Banská Bystrica – Trenčín 1:3 (kon.) | Košice – Martin 4:2 (kon.) | Piešťany – Zvolen 2:5 (kon.)
Nitra – Poprad 1:2 (po pr.) | Žilina – Skalica 5:4 (kon.)
konec
HC Košice
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
HK VITAR Martin
sk Pondělí 28.12.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi HC Košice a MHC Martin, v ktorom domáci hokejisti preukázali viac zo svojho hokejového umenia a zaslúžene vyhrali pomerom 4:2. S týmto konštatovaním a prianím pekného večera sa už s vami lúčime, stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:37:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Bežia posledné sekundy riadnej hracej doby, zdá sa, že tie už domáci zvládnu.
     
    59:15
    Puk teraz len tesne minul opustenú bránku MHC, Košice mohli pridať poisťovací gól, ten ale napokon neprišiel.
     
    58:55
    Gibl na striedačke, Martin hrá power-play!
     
    58:40
    Gibl sa každou sekundou posúva bližšie k striedačke, v tejto chvíli je už pri modrej čiare, odkiaľ to má skutočne len kúsoček. Jeho spoluhráči ale stále hrajú bez puku.
     
    58:15
    Bol to ale práve Gibl, ktorý musel hasiť nebezpečenstvo, domáci to teraz zahrali na výbornú a vybojovali si buly v útočnom pásme.
     
    58:00
    Gibl je v tejto chvíli ešte vo svojom bránkovisku, dá sa ale predpokladať, že ak sa jeho spoluhráči usadia pred Melicherčíkom, odkorčuľuje na striedačku.
     
    57:57
    Oddychový čas hostí.
     
    57:57
    Hostia to stále skúšajú nahadzovanými pukmi, ktoré ale, zdá sa, dnes úspech mať nebudú.
     
    57:20
    Do konca riadnej hracej doby ostávajú ešte necelé tri minúty, diváci prítomní na štadióne očakávajú moment, kedy siahne hosťujúci tréner po oddychovom čase.
     
    56:10
    Medzičasom sa začala opäť hra 5 proti 5, puk sa ocitá za bránkou Gibla, čo vyhovuje neporovnateľne viac domácim, korí tam zbierajú cenné sekundy.
     
    55:40
    Domáci hokejisti puk ešte podržali v útočnej tetine, kde už k lepšiemu streleckému zakončeniu neprišlo, preto sa stav zápasu meniť nebude.
     
    54:35
    Do puku sa oprel aj Jiří Bicek, ktorý to mieril k bližšej žrdi, kde ešte clonil Suja, jeho pokus Gibl reflexívne vyrazil.
     
    54:16
    Dudáš teraz predviedol svoje umenie. ktoré spočíva v tvrdých strelách od modrej čiary a poriadne vystrašil Gibla, ktorému puk pomedzi betóny do siete neprepadol.
     
    54:04
    Surovka (MAR) – 2 minúty za podrazenie.
     
    53:25
    Lelkeš sa tlačil do bránkoviska, kde chcel znepríjemniť výhľad Giblovi, napokon sa ale puk odrazil k modrej čiare práve od korčulí útočníka domáceho celku.
     
    53:07
    Košice teraz nechali vyniknúť Gibla, ktorému puk pristal priamo v lapačke, ktorú gólman hostí šikovne vymrštil.
     
    52:30
    Celú situáciu ale napokon jeho hráči ustáli, nakoľko Košice veľakrát nevystrelili. Domáci celok ale napriek tomu hrá presne to, čo potrebuje, a puk drží v útočnej tretine.
     
    51:50
    Domáci celok je stále natlačený pred Giblom, jedna krásna kombinácia strieda druhú, Martin je pod veľkým tlakom!
     
    50:50
    Košice sa okamžite usadili pred Giblom, kde si puk vypýtal Hrnka, od jeho nohy sa ale odrazil len za bránku, odkiaľ góly padajú skutočne len sporadicky.
     
    50:31
    Martin sa bude brániť. Na trestnú lavicu smeruje Trávniček – 2 minúty za vyhodenie puku.
    SKLADANÝ - 4:2
     
    49:36
    Martin dal gól!
    Hričina sa napokon na trestnej lavici dlho neohrial, gólom ho z nej vyháňa FRANTIŠEK SKLADANÝ. Martin má opäť o čosi väčšiu šancu na bodový zápis. Asistencie: Tomáš Pokrivčák, Andrej Jurášek.
     
