Pittsburgh – NY Rangers 2:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 4:1 (kon.) | Dallas – Minnesota 2:1 (kon.)
Los Angeles – San Jose 1:2 (kon.) | Chicago – St. Louis 2:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:2 (0:1, 0:1, 1:0) Stav série: 0:2
San Jose Sharks
Neděle 17.04.2016, 04:45 • Staples Center, Los Angeles • Play-off NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Joe Pavelski (SJS) (1 + 1)
    Martin Jones (SJS) (25 zásahů)
    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 4 střely) (07:34:03)
    Ani Toffoli se dnes neprosadil. Sharks mají ze dvou venkovních zápasů dvě výhry!

     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:28)
    Roman Polák (SJS) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 15:19)
    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 14:32)
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 26

    San Jose Sharks: 23
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 514 diváků.
     
    Je konec zápasu a San Jose Sharks si připisují druhou výhru v sérii. Kdo by to čekal že Žraloci pojedou po prvních dvou duelech s vedením 2:0 na zápasy domů? Většinu základní hrací doby bylo mužstvo trenéra DeBoera lepším kádrem na ledě, Kings začali soupeře přehrávat až v poslední dvacetiminutovce, ale to už bylo nakonec pozdě.

    Vincent Lecavalier sice ještě pět minut před koncem snížil na rozdíl jedné branky, jenže více už toho Kings nestihli, Martin Jones opět zavřel svou klec a další puky do ní nepustil. I další střetnutí se Žraloky tedy Los Angeles Kings prohrávají o jediný gól a do SAP Center pojedou se dvě porážkami v zádech, což je aktuálně veliká výhoda pro San Jose. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděl a na počtenou u dalšího střetnutí play-off NHL.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Něco málo přes půl minuty do konce základní hrací doby, už jen čas na poslední střely pro Kings, kteří se ale zatím jen těžko usazují kolem klece Martina Jonese.
     
    59:02
    Už se rozběhla poslední minuta třetí třetiny, Sharks mezitím stačili vyhodit puk daleko od své branky. Bránící hráči hostů se pak hned vracejí zpět.
     
    58:47
    Jonathan Quick už je na střídačce a Los Angeles Kings to zkoušejí v šesti mužích v poli. Oddechový čas si vybírají San Jose Sharks, není se čemu divit.
     
    58:28
    Puk se nyní nejčastěji nachází ve středním pásmu, odtud se jej snažil dostat Lecavalier, ale zatím jen marně zkouší další zakončení na branku.
     
    57:50
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení, to by mohlo vyhovovat hokejistům San Jose, kteří se postupně blíží k druhému vítězství v sérii, ale ještě je času dost.
     
    56:55
    Kings jsou aktivnějším celkem na ledě, jde vidět, že vstřelená branka je hodně povzbudila. San Jose na druhou stranu nedělá u své klece zbytečné chyby, které by jej mrzely.
     
    56:20
    Luke Schenn dobře poslal puk na Tanera Pearsona, druhý jmenovaný na nic nečekal a okamžitě střílel. Ale v tomto případě se mi vůbec nepodařilo trefit zařízení.
     
    55:32
    Los Angeles cítí šanci a hned se snaží vytvořit si další šanci, Martin Jones zatím pozorný a nepovoluje průchod dalšího kotouče.
    54:59 Vincent LECAVALIER - 1:2
     
    54:59
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ještě nás pravděpodobně čeká velmi napínavý závěr, protože Los Angeles Kings se přeci jen něco málo přes pět minut do konce základní hrací doby prosazují a nakonec se jim daří využít přesilovou hru. Žraloci dlouho zvládali situaci před svou brankou, ale teď Kings předvedli důraz a Martin Jones už na další dorážku nestačil dosáhnout. VINCENT LECAVALIER zasáhl puk těsně před brankovištěm a k radosti fanoušků ve Staples Center jej dostal za brankovou čáru. Králové jsou tedy zpátky v zápase. Asistence: Tanner Pearson, Jake Muzzin.
     
    54:37
    Puk končí sražený v ochranné síti, následuje nové buly.
     
    54:10
    Vlasic se postaral o to, aby se San Jose Sharks dostali ven z obranného pásma hned na úvod oslabení. Hosté dnes početní nevýhody brání naprosto skvěle.
     
    54:06
    Minimálně ještě jedna přesilová hra pro Los Angeles v tomto zápase. Melker Karlsson (SJS) dostává od hlavního rozhodčího duelu dvě minuty za sekání. Dost možná jedna z posledních šancí pro Kings na změnu výsledku.
     
    53:42
    Nejdříve Tomáš Hertl zkoušel tečovat puk před Quickem,a le pak na druhé straně hrací plochy dnes poněkolikáté nebezpečný Marián Gáborík. Ani teď se ovšem neprosadil.
     
    53:06
    Začíná krátká přesilovka San Jose, ta ale nebude trvat ani půl minuty.
     
    52:28
    Joe Thornton už zavážel kus černé gumy do útočného pásma a zároveň hledal najetého Pavelskiho. Jenže tentokrát neposlal puk na spoluhráčovu hůl tak přesně, jak by si asi představoval.
     
