruhu zkoušel tvrdou střelou prostřelit Furcha, ale zamířil jen těsně vedle.
     
    02:25
    Máme tu první početní výhodu utkání. Pronikajícího Konstantina Volkova nedovoleně stíhal Nikolaj Gluchov, který si odsedí dvouminutový trest.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 21. Paršin (Zubov), 31. Pěrežogin (Zubov, Širokov), rozh. náj. Zubov – 29. Osipov (Tereščenko), 50. Fjodorov (Cvetkov, Višněvskij)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Petrov (OMS)
    1:1   Arťom Fjodorov (DMS)
    2. série:
    1:1   Lauta (OMS)
    1:1   Pestuško (DMS)
    3. série:
    2:1   Zubov (OMS)
    2:1   Brjukvin (DMS)


    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Kempný, Lekomcev, Ahnelöv, Kuljaš, Alexandrov, Kulik, N. Gluchov – Širokov, Paršin, Zubov – A. Gluchov, Pěrežogin, Erat – Popov, Lauta, Michejev – Lemtjugov, Petrov, Černikov – Pjanov
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Hietanen, Višněvskij, Robinson, Mironov, Osipov, Nikulin, Sinicyn – Cvetkov, Pestuško, Fjodorov – Tereščenko, Brjukvin, Karpov – Kokarev, Gorovikov, Tarasov – Volkov, Babenko, Markovin – Igumnov

    Rozhodčí: Gofman, Kaval – Otmachov, Raming
    bahis siteleri