    49:29
    Už tretí kolektívny trest pre Košice! Domáci si opäť nedali pozor na striedanie a na ľade sa ocitli v šestici. Trest odpyká za lavicu Hričina.
     
    49:10
    Skórovať chcel aj Matej Češík, ktorý teraz zodvihol hlavu a skúsil to strelou švihom, ktorá bola napokon dobre zblokovaná na plexisklo za bránkou.
     
    48:20
    Sympatická snaha hostí o získanie puku v útočnej tretine končí v rohu klziska, kde bol Martin napádaný dvojicou hráčov odetých v modrom a túto situáciu neustál.
     
    47:30
    S Martinom to v tejto chvíli vyzerá už zle-nedobre. Košice ale vedú celkom zaslúžene, po množstve nevyužitých šancí prišli dôležité góly, ktoré môžu na hokejky domácich priniesť pokoj.
    Peter BARTOŠ - 4:1
     
    46:26
    Košice dali gól!
    Tak napokon je z toho tretia využitá presilová hra Košíc v dnešnom stretnutí a celkovo štvrtý gól v sieti Martina. Postaral sa oň PETER BARTOŠ, ktorý tak strieľa gól svojmu materskému klubu. Asistencie: Richard Jenčík, Peter Mikuš.
     
    46:20
    Domáci hokejisti sú teraz zahnaní až za „klietku“ Melicherčíka, odkiaľ sa čo najskôr pokúsia dostať.
     
    46:00
    Košičania si svojou kombináciou chceli rozhodiť obranné rady súpera, čo sa im na prvý pohľad aj podarilo, puk ale napokon smeroval priamo na hokejku Galamboša, ktorý nemal problém odpáliť.
     
    45:40
    Hostia sa ale budú brániť. Na lavicu hanby už korčuľuje Poliaček – 2 minúty za krosček.
     
    45:10
    Martin si je vedomý toho, že práve on je tým celkom, ktorý by mal smerom dopredu niečo vymyslieť. Aj preto to často skúša nahadzovanými pukmi na zadný mantinel.
     
    44:35
    Pokrivčák mohol zúžitkovať skvelú prihrávku zo stredného pásma, keď sa osamotený rútil proti Melicherčíkovi, strelou ale napálil len rameno skúseného gólmana Košíc!
     
    43:55
    Na puk si siahol aj Melicherčík, ktorého lapačka bola po jednej z pomerne jednoduchých striel na správnom mieste a puk sa v nej zatrepotal.
     
    43:45
    Košičania vo svojom útočnom snažení nepoľavili ani po tomto góle, naopak, zaujímavým nahodením sa dostávali do ďalšej šance, píska sa však zakázané uvoľnenie.
    Juraj CEBÁK - 3:1
     
    43:09
    Košice dali gól!
    Bartánus nás opäť raz presvedčil o svojej majstrovskej práci hokejkou, keď na seba najskôr nalákal obranu súpera a následne na vzdialenejšej žrdi našiel voľného JURAJA CEBÁKA, ktorý sa už mýliť nemohol. Asistencie: Marek Bartánus, Jiří Bicek.
     
    42:05
    Hrnka to teraz svojou sťahovačkou a spätnou prihrávkou nemyslel síce vôbec zle, puk ale preťal modrú čiaru a dostal sa až do stredného pásma.
     
    41:15
    Košice ale celú situáciu napokon napravili, dobre sa vyhli ofsajdovej pozícii a opätovne sa dostali pred Gibla, ktorého napokon dokázali aj ohroziť, strela po ľade ale veľa vzrušenia nepriniesla.
     
    40:30
    Domáci sa síce nasťahovali do útočnej tretiny, puk však zabudli pred modrou čiarou, kde s ním stal zúfalý Bortňák, ktorý ho smerom dopredu nahodiť nemohol.
     
    40:05
    Aj úvod tretej tretiny priniesol buly, na ktorom bol aktívnejší domáci celok, preto puk poputuje práve na hokejky Košíc. Tie sa pokúsia o čo najrýchlejší prechod do útočnej tretiny.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skončila sa prostredná časť zápasu, v ktorej sme videli po jednom góle na oboch stranách, čo v súčte znamená, že Košice stále vedú o jeden presný zásah – v tejto chvíli je stav 2:1.