    52:05
    Drew Doughty prověřil pozornost Martina Jonese, ale brankář San Jose i nadále zůstává naprosto v klidu.
     
    51:48
    Tanner Pearson se hnal do šance, ale byl zastaven ještě ve střední pásmu. Puk mu ale zůstal na hokejce, tak jej raději ještě poslal na obránce za sebe.
     
    51:28
    Domácí už jsou v útočném pásmu, dle očekávání střílel Drew Doughty. Jenže vzápětí rozhodčí přerušuje hru a ukazuje, že počet hráčů na ledě se srovná. Jeff Carter (LAK) míří pykat za sekání. Takže budeme sledovat hru ve čtyřech.
    50:58 Drew Doughty faulován při své finese kolem vlastní osy
     
    50:58
    Drew Doughty prováděl velmi dobru otočku kolem vlastní osy, ale u toho jej fauloval Nick Spaling (SJS), který si tak musí jít sednou za podražení a dává šanci Kings v přesilovce.
     
    50:43
    Martin Jones má po delší časové odmlce vážnější práci, když jeden z útočníků v černém dresu zkoušel zastrčit puk mezi jeho chrániče. To se ale nestalo, gólman Sharks stále drží čisté konto.
     
    50:06
    Tyler Toffoli a jeho poctivá práce v útočném pásmu u mantinelu, ale také v tomto případě mi nikdo s celou situací nepomohl a zůstal sám proti dvěma hráčům Žraloků.
     
    49:36
    Nick Shore už už chtěl uhánět na branku, jenže si nevšiml spoluhráče na druhé straně modré čáry a netušil, že se dostal do postavení mimo hru.
     
    49:20
    Sharks to zkoušeli ve třech proti dvěma, ale ve středním pásmu si nerozuměli s kotoučem, takže ještě museli zůstat na vlastní polovině.
     
    49:10
    Okamžitě po vhazování San Jose Sharks vyhazují na zakázané uvolnění, takže buly u jejich zařízení se bude opakovat.
     
    48:58
    Mantinel opravený, můžeme pokračovat v zápase, do konec základní hrací doby zbývá něco málo přes jedenáct minut, domácím se čas začíná rychle krátit.
     
    48:58
    Tak problém je někde jinde. Jedno z tvrzených skel nevydrželo po nárazu Dustina Browna a musí tak projít opravou. Takže pokračujeme za malou chvíli.
     
    48:58
    Dillon a jeho velmi dobrá obranná práce, poté hra přerušena, nejspíše pro přihrávku rukou. Chvíli se zdálo, že se bude vylučovat, tak uvidíme, třeba nakonec opravdu ano.
     
    48:18
    Carter a Toffoli dolovali puk u mantinelu v útočném pásmu, ale místo toho si pak zahráli obránci Sharks, kteří dobře tuší, že teď je to jejich soupeř, kdo musí spěchat a riskovat.
     
    48:02
    Neposedný puk skončil někde mezi diváky, musí se tedy znovu vhazovat ve středním pásmu.
     
    47:34
    Znovu Kopitar na puku, ale teď už nebyl v tak výrazně dobrém postavení. Navíc pak touš ztratil a na druhou stranu mířila útočná formace Sharks, Jonathan Quick musel řešit další problémy.
     
    46:58
    Po komerční přestávce už hra znovu pokračuje. Anže Kopitar hledal McNabba, který sice už mohl střílet, avšak neučinil tak a největší moment na svou šanci nejspíše prováhal.
     
    46:48
    Vlasic nahazoval kus černé gumy od modré čáry, ale Los Angeles zblokovalo tento pokus. Na druhé straně Gáborík, jenže ten trefuje pouze Jonesovu připravenou lapačku.
     
    45:58
    Pokračuje se v útočném pásmu Los Angeles, domácí ale zatím mají problém s tím, aby se přes bránící hráče Sharks dostali až ke střele na klec
     
    45:35
    Patrick Marleau zkušeně podržel puk na hokejce a nenechal se ukvapit. Pak Martin Jones kryje pohodovou střelu z dálky, na kterou navíc moc dobře viděl.
     
    45:00
    Hra už se zase o něco více vyrovnala, teď kotouče poletuje ze strany na stranu a nikdo se zatím nemá k tomu, aby vytvořil lepší zakončení a překvapil soupeře.
     
    44:20
    Milan Lucic vyslaný dopředu do akce, ale neměl nikoho, s kým by mohl zakombinovat, takže jeho šance poměrně rychle skončila neúspěchem.
    43:30 Justin Braun prověřil Quickovu pozornost
     
    43:30
    Gáborík a jeho kličky u modré čáry, poté už na pravém kruhu v útočném pásmu. Ale do střely se nedostal, to na druhé straně obránce Braun málem zaskočil Quicka svou rychlou střelou z pravé strany.
     
    42:54
    Jonathan Quick si zahrál s kotoučem, ale moc dlouho si jej neužil, protože jej potřeboval co nejrychleji dopravit na své spoluhráče, což se mu také nakonec povedlo.
     
