Tondela – Arouca 0:1 (kon.) | União Madeira – Belenenses 0:0 (kon.) | Setúbal – Moreirense 0:1 (kon.)
Boavista – Nacional 0:1 (kon.) | Coimbra – Guimarães 2:0 (kon.) | Braga – Porto 3:1 (kon.)
konec
CD Tondela
0:1 (0:0)
FC Arouca
Neděle 06.03.2016, 17:00 • Estádio João Cardoso, Tondela (kapacita: 7.500 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z dalšího zápasu portugalské Primeira Ligy. Utkání začíná v 17:00.
     
    CD TONDELA

    Domácí celek je na tom po 24 zápasech opravdu velmi špatně a se ziskem pouhopouhých 13 bodů se nachází na samém dně portugalské ligy. Tondela dosud dokázala vyhrát jen tři utkání a deset zápasů před koncem ligy ztrácí na záchranu osm bodů, což je zřejmě neřešitelné manko. V posledním hraném zápase ale Tondela dokázala porazit o záchranu bojující Moreirense a tohle vítězství by mohlo být aspoň malým světlem na konci tunelu.

    Posledních pět utkání

    28.2.2016 Moreirense – Tondela 1:2
    21.2.2016 Tondela – Marítimo 3:4
    14.2.2016 Estoril – Tondela 2:1
    6.2.2016 Tondela – Guimaraes 1:1
    31.1.2016 Nacional – Tondela 3:1
     
    FC AROUCA

    Oproti domácím jsou na tom hosté přeci jenom o poznání lépe a hodně překvapivě se drží na skvělém šestém místě. Arouca je jedním z nejlépe bránícím týmem ligy, když je v tomto ohledu na páté pozici, a především díky tomu už získala 35 bodů. Na místo zajišťující "pohárovou Evropu" navíc hostům schází pouhý jeden bod a to je opravdu velká motivace. V posledních pěti zápasech Arouca vždy bodovala a dnes bude favoritem utkání.

    Posledních pět utkání

    27.2.2016 Arouca – Braga 0:0
    21.2.2016 Belenenses – Arouca 0:2
    14.2.2016 Arouca – Madeira 3:0
    7.2.2016 Porto – Arouca 1:2
    31.1.2016 Arouca – Ferreira 2:2
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH UTKÁNÍ

    25.10.2015 Arouca – Tondela 1:1
    29.10.2014 Arouca – Tondela 1:0 (pohár)
    24.9.2014 Tondela – Arouca 1:1 (pohár)
    19.7.2014 Arouca – Tondela 0:0 (přát. zápas)
    18.5.2013 Tondela – Arouca 4:2 (druhá liga)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CD Tondela: Ramos – Cunha, Nascimento, Thicot, Santos – Amado, Monteiro, Tavares – Wagner, Junior, Murillo
    Náhradníci: Zubikarai – Pica, Alberto, Baldé, Sebaihi, Moreno, Menga

    FC Arouca: Bracalli – Gêgê, Velázquez, Basto, Lima – Coelho, Goiano – Mateur, Moreira, Rodrigues – González
    Náhradníci: Sacaramento – Albín, Valente, Jubal, Zequinha, Maurides, Intima

    Rozhodčí: Nuno Almeida – Paulo Ramos, Luís Ramos.
     
    Přeji příjemný nedělní podvečer! Dovoluji si vás přivítat u on-line přenosu ze zápasu portugalské ligy mezi Tondelou a Aroucou. Zápas za pár chvil začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral úvodní výkop zápasu a okamžitě se natlačil do útoku. Výsledkem byl rohový kop, ze kterého však Tondela nic nevytěžila.
     
    2
    Arouca se samozřejmě po ubráněném rohovém kopu zmocnila míče, ale moc daleko se nedostala. Aktivně napadající Tondela soupeře nepustila ani přes půlící čáru.
     
    3
    Opět se Tondeal poměrně rychle dostala k míči a snažila se založit další ofenzivní akci. Tentokrát vše končí na nepřesnosti a hosté budou vhazovat.
     
    4
    Až ve čtvrté minutě se Arouca dostala hlouběji na polovinu domácího celku. K ničemu zajímavějšímu se ale nepropracovala.
     
    5
    Na druhé straně byl k vidění útočný faul domácích. Arouca bude rozehrávat zhruba 40 metrů od vlastní brány.
     
    7
    Hostující tým dokázal na delší dobu obsadit útočnou polovinu a nakonec získal rohový kop. I domácí si ale s ubráněním této standardní situace v pohodě poradili.
     
    7
    Velká šance pro domácí celek! Murillo vlétl do pokutového území a po souboji s Bastem skončil na trávníku! Pokutový kop!
     