    Pomer striel po druhej tretine: 20:14

    Tretia tretina sa začne približne o 19:03.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
    GALAMBOŠ - 2:1
     
    39:08
    Martin dal gól!
    To však už neplatí. Aj MHC využíva výhodu presilovej hry, konkrétne sa to darí PETROVI GALAMBOŠOVI, ktorý rozjasal hosťujpcu striedačku. Asistencie: Ján Tabačkek, Filip Surovka.
     
    38:55
    Tak napokon smeroval puk aj pred bránkovisko, kde prišlo k streleckému zakončeniu, Melicherčík si ale do tejto chvále drží čisté konto a puk za svoj chrbát nepúšťa.
     
    38:40
    MHC opäť pred Melicherčíkom, uch kombinácia ale smeruje len popri mantineli – a tento priestor majú domáci hokejisti dobre pokrytý.
     
    37:52
    Martin sa s pukom usadil pred bránkoviskom svojho súpera, tam však Češík preukázal svoje skúsenosti, počkal si na ideálnu príležitosť a puk odpálil ku Giblovi.
     
    37:25
    Košice sa budú opäť brániť. Na lavicu hanby smeruje Bortňák, ktorý odpyká kolektívny trest – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    36:50
    Predviesť sa chcel nepochybne aj skúsený Bartoš, ktorý teraz v útočnej tretine naháňal súpera s pukom, ten však bol nad jeho sily a ušiel mu.
     
    36:10
    Tak peknými akciami a dobrými šancami na skórovanie sa to teraz len tak hemžilo. Oba celky ukázali, že v rukáve majú viacerých hokejistov, ktorí dokážu byť v prípade potreby poriadne nepríjemní, ich snaha v tomto momente ocenená gólom nebola.
     
    35:20
    Hrnka zo stredného pásma sám potiahol útočnú akciu Košíc, ktorú napokon aj sám zakončil strelou hneď po tom, čo využil svoje fyzické parametre a dobre sa natlačil pred bránkovisko, avšak tretí gól nepridal.
     
    34:30
    Nedorozumenie v obrane domácich, napokon z toho bola veľká šanca Martina, konkrétne sa s pukom na hokejke ocitol Poliaček, ktorý zoči-voči Melicherčíkovi neuspel!
     
    33:35
    Na Pokrivčáka smeroval zaujímavý puk, hráč hostí stál osamotený v ľavom kruhu na vhadzovanie, puk mu však celkom nesadol na hokejku, preto nedokázal ohroziť presúvajúceho sa Melicherčíka.
     
    33:30
    Medzičasom pokračujeme v hre piatich proti piatim. Martin výhodu skrátenej presilovej hry nedokázal využiť, preto sa Jenčík mohol vrátiť na klzisko.
     
    32:05
    Boltun sa teraz tiesnený jediným obrancom z pravej strany rútil zoči-voči Giblovi, ktorého chcel prekonať ranou švihom, avšak ostalo len pri chcení.
     
    31:35
    Košice vo veľkej šanci! Od modrej čiary prišlo k zaujímavému nahodeniu puku na bránku, celú situáciu kontroloval Hrnka, ktorý sa snažil dostať k dorážke, Gibla ale neprekonal.
     
    31:15
    Vylúčenie ale aj na strane Košíc. Od hry si na dve minúty odpočinie Jenčík – nedovolené bránenie v hre.
     
    31:00
    Celá situácia sa zopakovala ešte raz. Martin si uje vedomý faktu, že Košice dnes už dve presilové hry na gól pretavili a v tomto trende budú chcieť pokračovať.
     
    30:30
    Košice puk budú musieť po dobrom vyhodení súpera zbierať až pri Melicherčíkovi.
     
    30:15
    Dlouhý (MAR) – 2 minúty za hákovanie.
     
    30:10
    Melicherčík sa náhli na striedačku, Košice budú hrať v početnej výhode.
     
    29:40
    Obom celkom v tejto chvíli chýbala presnosť. Ich kombinácie totiž neboli myslené zle, puk ale smeroval vždy na hokejku hráčov súpera.
     
