Sokolov – Opava 1:1 (kon.) | Třinec – Karviná 1:1 (kon.) | Táborsko – Frýdek-Místek 0:1 (kon.)
Ústí n. L. – Č. Budějovice 0:3 (kon.)
konec
FK Třinec
1:1 (1:1)
MFK Karviná
Sobota 09.04.2016, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno, loučím se s vámi a děkuji za pozornost. Dnes můžete na Onlajnech sledovat ještě jeden duel mezi Karvinou a Třincem. Od 17:00 se v Karviné utkají extraligová hokejbalová mužstva. Já vám přeji dobrou chuť k obědu a příjemnou sobotu. Na počtenou! (12:18:20)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Karviná zůstává na druhém místě, avšak zítra ji bude moct odsunout Hradec Králové, pokud porazí doma Vlašim. Třinec je na dvanácté pozici, o kterou se bude strachovat při duelu Varnsdorfu s Pardubicemi.

    V dalším kole se Třinec utká v sobotu 16. dubna v 10:15 znovu doma s Ústím nad Labem. Karviná přivítá v tentýž den v 16:00 v ostře sledovaném zápase Sokolov.
     
    Utkání končí a Třinec po Znojmu doma obral o body také dalšího aspiranta na postup z Karviné. Druhý poločas nabídl hned několik zajímavých příležitostí. Asi v té největší se octl už po pěti minutách Panák, jehož střelu vyrazil skvělým zákrokem Paleček na roh. Paleček si poradil také s hlavičkou Janečky, na opačné straně nedosáhl na míč v dobré pozici po přihrávce od Joukla Málek. Karviná byla v závěru zápasu aktivnějším celkem.

    Eismann nalezl ve vápně Budínského, jehož hlavička ovšem zamířila po odrazu od země nad branku. Na druhé straně mohl rozhodnout střídající Szotkowski, ovšem ve skluzu míč před Pindrochem netrefil. Totéž potkalo hostujícího Puchela, který by Panákův centr uklízel do prázdné branky, kdyby byl na místě o krok dříve. V nastavení ještě Budínský přestřelil a Puchelův centr sebral Paleček. Karviná v Třinci ztratila, ale díky remíze Sokolova s Opavou ji to nemusí tolik mrzet.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Utkání už spěje ke svému konci. Třinec dostal míč na útočnou polovinu, Salachnova přihrávka tam ale byla nepřesná.
     
    90+2
    Panák uvolnil Budínského, který poslal klamavým pohybem Velnera na párek, obešel také Motyčku, ale potom z hranice šestnáctky přestřelil.
     
    90+1
    Fiala si vyměnil balon se Sedlákem a zkusil vystřelit zpoza šestnáctky. Pokus o překvapení Palečka mu ale nevyšel, míč končí mimo.
     
    90
    Szotkowski prodloužil Palečkův nákop za sebe, ale pouze k Pindrochovi. Už běží poslední minuta základního hracího času, nastavují se tři minuty.
     
    89
    Budínského standardní situaci přizvedl některý z třineckých obránců na roh. Rozehrával Puchel, Paleček po souboji s Budínským upadl, ale faul se nepískal. Třinečtí dokázali i bez Palečka nebezpečí odvrátit a balon odkopnout.
     
    88
    Pavel Malcharek (TRI) fauloval Eismanna a obdržel žlutou kartu. Karviná bude navíc rozehrávat nebezpečný přímý kop.
     
    87
    Szotkowského nepustil po pravém křídle Hošek a Budínský pronikl středem hřiště. Janečkovi ovšem nedovolil pokračovat v útoku Bedecs.
     
    86
    Po dalším centru Eismanna znemožnil Fialovi přesné zakončení Joukl. Karviná získala roh, po centru Puchela hlavičkoval některý z hostí nad branku.
     
    85
    Eismannův centr mířil na malé vápno, kde si naskočil Panák. Třinecký gólman míč vyboxoval, byť se vyskytly menší komplikace.
     
    84
    Dreksův centr odhlavičkoval Čelůstka a definitivní odkop přidal Motyčka. Po pravé straně útočí Malcharek.
     
    83
    Hlavičkovaná byla k vidění uprostřed hrací plochy a zapojilo se asi pět hráčů. Balon dostal na zem až Motyčka, který byl pro změnu v ofsajdu.
     
    82
    Juřena si v souboji s Motyčkou pomohl faulem a rozehrávat bude Paleček. Do konce zbývá zhruba deset minut a Karviná potřebuje vzhledem k průběžnému výsledku ze Sokolova vyhrát.
     
    81
    Janošík centroval zřejmě na Szotkowského, kterého ale balon přelétl a za ním už nikdo na zakončení připraven nebyl.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 9. Dedič – 17. Puri

    Karty:   42. Velner (TRI), 88. Malcharek (TRI)


    FK Třinec: Paleček – Velner, Čelůstka, Bedecs, Janošík – Salachna, Motyčka (C) – Malcharek, Málek (70. Szotkowski), Tomovič (64. Joukl) – Dedič (76. Ceplák). Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Adamuška – Joukl, Samiec, Ceplák, Szotkowski, Kučera, Reintam.

    MFK Karviná: Pindroch – Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann (C) – Sedlák – Puri (68. Fiala), Panák, L. Budínský, Puchel – Urgela (77. Juřena). Trenér: Jozef Weber.
    Náhradníci: Pastornický – R. Vaněk, Moravec, Juřena, Růžička, Fiala.

    Rozhodčí: Miroslav Zelinka – Pavel Peřina, Petr Antoníček

    Diváci: 656 (33 % celkové kapacity)
    thejrc.org