Slovensko – Německo 4:5 (po pr.)
po prodl.
Slovensko
4:5 (0:1, 3:1, 1:2 - 0:1)
Německo
sk Pondělí 28.12.2015, 17:00 • ZŠ Trnava • Reprezentace do 16 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní Turnaja štyroch krajín hokejistov do 16 rokov, ktorý sa dnes začal v Trnave. Predstavia sa na ňom reprezentanti Fínska, Nemecka, Švajčiarska a domáceho Slovenska.

    Mladí Slováci tejto vekovej kategórie sa naposledy na medzinárodnej scéne predstavili na začiatku novembra, kedy odohrali turnaji o Pohár prezidentského športového klubu v bieloruskom Minsku. V troch zápasoch sa im ale minulosezónny bronz obhájiť nepodarilo, keď postupne prehrali so sedemnásťročnými Bielorusmi, s rovesníkmi z Ruska i s výberom Lotyšska do 17 rokov. Na domácom klzisku si tak budú chcieť napraviť svoju chuť a potešiť seba i svojich priaznivcov pozitívnejšími výsledkami.

    Program Slovenska na turnaji:
    Slovensko – Nemecko (28.12.2015, 17:00)
    Slovensko – Švajčiarsko (29.12.2015, 17:00)
    Slovensko – Fínsko (31.12.2015, 14:30)

    Nominácia Slovenska:
    Lukáš Habala, Matej Šalka, Filipp Škorec, Michal Vojvoda, Martin Bučko, Branislav Ligas, Peter Melcher, Oliver Minko, Matej Bátory, Filip Senko, Kristián Kováčik, Oliver Okuliar, Ján Sarvaš, Martin Faško-Rudaš, Alexander Hvizdoš, Matej Komloš, Matej Ilenčík, Sebastián Čederle, Róbert Džugan, Dávid Maniaček, Richard Masár, Ľubomír Patlevič

    Realizačný tím Slovenska:
    manažér Imrich Antal, tréner Dušan Halahija, asistent trénera Viliam Čacho, tréner brankárov Marko Milý, lekár MUDr. Roman Rausch, masér Michal Hrtús
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Vojvoda (Bátory) – Bučko, Patlevič, Šalka, Senko, Ligas, Masár, Škorec, Ilenčík – Faško-Rudáš, Kováčik, Okuliar – Habala, Čederle, Džugan – Komloš, Hvizdoš, Sarvaš – Melcher, Minko, Maniaček

    Nemecko: Kapteinat (Mnich) – Stellmann, Dersch, Wirt, Quellmalz, Heinzinger, Ribnitzky, Möller, Hinz – Bokk, Jentzsch, Lobach – Brune, Fleischer, Schitz – Betzold, Brunner, Schinko – Nirschl, Bakos, Lorer.

    Rozhodca: Fridrich, Stano – Regec, Výleta.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:03
    Prvý duel Slovenska na tohroročnom Turnaji štyroch krajín v Trnave sa pred malou chvíľkou začal. Zverenci trénera Halahiju budú chcieť do domáceho turnaja vstúpiť aktívne a preto môžeme očakávať, že sa pokúsia o otvorenie skóre.
     
    03:22
    V Trnave sa dnes už jeden duel odohral. Zápas so začiatkom o 13:30 medzi Fínskom a Švajčiarskom sa skončil víťazstvom hráčov Suomi, ktorí triumfovali 3:2 a ujali sa prvej priečky v tabuľke.
     
    05:11
    Úvodné minúty utielki ako voda a v Trnave sa skóre stále nemení. Rozhodocvia dokonca zatiaľ nemuseli ani raz vylučovať, hrá sa podľa pravidiel.
     
    08:50
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za vyhodenie puku obranca prvej defenzívnej dvojice Martin Bučko.
     
    09:50
    Naši chlapci si v úvode musia dávať veľký pozor, pretože inkasovanie by im teraz narobilo veľké problémy. Slováci už ustáli prvú polovicu svojho oslabenia, pred nimi je však ešte rovná šesťdesiatsekundovka hry bez jedného hráča.
     
    10:50
    Naši chlapci sa napokon dokázali ubrániť bez inkasovania a Martin Bučko je už späť na ľadovej ploche. Nemci trest klubového hráča MHA Martin nepotrestali a pokračuje sa za stavu 0:0.
     
    12:17
    Slovensko sa bude druhýkrát v zápase brániť! Na trestnú lavicu tentokrát na dve minúty za hákovanie smeruje krídelník prvej formácie Martin Faško-Rudáš.
     
    13:17
    Za nami je už aj polovica druhého oslabenia Slovenska a stav sa stále nemení. Nemeckí hráči nevedia nájsť recept na prekonanie Vojvodu, čo divákom prítomným v Trnave určite nevadí.
     
