Buffalo – New Jersey 0:2 (kon.) | NY Islanders – Florida 1:5 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 4:2 (kon.)
Philadelphia – Carolina 4:3 (po pr.) | Toronto – Tampa 4:5 (po pr.) | Montreal – San Jose 1:3 (kon.)
Nashville – Calgary 1:2 (po pr.) | Winnipeg – St. Louis 3:4 (kon.) | Minnesota – Vancouver 6:2 (kon.)
Chicago – Colorado 0:3 (kon.) | Dallas – Columbus 5:1 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
New Jersey Devils
Středa 16.12.2015, 01:00 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL, ve kterém se střetnou týmy Buffalo Sabres a New Jersey Devils. Utkání začíná v 01:00.
     
    BUFFALO SABRES

    Domácí celek sice dlouhodobě patří k nejhorším týmům ligy, ale letos si zatím nevede až tak špatně a od osmé příčky Východní konference jej dělí pět bodů. Buffalo v dosavadním průběhu nasbíralo 29 bodů z 31 zápasů a to tedy stačí na třináctou pozici v rámci Východní konference. Dnes bude pro Šavle velkou nevýhodou fakt, že svůj poslední zápas odehráli teprve včera na ledě Detroitu. Na druhou stranu dvě vítězství v řadě mohou domácím vlít krev do žil.

    Posledních pět zápasů

    15.12.2015 Detroit – Buffalo 1:2
    13.12.2015 Buffalo – Los Angeles 2:1 pp.
    11.12.2015 Calgary – Buffalo 4:3
    8.12.2015 Vancouver – Buffalo 5:2
    7.12.2015 Edmonton – Buffalo 4:2
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Ani Ďáblové nepatří v posledních letech zrovna k elitě NHL a i jejich největší starostí bude postup do playoff. Prozatím je New Jersey se 34 body na osmém místě Východní konference, tedy na posledním postupovém místě do playoff. Největším problémem celku je střílení branek. Hosté nastříleli dosud jen 74 gólů a to je s jejich dnešním soupeřem a Carolinou v tomto ohledu řadí na třetí nejhorší pozici konference.

    Posledních pět zápasů

    13.12.2015 NY Islanders – New Jersey 4:0
    12.12.2015 New Jersey – Detroit 3:2 pp.
    9.12.2015 Toronto – New Jersey 3:2 sn.
    7.12.2015 New Jersey – Florida 4:2
    5.12.2015 New Jersey – Philadelphia 3:4 pp.
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    25.10.2015 Buffalo – New Jersey 3:4
    21.3.2015 Buffalo – New Jersey 1:3
    18.2.2015 New Jersey – Buffalo 2:1 sn.
    7.1.2015 New Jersey – Buffalo 4:1
    2.4.2014 Buffalo – New Jersey 3:2 sn.
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Buffalo Sabres

    Na soupisce Buffala nefiguruje ani jeden český či slovenský hokejista

    New Jersey Devils

    Patrik Eliáš
    Jiří Tlustý
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Ullmark (Johnson) – Ristolainen, Gorges, Bogosian, McCabe, Franson, Weber – Reinhart, O'Reilly, McGinn – Kane, Eichel, Moulson – B.Gionta, J.Larsson, Girgensons – Foligno, Legwand, Deslauriers

    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – A.Larsson, Greene, Severson, Moore, Schlemko, Merrill – Stempniak, Henrique, Cammalleri – Palmieri, Josefson, Blandisi – Kennedy, Kalinin, Eliáš – Tootoo, S.Gionta, Tlustý

    Rozhodčí: Rob Martell, Kevin Pollock – Scott Cherrey, Matt MacPherson.
     
    Začátek dnešního utkání se tradičně opozdí. Na ledě zatím probíhá videomapping a na příchod hráčů se čeká.
     
    Všechny předzápasové procedury jsou za námi a utkání tak může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Na první pohled se zdálo, že Reinhart hrál ještě v útočném pásmu, avšak nakonec je Buffalu pískán ofsajd a hra je po třinácti vteřinách přerušena.
     