    7
    Faulující Hugo Basto (ARC) navíc dostává žlutou kartu a jakožto stoper si ve zbytku zápasu bude muset dát velký pozor.
     
    10
    Po menších diskuzích si míč na značku pokutového kopu postavil Nathan Junior, ale Bracalli výborným zákrokem vytáhl míč na roh!
     
    11
    Ve velmi dobré pozici se posléze zjevil Wagner, jenž mohl napravit selhání Juniora, ale to by musel trefit bránu hostujícího gólmana.
     
    13
    Po ubráněném pokutovém kopu se do útoku vrhli hostující hráči. Střelecké zakončení zpoza velkého vápna však mezi tři tyče nemířilo.
     
    14
    Wanderson Cunha (TND) zastavil ofenzivní akci soupeře nedovoleným zákrokem a po Bastovi je druhým napomenutým hráčem utkání.
     
    16
    Tondela se poměrně rychle dostala z obranné na útočnou polovinu hřiště, ale proti zformované defenzívě Aroucy nic nezmohla.
     
    17
    Jhon Murillo si i proti pozorné obraně soupeře dokázal připravit míč na střelu, ale kulatý nesmysl poté poslal vysoko nad.
     
    18
    Domácí ale i přes nepřesný pokus Murilla rychle získávají míč a znovu operují na útočné polovině hřiště. Jejich další postup byl prozatím zastaven za cenu autového vhazování.
     
    20
    Hráči Tondely jsou v posledních minutách jednoznačně aktivnějšími, ale k dalšímu ohrožení soupeřovy svatyně se ne a ne dostat. Neproměněná penalta může domácí hodně mrzet.
     
    21
    Tondela předvedla hodně rychlý přechod do útoku, ale vše skončilo na nepřesné finální přihrávce, jenž zamířila vedle brány. Následuje odkop Rafaela Bracalliho.
     
    23
    Arouca se stále nemůže dostat do tempa. Nyní navíc Bracalli musel zasahovat proti zajímavé střele jednoho z domácích hráčů.
     
    24
    Na druhé straně se hosté snažili reagovat podobným způsobem, avšak na rozdíl od domácích se jim kombinace příliš nepovedla a vše končí odkopem od brány.
     
    24
    V pětadvacáté minutě je žlutou kartou potrestán již druhý hráč hostujícího celku. Přestupkem proti pravidlům se tentokrát provinil José Velázquez (ARC).
     
    27
    Z následné rozehrávky volného kopu domácí vůbec nic nezískali a tak se Arouca může pokoušet o přechod přes půlící čáru. Zatím se to ale nedaří.
     
    28
    Tondela se opět po několika desítkách vteřin dostala až do blízkosti pokutového území. Veškerá snaha ale ztroskotala na nepřesnosti, která zavinila ztrátu míče.
     
    29
    Další rychlý ofenzivní výpad Tondely hosté uťali záhy po přechodu poloviny hřiště, avšak domácí míč znovu rychle získali pod svou kontrolu a budou zahrávat přímý volný kop.
     
    30
    Ani tentokrát se však domácím nepodařil samotný závěr útočné kombinace. Bracalli bude odkopávat od své brány.
     
    32
    Hosté se provinili faulem poblíž půlící čáry a domácí se díky tomu dostali k míči. Výsledkem ale byly pouze dvě střely, které Bracalliho příliš neohrozily.
     
    34
    Tondela stále oplývá aktivitou a snaží se vsítit první branku zápasu. Zatím velmi pevná obrana hostujícího celku ale domácím dovoluje pouze slabší pokusy, které převážně končí vedle brány.
     
    35
    Hosté jsou na druhou stranu hodně bezzubí. Na svém kontě mají dosud jen jednu střelu, která navíc letěla mimo tři tyče. Nyní se Arouca ne a ne dostat z vlastní poloviny hřiště.
     
    37
    Ani na konci 36. minuty se domácí neprodrali k zajímavějšímu zakončení a naopak se museli rychle bránit. Pokus Rodriguese ale naštěstí pro Ramose nemířil do prostoru brány.
     
    38
    Domácí se provinili faulem, Arouca měla k dispozici dobrou standardku, která skončila brankou! Gêgê však hlavou skóroval z ofsajdu a tak gól nemohl být uznán!
     
    40
    Arouca ale v závěru přebírá iniciativu a stále častěji se vrhá do útoku. Pět minut před koncem prvního poločasu je opět hluboko na útočné polovině.
     
    41
    Hráči Tondely se snaží odpovědět podobnou mincí a na konci 41. minuty si vybojovali rohový kop. Ten bude zahrávat Amado.
     
    42
    Jenže Amadovi se centr vůbec nepovedl a hosté se rychle dostali k míči. Pokus o bleskový brejk však Arouce příliš nevyšel a vše končí nepřesností.
     