    28:50
    Tam sa však môžu prihrávky zradne odrážať, o čom sa presvedčil aj domáci celok, ktorý nechtiac puk daroval svojmu súperovi, Ani ten nebude chcieť v útočnom snažení zaostávať.
     
    28:20
    Aj preto dostali Košice príležitosť na založenie jednej z mnohých útočných akcií, skúšajú to kombinačne, popri mantineli.
     
    27:48
    Sledovali sme súboj o puk v strednom pásme, kde sa do boja oň zapojila až šestica korčuliarov. Najaktívnejší z nich bol zrejme Uhrík, ten ho však do svojej moci nezískal.
     
    26:51
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, zahrali si aj obaja gólmani, ktorí museli likvidovať viacero streleckých pokusov.
     
    25:55
    Nebezpečná rana v podaní hostí, to bol Pacalaj, ktorý chcel prekonať Melicherčíka a znížiť na 1:2 z pohľadu Martina, gólman Košíc ale jeho úmysle prečítal a reflexívne puk vykopol betónom.
     
    25:25
    Suja vysunul do brejku Bartánusa, ktorý mu pred bránkoviskom chcel nahrávku opätovať, jeho puk však obrana súpera dokázala dobre zblokovať a zo šance napokon nebolo nič.
     
    24:50
    Naopak, pri útočnej snahe svojho súpera sa museli mať sami na pozore, Martin ale napokon vyhnal z útočnej tretiny Bačik, ktorý pri zadnom mantineli nedočiahol na voľný puk.
     
    24:20
    Domáci sú priu chuti a okamžite sa tlačili do ďalšej sľubnej príležitosti, v tej však nepochodili.
    Matej ČEŠÍK - 2:0
     
    23:32
    Košice dali gól!
    Nuž, domáci hokejisti napokon znegovali moje slová a do siete GIbla pridali druhý presný zásah v stretnutí. Postaral sa oň MATEJ ČEŠÍK, ktorý využíva druhú presilovú hru najlepším možným spôsobom. Asistencie: Eduard Šedivý, Richard Jenčík.
     
    23:00
    Šedivý s Mikušom si teraz puk niekoľkokrát poslali medzi sebou na modrej čiare, chýba tomu impulz vo forme strely, respektíve prihrávky smerom dopredu.
     
    22:45
    Domáci sa bezprostredne po buly dostali k puku a oka žite roztočili presilovkový kolotoč, ktorý priniesol už niekoľko striel – prevažne dobre zblokovaných.
     
    22:17
    Rzavský (MAR) – 2 minúty – podrazenie.
     
    22:10
    Varga teraz prihrávkou na modrú čiaru s úmyslom rozhodiť domácu obranu, následná „strela“ sa ale nestretla s pochopením, puk úplne minul bránku.
     
    21:47
    Do svojej moci si puk vzal napokon domáci celok, ktorý to okamžite skúšal kolmicou smerom dopredu – neúspešne. Píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    21:15
    Úvodné sekundy druhej tretiny prinášajú opatrný hokej z oboch strán, puk majú v tejto chvíli na hokejkách hostia, tí sa ale neodvážia na vážnejší útočný výpad.
     
    20:30
    Prechod stredným pásmom sa im ale nevydaril úplne podľa predstáv, preto boli puk nútení odovzdať len na hokejky súpera. Našťastie pre domácich, ten stál v ofsajde.
     
    20:10
    Úvodné buly prostrednej časti zápasu bolo vhodené. puk smeroval na hokejky Košičanov, ktorí kombinujú pred Melicherčíkom.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina medzi Košicami a Martinom, ktorá priniesla viacero zaujímavých príležitostí, predovšetkým na strane domáceho celku. Do siete ale napokon putoval len jeden puk – a to z hokejky Tomáša Hrnku. Košice preto vedú 1:0.

    Pomer striel po prvej tretine: 8:4

    Druhá tretina sa začne približne o 18:16.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    So záverečným hvizdom hlavného arbitra ešte prišla dobrá rana švihom z hokejky Jakuba Suju, ak by puk skončil v sieti a nie v lapačke Gibla, gól by pravdepodobne ešte platil.
     