    00:28
    A přechod do útočného pásma se nevydařil ani hostujícímu celku. I v tomto případě postup zastavil čárový rozhodčí, který viděl postavení mimo hru.
     
    00:48
    Registrujee první střelu zápasu. Evander Kane nahodil puk k zadnímu mantinelu a po chvíli se kotouč dostal na modrou čáru. Následné nahození Bogosiana však skončilo jen v rukavici Schneidera.
     
    01:06
    Nyní už to ale vypadalo nadějněji. Po další ráně Bogosiana se kotouč zjevil mezi kruhy a Eichel si pohotovou střelou dělal zálusk na první gól zápasu. Americký mladíček nakonec minul bránu.
     
    01:59
    Do utkání vstoupilo aktivněji domácí Buffalo, nicméně další útočné snaha Šavlí byla zastavena už u modré čáry a hosté hrají ve středním pásmu.
     
    02:36
    Poprvé se v útočném pásmu usazují také Ďáblové. Kotouč se ale zatím pohybuje především u mantinelu.
     
    03:01
    New Jersey mohlo jít do vedení! Sražená střela z kruhu se zastavila před brankovištěm a Josefson se dorážkou snažil překonat Linuse Ullmarka. Švédský brankář se vytáhl a udržel čisté konto!
     
    03:52
    Nyní navíc hosté ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Celou akci řešil Stempniak sólově a nepovedenou střelou poslal puk jen do připraveného Ullmarka.
     
    04:23
    Nebezpečná dvojice Eichel-Kane se snažila cosi vymyslet poblíž Schneiderovy brány, ale nakonec z jejich kombinace nevzešla ani jedna střela.
     
    04:41
    Jack Eichel se snažil vrátit kotouč do útočného pásma, nicméně zbytečná klička na modré čáře znamenala ofsajdu, do kterého už vjel jeden z jeho spoluhráčů.
     
    06:01
    Domácí se nyní ne a ne vymanit z vlastního pásma. Přibližně minutu se hrálo poblíž Lunise Ullmarka, avšak Ďáblové se k samotnému ohrožení soupeřova brankáře nedostali.
     
    06:44
    O'Reilly nahodil kotouč na zadní mantinel, ale ani mu ani jeho spoluhráči se puk následně získat nepodařilo. Obrana New Jersey je zatím velmi pozorná.
     
    07:30
    Teprve druhý zákrok zápasu si po Moulsonově střele z levé strany připsal Cory Schneider. Po zásahu levým betonem se kotouč odrazil k hostujícím hráčům, nicméně jejich akce skončila nepřesnou přihrávkou, která doputovala až k Ullmarkovi, jenž přerušil hru.
     
    08:10
    Po první komerční přestávce zápasu nastoupili na led aktivněji domácí hráči. Jeden z nich vybojoval kotouč za Schneiderovou svatyní, avšak na následnou nabídku před brankoviště nikdo nereagoval.
     
    08:23
    Jedovatá rána od modré čáry Schneidera k zákroku nedonutila, neboť byla poměrně dost nepřesná. V hledišti to tak jen zahučelo.
     
    09:36
    Jack Eichel využil fatální chyby v defenzívě New Jersey a po pěkném manévru přihrával bekhendem před bránu. Na hranici brankoviště se ke kotouči snažil dostat Kane, nicméně jemu v dorážce do prázdné brány zabránil bek Ďáblů!
     
    10:31
    A rychle na druhou stranu. Hosté se i po nepřesné ráně Tootooa udrželi v útočném pásmu a nakonec také donutili Ullmarka k výbornému zákroku, když z mezikruží střílel znovu Tootoo!
     
    10:41
    Další střelecký pokus jednoho z hostujících hráčů zlikvidoval opět pozorný Ullmark a následně je zahlášena komerční přestávka.
     
    11:17
    Buffalo hledá skulinu ve středním pásmu, avšak zatím jsou domácí obránci nuceni ke kombinaci mezi sebou. Střední pásmo je opravdu hodně zahuštěno.
     
    11:58
    Šavle po chvíli přišly o kotouč, ale domácí fanoušky může těšit fakt, že ani Ďáblové se v útočném pásmu výrazněji neprosadilo. Oba celky střídají.
     