    43
    Díky dalšímu faulu domácích zahrávala Arouca další volný kop, avšak v tomto případě k ohrožení Ramosovy svatyně nedošlo.
     
    45
    První poločas se pomalu chýlí ke svému konci. Hlavní rozhodčí v první půli nastavuje jednu minutu, kterou domácí zahájí odkopem od vlastní brány.
     
    45+1
    Zdá se, že nic zajímavého už v této půli neuvidíme. Tondela se sice dostala ještě k jedné střele, ale Murillovo zakončení mířilo mimo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je tedy u konce a stav utkání je 0:0. V zajímavé první půli jsme byli svědky pokutového kopu, který domácí Nathan Junior neproměnil, ale také jsme ve 38. minutě viděli úvodní branku střetnutí. Ta však Gêgêmu vinou ofsajdu uznána nebyla.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté do druhého poločasu vstupují s jednou změnou v sestavě. Místo Josého Velázqueze vbíhá na plac Jubal.
     
    47
    Tondela vstoupila do druhé půle aktivně, ale na útočné polovině se jim zatím nic vymyslet nepodařilo. Po nepřesnosti bude vhazovat Arouca.
     
    48
    Další kombinace domácích vedla jen k nepřesné finální přihrávce, která zamířila vedle Bracalliho brány.
     
    49
    Po souboji ve středu hřiště zůstává jeden z domácích hráčů na hrací ploše. Snad se nejedná o nějaké zranění vážnějšího charakteru.
     
    50
    Hráči Tondely se znovu poměrně rychle dostali hluboko na polovinu Aroucy. Opět ale jejich souhra zaskřípala ve finální fázi a Bracalli bude rozehrávat z malého vápna.
     
    51
    Vůbec poprvé v druhém poločase se před bránu soupeře dostali také hosté a hned z toho bude rohový kop. Uvidíme, jak s nim hosté naloží.
     
    52
    A naložili s ním velmi bídně. Celá akce totiž po nakrátko rozehraném rohovém kopu končí ofsajdem a ztrátou míče.
     
    53
    Ani jednomu z celků se nyní nepodařil přechod do útočné fáze. U míče je Arouca, která se bude pokoušet o překonání zhuštěného středu.
     
    55
    Hosté sahají k druhému střídání. Místo Iva Rodriguese zaujme čerstvý Maurides.
     
    56
    Tondela se dobrou kombinací pokusila vysunout Wagnera. Ten si dokázal zpracovat povedenou přihrávkou, ale ke střele už se neprodral, neboť byl v ofsajdu.
     
    58
    První střídání na straně domácího týmu. Fanoušci Tondely mohou přivítat Ericka Morena, který nahradil Cristiana Amada.
     
    59
    Domácí si záhy po střídání vybojovali rohový kop. Po centru Santose ale míč zamířil vedle brány hostujícího gólmana.
     
    60
    Je za námi hodina hry a na úvodní branku zápasu stále čekáme. Nebezpečnější jsou sice pořád domácí, ale obrana Aroucy si počíná opravdu velmi dobře a nepouští soupeře do velkých šancí.
     
    61
    Arouca se rychlým přechodem na útočnou polovinu pokusila prodrat až k zakončení. Na hranici velkého vápna však hosté o míč přišli.
     
    62
    Na druhé straně se Tondele podařilo poměrně dlouho obléhat soupeřovu šestnáctku a Bracalli nakonec musel zasahovat proti jedovatému pokusu aktivního Wagnera.
     
    63
    A Wagner se záhy dostal k dalšímu střeleckému pokusu. Tentokrát však Bracalli mohl zůstat klidný, neboť rána letěla mimo jeho bránu.
     
    65
    Začátek 65. minuty zastihl v dobrém rozpoložení hostující celek a také brankář Tondely se musel poroučet k zemi, aby zastavil pokus Mauridese.
     
    67
    Druhého hráče z lavičky posílá na plac domácí Tondela. Oživit útok svého týmu se pokusí Romário Baldé. Odpracováno pak má Murillo.
     
    68
    Ani jeden z týmů se ne a ne prodrat k zajímavějšímu zakončení. Do konce utkání zbývá něco málo přes dvacet minut a Arouca bude zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    69
    Za faul, který zavinil volný kop pro soupeře, dostává žlutou kartu domácí Bruno Nascimento (TND).
     
    71
    Moreira si za velkým vápnem postavil míč k rozehrání přímého volného kopu a povedenou ranou protáhl domácího brankáře, jenž tak zabránil brance!
     