    42:05
    Stále každopádně platí, že jsou to snad poprvé v zápase hráči Los Angeles, kdo výrazněji tlačí svého soupeře před jeho vlastním zařízením. Nic takového jsme v prvních čtyřicet minutách v podání Kings sledovat nemohli.
     
    41:41
    Dustin Brown posílal zajímavý puk před branku zpoza Jonesovy klece, ale Pearson z pozice na brankovišti nedokázal poslat touš do sítě.
     
    41:34
    Již také San Jose v akci, ale Jeff Carter hned otáčí hru a Jones opět lapačkou zastavuje ve vzduchu plachtící kotouče. Je jasné, že gólman Žraloků nechce nic podcenit.
     
    41:15
    Hned navíc další střela v podání Tylera Toffoliho. Nešlo sice o nic moc nebezpečného, ale minimálně tím ještě alespoň na nějaký čas udržel útočnou třetinu pro Krále.
     
    41:04
    Vhazovat se bude po levé ruce gólmana San Jose. Los Angeles začalo nejlépe, jak začít mohlo, tedy aktivní hrou směrem dopředu.
     
    40:50
    Už jsou San Jose Sharks v plném počtu a i toto oslabení zvládli bez inkasování. Dwight Kings se ovšem následně tlačil do zakončení, načež dorážel i Jeff Carter.
     
    40:15
    Kings ještě dohrávají zbytek přesilovky, která začala ve druhé třetině. Gáborík si připsal střelu, ale ta skončila mimo dosah Jonesovy klece.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Staples Center znovu ožívá, blíží se teď start třetí periody. Kings před sebou mají dvacet minut na to, aby minimálně vyrovnali, jinak je čeká nepříjemné cestování do San Jose za stavu 0:2 na zápasy.
     
    Pomalu se chystá třetí třetina, do které půjdou Sharks s vedením 2:0. Dotáhnou i tento mač do vítězného konce?
    Nejen útočníci Sharks, také Martin Jones je důvodem, proč San Jose zatím vede 2:0

     
    Podrobnější statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 14:16
    Hity: 31:31
    Trestné minuty: 8:6
    Využité přesilovky: 0:1
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Los Angeles Kings: 14

    San Jose Sharks: 16
     
    Stejně jako v první třetině, také v té druhé jsme mohli ve Staples Center vidět jen jednu branku. A stejně jako v první části, i teď se prosadili San Jose Sharks. Na 2:0 pro hostující Žraloky zvýšil v přesilové hře pět na tři Logan Couture, San Jose tak má klid na hokejkách a před poslední třetinou má slibný náskok dvou zásahů. Uvidíme, co si Kings připraví na závěr pro ně důležitého mače.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Ještě jedna zblokovaná střela a další vyhození do středního pásma, tohle teď bude San Jose Sharks stačit.
     
    39:04
    Už běží poslední minuta druhé třetiny, Milan Lucic hned ve dvou velmi dobrý šancích a dorážkách, ale Martin Jones použil své vysoké tělo a zabránil průniku kotouče, nadále tedy zůstává bezchybný.
     
    38:38
    Ale Sharks se hned osvobozují, a to vyhozením přes všechny čáry, takže hráči Los Angeles musejí spěchat až za svou branku pro kotouč.
     
    38:17
    Také v tomto případě míří na trestnou lavici hokejista San Jose Sharks, konkrétně to je Nick Spaling (SJS), komu hlavní rozhodčí tohoto utkání přiděluje dvě minuty za držení. Další možnost pro domácí výběr.
     
    37:58
    Versteeg a Lewis se snažili kombinovat za klecí hostujícího mančaftu, ale před branku se jim pryž nepodařilo dostat. Bude se ale vylučovat.
     
    37:30
    Roman Polák ve střelecké možnosti z dálky, jenže také v tomto případě Jonathan Quick na jeho zakončení viděl, takže jej betonem v klidu srazil do rohu.
     
    36:55
    Kings už jsou o něco aktivnější v útočném pásmu. Ale chybí jim přesnější střelba a také trochu důrazu na brankovišti, kde zatím gólman San Jose vše v klidu a bez rozptýlení zvládá.
     
    36:25
    Logan Couture má chuť dávat i další góly, což nyní dokázal svou střelou z levého kruhu. Pak ale rušno i na druhé straně hrací plochy, kde se činil Martin Jones.
     
    36:02
    Zakázané uvolnění Los Angeles Kings.
    35:35 Slibná střela Mariána Gáboríka
     
    35:35
    Marián Gáborík ve slibné možnosti, ale na jeho počínání Martin Jones stačil reagovat, nejspíše betonem se mu podařilo vyrazit kus černé gumy mimo dosah své branky. Avšak dobrá práce slovenského útočníka.
     
    35:12
    Už se sice po menší pauze hrálo, ale o několik vteřin později arbitr opět zastavuje hru, nejspíše z technických důvodů, nové buly proběhne na modré čáře.
     
    35:06
    Postavení mimo hru Kings, budeme sledovat ještě jednu komerční přestávku v prostřední periodě, pak pokračujeme.
     