    14:17
    Trest slovenskej reprezentácie do 16 rokov je minulosťou a Martin Faško-Rudáš je už medzičasom späť na ľadovej ploche. Slováci sa teda dokázali ubrániť, ale v ďalšej časti zápasu si musia na vylúčenia dávať väčší pozor.
     
    16:01
    Máme tu tretie vylúčenie na strane Slovenska, ktoré tak opäť ponúkne svojmu súperovi viac priestoru na ľade. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie center prvej útočnej formácie Kristián Kováčik.
     
    16:18
    Nemecko dalo gól!
    Nemci už svoju tretiu presilovku v zápase využili a ujímajú sa vedenia. Do štatistík sa ako úspešný strelec zapísal RUDOLF QUELLMALZ. Asistencia: Edwin Schitz.
     
    17:05
    Slováci napokon na svoje vylúčenia doplatili a budú musieť doťahovať jednogólovú stratu. V prvej tretine na to majú ešte približne tri minúty.
     
    19:01
    Začala sa posledná minúta tejto tretiny. Slovensko má k dispozícii posledné sekundy na vyrovnanie pred prestávkou.
     
    19:16
    Nemecko bude prvýkrát v zápase vylúčené! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie obranca poslednej formácie Jason Hinz.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu hokejistov Slovenska do 16 rokov s ich rovesníkmi z Nemecka je minulosťou. Videli sme v nej jediný presný zásah, o ktorý sa hostia postarali v presilovej hre. Slovákom sa naň už do prestávky odpovedať nepodarilo, a tak sa do šatní odišlo za stavu 0:1.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Druhá tretina sa už začala a stále pokračuje dohrávaná presilovka Slovenska. Mladí reprezentanti spod Tatier majú k dispozícii ešte rovnú minútu hry v početnej výhode.
     
    21:16
    Prvá presilovka Slovenska je minuosťou, ostala však nevyužitá. Vylúčený Jason Hinz je už späť na ľadovej ploche a Nemecko hrá v plnom počte.
     
    23:10
    Prvá tretina bola na strely vyrovnaná, oba celky zakončovali zhodne po 12-krát. Za brankára Vojvodu prepadol jeden puk, za gólmana Kapteinata ani jeden.
     
    24:45
    Slovensko dalo gól!
    Slováci napokon svojho súpera dokázali prekonať a vyrovnávajú na 1:1! Postaral sa o to MARTIN FAŠKO-RUDÁŠ. Asistencia: Oliver Okuliar.
     
    26:16
    Nemecko sa bude druhýkrát v zápase brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie center tretej formácie Johannes Brunner.
     
    27:40
    Slovensko dalo gól!
    Slovensko prvýkrát v zápase využíva presilovku a dostáva sa do vedenia! Do štatistík sa ako presný strelec zapísal ĽUBOMÍR PATLEVIČ. Asistenciu si pripisuje Martin Faško-Rudáš.
     
    28:33
    Slovensko sa bude musieť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie krídelník tretej formácie Ján Sarvaš.
     
    29:40
    Dianie na ľadovej ploche sa poriadne rozbehlo. Slovenskí hokejisti sa aktuálne musia brániť, pričom zároveň bránia už aj svoj tesný náskok, ktorý si pred niekoľkými minútami vypracovali.
     
    30:33
    Vylúčený Sarvaš je už späť na ľadovej ploche a Slovensko hrá v plnom počte. Nemcom sa presilovku, našťastie pre náš tím, využiť nepodarilo.
     
    32:40
    Tentokrát sa bude brániť Nemecko! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie v hre obranca poslednej defenzívnej dvojice Tobias Möller.
     
    33:40
    Polovica tretej presilovky Slovenska v tomto zápase je minulosťou. Naši chlapci recept na tretie prekonanie Kapteinata zatiaľ iba hľadajú a skóre sa nemení.
     
    33:40
    Slovensko nedokázalo využiť ani druhú polovicu početnej nevýhody a medzičasom hrá už proti plnému počtu hráčov súpera. Naši chlapci stále vyhrávajú tesne 2:1.
     
    36:04
    Slovensko dalo gól! Slováci udreli proti plnému počtu hráčov súpera a prvýkrát v zápase sa dostávajú do vedenia o dva presné zásahy! Gól strelil LUKÁŠ HABALA, asistenciu si pripisujú Róbert Džugan a Sbastián Čederle.
     
    36:29
    Nemecko dalo gól!
    Hostia sa ihneď po buly presunuli do útoku a opäť sa im podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu. Do štatistík sa ako úspešný strelec zapísal LOUIS BRUNE. Bez asistencií.
     