    73
    Arouca je v posledních chvílích lepším týmem a znovu okupuje útočnou polovinu. Defenzíva Tondely zatím odolává.
     
    74
    Obrana Tondely byla opět pod tlakem a odvrátila míč pouze na rohový kop. Z něj ale Moreira nedokázal vyprodukovat příliš nebezpečný centr.
     
    75
    Rychlý protiútok Tondely byl zakončen střelou Nathana Juniora. Muž, který v prvním poločase neproměnil pokutový kop se do sítě netrefil ani tentokrát.
     
    75
    Poslední střídání Tondely! Na závěr hrací doby přichází Menga, který zaujal místo Nuna Santose.
     
    76
    Začínají se nám množit střelecké pokusy Arouca. Moreira natáhl k ráně zpoza pokutového území, avšak míč mezi tři tyče vměstnat nedokázal.
     
    77
    Arouca právě vstřelila branku!
    Před chvíli střídající Menga se na hřišti moc dlouho neohřál a hned musí Ramosovi pomoct s vylovením míče z vlastní sítě. Přesnou střelou totiž hostující Aroucu poslal do vedení angolský útočník MATEUS!
     
    80
    Domácí se samozřejmě snažili odpovědět, ale výsledkem byla jen nepřesná střela, která zařídila odkop od Bracalliho brány.
     
    81
    Na druhé straně naopak musel zasahovat Ramos, který dobrým zákrokem zachránil Tondelu před druhou inkasovanou brankou!
     
    83
    Tondele se nyní vůbec nedaří přechod na útočnou polovinu. Obrana Aroucy je velmi dobře zformovaná a daří se ji zhušťovat prostor ve středu hřiště.
     
    84
    Nyní se ale domácí dostali k rohovému kopu. Následná hlavička Tavarese byla tečována a Tondela bude mít další standardní situaci.
     
    85
    Hostům se nepodařilo dostat míč dále od vlastní brány, avšak teď už se Arouca může uklidnit, protože po Wagnerově nepřesné střele bude rozehrávat hostující brankář.
     
    87
    Arouca velmi rychle ztratila míč a okamžitě tak musela čelit další ofenzivní akci domácího celku. Hélder Tavares se prosadil ke střele, ale Bracalli byl na svém místě.
     
    87
    Tondela se dostala hlouběji na polovinu soupeře a vybojovala zajímavou standardní situaci. Ještě před rozehráním je žlutou kartou potrestán Mateus (ARC).
     
    89
    Hostům se výborně dařilo držet míč na útočné polovině, ale nyní už s kulatým nesmyslem operují opět hráči domácí Tondely.
     
    90
    Lima to zkusil přímou střelou, ale míč poslal mimo tři tyče. Rozhodčí mezitím oznámil, že nad rámec řádné hrací doby se budou hrát ještě tři minuty.
     
    90+1
    Na začátku nastavení získali domácí rohový kop, avšak s tím si Arouca poradila ve velkém stylu a odvrátila míč daleko od své brány.
     
    90+2
    Tondele se nedaří. Tlak domácích je příliš pasivní a nyní je navíc přerušen útočným faulem.
     
    90+2
    Jediný úspěšný střelec dnešního zápasu Mateus je hostujícím trenérem stažen na střídačku a místo něj si poslední vteřiny zápasu zahraje Albín.
     
    90+3
    Domácí se snažili o vyrovnání a získali další standardní situaci v podobě rohového kopu. I v tomto případě uspěla obrana Aroucy a utkání je ukončeno.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání portugalské ligy je tedy u konce a tři body získává hostující Arouca. Tondela sice byla lehce aktivnějším celkem, ale v prvním poločase nedokázala proměnit pokutový kop a o vítězství tak v 72. minutě rozhodl Mateus. Ode mě je to vše a u dalších on-line přenosů nashledanou! (18:55:23)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 77. Mateus

    Karty:   14. Cunha (TND), 69. Nascimento (TND) – 7. Basto (ARC), 24. Velázquez (ARC), 87. Mateus (ARC)

    Neproměněná penalta: 10. Junior (TND), brankář Bracalli zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:9.
    CD Tondela: Ramos – Cunha, Nascimento, Thicot, Santos (75. Menga) – Amado (58. Moreno), Monteiro, Tavares – Wagner, Junior, Murillo (67. Baldé)
    Náhradníci: Zubikarai – Pica, Alberto, Baldé, Sebaihi, Moreno, Menga

    FC Arouca: Bracalli – Gêgê, Velázquez (46. Jubal), Basto, Lima – Coelho, Goiano – Mateus (90+2. Albín), Moreira, Rodrigues (55. Maurides) – González
    Náhradníci: Sacaramento – Albín, Valente, Jubal, Zequinha, Maurides, Intima

    Rozhodčí: Nuno Almeida – Paulo Ramos, Luís Ramos
    bahis siteleri