    12:32
    Teď ale domácí čelili velké šanci New Jersey! Severson si z pozice obránce sjel blíže k soupeřovu brankáři a rychlou střelou zápěstím svatyni Linuse Ullmarka minul jen o centimetry!
     
    13:09
    Zákroky Ullmarka se začínají množit. Momentálně jich má domácí brankář sedm, hostující Cory Schneider zasahoval zatím jen čtyřikrát.
     
    13:20
    New Jersey se na poslední chvíli ještě udrželo v útočném pásmu a dostává obranu Buffala znovu pod tlak. Poslední desítky vteřin jsou jasně v režii hostujícího celku.
     
    14:13
    Jiří Tlustý vystihl velmi nepřesnou rozehrávku domácích a následně posílal prudkou přihrávkou kotouč před brankoviště. Jeden z hostů se sice po puku natahoval, ale kus černé gumy zamířil jen k mantinelu.
     
    14:55
    Buffalo zvýšilo napadání a dva z hráčů domácích se nyní dokonce zjevili až za bránou Coryho Schneidera, kde však na obráncích soupeře kotouč nevybojovali.
     
    15:39
    Velmi rychlou akci teď předvedl Reinhart, který se po pravé straně prosmýkl do útočného pásma, ale poté vypálil jen do připraveného Schneidera.
     
    16:16
    I po inkasování tvrdého hitu od Bogosiana se Tlustý dokázal zapojit do útočné akce a vybojoval kotouč pro své spoluhráče. Střela od modré až k Ullmarkovi neprošla a hra se po chvíli přesouvá do středního pásma.
     
    16:35
    Ne příliš povedené střídání Buffalo znamenalo situaci dva na dva, ale vše nakonec dokázal vyřešit Linus Ullmark, který si počíhal na přízemní střelu zpoza obránce.
     
    17:11
    Domácí nyní předvedli opravdu velký tlak do brankoviště, když se před Schneidera natlačili všichni tři ofenzivní hráči. Každopádně Reinhart se svou dorážkou z hranice brankoviště neuspěl a hosté pak poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    17:51
    Cory Schneider musel dávat pozor na další pokus Šavlí, ale nyní už je kotouč na druhé straně a v útočném pásmu operují Ďáblové.
     
    18:16
    A New Jersey si také vybojovalo první přesilovou hru zápasu. Dvouminutový trest za sekání si jde odsedět Evander Kane (BUF).
     
    18:47
    Přesilovka se hostům zatím vůbec nedaří a pozorně bránící čtveřice Buffala vytlačila soupeře až za Schneiderovu bránu.
     
    19:12
    Domácím se znovu podařilo vyhodit puk z vlastního pásma a Eliáš rozjíždí další akci New Jersey až od Coryho Schneidera.
     
    19:40
    Teď už to sice vypadalo trochu nadějněji, když se hosté usadili v útočném pásmu, avšak nakonec vše skončilo jen sraženou střelou, která zamířila do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Zbytek první třetiny už se dohrál u mantinelu a celky tak jdou do kabin za bezbrankového stavu. Zatím sledujeme vyrovnané a lehce podprůměrné utkání bez velkého množství šancí. Pár náznaků sice k vidění bylo, ale ve finální fázi chyběla hráčům obou týmů především přesnost a brankáři všechny rány docela v pohodě pochytali. Doufejme, že se obraz hry zlepší.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hosté ještě sice dohrávají zbylých pár vteřin v přesilové hře při vyloučení Evandera Kanea, avšak kotouč je od začátku druhé třetiny v moci Buffala.
     
    20:16
    Domácí v plném počtu.
     
    20:56
    Evander Kane se zapojil do hry hned poté, co naskočil z trestné lavice zpátky na led, a nyní se snaží forčekovat až za bránou Coryho Schneidera.
     
    21:32
    Kane sice kotouč pro Buffalo nevybojoval, ale domácí to nemusí nijak výrazně mrzet, neboť hostům je po chvíli pískáno postavení mimo hru.
     
    21:57
    Buffalo se nemůže dostat z vlastního pásma. New Jersey je v tlaku a už poněkolikáté zastavilo vyhození soupeře těsně před modrou čárou.
     