    19:15
    Beží posledná minúta prvej časti hry. Pri puku sú aktívne Košice, v tejto chvíli však kombinujú len v obrannej tretine, odkiaľ góly často nepadajú.
     
    18:30
    Cebák sa ocitol v netradičnej pozícii – priamo pred bránkoviskom ,kam smeroval dobre nahodený puk, skúsenému obrancovi sa ale zamotal medzi korčule, preto sieť za Giblom nenapol.
     
    18:01
    Skladaný teraz v spolupráci s Dlouhým odstavili súpera od puku, Košičania ho nahodili na zadný mantinel, tam ho však dokorčuľovať nestihli.
     
    17:15
    Martin ale puk vyhodil von z obrannej tretiny a rovnako ako jeho hráči, tak aj Košice odišli prestriedať. Hra preto na malý moment stratila na tempe.
     
    16:30
    Košice sú v tejto chvíli smerom dopredu neporovnateľne aktívnejšie, čo dokazuje aj množstvo dobrých príležitostí na skórovanie, Martin sa aj s trochou šťastia drží stále v hre.
     
    15:30
    Opäť to bol Dudáš, ktorý sa teraz s dobrým úmyslom poriadne oprel do puku, tentokrát to oblo po otočke okolo vlastnej osi, puk tesne preletel hosťujúcu svätyňu.
     
    15:00
    Bartoš v tejto chvíli nabil na modrú čiaru Dudášovi, ktorý mal voľný priestor na strelu, čo napokon aj využil na trvrdý príklep, ktorý bol Gibl nútený vytesniť mimo priestor troch žrdí!
     
    14:00
    Medzičasom sa Lelkeš vrátil na ľadovú plochu a okamžite sa zapojil do útočnej snahy Košíc. Lelkeš to nemyslel vôbec zle, keď sa s pukom tlačil pred bránku spoza Gibla, puk však poslal len do jeho výstroje.
     
    13:30
    Tlak hostí sa skončil, domáci celok puk niekoľkokrát vyhodil cez všetky čiary a dokázal sa tak oslobodiť.
     
    12:50
    Martin je stále natlačený pred Melicherčíkom, domáca obrana to ale teraz hrá výborne a svojho súpera neustále zatláča k mantinelu, odkiaľ je veľmi ťažké niečo vymyslieť.
     
    12:15
    Hostia sa okamžite usadili pred Melicherčíkom, ich prihrávky ale do tejto chvíle smerovali len popri mantineli, strelecký pokus sme preto nevideli.
     
    11:42
    Lelkeš (KOS) – 2 minúty – držanie.
     
    11:35
    Rusina sa s rozohrávkou príliš neponáhľal a za bránkou Martina si počkal na ideálnu príležitosť, kedy bude môcť poslať puk von z obrannej tretiny. Martin bude hrať presilovú hru.
     
    11:02
    Chovan je na ľadovej ploche, oba celky hrajú s piatimi korčuliarmi.
     
    10:20
    Hosťom sa to napokon aj podarilo, preto sa odvážili na jeden z útočných výpadov, po ktorom sme síce sledovali strelecké zakončenie, to ale nemohlo narobiť Melicherčíkovi väčšie problémy.
     
    10:00
    Hoci sa mu to darí, Martin preberá voľný puk za svojou bránkou a na hokejkách ho bude chcieť podržať až do momentu, keď sa Tabaček vráti na ľadovú plochu.
     
    09:25
    Väčší priestor na ľadovej ploche bude vyhovovať viac zrejme domácemu celku, ktorý to dokazuje už od prvých sekúnd a s pukom sa snaží natlačiť pred Gibla.
     
    09:01
    Presilovka Košíc sa končí. Domáci celok sa totiž na ľade ocitol v šestici a inkasuje kolektívny trest v trvaní dvoch minút. Odsedí ho Chovan.
     
    08:30
    Skórovať chcel aj Suja, ktorý teraz zastavil prihrávku od modrej čiary, vylepšil si strelecký uhol a bekhendom zakončoval,. avšak len tesne vedľa Giblovej svätyne.
     
    08:05
    Chovan sa pomerne rýchlo ocitol v pozícii, z ktorej mohol skórovať! Bolo to po tom, čo dostal puk medzi kruhy a strelou príklepom mieril nad rameno Gíbla. Ten dobre vyrazil.
     