    38:15
    Hlavným trénerom reprezentantov do 16 rokov je 47-ročný kouč Dušan Halahija, ktorý sa kormidla pri tejto mládežníckej reprezentácii ujal na začiatku aktuálnej sezóny. Predtým pôsbil pri reprezentácii naposledy v sezóne 2007/2008, kedy pracoval ako asistent havného trénera výberu do 18 rokov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa skončila výsledkom 3:1. Slovenskí hokejisti v nej predviedli skvelý obrat a vypracovali si dvojgólové vedenie, ktoré síce hostia jedným presným zásahom zmazali, no Slováci sú pred záverečnou dvadsaťminútovkou aj tak vo výhodnejšej pozícii.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    42:46
    Tretia tretina sa pre Slovensko nezačala najideálnejšie, pretože naši chlapci sa budú musieť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za vyhodenie puku Ján Sarvaš.
     
    43:54
    Slovensko dalo gól!
    Našim reprezentantom sa podarilo nemožné a vo vlastnom oslabení zvyšujú svoj náskok! Presný zásah v početnej nevýhode zaznamenal dnes už dvjgólový strelec MARTIN FAŠKO-RUDÁŠ. Asistencia: Peter Melcher.
     
    45:00
    Slováci začali túto tretinu prekvapivým gólom v oslabení, ktorý im však na hokejky dodal potrebnú pohodu a najmú dvojgólové vedenie. Veríme, že mladí reprezentanti Slovenska si ho v zvyšnej časti duelu ustrážia.
     
    47:03
    Ďalší program Slovenska na turnaji:
    Slovensko – Švajčiarsko (29.12.2015, 17:00)
    Slovensko – Fínsko (31.12.2015, 14:30)

    Všetky zápasy vám v priamom prenose prinesieme na webe www.onlajny.eu.
     
    48:15
    Nemecko dalo gól!
    Nemci statočne bojujú a podarilo sa im opäť znížiť na rozdiel jediného gólu. Do štatistík sa ako úspešný strelec zapísal TIM FLEISCHER. Asistencia: Louis Brune.
     
    50:00
    Pred nami je záverečná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Slováci majú na svojom konte jednogólový náskok, avšak Nemci urobia všetko pre to, aby im ho zobrali.
     
    51:31
    Nemecko dalo gól!
    Tak toto je pre Slovákov ako zlý sen! Presadiť sa dokázal aj TOM LORER a razom je vyrovnané. Asistencie: Tim Fleischer, Ludwig Nirschl.
     
    53:44
    Riadna hracia doba tohto zápasu sa chýli ku koncu a v Trnave je stav vyrovnaný 4:4. Budeme s napätím sledovať, či sa niektorému z reprezentačných výberov podarí skórovať ešte pred hvizdom rozhodcu.
     
    56:15
    Čas sa kráti a skóre sa stále nemení. Ani jeden z celkov teraz nechce urobiť zbytočnú chybu, ktorá by ho stála stratu bodov.
     
    59:01
    Medzičasom sa začala už posledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. Mladí reprezentanti majú posledné šance na zvrátenie stavu vo svoj prospech.
     
    59:03
    Hostia sa v samom závere riadnej hracej doby ešte budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za vyhodenie puku Taro Jentzsch.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Slovensko krátky úsek presilovky v závere tretiny nevyužilo a tak bude početnú výhodu dohrávať po krátkej prestávke v predĺžení.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    62:40
    Nemecko dalo gól!
    Mladí Nemci napokon zápas rozhodujú v predĺžení, o čo sa postaral TIM FLEISCHER. Asistencia: Johannes Brunner.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil tesným víťazstvom Nemecka v predĺžení, naši chlapci si teda do tabuľky pripisujú apsoň bod. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte príjemný zvyšok večera. (19:07:23)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 25. Faško-Rudáš (Okuliar), 28. Patlevič (Faško-Rudáš), 37. Habala (Džugan, Čederle), 44. Faško-Rudáš (Melcher) – 17. Quellmalz (Schitz), 37. Brune, 49. Fleischer (Brune), 52. Lorer (Fleischer, Nirschl), 63. Fleischer (Brunner)


    Slovensko: Vojvoda (Bátory) – Bučko, Patlevič, Šalka, Senko, Ligas, Masár, Škorec, Ilenčík – Faško-Rudáš, Kováčik, Okuliar – Habala, Čederle, Džugan – Komloš, Hvizdoš, Sarvaš – Melcher, Minko, Maniaček
    Německo: Kapteinat (Mnich) – Stellmann, Dersch, Wirt, Quellmalz, Heinzinger, Ribnitzky, Möller, Hinz – Bokk, Jentzsch, Lobach – Brune, Fleischer, Schitz – Betzold, Brunner, Schinko – Nirschl, Bakos, Lorer.

    Rozhodčí: Fridrich, Stano – Regec, Výleta

    Diváci: 259
    bahis siteleri