Vladivostok – Chabarovsk 3:1 (kon.) | Omsk – Barys 2:3 (1:2 po s.n.) | Novosibirsk – Novokuzněck 3:0 (kon.)
Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:3 (1:2 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 4:7 (kon.) | Jaroslavl – HC Slovan 5:1 (kon.)
Kazaň – Toljatti 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Ufa 2:4 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 1:3 (kon.)
Čerepovec – Viťaz 2:4 (kon.) | Minsk – N.Novgorod 3:2 (2:1 po s.n.) | Soči – Záhřeb 6:4 (kon.)
Jokerit – Spartak Moskva 2:4 (kon.) | Riga – Petrohrad 4:2 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Spartak Moskva
Čtvrtek 18.02.2016, 17:35 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Jokerit těsně před play-off zaškobrtl a trápícímu se moskevskému Spartaku doma podlehl 2:4. Dvě minuty před koncem sice domácím vykřesal naději Ville Lajunen, tento ohýnek ale rázně ukončil Vasiljev, jenž pohodlně poslal puk do prázdné branky. Na nepostupu Spartaku do vyřazovacích bojů to nic nemění, Jokerit půjde ze druhého místa Západní konference na jednoho z dvojice Nižnij Novgorod – Petrohrad, jejichž duely se stále hrají a vy je samozřejmě můžete sledovat na onlajnech. Z mé strany je to ale vše, příště na počtenou! (19:43:43)
     
    Konec zápasu.
    59:48 Alexander VASILJEV - 2:4
     
    59:48
    Spartak právě vstřelil branku!
    A už je to definitivní! Jeden z domácích hráčů zakopl v útočném pásmu, čehož Moskvané dokonale využil a ALEXANDR VASILJEV obloučkem ze středního pásma poslal touš do prázdné branky! Bez asistence.
    Jak byste zhodnotili výkony Dominika Furcha v KHL?

    Domink Furch povede svůj Avangard jako jednička do vyřazovací části. Během reprezentační přestávky dostal od trenéry Vů...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 16. únor 2016
     
    59:18
    V trmě-vrmě v obranném pásmu Spartaku se nejrychleji zorientoval Maxim Potapov, jenž ve výskoku stáhl kotouč do své moci a nasbíral několik cenných vteřinek.
     
    58:50
    Riku Helenius je na střídačce, Helsinští to zkoušejí v šesti!
     
    58:33
    Svěřencům Erkky Westerlunda teď nevyšel přechod přes střední pásmo, hra je pro ofsajd přerušena a vhazovat se bude poblíž hostující střídačky.
    57:42 Ville LAJUNEN - 2:3
     
    57:42
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Asi jsem to zakřikl, nakonec se můžeme těšit na závěrečné drama! Kapanen zavezl kotouč na útočnou modrou, kde ho přenechal Hagmanovi, jenž přesným pasem vyzval ke skórování volného VILLEHO LAJUNENA a ten se nemýlil! Asistence: Niklas Hagman, Niko Kapanen.
     
    56:57
    Do třetí sirény teď zbývají zhruba tři minuty a vše nasvědčuje tomu, že se Spartak s nepříliš úspěšnou sezónou rozloučí na trochu veselejší notě.
     
    56:09
    Domácím se čas na vyrovnání začíná rychle krátit, hráči Spartaku modročervené nikam nepouští a téměř veškerý děj se odehrává ve středu hřiště.
     
    55:16
    Ta naprosto dokonale splnila svůj účel, po nenápadné akci Spartaku se totiž bude vhazovat po pravé ruce Riku Heleniuse.
     
    54:39
    Čtvrtá lajna Jokeritu se teď jen tak tak vyhnula ofsajdu a Jani Rita o chvilku později ztratil kontrolu nad kotoučem, hosté tak mohou založit protiakci.
     
    53:41
    Asi největší ovace z hráčů Jokeritu v dnešním zápase vůbec si teď vysloužil náhradní brankář Henrik Karlsson, který lapil kotouč směřující na tribunu do lapačky.
     
    52:57
    Jevgenij Bodrov už je zpět na ledě a Spartak Moskva je sedm minut před třetí sirénou v plném počtu.
     
    52:38
    Dnešní utkání sleduje 12391 diváků!
     
    52:22
    Po Kuldově pasu vyslal svůj pověstný kanon z vrcholu pravého kruhu Juhamatti Aaltonen, kotouč ale zamířil přímo do náruče připraveného Denise Siňagina.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 25. Pelletier (Regin, Kozun), 58. Lajunen (Hagman, Kapanen) – 9. Šmeljov (Leščenko, Wellman), 12. Vasiljev (Radil), 32. Genoway (Vasiljev, Radil), 60. Vasiljev


    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Larsen, Jensen, Jaakola, Ohtamaa, Kulda, Lajunen – Joensuu, Kozun, Regin – Kennedy, Aaltonen, Sallinen – Hagman, Kapanen, Pelletier – Todd, Mäki, Rita.
    Spartak Moskva: Siňagin (Ivannikov) – Genoway, Gilroy, Dyblenko, Sorokin, Korobov, Provolněv, Jermakov, Kirillov – Mereskin, Vasiljev, Radil – Bodrov, Potapov, Klimenko – Wellman, Leščenko, Šmeljov – Voronin, Li, Levickij.

    Rozhodčí: Anisimov, Ansons – Lazarev, Sysujev

    Diváci: 12391
    thejrc.org