    34:53
    Odpískáno zakázané uvolnění San Jose Sharks, bude se tedy vhazovat před Martinem Jonesem, který bude muset i nadále dávat pozor na hru před sebou.
     
    34:34
    Přesilová hra domácích je u konce a Sharks vlastně neměli žádné větší problémy v oslabení, většina střel Kings šla úplně mimo branku.
     
    33:49
    Tyler Toffoli a jeho šance nadvakrát, ale ani v tomto případě Kings svými střeleckými pokusy netrefili klec. Ani Toffoli, ani Doughty nemířili vůbec přesně.
     
    33:10
    Zkoušel to také Jeff Carter samostatně, ale ten se vůbec nedostal přes modrou čáru, takže se musel vrátit ještě zpátky do středního pásma, kde si puk uklidnil na hokejce.
     
    32:45
    San Jose ovšem zatím velmi dobře brání ve svém dalším oslabení a nedává soupeři moc prostoru na to, aby se vůbec dostal k nějakému zakončení na branku.
     
    32:18
    Los Angeles Kings mají šanci něco udělat s výsledkem, protože na trestnou lavici míří hostující hokejista Matt Nieto (SJS), který inkasuje dvě minuty za hákování. Přesilová hra pro Kings.
     
    32:05
    Hned po vhazování před Martinem Jonesem zakončoval Marián Gáborík, který ale svou střelou zápěstím bez přípravy netrefil branku a pouze minul horní tyčku.
     
    31:45
    Roman Polák se snažil překvapit obranu domácích lehkou střelou, ale ta překvapena nebyla, protože očividně pokus českého obránce očekávala.
     
    31:15
    Po komerční přestávce pokračujeme a Los Angeles se hned snaží tlačit směrem dopředu, toto skóre je pochopitelně pro domácí barvy hodně nevýhodné a Sharks mají nyní i psychicky navrch.
     
    30:58
    Brenden Dilln na druhé straně velmi dobře zblokoval střelu, pak už zákrok pro Quicka a následuje komerční pauza.
     
    30:30
    Los Angeles v plném počtu, teď už mohou hráči domácích myslet také na útok. Jenže zatím jsou to stále muži San Jose, kdo je směrem dopředu aktivnější.
     
    29:40
    Až teď se Kings osvobozují a vyhazují kus černé gumy přes všechny čáry, ale Sharks teď nemusejí nikam spěchat, také že to vědí a neukvapují se s rozehrávkou.
     
    29:12
    Ještě samozřejmě pokračuje klasická přesilová hra San Jose Sharks, hosté mají i nadále tlak, Brent Burns málem domácí překvapil střelou z dálky.
    28:44 Logan COUTURE - 0:2
     
    28:44
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Poměrně rychle využitá přesilovka od San Jose Sharks ve druhé třetině a hosté se mohou radovat z vedení ve druhém utkání série o dvě branky. Přesilovou hrou pět na tři hokejisté v bílém trikotu rozhodně nepohrdli, v klidu si rozebrali obranu Los Angeles Kings a počkali si na správnou šanci. Jednu střelu a dorážku dokázal ještě Jonathan Quick zastavit, ale na zametení kotouče po ledě do klece už nestačil. Byl to LOGAN COUTURE, kdo se mohl radovat ze své přesné trefy. Teď to bude pro Los Angeles hodně náročné. Asistence: Joe Pavelski, Patrick Marleau.
     
    28:14
    Hra přerušena, u mantinelu se strhla menší šarvátka, po které si míří sednout jen hokejisté Los Angeles, takže je tu přesilovka pro San Jose Sharks pět na tři! Tyler Toffoli (LAK) dostává dvě minuty za hrubost, stejně jako Milan Lucic (LAK).
     
    28:00
    Už se znovu pokračuje a Kings tentokráte zvládli buly v útočném pásmu. Milan Lucic svou šancí z úhlu rozezvučel halu, avšak netrefil se přesně.
     
    27:54
    Následuje první komerční přestávka ve druhé třetině, za malou chvíli budeme pokračovat.
     
    27:24
    Tommy Wingels z dorážky dobře mířil na branku, ale nakonec těsně minul horní tyčku. Takže skóre i nadále zůstává stejné jako doposud.
     
    26:54
    Ještě hra stále zůstává nepřerušena, Jonathan Quick dostal možnost zahrát si s pukem za svou brankou a rozehrát jej, jeho spoluhráči mezitím hledají cestu do útočného pásma.
    26:08 Jeff Carter v další dobré možnosti před klecí soupeře
     
    26:08
    Jeff Carter a jeho další velká šance v tomto zápase, teď si velmi dobře sjížděl před branku a lehkou tečí zkusil překvapit Jonese. Ale i v tomto případě jej gólman San Jose Sharks stačil zastavit. Velmi pohledná hokejová akce.
     
    25:40
    Po delší době Los Angeles Kings v pásmu, McBain jen lehce nahodil puk na branku a očekával, že jej někdo tečuje. Jenže před Martinem Jonesem nikdo nestínil.
     
    25:08
    Ale je tu znovu Tomáš Hertl, který kličkuje v útočné periodě a snaží se oklamat svým umem protihráče. Zatím ale ve druhé třetině čeká na pozici, z níž by mohl pohodlněji zakončovat.
     
