Norwich – Sunderland 0:3 (kon.) | Manchester Utd. – Aston Villa 1:0 (kon.) | Everton – Southampton 1:1 (kon.)
Newcastle – Swansea 3:0 (kon.) | West Brom – Watford 0:1 (kon.) | Chelsea – Manchester City 0:3 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
0:1 (0:1)
Watford FC
Sobota 16.04.2016, 16:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! West Bromwich Albion měl k dispozici dva pokutové kopy, avšak Saido Berahino oba neproměnil, a tak Baggies s Watfordem FC prohráli 0:1!

    Do dnešního zápasu vstoupily oba týmy hodně opatrně a na větší šance se čekalo opravdu dlouho. Po dvaceti minutách hry převzal iniciativu West Brom, který začal být aktivní, nicméně do vedení se dostal Watford. Na centr Guedioura si naběhl Ben Watson a střelou na zadní tyč dostal míč do sítě! Baggies se následně pokoušel vyrovnat, nicméně obrana Watfordu dokázala odolat.

    Baggies vstoupili do druhého poločasu hodně aktivně, nicméně po několika minutách jejich aktivita opadla a do hry se začal dostávat také Watford. V 67. minutě dostali domácí výhodu pokutového kopu, který však Berahino neproměnil! O dvacet minut později kopa Berahino druhou penaltu, avšak ani v tomto případě na Gomese nevyzrál!

    Watford tak může děkovat především svému brankáři, neboť bez něj by si zřejmě jen těžko odvezl z The Hawthorns tři body!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (17:55:16)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vše nasvědčuje tomu, že Watford už své jednobrankové vedení nepustí, neboť v samotném závěru dnešního utkání drží míč na útočné polovině!
     
    90+2
    Hornets pracují v závěru dnešního zápasu parádně a svého soupeře prakticky k ničemu nepouští. West Brom se ještě pokoušel kombinovat před vápnem soupeře, avšak záhy o míč přišel!
     
    90+1
    Hostující tým provádí v první nastavené minutě své druhé střídání v tomto zápase. Španělský kouč Flores posílá ze hry svého krajan José Jurada, kterého na poslední minuty nahrazuje Behrami!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Watford se v závěru základní hrací doby dostal do zajímavého protiútoku, který z levé strany dokázal zakončit Ighalo. Jeho rána nebyla špatná, avšak mířila nad branku.
     
    88
    Domácí celek se samozřejmě ještě pokouší o vyrovnání, nicméně nabuzený Watford si počíná v obraně velmi dobře a drží míč na polovině svého soupeře!
    87. Gomes vychytal Berahina i podruhé!
     
    87
    Tak, tohle je neskutečný příběh! Saido Berahino se postavil i k druhé penaltě v dnešním zápase, avšak z tohoto souboje opět vzešel jako vítěz Gomes, který se natáhl k tyči a míč vyrazil!
    86. Hodně ochotný pád Sessègnona
     
    86
    Teď však hlavní rozhodčí zřejmě nerozhodl dobře! Stephane Sessegnon dostal přihrávku ve vápně od Berahina. Capoue se domácího hráče zřejmě dotkl, avšak ten svému pádu opravdu hodně, ale hodně přidal!
     
    85
    Druhá penalta pro West Bromwich v dnešním zápase!
     
    84
    James McClean si dokázal udělat prostor na levém křídle, odkud poslal ideální centr do vápna. Berahino se přes Britose dostal do zakončení, nicméně Gomes raději poslal míč nad břevno!
    Momentka z neproměněné penalty Saida Berahina

     
    83
    Watford byl opět velmi aktivní na útočné polovině a po přihrávce Watsona mohl jít do úniku Ighalo. Nejlepší střelec Hornets se však nedokázal dostat před McAuleyho a míč mají domácí!
     
    82
    Capoue velmi rychle rozehrál a následným dlouhým centrem hledal za obranou Troye Deeneyho. Anglický forvard však šel do náběhu pozdě a neměl šanci míč dostihnout na hrací ploše!
     
    81
    Hornets skvěle napadali na vlastní polovině, kde Watson dokázal vystihnout přihrávku Fletchera a mířil vpřed. Hostující hráče následně fauloval Gardner a hra je přerušena!
     
    80
    Exekuce následné standardní situace se ujal Gardner, jehož centr však příliš povedený nebyl. Střídající hráč nacentroval míč před branku, avšak Gomes dokázal míč vyboxovat!

    Jan Havlovic

    Branky: 27. Watson (Guedioura)

    Karty:   32. Britos (WAT), 67. Gomes (WAT)

    Neproměněná penalta: 67. Berahino (WBA), brankář Gomes zneškodnil, 87. Berahino (WBA), brankář Gomes zneškodnil


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 10:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:17.
    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, McAuley, J. Evans, Chester (68. McManaman) – Sessègnon, D. Fletcher, Yacob (75. C. Gardner), McClean – Rondón (68. Anichebe), Berahino.
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, C. Gardner, Anichebe, McManaman, Sandro, Leko.

    Watford FC: Gomes – Nyom, Prödl, Britos, Aké – Guedioura (66. Mario Suárez), Capoue, Watson, Jurado (90+1. Behrami) – Ighalo, Deeney.
    Náhradníci: Pantilimon – Mario Suárez, Behrami, N. Amrabat, Paredes, S. Berghuis, Anya.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Beswick, Eaton (vš. Anglie)
    thejrc.org