    07:59
    Suja na svojom výlete zastavený nedovoleným spôsobom, Košice budú hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu smeruje Tabaček – podrazenie.
     
    07:20
    Martin viackrát puk len vyhodil von z obrannej tretiny, kam sa domáci pokúšali okamžite vrátiť. Hostia boli unavení a potrebovali prestriedať, preto sa smerom dopredu nepúšťali.
     
    06:55
    Ani hostia ale nechcú byť tým celkom, ktorý bude v útočnej aktivite zaostávať. V tejto chvíli to ale so svojou rozohrávkou prehnali, preto puk skončil len za bránkou Melicherčíka – zakázané uvoľnenie.
     
    06:40
    Košičania tak využili výhodu presilovej hry, Galamboš sa nešťastný môže vrátiť na ľadovú plochu.
    Tomáš HRNKA - 1:0
     
    05:56
    Košice dali gól!
    Košice sa dostávajú do vedenia! Rýchly prechod stredným aj útočným pásmom využil TOMÁŠ HRNKA na poriadnu ranu švihom, ktorou nedal Giblovi šancu na zákrok. Asistencie: Jiří Bicek, Jakub Suja.
     
    05:37
    Hra bola vykázaná pred Melicherčíka, rozhodcovské trio sa teraz zhodlo v tom, že domáci hokejisti puk úmyselne zašliapli a chceli tak hru prerušiť.
     
    05:03
    Hostia sa s pukom zbytočne nehrali a okamžite ho poslali cez všetky čiary. Košice sa ale pred Gibla pomerne rýchlo vrátili, z čoho chcel ťažiť Bicek, ktorý si s pukom nakorčuľoval do veľkej šance, avšak pomedzi betóny puk do siete neposlal.
     
    04:41
    Martin sa bude brániť. Na trestnú lavicu smeruje Galamboš – 2 minúty za hákovanie.
     
    04:35
    Napokon z toho bol pokus o strelu, ktorý bol ale obranou hostí včas zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    04:20
    Domáci celok teraz bude chcieť upokojiť hru, preto puk preberá za Melicherčíkom na svoje hokejky s úmyslom niečo vymyslieť aj smerom dopredu.
     
    03:50
    Hra je teraz pomerne často prerušovaná, boli sme svedkami viacerých vhadzovaní pred Melicherčíkom, ani v jednom prípade sa ale Matrin k puku nedostal.
     
    03:25
    Celá situácia sa zopakovala ešte raz. Domáci hokejisti chceli ísť striedať, preto puk len vyhodili do stredného pásma. Tam sa naň Martin ale len prizeral a pustil ho až za Giblovu bránku.
     
    03:10
    To chceli Košice okamžite zmeniť a uchopili ho do svojej moci, z obrannej tretiny sa však s rozohrávkou trochu unáhlili a dopustili sa len zakázaného uvoľnenia.
     
    02:50
    Oba celky odchádzajú prestriedať, hra na malý moment stratí na tempe, puk sa v tejto chvíli voľne presúva stredným pásmom.
    Hráči oboch celkov počas hymny Slovenskej republiky
     
    02:05
    Na opačnej strane v útočnej snahe aj Košice, Hrnka si teraz osamotený pred bránkoviskom dostal puk, ktorý tam napokon aj smeroval, prihrávka však bola príliš prudká.
     
    01:20
    Martin po rýchlom prestriedaní ostal v útočnej tretine, tam ale hral opäť len popri mantineli, odkiaľ puk nedokázal odlepiť a teda ani ohroziť Melicherčíka.
     
    00:40
    Napokon to ale boli práve Košice, ktoré sa ako prvé museli mať na pozore. S pukom na hokejke totiž do pásma korčuľoval Galamboš, ktorý ho ale posielal len na zadný mantinel. S touto situáciou si domáci celok poradil.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk získali po krátkom zápolení v stredovom kruhu na svoje hokejky domáci hokejisti, ktorí ho z vlastného obranného pásma budú chcieť dostať čo najskôr pred Gibla.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení športoví priaznivci, ešte raz vás srdečne pozdravujeme z košickej Steel arény, na ktorej hlavnej ľadovej ploche sa už o malý moment začne hokejové zápolenie medzi domácimi Košicami a hosťujúcim Martinom. Oba celky už stoja nastúpené na modrých čiarach, hostia z Martina si do metropoly východu priniesli biele dresy, domáci celok nastúpi v modrej sade dresov. My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už úvodnému buly nebude nič brániť.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Steel aréna počas rozkorčuľovania
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík – Deyl, Cebák, Mikuš, Macejko, Šedivý, Dudáš, Pavúk – Bartánus, Suja, Bicek – Jenčík, Češík, Bartoš – Chovan, Hrnka, Hričina – Bortňák, Boltun, Lelkeš