    24:35
    Tomáš Hertl si dělal zálusk na útočnou šanci, ale byl na modré čáře sám proti dvěma hráčům Kings, takže nakonec o touš přišel. Zanedlouho rozehrávají hostující obránci od své klece.
     
    24:02
    Vlasic se dostal na modrou útočnou čáru a okamžitě střílel na branku. Jonathan Quick měl s pokusem obránce Sharks trable, protože před ním ještě někdo stínil a Quick neměl tak dobrý výhled.
     
    23:45
    Branka San Jose Sharks mimo své postavení, takže se přerušuje hra a mělo by se vhazovat v blízkosti hostujícího zařízení.
     
    23:28
    McNabb neviděl nikoho, komu by mohl poslat puk na hokejku, tak jen vyhodil tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. A mohli na nějakou chvíli hrát obránci San Jose Sharks.
     
    22:57
    Už se dostal do střelecké možnosti Tyler Toffoli, ale moc mu nesedl kus černé gumy na hokejku, takže brankář Martin Jones neměl zatím ve druhé třetině příliš velké starosti.
     
    22:25
    Nick Shore a jeho dobrá obranná práce proti Spalingovi. Zatím se v prostřední periodě zápasu moc nepřerušuje, takže nyní sledujeme poměrně vysoké tempo na ledové ploše.
     
    21:50
    Zatím hodně podobný obrázek hry, jaký jsme mohli sledovat v první třetině. Los Angeles těžko hledá cestu přes modrou čáru a Sharks se snaží zakončovat z jakékoli pozice.
     
    21:18
    Lecavalier získal puk pro Kings na vhazování a následně se domácí beci snažili najít co nejrychlejší cestu do útočného pásma. Jenže tam se Kings nakonec vůbec nedostali.
     
    21:10
    Tomáš Hertl a Joe Pavelski v dobré kombinaci v útočném pásmu, poté se snažil nahazovat puk na branku Brent Burns, ale jeho pokus Jonathan Quick v pohodě lapil do své rukavice.
     
    20:35
    Tyler Toffoli se musel postarat o to, aby jeho spoluhráčů v brance nemusel hned na začátku druhé části řešit větší trable. A povedlo se mu to, Sharks zatím nestačili vystřelit.
     
    20:09
    Na úvod prostřední části pro sebe kus černé gumy získali hokejisté San Jose Sharks, ti se také hned vydali zkusit štěstí k brance Quicka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše je připraveno, prostřední část může začít, hráči se vrací z kabiny na ledovou plochu.
     
    Blížíme se k začátku druhé třetiny, zatím mají o jednu branku navrch hosté, tak uvidíme, kam nám skóre dále posune. Nutno podotknout, že větší šance v prvním dějství měli bezpochyby Sharks.
    Luke Schenn v první třetině zachraňoval situaci na brankovišti

     
    Podrobnější statistiky první třetiny

    Střely na branku: 5:7
    Hity: 17:16
    Trestné minuty: 4:2
    Využité přesilovky: 0:0
     
    Střely na branku v první třetině

    Los Angeles Kings: 5

    San Jose Sharks: 7
     
    Více už se toho v první třetině nestane, San Jose Sharks vyhráli úvodních dvacet minut poměrem 1:0, stejně jako v minulém zápase se prosadil forvard hostů Joe Pavelski, jenž udeřil ještě v prvních pěti minutách duelu a Kings tak musí dohánět ztrátu jednoho zásahu. Uvidíme, co nás čeká v prostřední periodě, zatím sledujeme kvalitní hokejovou bitvu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Postavení mimo hru San Jose Sharks, takže teď hosté nemohli do útočné třetiny.
     
    19:16
    Další vhazování u svého zařízení už Los Angeles zvládlo s vypadá to, že toto oslabení už by mohlo zvládnout.
     
    19:11
    Ještě jeden velmi dobrý zákrok Quicka a před klecí domácích se docela přiostřilo, obránci Kings nechtějí, aby jejich brankáře v první třetině někdo výrazněji obtěžoval.
     
    18:45
    Ještě jedna dobrá možnost v první minutě hostující přesilovky, ale Patrick Marleau nestačil trefit polovinu odkryté branky, takže Quick nakonec ani nezasahoval.
    18:27 Jonathan Quick podržel svůj tým v oslabení
     
    18:27
    Jonathan Quick podržel svůj celek v kritickém momentu před brankou, kde se snažilo dotlačit puk do sítě hned několik můžu v bílém trikotu. Ale gólman Kings i v ležící poloze stačil touš udržet ve své moci.
     
    17:58
    Los Angeles Kings se okamžitě osvobozují, takže Sharks musí zpátky do své obranné třetiny pro kotouč.
     
    17:45
    Bude se potřetí v zápase vylučovat a jeden z týmů si na konci první třetiny zahraje přesilovou hru. Trestá se zákrok na českého obránce Romana Poláka, jehož fauloval dle rozhodčího Dwight King (LAK), jenž dostává dvě minuty za hrubost. Nová šance pro San Jose Sharks.
     
