PSG – Caen 6:0 (kon.) | Troyes – Remeš 2:1 (kon.) | Bordeaux – Angers 1:3 (kon.)
Lorient – Toulouse 1:1 (kon.) | GFC Ajaccio – Lille 2:4 (kon.) | Bastia – Saint-Étienne 0:1 (kon.)
konec
GFC Ajaccio
2:4 (1:1)
Lille OSC
Sobota 16.04.2016, 20:00 • Stade Ange Casanova • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (22:03:40)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 14:9.
     
    Nádherné utkání je u konce! Lille nakonec vybojovalo na půdě Ajaccia důležité tři body za vítězství 4:2 a alespoň do zítřejšího dne se posune na šesté místo tabulky Ligue 1!

    Do zápasu vstoupili lépe domácí fotbalisté, kteří si hned ve třetí minutě vytvořili vyloženou šanci, ale brankář Enyeama podržel Lille! Hosté poté udeřili jako první, když se nádhernou střelou z voleje prosadil Sofiane Boufal ! Lille mohlo zvýšit vedení na 2:0, jenže Éder ve vyložené šanci selhal, a tak přišel trest ze strany domácích! Čtyři minuty před přestávkou se do neposedného míče opřel Grégory Pujol a tvrdou střelou vyrovnal na 1:1!

    Ve druhé půli se dlouho hrál vyrovnaný fotbal se spoustou šancí! Klíčovým okamžik přišel v 74. minutě, kdy domácí stoper Rodéric Filippi uviděl po druhé žluté kartě kartu červenou! Lille poté převzalo otěže nad utkáním a Sofiane Boufal jej poslal v 74. minutě svou druhou brankou v utkání do vedení! Sofiane Boufal se poté trefil ještě jednou! Pět minut před koncem technickým pokusem zkompletoval hattrick! To ale nebylo vše! Domácí se zásluhou hlavičky Alassane Tourého dostali zpět na dostřel, ale definitivní tečku za zápasem udělal o dvě minuty později vlastní brankou Pablo Martinez !
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V poslední minutě nastavení ještě fotbalisté Lille pobavili diváky na tribunách. Hosté se hnali do rychlého protiútok, avšak Éder neudržel balanc a svým pádem přerušil nadějně vyhlížející útok hostů!
     
    90+3
    Domácí ještě v závěru utkání rozehráli rohový kop! Obrana Lille neodvrátila míč zrovna ideálně a za hranicí velkého vápna se do něj opřel Alassane Touré! Jeho technický pokus o kousek minul horní roh branky!
     
    90+2
    Djibril Sidibé si chtěl vyzkoušet střelu na branku, a proto si navedl míč na střed hřiště. Sidibé si ještě všiml lépe postaveného spoluhráče, nicméně hlavní arbitr si všiml nedovoleného zákroku. Míč pro Ajaccio.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty!
     
    90
    Hostům to stále nestačí! Lille se i nadále neohroženě vrhá do útoku a obrana Ajaccia si nemůže ani na malou chvíli dopřát vytouženého oddechu.
     
    89
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Sofiane Boufal, přichází Junior Tallo.
    88. Pablo MARTINEZ - 2:4
     
    88
    Lille právě vstřelilo branku!
    Brankové hody pokračují! Lille znovu vede o dvě branky! Hosté rychle přenesli hru vpřed a centrovaný míč z kopačky Sidibého si PABLO MARTINEZ ve skluzu nešťastně srazil do vlastní branky!
    86. Alassane TOURÉ - 2:3
     
    86
    GFCO Ajaccio právě vstřelilo branku!
    Možná se ještě dočkáme dramatického závěru utkání! Ajaccio totiž dotahuje na rozdíl jediné branky! Domácí vybojovali standardní situaci v blízkosti pokutového území! Centrovaný míč mířil do shluku hráčů a ALASSANE TOURÉ jej hlavou dopravil za záda brankáře Enyeamy!
    85. Sofiane BOUFAL - 1:3
     
    85
    Lille právě vstřelilo branku!
    A to potvrzuje také třetí vstřelenou brankou! SOFIANE BOUFAL se přeci jen dočkal a završuje hattrick! Nejlepší hráč na hřišti si z levé strany našel cestičku na střed hřiště a krásnou technickou střelou umístil míč ke vzdálenější tyči!
     
    84
    Z ní však nebezpečí pro Enyeamu nepřišlo. Obrana Lille odvrátila hned první míč a hosté znovu míří vpřed. Lille se v závěru utkání vyloženě baví.
     
    83
    Ajaccio se stále nevzdává! Domácí i v deseti útočí hlavně po levé straně a nyní dokonce vybojovali standardní situaci v blízkosti pokutového území Lille.
     
    82
    Nádherná akce Lille! Kombinace hostů na jeden dotek před pokutovým územím soupeře vyvrcholila přihrávkou mezi obránce, na kterou si naběhl Morgan Amalfitano, ale sám proti Maurymu selhal!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 41. Pujol (Boutaïb), 86. Touré – 19. Boufal (Corchia), 74. Boufal, 85. Boufal (Sidibé), 88. P. Martinez (vla.)

    Karty:   45+1. Le Moigne (GFC), 45+2. Mangane (GFC), 51. Filippi (GFC), 51. Poggi (GFC) – 45+2. Benzia (LIL), 62. Balmont (LIL)   67. Filippi (GFC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 14:9.
    GFC Ajaccio: Maury – Sylla, Filippi, Bréchet (13. Le Moigne), P. Martinez – Poggi (68. Touré), Mangane, Đoković – Boutaïb, Larbi (81. Tshibumbu), Pujol.
    Náhradníci: Goda – Le Moigne, Mayi, Touré, Zoua, Tshibumbu, Chermiti.

    Lille OSC: Enyeama – Corchia, Sunzu, Soumaoro, Sidibé – Balmont, Amadou, Mavuba – Boufal (89. Tallo), Éder, Benzia (46. Amalfitano).
    Náhradníci: Elana – Obbadi, Koné, Amalfitano, Pavard, Tallo, Rony Lopes.

    Rozhodčí: Letexier – Danizan, Zitouni
    thejrc.org