    22:28
    Nebezpečná svižná střela od modré čáry sice mířila přímo na Ullmarka, ale ten si s kotoučem neporadil podle svých představ a může být rád, že se puk po jeho nejistém zákroku odrazil vedle brány. Jinak dnes Ullmark chytá skvěle.
     
    22:58
    Před chvílí se sice vhazovalo u Schneidera, ale hosté okamžitě přesunuli hru do pásma domácího celku. Vstup New Jersey do druhé třetiny je zatím výborný.
     
    23:50
    Poněkud nudnější pasáž hry narušil Sam Reinhart! Zřejmě nejaktivnější střelec dnešního zápasu se natlačil před Schneidera, který jeho zakončení sice zlikvidoval, ale pak se Reinhart dostal ještě k dorážce a ta minula bránu jen o kousíček!
     
    24:34
    Hosté se nyní nedokázali usadit v pásmu svého soupeře a kotouč tak mají v moci obránci Buffala.
     
    24:59
    Po ztrátě domácích se důležitým zákrokem předvedl Linus Ullmark a Adam Henrique se už před bránou k dorážce nedostal! V druhé třetině jsme byli svědky už několikáté šance na vstřelení branky.
     
    26:00
    Hosté nepolevují v aktivitě a Cammalleri díky skvělému napadání získal kotouč pro svého spoluhráče. Rána onoho hráče New Jersey poté ale mířila vedle.
     
    26:40
    David Legwand se natáhl před bránou a dokázal trefit kotouč ještě před Schneiderem! Hostující brankář sice stihl zareagovat, ale New Jersey bude hrát v oslabení.
     
    26:40
    Druhým vyloučeným hráčem dnešního zápasu je Jordin Tootoo (NJD), jenž se provinil sekáním.
     
    26:55
    Domácí se sice po komerční přestávce na chvíli udrželi v útočném pásmu, ale teď už kotouč letí přes všechny čáry až k Ullmarkovi.
     
    27:27
    Znovu se hostů podařilo osvobodit vyhozením kotouče a poté New Jersey dokonce zahrozilo, když po zisku kotouče pálil Josefson.
     
    28:03
    Velmi šikovně to udělal Ryan O'Reilly, který si na zádech pohlídal soupeřova obránce a poté nebezpečně vypálil bekhendem. Puk dokonce olízl vzdálenější tyč Schneiderovy svatyně!
     
    28:38
    V pokračující přesilové hře pálil Eichel mimo a početní výhoda Buffala se pomalu chýlí ke konci.
     
    28:40
    Hosté v plném počtu.
     
    29:07
    Pouhých 27 vteřin vydrželo New Jersey v plném počtu hráčů na ledě. Dalším vyloučeným je totiž vinou hákování Adam Henrique (NJD).
     
    29:40
    Začátek přesilové hry se Buffalu ani tentokrát nedaří. Kotouč je až u Ullmarka, který musí z brány, neboť se k němu blíží jeden z hostujících hráčů.
     
    30:15
    Tak tahle přesilovka je zatím ještě horší než ta první. Buffalo se ještě ani na deset vteřin nedokázalo usadit v útočném pásmu.
     
    30:43
    Výborně napadající Palmieri získal pár vteřin pobytem za bránou Linuse Ullmarka a jeho spoluhráči mezitím v klidu vystřídali. Početní výhody zatím nejsou silnou stránkou domácího celku.
     
    31:08
    Na skvělou křížnou přihrávku si před Schneiderovu bránu sjížděl kapitán Buffala Brian Gionta, avšak tomu v rozhodujícím momentě zablokoval hokejku jeden z beků New Jersey. Hosté už jsou samozřejmě v plném počtu.
     
    31:42
    Domácí se sice hezkou kombinací rychle přesunuli z obranného do útočného pásma, ale tam jejich akce také záhy vinou nepřesné přihrávky skončila.
     
    32:33
    Dvakrát se nyní New Jersey snažilo dobýt útočné pásmo soupeře, avšak dvakrát se Ďáblové museli vrátit až k vlastní bráně.
     