    MHC Martin: Gibl – Dvořák, Tabaček, Bačik, Rusina, Trávniček, Dlouhý, Vyskoč, Pacalaj – Surovka, Galamboš, T. Varga – Skladaný, Jurášek, Pokrivčák – Poliaček, Dírer, Uhrík – R. Varga, Rzavský, Kokavec

    Rozhodca: Lokšík – Bogdaň, M. Korba.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Tá má na programe už svoje 33. kolo, v rámci ktorého sa v Košiciach stretnú domáci Oceliari a hostia z Martina.

    Aktuálni majstri vstúpia do duelu v skvelej forme. Košičanom aktuálne patrí druhá priečka v tabuľke, pričom na líderskú Nitru strácajú iba dva body. Na svojom konte majú celkovo 65 bodov a skóre 94:56. Za zmienku stojí fakt, že Košice z posledných 16 zápasov až 13 vyhrali, k čomu im pomohla aj štatisticky najlepšia defenzíva celej Tipsport ligy, ktorá inkasovala najmenej gólov spoedzi všetkých účastníkov súťaže.

    Hostia z Martina sa nachádzajú na opačnej polovici tabuľky, avšak stále okupujú ôsmu priečku, ktorá im priebežne zaručuje play-off. Na svojom konte majú 44 bodov, čo je o šesť menej ako siedme Piešťany a o dva viac ako deviata Žilina. Celkové skóre Martinčanov je 75:83 a varovným prstom pre nich by mala byť nízka produktivita ofenzívnych radov, pretože hokejisti z Turca nastrieľali vôbec druhý najnižší počet gólov v celej súťaži.

    V poslednom kole sa na tento duel víťazne naladili iba Košičania. Tí sa vo vianočnom zápase 26. decembra predstavili v Piešťanoch, kde triumfovali tesne 2:1. Martin odohral svoj posledný zápas doma a privítal v ňom favorizovaného lídra z Nitry. Hokejisti z Turca síce podali bojovný a odhodlaný výkon, ale napokon prehrali 3:5.

    Tieto celky sa už v aktuálnom ročníku trikrát stretli. Martin sa tešil z jedného triumfu, ktorý dosiahol hneď v 6. kole na domácom klzisku, kde vyhral 3:2 po samostatných nájazdoch. Oceliari zvíťazili v ostatných dvoch dueloch – v 15. kole doma 2:1 a v 24. kole vonku 2:1 po predĺžení.

    Jasným favoritom zápasu sú košickí hokejisti. Na ich triumf vypísali stávkové kancelárie kurz približne 1.4, zatiaľ čo na víťazstvo hosťujúceho Martina sa kurz pohybuje až okolo čísla 6.0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 6. Hrnka (Bicek, Suja), 24. Češík (Šedivý, Jenčík), 44. Cebák (Bartánus, Bicek), 47. Bartoš (Jenčík, Mikuš) – 40. Galamboš (Tabaček, Surovka), 50. Skladaný (Pokrivčák, Jurášek)


    HC Košice: Melicherčík – Deyl, Cebák, Mikuš, Macejko, Šedivý, Dudáš, Pavúk – Bartánus, Suja, Bicek – Jenčík, Češík, Bartoš – Chovan, Hrnka, Hričina – Bortňák, Boltun, Lelkeš
    HK VITAR Martin: Gibl – Dvořák, Tabaček, Bačik, Rusina, Trávniček, Dlouhý, Vyskoč, Pacalaj – Surovka, Galamboš, T. Varga – Skladaný, Jurášek, Pokrivčák – Poliaček, Dírer, Uhrík – R. Varga, Rzavský, Kokavec

    Rozhodčí: Lokšík – Bogdaň, M. Korba
    bahis siteleri