Česko – Bělorusko 5:3 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:0 (kon.) | Slovensko – Finsko 3:8 (kon.)
USA – Švýcarsko 10:1 (kon.)
konec
Švédsko
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Dánsko
Středa 30.12.2015, 15:00Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! Švédsko potvrdilo roli favorita a porazilo Dánsko vysoko 5:0!

    Švédsko potvrdilo roli favorita hned po třinácti sekundách hry, kdy se prosadil Adrian Kempe. Švédové pokračovali v aktivní hře, a dostali k dispozici čtyřminutovou přesilovou hru. Tu dokázal využít přesnou střelou od modré čáry Gustav Forsling! "Domácí" nadále určovali tempo hry, a svého soupeře prakticky k ničemu nepustili, a první třetinu zaslouženě vyhráli 2:0!

    Ve druhé třetině jsme sledovali velkou převahu švédského týmu, který v úvodní pětiminutovce svému soupeři skoro nepůjčil kotouč. V 35. minutě měl obrovskou šanci Oskar Lindblom, nicméně proti jeho střele vytáhl parádní zákrok Lillie! "Domácí" celek se dočkal až dvě minuty před koncem, kdy se prosazil velmi přesnou tečí Oskar Lindblom, který navýšil vedení svého týmu na 3:0!

    Ve třetí třetině Švédové lehce polevili, i tak se však dokázali dvakrát prosadit. V 51. minutě se předvedl krásnou střelou William Lagesson, a na konečných 5:0 v závěru upravil Alexander Nylander!

    Nejlepšími hráči dnešního utkání – Matthias Lassen (Dánsko), Adrian Kempe (Švédsko)

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:30:59)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Dnešní utkání se již dohrává, a švédská reprezentace si užívá potlesku svých fanoušků.
     
    58:51
    Švédové ani v samotném závěru svému soupeři kotouči nedávají, a kombinují ve středním pásmu.
     
    58:00
    Tak, teď už to vypadalo, že Švédsko přídá šestou branku, nicméně Lillie předvedl velkou parádu! Z levé strany posílal kotouč před branku Jacob Larsson, který našel přesně Forsbacku Karlssona, jehož zakončení však skončilo v lapačce výborného Lillieho!
     
    57:49
    Ještě jedna velká šance pro Švédsko! Na pravé straně se dostal ke kotouči Carl Grundström, který následnou přihrávkou našel před brankou Erikssona. Toho však vychytal Lillie!
     
    57:22
    Středem hřiště se pokoušel projít vpřed Niklas Andersen, nicméně jeho postup zastavila hned dvojice protihráčů!
     
    56:51
    Dánové se ještě pokoušejí vstřelit alespoň jednu branku, nicméně švédská obrana pracuje v dnešním zápase na jedničku.
    Alexander NYLANDER - 5:0
     
    55:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    V závěru zápasu přidávají Švédové pátou branku, a Dánové dostávají nepopulárního "bůra"! Na levé straně zakombinoval Larsson s Rasmusem Asplundem, který následnou krásnou přihrávkou našel před brankou volného ALEXANDERA NYLANDERA, který ukázal rychlé ruce, a překonal Lillieho! Asistence: Rasmus Asplund, Jacob Larsson.
     
    55:04
    Dánové dělají při rozehrávce chyby opravdu často, a po jedné z nich se dostal ke kotouči Forsbacka Karlsson, který našel na modré Englunda. Rána švédského kapitána však skončila mimo!
     
    54:21
    Chyby v dánské obraně mohl využít Adrian Kempe, ten se však ještě pokoušel vylepšit pozici pro Lindbloma, a tomu sjel kotouč z hole.
     
    53:48
    Švédsko velmi sympaticky kombinovalo v útočném pásmu, a "domácí" vytvořili pozici pro Gabriela Carlssona, jehož ránu však dokázal vyrazit Lillie!
     
    53:02
    Po několika chybách ve středním pásmu se dostal ke kotouči Kristian Jensen, který zavezl puk do pásma, a předal ho Lassenovi. Dánský obránce pohotově vystřelil, nicméně Sandström dokázal zasáhnout!
     
    52:32
    "Domácí" kombinovali v útočném pásmu, nicméně se k zakončení nedokázali dostat, a vpřed postupoval Dánsko. Ani hostující celek se však ke střele neprobojoval.
     
    51:52
    Ostrou ranou od modré čáry se prezentoval Jacob Larsson, jehož pokus se pokoušel tečovat ještě Asplund. Lillie nakonec kotouč vyrazil do ochranné sítě!
     
    51:26
    Hned po vhazování ve vlastním pásmu vyrazil vpřed Axel Holmström. Švédského útočníka však včas dohnal Lasen, který ho také obral o puk.
     
    50:48
    Švédsko se i tentokrát dokázalo poradit s dobře napadajícím soupeřem, a může zamířit směrem vpřed!
    William LAGESSON - 4:0
    Marken.cz

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 1. Kempe (Lindblom), 11. Forsling (Forsbacka Karlsson), 38. Lindblom (Ollas Mattson, Englund), 51. Lagesson (Ehn, Lööke), 56. Nylander (Asplund, Larsson)


    Švédsko: Sandström (Söderström) – Lagesson, Forsling, Larsson, Carlsson, Ollas Mattson, Englund (C), Pettersson – Lindblom, Holmström (A), Kempe – Timashov, Asplund, Nylander – Fosbacka Karlsson, Grundström, Eriksson – Lööke, Ehn, Karlsson
    Dánsko: Lillie (Seldrup) – Lasen (A), Mieritz, Krogsgaard (C), Knudsen, Weichel, Jensen, Adamsen – From, Krag, True (A) – Jensen, Rondbjerg, Nielsen – Olsen, Korsgaard, Holmberg – Jensen, Christensen, Boysen Andersen

    Rozhodčí: Rantala, Wiegand – Otmachov, Waldejer
    bahis siteleri