    33:06
    Damon Severson se jakožto obránce dostal první k volnému kotouči a natlačil se ze strany před Ullmarka. Tísněn obráncem, ale dokázal pouze nahrnou puk k betonu domácího brankáře.
     
    33:55
    Buffalo je ale v menších problémech a Ďáblům se v posledních vteřinách domácí celek daří přehrávat.
     
    34:21
    Až sražená střela, která skončila v ochranné síti, ukončuje tlak New Jersey. Následuje komerční přestávka, během které si domácí mohou vydechnout.
     
    34:32
    Poměrně zajímavou střelu vyprodukoval Evander Kane, který vyzkoušel Schneiderovu pozornost pokusem zpoza obránce. Nakonec však puk zamířil těsně nad bránu.
     
    35:15
    Ryan O'Reilly využil hrubky Greena a získal kotouč pro Buffalo. Kus černé gumy byl už však příliš blízko modré čáry a nakonec se, ještě před tím než ho zahrál Reinhart, dostal do středního pásma. Výsledkem je logicky ofsajd Šavlí
     
    36:33
    Po hodně dlouhé době vytáhli oba brankáři fantastické zákroky! Schneider nejprve s vypětím všech sil vytáhl ránu ze strany svou levou rukou mimo a Ullmark následně včas povyjel před brankoviště, aby zneškodnil obrovskou šanci Tootooa.
     
    36:58
    Po pěkné pasáži se hra přesunula do středního pásma a oba týmy střídají.
     
    37:27
    Devils právě vstřelili branku!
    Nyní už ale nedokázal zasáhnout ani Ullmark a New Jersey jde do vedení! Henrique zavel kotouč do útočného pásma a poté vybídl ke střele z první Cammalleriho. Jeho tvrdý pokus sice domácí brankář dokázal zastavit betonem, ale na dorážku z hranice brankoviště v podání LEEHO STEMPNIAKA už švédský gólman nestačil. Asistence: Mike Cammalleri, Adam Henrique
    37:27 Lee STEMPNIAK - 0:1
     
    38:52
    Domácí se sice snažili záhy vyrovnat, avšak po Schneiderově zákroku se ani jeden z trojice útočníků k dorážce nedostal. New Jersey přežilo zřejmě nejnebezpečnější chvilku soupeře v druhé třetině.
     
    39:30
    Linus Ullmark bez problémů lapil střelu od modré čáry a v druhé části se tak ještě jednou bude vhazovat po jeho levici.
     
    39:54
    Nakonec mohli domácí ještě srovnat nepříznivý stav utkání, avšak to by musela jít dorážka mezi tři tyče a ne několik decimetrů vedle.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je tedy za námi i druhá část dnešního střetnutí a tentokrát už jdou do kabin spokojenější hosté. Hodně dlouho jsme sice byli svědky bezgólového zápasu, ale nakonec se přeci jenom ve 38. minutě dokázal prosadit Lee Stempniak, který z dorážky v pohodě doklepl kotouč do odkryté části branky. Domácí si sice vypracovali několik slibných šancí, ale za Schneiderova záda si zatím ani jedna ze třinácti střel Šavlí cestu nenašla.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Ullmark se hned po pár vteřinách třetí třetiny musel zapojit do hry, když pomohl obráncům s rozehrávkou. Zrovna nejpřesnější však jeho přihrávka rozhodně nebyla.
     
    41:04
    Dobrý vstup Ďáblů do této části je narušen ofsajdem. Aktivnějším týmem by však mělo být Buffalo, které stále prohrává o jednu branku.
     
    41:36
    Tentokrát je časomíra přerušena vinou postavení útočícího hráče v brankovišti. Tím hráčem byl Patrik Eliáš a hra je tak samozřejmě vykázána do středního pásma.
     
    42:21
    Mike Weber udržel puk v útočném pásmu a poté kotouč okamžitě poslal na Schneidera. Těsně před ním nabralo nahození nepříjemný skluz a hostující gólman měl s tímto pokusem až nečekaně velké problémy.
     
    43:16
    Zdá se, že domácí pochopili, že právě oni by měli útočit a snaží se ohrožovat Schneidera v bráně New Jersey. Zatím bez účinku.
     