    17:28
    Po buly před Jonathanem Quickem okamžitě a bez váhání střílel obránce Brenden Dillon, který ale netrefil branku. Kings měli trochu štěstí, protože celá akce proběhla velmi rychle.
     
    17:18
    Obě strany hodně dohrávají souboje u mantinelu, což je pro krásu hokeje a pro fanoušky samozřejmě hodně dobře, jen doufejme, že nedojde k nějakým zbytečně ostrým zákrokům za hranicí pravidel ledního hokeje.
     
    16:50
    Joonas Donskoi pomohl obráncům s pukem u mantinelu, také díky tomu se teď San Jose nedostalo do větších trablů a má dokonce šanci zaútočit.
     
    16:08
    Drew Doughty se snažil nahodit puk na branku Sharks tak, aby ještě někdo z jeho spoluhráčů mohl kus černé gumy před klecí tečovat. Ale to se nepovedlo a hostující obránci mají touš na svých holích.
     
    15:58
    Už se ovšem znovu pokračuje a čas do konce prvních dvaceti minut se pomalu blíží. Marián Gáborík se dostal do postavení mimo hru, takže se bude muset znovu vhazovat.
     
    15:47
    Ještě jedna komerční přestávka v první třetině, za chvíli jsme zpátky.
     
    15:38
    Už jsou hráči Los Angeles daleko důraznější v útočném pásmu u mantinelu než doposud. Zatím ale čekají na lepší střelecký pokus.
     
    15:13
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks, bude se vhazovat po levé ruce Martina Jonese.
     
    14:50
    Logan Couture proti dvěma hokejistům Kings v útočném pásmu nestačil, přesto se je snažil obtěžovat a aspoň zajistil čas navíc pro jeho spoluhráče, kteří mohli vystřídat.
     
    14:18
    Tomáš Hertl už je také na ledě, hledal si místečko, kudy by projel a překvapil soky v černý trikotech. Ale nakonec se ještě rozhodl vrátit puk za sebe a zbytečně neriskovat.
     
    13:48
    Stále platí, že Kings mají problémy dostat se nějakým snadným způsobem do pásma soupeře, to San Jose se to daří velice dobře, Joe Thornton dobře zakončoval z pozice mezi kruhy.
     
    13:08
    Hraje se už poměrně dlouho bez přerušení a tempo hry docela stoupá, teď má Milan Lucic problémy s jedním z hostů u mantinelu, ale nakonec to útočník Kings zvládl.
    12:40 Jeff Carter a jeho střela na Martina Jonese
     
    12:40
    Jeff Carter a jeho velmi slibná střela na branku z pozice za levým kruhem, ale Martin Jones byl moc dobře připravený, takže tady neměli Kings moc velkou šanci na oslavu vstřelené branky.
     
    12:14
    King viděl, že má na pravé straně ve středním pásmu docela dost prostoru, ale ani tak se nepropracoval s kotoučem za modrou útočnou čáru. Pak už odjel vystřídat.
     
    11:45
    Po delší časové odmlce se mohli pokusit zaútočit Kings, ale ti nebyli dostatečně důrazní ve středním pásmu, takže hraje opět jejich soupeře ze San Jose.
     
    11:12
    Sharks si příliš nerozuměli v rozehrávce a poslali zbytečně dlouhý puk, proto jim je také pískáno zakázané uvolnění.
     
    10:35
    Sharks jsou nyní stále aktivnější na ledě a tlak z již skončené přesilové hry jim očividně vydržel. Milan Lucic se musel postarat o to, aby se Králové osvobodili.
     
    10:18
    Je třeba zmínit zajímavost, že dnes i v prvním utkání se útočník San Jose Sharks Joe Pavelski gólově prosadil hned ze své první střely v zápase, teď už se znovu snaží překvapovat soky.
     
    10:06
    Následuje krátká komerční přestávka, za chvíli jsme ovšem zpátky a budeme sledovat pokračování napínavého střetnutí.
     
    09:55
    Přesilová San Jose Sharks končí, ani hosté tedy nezužitkovali svou úvodní početní výhodu. Ale ještě se budou snažit prosadit při hře v plném počtu.
     
    09:22
    Joonas Donskoi chtěl zakončovat bekhendem. Ale ve chvíli, kdy už si chystal střelu, tak se mu do cesty postavil jeden z obránců Kings a následně už se domácí opět osvobozují.
     
    08:49
    Jonathan Quick už má touš pod kontrolou a zajistil, aby se před ním za chvíli vhazovalo znovu.
     
    08:30
    Podruhé za sebou Kings vyhazují přes všechny čáry, mají tak čas na to, aby poslali na led čerstvé síly a vystřídali dosavadní čtveřici v obraně.
     
    08:03
    Už začala hostující přesilovka, Sharks se zatím dobře drží v pásmu a Brent Burns nahazoval jeho klasickým způsobem pryž na branku. Nikdo ji ale nedokázal přesně usměrnit do sítě.
     
    07:55
    Trestá se ovšem také na druhé straně barikády a je to domácí obránce Luke Schenn (LAK), kdo inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění. San Jose Sharks si zahrají přesilovou hru.
     
