Třinec – Ústí n. L. 2:0 (kon.) | Vyšehrad – Olomouc B 2:0 (kon.) | Karviná – Sokolov 2:0 (kon.)
Opava – Táborsko 1:1 (kon.)
konec
FK Třinec
2:0 (0:0)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Sobota 16.04.2016, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemnou sobotu a někdy příště se těším, na počtenou! (12:11:04)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec se v tabulce posunul na dvanácté místo před Vlašim, která hraje až za týden. Ústí zatím zůstává páté, předskočit Armu mohou za tři dny Pardubice. Severočeši budou hrát v dalším kole v pátek 22. dubna v 18:00 doma s Vyšehradem. Třinec bude v rámci 24. kola bojovat v sobotu 23. dubna od 10:15 v Sokolově.
     
    Utkání je u konce a první domácí vítězství na jaře mohou oslavovat Třinečtí. Ti začali druhý poločas aktivně a Janoščínovu ránu musel Zacharda vyrážet na roh. O minutu později už ale Málkův centr našel na zadní tyči volného Janošíka, který se hlavou trefil přesně k tyči. Ústí mohlo relativně rychle srovnat, to by ovšem Pícha po průniku do šestnáctky nesměl nastřelit Čelůstku. Na druhé straně zasáhl proti agilnímu Janošíkovi Zacharda, Salachna mířil z dorážky nepřesně.

    Osm minut před koncem zápasu pojistil třinecké vítězství střídající Ceplák, který si zpracoval nepovedený odkop Army a levačkou zamířil mimo dosah Zachardy. Motyčkovu střelu do odkryté brány zastavil Křapka. Palečka nepřipravil o čisté konto jeden z třineckých obránců, proti jehož teči třinecký gólman reflexivně zasáhl, a ani dorážející Smola. Ústí nad Labem na jaře na první vítězství stále čeká.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Strkanici Martina Motyčky (TRI) s Michalem Leiblem (UNL) rozhodčí roztrhl a oběma hráčům udělil žlutou kartu.
     
    90+1
    Poslední střídání v týmu Třince. Za Jaroslava Málka nastupuje na poslední okamžiky junior Mario Latocha.
     
    90
    Petr Výborný (UNL) si po dvou minutách na hřišti vysloužil žlutou kartu, když fauloval Janoščína. Nastavují se dvě minuty.
     
    89
    Třinečtí se neprosadili, ale to platí také o Leiblovi, jehož individuální akci domácí brzy uťali.
     
    88
    Kouč Němec ještě posílá na hřiště Petra Výborného. Utkání skončilo pro Richarda Veverku. Třinec útočí postupným útokem po levé straně.
     
    87
    Ústí mohlo přeci jen snížit! Bourenane odcentroval zleva a jeden z domácích obránců si málem vstřelil vlastní gól! Paleček míč reflexivně vyrazil, Smola pak z otočky v obrovské šanci zakončoval jen do boční sítě!
     
    86
    Procházka přihrál Miskovičovi, jehož další nahrávku už ale zastavil Joukl. Ani po Zemanově centru se Arma před Palečkem neudrží.
     
    85
    Motyčka přihrál na pravou stranu Tomovičovi, jehož přízemní nabídku do vápna odvrátil Křapka. Ústí nad Labem už to ale bude mít hodně těžké.
     
    84
    A mohlo být ještě veseleji pro domácí fanoušky! Dedič sice proti Zachardovi neuspěl, ale aspoň mu míč ukopl a zakončovat mohl Motyčka. Místo odkryté branky však nastřelil bránícího Křapku.
     
    83
    Třinečtí mohou hrát více v klidu, proti Armě si hýčkají dvoubrankový náskok. Zemanovi se centr nepovedl a rozehrávat bude Paleček.
     
    82
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec zvyšuje osm minut před koncem zápasu svůj náskok! Janoščín pronikl po levé straně a po zemi odcentroval. Ústecké obraně se nepodařilo odkopnout, MIROSLAV CEPLÁK si srovnal míč na levou nohu a zacílil k tyči – 2:0!
     
    81
    Veverkův přímý kop odvrátil hlavou Dedič, k odraženému míči se dostal Leibl a z velké dálky zkusil vypálit. Paleček si nebyl jistý, po míči se natahoval, ale nakonec zasahovat nemusel.
     
    80
    Zemanův centr z druhé vlny přelétl třineckou šestnáctku a zamířil do zámezí. Ústí střídá, Josefa Eliáše nahrazuje Faouzi Bourenane.
     
    79
    Třinec si vybojoval rohový kop. Málkův centr nalezl Tomoviče, ten ale v záklonu hlavičkoval mimo Zachardovu branku.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 49. Janošík, 82. Ceplák

    Karty:   31. Joukl (TRI), 90+2. Motyčka (TRI) – 65. L. Vaněk (UNL), 90. P. Výborný (UNL), 90+2. Leibl (UNL)


    FK Třinec: Paleček – Joukl, Čelůstka, Bedecs, Janošík (77. Ceplák) – Salachna, Motyčka (C) – Malcharek (72. Tomovič), Málek (90+1. Latocha), Janoščín – Dedič. Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Rohel – Tomovič, Ceplák, Latocha, Szotkowski, Kučera, Reintam.

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Zacharda – M. Zeman (C), Zukić, Křapka, Pícha (70. D. Procházka) – Eliáš (80. Bourenane), L. Vaněk, Miskovič, Leibl – Veverka (88. P. Výborný), Smola. Trenér: Petr Němec.
    Náhradníci: Tvrdoň – Bourenane, D. Procházka, P. Výborný, Šnirc.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Zdeněk Arnošt, Marek Pilný

    Diváci: 503 (25 % celkové kapacity)
    thejrc.org