    43:42
    Nyní se navíc hostům podařilo projít přes střední pásmo a Jacob Josefson dostal puk do brankoviště. Ullmark následně raději přerušuje hru.
     
    44:12
    Devils právě vstřelili branku!
    Několik otřesných přihrávek domácího celku a výborné napadání Ďáblů přináší druhou branku zápasu. Jeden z domácích ztratil puk u mantinelu, kotouč se odrazil přesně k volnému JIŘÍMU TLUSTÉMU, který napálil puk z otočky a jeho rána z mezikruží prošla až do sítě Linuse Ullmarka. Asistence: Kyle Palmieri
    44:12 Jiří TLUSTÝ - 0:2
     
    44:45
    Zakázané uvolnění Ďáblů sice dostalo hru před Coryho Schneidera, ale díky vyhranému buly se hostů podařilo vymanit z vlastního pásma.
     
    45:32
    Po ráně Fransona a nejistém zákroku hostujícího brankáře chvíli nikdo nevěděl, kde je kotouč a až obránce New Jersey puk objevil v brankovišti a odpálil ho do bezpečí!
     
    46:18
    New Jersey se znovu osvobozuje jen za cenu zakázané uvolnění. Hostující pětka, která je nyní na ledě už musí být značně unavená.
     
    46:57
    Šavle mají drtivý tlak a na Schneidera letí jedna střela za druhou! Dosud poslední pokus od modré čáry obstaral Ristolainen, puk se od zadního mantinelu odrážel zpátky k brankovišti, ale Girgensons kotouč v pádu nedokázal zasunout do poloodkryté brány.
     
    47:11
    Kus černé gumy se dostal na střídačku hostujícího týmu a to přináší komerční přestávku.
     
    47:56
    Komerční přestávka bylo přesně to, o hosté k odpočinku potřebovali a nyní už New Jersey hraje s kotoučem. Menší nepřesnost v rozehrávce naštěstí pro Ďábly znamenala jen ofsajd Buffala.
     
    48:34
    Ristolainen předal kotouč Girgensonsovi, který sice puk bleskově převezl přes střední pásmo do pásma útočného, ale poté už GIonta za bránou kotouč neudržel.
     
    48:52
    Mike Cammalleri (NJD) psychicky vůbec neustál čitý atak jednoho z domácích a u mantinelu se po soupeři ohnal pěstí. Jsou z toho dvě trestné minuty za hrubost.
     
    49:22
    Slibná rána Ristolainena od modré čáry se zastavila o jednoho z blokujících hráčů New Jersey, ale pak se ještě po kotouči natahoval Ryan O'Reilly. Schneider byl v tu chvíli zcela mimo bránu, avšak domácímu útočníkovi puk hokejku přeskočil.
     
    50:38
    Hned po vhazování přilétla na Schneidera další dělovka od modré. Opět z toho nic nebylo a Cammalleri se za chvíli vrátí na led.
     
    50:52
    Hosté v plném počtu.
     
    51:22
    Jack Eichel zkoušel před pár vteřinami štěstí po objetí brány, avšak u tyče narazil na pravý beton Coryho Schneidera.
     
    52:03
    Hostům se v posledních chvílích vůbec nedaří ohrožovat Linuse Ullmarka. Pro Ďábly je ale aktuálně důležitější defenziva, neboť vedou o dvě branky.
     
    52:21
    Tradičně výborně chytající Cory Schneider si připisuje už devátý zákrok v této třetině. Ještě čtyři střely a Buffalo bude mít za třetí třetinu stejný počet střel jako za dvě předchozí periody.
     
    52:34
    A další dělovka, tentokrát v podání Ristolainena, zamířila jen do hrudi pozorného Schneidera. S takovými pokusy Buffalo dnes zřejmě neuspěje.
     
    53:05
    New Jersey poslalo kotouč jen na zakázané uvolnění. Hra se stěhuje zpátky před brankáře Ďáblů a ti navíc nemohou vystřídat.
     
    53:37
    Hra zase přerušena. Tentokrát se zakázaným uvolněním provinili domácí hráči.
     