    07:35
    Už se hraje pochopitelně v plném počtu na obou stranách a Sharks se snaží po konci oslabení dostat do šance. Ale Kings budou pochopitelně proti.
     
    07:02
    Los Angeles si ale snaží vytvořit možnosti také při plném počtu hráčů na ledě, teď to zkoušel z pravého kruhu Pearson, avšak neměl na své zakončení moc prostoru a času.
     
    06:35
    Vhazování po levé ruce Martina Jonese, to už se na ledovou plochu chystá vyloučený Tierney, který sleduje, co se děje před klecí jeho celku.
     
    06:23
    Přesilová hra Los Angeles se pomalu blíží ke svému konci a Kings nedokázali vlastně ani pořádně vystřelit. Když už se domácí pokusí o zakončení, většina střel jde mimo klec.
     
    06:01
    Jones má kus černé gumy ve své rukavici a uklidňuje hru před sebou, tohle od něj obránci Sharks samozřejmě nejvíce potřebují.
     
    05:30
    Znovu stejná situace, obránci Los Angeles musí pro kotouč až za svou branku, kde se budou snažit rozehrát novou akci, která by je dostala do útočné periody.
     
    05:10
    Už se ale San Jose Sharks podařilo puk vyhodit přes všechny čáry, postarala se o to výborný obranná práce Brenta Burnse.
     
    04:59
    Hned střela z dálky a Martin Jones drží kus černé gumy v lapačce. Bude se znovu vhazovat před jeho zraky, teď musí být brankář Žraloků ještě více pozorný.
     
    04:42
    První přesilovku tohoto utkání si zahrají hokejisté Los Angeles Kings, jelikož to byl Chris Tierney (SJS), kdo fauloval držením a už sedí na trestné lavici a chystá se pykat svůj trest. Šance pro domácí na srovnání.
     
    04:36
    Signalizované vyloučení, poprvé v utkání se bude trestat.
    03:37 Joe PAVELSKI - 0:1
     
    03:37
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to ani pět minut a San Jose Sharks se ve druhém zápase prvního kola play-off ujímají vedení! Stejně jako v prvním vzájemném duelu předevčírem, také nyní tedy můžeme sledovat vstřelenou branku jednoho z celků ještě na začátku úvodní periody. Chybu v obraně Los Angeles Kings využil střelec hostujících Sharks JOE PAVELSKI, jenž se mimochodem blýskl dvěma góly i v předchozím utkání a znovu jen potvrzuje svou výbornou formu. Kings tedy budou muset dohánět ztrátu. Asistence: Brent Burns, Joe Thornton.
     
    03:06
    Joonas Donskoi proti dvěma soupeřům v útočném pásmu u mantinelu, ale puk se mu nakonec nepodařilo vybojovat. Teď pro změnu icing v podání Králů.
     
    02:55
    Až nyní se Sharks povedlo vyhodit puk od svého zařízení, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění, takže se hra vrátí do jejich pásma.
     
    02:15
    Také Žraloci v rozehrávce u vlastní modré čáry, jenže jejich puk vystihl Anže Kopitar a už se hnal do šance. První větší práce pro Martina Jonese.
     
    01:40
    Drew Doughty dnes bude určitě na ledové ploše trávit spoustu času, také teď už je na svém místě v obraně a dává si pozor, aby nezkazil jednu ze svých rozehrávek na úvod duelu.
     
    01:30
    Někdo z hráčů v černém trikotu poslal kus černé pryže do ochranné sítě, je tu tedy další přerušení a pozor bude muset dávat Martin Jonese, před nímž proběhne buly.
     
    01:11
    Hra opět přerušena a i v tomto případě ve středním pásmu, takže na modré čáře proběhne nové vhazování.
     
    01:05
    Jeff Carter se sice řítil po pravém mantinelu a dělal si naděje na dobré zakončení, leč to se nedostavili, útočník Los Angeles měl na zádech hned dva soupeře.
     
    00:32
    Už se ale opět hraje a také Kings to zkoušejí co nejrychleji přechodem k Jonesově kleci. Avšak gólman San Jose doposud neměl vážnější práci.
     
    00:20
    Postavení mimo hru San Jose Sharks, hra je tak okamžitě přerušena rozhodčími ve středním pásmu.
     
    00:08
    Už se hraje a jako první kus černé gumy na své hokejky získali hokejisté San Jose Sharks, kteří se vrhli za pukem. S toušem si hned za svou klecí zahrál také Quick.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymna dozněla, hráči se sjíždějí do středového kruhu a začátek duelu je tu, pojďme na to, čeká nás zajímavé střetnutí, stejně jako v prvním mači.
    Hráči San Jose Sharks chtějí přidat dnes v Los Angeles druhý bod v sérii

     
    Ještě si samozřejmě poslechneme hymnu, pak už budeme moci začít.
     
    Domácí hokejisté jsou za hlasitého ohlasu fanoušků vítání na ledové ploše, poté už přijíždí také hokejisté San Jose Sharks.
     
