NY Rangers – Chicago 3:5 (kon.) | Colorado – Montreal 3:2 (kon.) | Calgary – Minnesota 3:5 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 18.02.2016, 02:10 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše. Já věřím, že jste se u dnešního utkání dobře bavili a někdy příště se u online přenosu z kanadskoamerické NHL budu znovu těšit. Na počtenou! (04:53:56)
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 28 – 34
    Vhazování: 31 – 30
    Vyloučení: 4 – 4
    Využití: 1 – 0
    V oslabení: 1 – 0
    Hity: 16 – 18
    Zblokované střely: 17 – 18
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+1, 3 střely, čas na ledě 19:26

    Tomáš Fleicshmann (MTL) – nenastoupil
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jarome Iginla (COL) 2+0
    2. Erik Johnson (COL) 1+0
    3. Semjon Varlamov (COL) 32 zák., 2 góly, 94,1%
     
    Je dobojováno. Důležitý duel o postup do Play off mezi domácím Coloradem Avalanche a hostujícím Montrealem končí vítězně pro domácí tým.

    Začátek utkání vyšel lépe hostům, kteří v první třetině diktovali tempo hry a nepouštěli svého soupeře do tempa. Sami navíc dokázali skórovat, když se tvrdou střelou prosadil obránce Andrej Markov.

    Ve druhé třetině se Coloradi povedlo srovnat skóre ve 24. minutě, kdy se při vlastním oslabení prosadil obránce Erik Johnson. Radost Avs ale netrvala dlouho a hned za tři minuty hosté znovu vedli, když zaváhání Varlamova při rozehrávce potrestal Lars Eller. Domácím se ale ještě jednou povedlo srovnat krok se svým dnešním sokem a opět to bylo v době, kdy na ledě bylo méně hráčů, než předepisují pravidla. Devět sekund stačilo hráčům Colorada k tomu, aby využili přesilovou hru a Jarome Iginla tvrdou ranou z levého kruhu stanovil skóre po dvou třetinách na 2:2.

    Vstup do poslední dvacetiminutovky se vydařil lépe domácím hokejistům, především úvodní polovina třetí třetiny byla plně v jejich režii. Hostům se postupně podařilo dostat do potřebného tempa a vyrovnat se svému soupeři. V posledních minutách hry byli hráči Montrealu lepším týmem, ale paradoxně krátce před koncem zápasu inkasovali třetí, rozhodující branku, kterou vstřelil po krásné kombinaci Jarome Iginla, který se tak v dnešním zápase prosadil hned dvakrát.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Ještě jeden zákrok si připisuje na své konto Varlamov proti ráně z pravé strany, tohle už ale domácí udrží.
     
    59:30
    Domácím se povedlo vybojovat puk a šikovně jej poslat jen do středního pásma tak, aby se nepískal icing.
     
    59:05
    Buly v útočném pásmu patří hostům, následný pokus Galchenyuka vyráží Varlamov za vlastní branku.
     
    58:57
    Hosté to zkouší bez brankáře a okamžitě se snaží dostat puk do útočné třetiny, což se jim po střele Paciorettyho a následném zákroku Varlamova také daří.
     
    58:42
    Montreal se vyžádal oddechový čas!
     
    58:42
    Za vzájemnou potyčku jsou vyloučeni Martinsen a Gallagher,oba dostávají tresty za hrubost, pokračovat se bude se čtyřmi hráči na obou stranách.
    57:57 Jarome IGINLA - 3:2
     
    57:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, beru zpět, Colorado se ujímá vedení! Grigorenko získal puk ve vlastním pásmu a rozjel rychlou akci domácích, při které kotouč putoval po ose Duchene-Grigorenko až před branku na zcela volného JAROMEA IGINLU, kterému jen stačilo nastavit hůl, aby usměrnil puk za brankovou čáru! Asistence: Michail Grigorenko, Matt Duchene.
     
    57:40
    Konec třetí třetiny, zdá se, bude patřit hostům. Varlamov si však dokázal poradit i s další střelou od modré čáry.
     
    56:48
    Lessio se zničehonic dostal k odraženému kotouči před domácí brankou a dokázal jej perfektně zpracovat holí, ze vzduchu, jeho rána z "halfvoleje" ale končí kousek vedle pravé tyče.
     
    Dnešní utkání sleduje 16.271 diváků.
     
    56:18
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, nejsou to však žádné útočné hody v podání obou týmů, ale spíše veliká taktická bitva. Gallagher nevěděl co s pukem u pravého hrazení a tak se pokusil trefit domácí branku, jeho ránu však obrana Montrealu srazila mimo hrací plochu.
     
    56:00
    Söderberg prověřil připravenost lapačky Bena Scrivense střelou z pravého kruhu. Poté se do sebe ještě pustili hráči před brankou hostů, vylučovat se ale nebude.

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 24. Johnson (Landeskog, Beauchemin), 37. Iginla (Barrie, Duchene), 58. Iginla (Grigorenko, Duchene) – 8. Markov (Plekanec, Gallagher), 27. Eller (Pacioretty, Andrighetto)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Bodnarchuk, Bigras – Iginla "A", Duchene, Grigorenko – Comeau, Söderberg, Landeskog "C" – Skille, MacKinnon, Tanguay – Martinsen, J. Mitchell, McLeod "A".
    Montreal Canadiens: Scrivens (Condon) – Subban, Markov "A", Gilbert, Beaulie, Pateryn, Jemelin – Gallagher "A", Plekanec, Galchenyuk – Andrighetto, Eller, Pacioretty – Weise, De La Rose, Byron – Smith-Pelly, T. Mitchell, Lessio.

    Rozhodčí: Kozari, Lee – Sharrers, Heyer

    Diváci: 16.271
    thejrc.org