    54:07
    Hodně důrazný souboj jednoho z hostů s Johanem Larssonem se vůbec nelíbil domácím fanouškům, avšak ani jeden z dvojice hlavních rozhodčích se vylučovat nechystá.
     
    54:42
    Po dlouhé době měl práci také Linus Ullmark. Domácí brankář bez potíží lapil tvrdší pokus od modré čáry a zařídil tak komerční přestávku.
     
    55:06
    Utkání se přelilo do poslední pětiminutovky třetí třetiny. Reinhart sice díky napadání získal kotouč u mantinelu, ale poté se prezentoval nepřesnou přihrávkou před Schneiderovu bránu.
     
    55:45
    Na druhé straně se činil opět Ullmark, kterého sice střela od modré minula, ale při následné pohotové dorážce už si domácí brankář musel dát velký pozor.
     
    57:02
    Nevýraznou část třetí třetiny se snaží narušit domácí hráči, kteří se usazují v útočném pásmu. Nutno říci, že aspoň k prodloužení potřebují stále dvě branky.
     
    57:46
    Hosté vyhodili puk na zakázané uvolnění, ale důležitější je fakt, že Linus Ullmark už je na střídače a Šavle to zkouší se šesti hráči v poli.
     
    58:09
    Palmieri vybojoval ve středním pásmu kotouč pro Eliáše, ale ten v tísni dvou hráčů nedokázal zamířit do prázdné brány a případně definitivně rozhodnout dnešní utkání.
     
    58:57
    Ryan O'Reilly bekhendem nedostal puk do brankoviště a Mike Cammalleri se následně pokusil trefit prázdnou bránu. Místo třetího gólu Ďáblů z toho byla jen boční strana tyčky a zakázané uvolnění.
     
    58:57
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:04
    New Jersey poslalo puk zase a znovu na zakázané uvolnění. Hosté by už potřebovali i vystřídat, avšak zatím se k tomu nedostanou.
     
    59:27
    Ristolainen musel hodně spěchat, ale nakonec to byl právě on, kdo byl první u volného kotouče. New Jersey si ale každopádně může na chvíli oddechnout.
     
    59:58
    Po buly zaviněném dalším icingem se hostům podařilo vyhodit puk z vlastního pásma šikovněji a tentokrát už se zakázané uvolnění nepíská. Na skóre dnešního utkání se už nic nezmění!
     
    Konec zápasu.
     
    Střetnutí mezi Buffalem a New Jersey je tedy u konce a výsledné skóre je 0:2. Hosté vstupovali do třetí třetiny s jednobrankovým náskokem a ten se jim díky chybě v obraně Buffala podařilo zvýšit už ve 45. minutě, ve které se prosadil Jiří Tlustý. Právě po tomto gólu si sice Buffalo vypracovalo velký tlak, ale skvělý Cory Schneider dnes nakonec nepustil ani jednu branku a připsal si 25 úspěšných zákroků.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Cory Schneider (NJD) 25 zák., 0 gólů, 100%
    2. Jiří Tlustý (NJD) 1+0
    3. Lee Stempniak (NJD) 1+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    New Jersey Devils

    Patrik Eliáš 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:36
    Jiří Tlustý 1+0, 2 střely, čas na ledě 12:45
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 18 297 diváků se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů nashledanou! (03:38:32)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 38. Stempniak (Cammalleri, Henrique), 45. Tlustý (Palmieri)


    Buffalo Sabres: Ullmark (Johnson) – Ristolainen, Gorges, Bogosian, McCabe, Franson, Weber – Reinhart, R.O'Reilly, McGinn – Kane, Eichel, Moulson – B.Gionta, J.Larsson, Girgensons – C.O'Reilly, Legwand, Deslauriers
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – A.Larsson, Greene, Severson, Moore, Schlemko, Merrill – Stempniak, Henrique, Cammalleri – Palmieri, Josefson, Blandisi – Kennedy, Kalinin, Eliáš – Tootoo, S.Gionta, Tlustý

    Rozhodčí: Rob Martell, Kevin Pollock – Scott Cherrey, Matt MacPherson

    Diváci: 18.297
    bahis siteleri