    Pomalu se blížíme k úvodnímu vhazování, máme se určitě na co těšit, očekává se opět vyrovnaná bitva a napínavý průběh do posledních minut. Podaří se Kings na domácím ledě vyrovnat sérii, nebo Sharks pojedou domů s náskokem dvou bodů?
     
    V brankách by se dnes měli představit stejní gólmani jako v prvním utkání, tedy v kleci Los Angeles Jonathan Quick a v zařízení San Jose Martin Jones.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, očekává se, že začneme s malinkým zpožděním, jak je u NHL zvykem.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – McNabb, Doughty, Muzzin, Schenn, Scuderi, McBain – Lucic, Kopitar, Pearson – Brown, Carter, Toffoli – King, Lecavalier, Versteeg – Clifford, Andreoff, Lewis

    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Donskoi, Couture, Ward – Karlsson, Marleau, Nieto – Spaling, Tierney, Wingels

    Rozhodčí: Watson, L'Ecuyer – Sharrers, Cherrey.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme pokračovat ve sledování prvního kola play-off, konkrétně čtvrtfinále Západní konference. Podruhé v rámci série na sebe narazí nesmiřitelní rivalové ze státu Kalifornie, a to Los Angels Kings a San Jose Sharks.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu utkaly v prvním zápase prvního kola play-off, sérii započali na svém ledě Los Angeles Kings. Byli to ale San Jose Sharks, kdo se radoval z těsné výhry 4:3, rozhodl o ní Joe Pavelski na začátku třetí dvacetiminutovky.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0, čas na ledě v prvním utkání 14:52)
    Roman Polák (SJS) (0 + 0, čas na ledě v prvním utkání 16:38)
     
    Už v prvním zápase se proti sobě představili dva brankáři, kteří se moc dobře znají. Vítěz Stanley Cupu z let 2012 a 2014 Jonathan Quick předvedl výborné zásahy hned v prvním mači vyřazovacích bojů, jeho bývalý kolega a učeň Martin Jones ovšem pustil o jednu branku méně. Je dost možné, že brankáři v této sérii budou nakonec hrát velmi důležitý faktor.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Těžko říci, zda se dá zrovna v této sérii domácí prostředí označit za výhodu, jelikož v základní části to tak rozhodně nevypadalo, oba kádry vítězily především v hale svého rivala. A to samé se potvrdilo také v prvním zápase čtvrtfinále Západní konference mezi Los Angeles a San Jose. Kings otevřeli skóre duelu hned na začátku první třetiny, ale ani opětovné vedení jim pak nestačilo k úspěchu.

    Velmi dobře se v úvodní bitvě série předvedl ze strany Králů třeba obránce Drew Doughty, který si vytvořil několik šancí, avšak především si připsal několik důležitých obranných zákroků. Střelecky se za Kings prosazovali Trevor Lewis, James Muzzin a Jeff Carter. Gólové příspěvky se ale očekávají především od nejlepšího střelce týmu v základní části Tylera Toffoliho.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Žraloci jsou některými odborníky označování za černého koně letošního play-off, a zatím to vypadá, že právem. San Jose totiž dokázalo zvládnout úvodní utkání série na ledě rivala z Los Angeles, když se po velmi vyrovnaném průběhu a několika zvratech ve skóre dokázalo nakonec vyhoupnout do vedení 4:3, které už nepustilo. Žraloci tak zároveň potvrdili svou výbornou bilanci ze základní části, v rámci které se jim skvěle dařily venkovní mače.

    A co víc, většinu vzájemných utkání mezi Kings a Sharks v základní sezóně ovládl hostující celek, což v této sérii hraje logicky do karet týmu kouče DeBoera. Jednou se v prvním mači na ledě Los Angeles prosadil také český útočník Tomáš Hertl, jenž se trefil ještě jednou, ale další jeho trefa nebyla rozhodčím uznána. Druhý zápas může být zlomový a Sharks se budou snažit získat na svou stranu ještě větší výhodu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 55. Lecavalier (Pearson, Muzzin) – 4. Pavelski (Burns, Thornton), 29. Couture (Pavelski, Marleau)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – McNabb, Doughty, Muzzin, Schenn, Scuderi, McBain – Gáborík, Kopitar, Lucic – Pearson, Carter, Toffoli – King, Shore, Lewis – Brown, Lecavalier, Versteeg
    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Donskoi, Couture, Ward – Karlsson, Marleau, Nieto – Spaling, Tierney, Wingels

    Rozhodčí: Watson, L'Ecuyer – Sharrers, Cherrey

    Diváci: 18 514
    Los Angeles 1 4 San Jose
    #1 Pátek 15.04.2016 • 04:45
    Los Angeles - San Jose 3:4
    #2 Neděle 17.04.2016 • 04:45
    Los Angeles - San Jose 1:2
    #3 Úterý 19.04.2016 • 04:30
    San Jose - Los Angeles 1:2 po prodl.
    #4 Čtvrtek 21.04.2016 • 04:30
    San Jose - Los Angeles 3:2
    #5 Sobota 23.04.2016 • 04:30
    Los Angeles - San Jose 3:6
    bahis siteleri