PSG – Caen 6:0 (kon.) | Troyes – Remeš 2:1 (kon.) | Bordeaux – Angers 1:3 (kon.)
Lorient – Toulouse 1:1 (kon.) | GFC Ajaccio – Lille 2:4 (kon.) | Bastia – Saint-Étienne 0:1 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
1:3 (0:0)
Angers SCO
Sobota 16.04.2016, 20:00 • Stade Matmut-Atlantique • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (22:08:43)
     
    Je dobojováno! Ačkoliv fotbalisté Angers hráli celou hodinu bez vyloučeného Traorého, v oslabení se dokázali třikrát prosadit a zcela zaslouženě si z Bordeaux vezou tři body. Na dva slepené góly N'Doyeho a Yattary ještě dokázal zareagovat domácí Rolán, nicméně střídající Bourillon v závěru pojistil vítězství Angers.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Tato akce vystihuje veškeré dnešní snažení domácích: Thomas Touré mohl po další Vadově akci snížit, ale ze skvělé pozice přestřelil!
    90+4. Debuchyho gól nebyl pro ofsajd uznán!
     
    90+4
    Mathieu Debuchy dokázal v samotném závěru překonat Letelliera a už se radoval ze snížení, jeho gól ale pro ofsajd nakonec nebyl uznán!
     
    90+3
    Frédéric Guilbert vybojoval míč ve středu hřiště a poté vyslal na zteč Malcolma, domácí zakládají jeden z posledních akcí tohoto duelu.
     
    90+2
    Zkušený Diego Contento teď napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho nepovedený projektil ale proletěl vysoko nad břevnem angerské svatyně. Alexandre Letellier už si chystá míč k rozehrávce.
     
    90
    Sudí Buquet nastavil nad rámec základní hrací doby hned pět minut, tak se nechme překvapit, zdali to domácím bude stačit alespoň na snížení.
     
    89
    Gilles Sunu se pokusil vynutit si faul na svou osobu, Debuchy mu ale na to neskočil a po levém křídle už zakládá jeden z posledních protiútoků domácích.
     
    88
    Ačkoliv se Diego Contento ještě pokouší něco vymyslet na útočné polovině, diváci houfně opouštějí bordeauxský stadion. Je rozhodnuto...
    87. Grégory BOURILLON - 1:3
     
    87
    Angers právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Angers si dnes z Bordeaux odveze všechny tři body! Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal Billy Ketkeophomphone, jehož centr přesně našel hlavu GRÉGORYHO BOURILLONA a ten definitivně pojistil výhru hostů!
     
    86
    Po nepovedené kombinaci domácích skončil míč až v Letellierově moci, strážce angerské svatyně s rozehrávkou vůbec nespěchá.
     
    85
    Na bližší tyči se o akrobatické zakončení pokusil Diego Rolán, jenž ale promáchl a hosté se poté mocným odkopem osvobodili.
     
    84
    Hlavičkový pokus Debuchyho byl sražen do zámezí, domácí tak budou necelých deset minut před koncem zahrávat svůj devátý rohový kop!
     
    83
    Valentin Vada je po svém nástupu na plac hodně vidět! Argentinský mladík byl nyní v pokutovém území povalen k zemi Romainem Saïssem, o penaltový faul se ale nejednalo.
     
    82
    Mohamed Yattara se vydal aktivně napadat rozehrávku Bordeauxských a nasbíral dobrou půlminutu, domácí nyní mají problémy už i s přechodem přes půlící čáru.
     
    81
    Teprve dvacetiletý Valentin Vada se po Plašilově přesné přihrávce dostal okamžitě po nástupu na hřiště do zakončení, pokus střídajícího Argentince ale dokázal zblokovat Grégory Bourillon.

    Vojtěch Balon

    Branky: 70. Rolán (Malcolm) – 61. N'Doye (Mangani), 64. Yattara (Ketkeophomphone), 87. Bourillon (Ketkeophomphone)

    Karty:   24. Guilbert (BOR), 54. Debuchy (BOR) – 9. Capelle (AGR), 69. Andreu (AGR)   34. I. Traoré (AGR)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 14:0. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:14.
    Girondins Bordeaux: Prior – Debuchy, Pablo, Guilbert, Contento – Yambéré (80. Vada), Plašil – T. Touré, Jussiê (65. Malcolm), Rolán – Kiese Thelin (65. Crivelli).
    Náhradníci: Bernardoni – Sané, Biyogo Poko, Poundjé, Vada, Malcolm, Crivelli.

    Angers SCO: Letellier – Andreu, I. Traoré, Thomas, Bouka Moutou – N'Doye, Saïss, Mangani (74. Bourillon) – Sunu, Ketkeophomphone, Capelle (56. Yattara).
    Náhradníci: Petrić – Angoula, Bourillon, Benrahma, Yattara, Diers, Karanovic.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Hebrard
    thejrc.org