Schalke – Augsburg 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 2:1 (kon.) | Hamburg – Wolfsburg 0:1 (kon.)
Stuttgart – Mohuč 1:3 (kon.) | Frankfurt – Dortmund 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – W. Brémy 0:0 (kon.)
Hannover – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Hertha – Darmstadt 1:2 (kon.) | Ingolstadt – Bayern 1:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (1:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 07.05.2016, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to už pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás někdy příště budu těšit na počtenou! (17:37:21)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:9.
     
    Je konec, Mönchengladbach nakonec otočil nepříznivě se vyvíjející duel proti Leverkusenu a zvítězil poměrem 2:1! Výhra je to nesmírně důležitá, vzhledem k nečekaným zaváháním Herthy a Schalke si Hříbata upevnila postavení na čtvrté pozici, která zajišťuje účast v předkole Ligy mistrů. Vstup do utkání se domácím vydařil, v úvodních deseti minutách jich bylo plné hřiště, krátce po začátku trefil Wendt tyč, v desáté minutě pak Traoré zamířil jen těsně nad branku. Bayer byl ale také nebezpečný, Gladbach nejprve hodně podržel brankář Sommer, ve dvacáté minutě už se ale hosté zásluhou přesné rány z kopačky Charlese Aránguize ujali vedení!

    Těsně před koncem první půle se ale Schubertova družina postarala o vyrovnání, když Lena po nepřehledném závaru ve vápně prostřelil André Hahn. Druhý poločas už tolik pohledný fotbal nenabídl. Do jeho průběhu ne úplně vhodně zasáhl rozhodčí Dankert, oba celky totiž měly zahrávat pokutový kop, především ten ve prospěch Bayeru byl více než jasný. Svěřence trenéra Schmidta pochybení hlavního sudího musí hodně štvát, deset minut před koncem se totiž podruhé do střelecké listiny zapsal André Hahn, a všechny tři body tak zůstali v Mönchengladbachu.
    Javier Hernández přihrál na úvodní gól Charlesovi Arángeuizovi, jenže Borussia utkání otočila a zvítězila 2:1!

     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    O zřejmě poslední akci tohoto utkání se postaral dnes aktivní Aránguiz, který nakonec ještě nahrával na pravé straně si nabíhajícímu Krusemu, toho ale dále nepustilo ofsajdové postavení.
     
    90
    No, moc už ne. Druhý poločas se totiž bude prodlužovat pouze o dvě minuty!
     
    89
    Hosté se ještě s nepříznivým vývojem snaží něco udělat, směrem dopředu už je to v jejich podání ale hodně křečovité. Nechme se překvapit, kolik času navíc jim sudí Dankert ještě poskytne.
     
    88
    Domácí se mohli hnát do zajímavě vypadající protiakce, Jedvaj ale zatáhl za záchrannou brzdu a fauloval unikajícího Wendta. Jasná žlutá karta.
     
    87
    Záměr této změny je jasný – posílit defenzivu. Pro dnešek už má odpracováno Raffael, místo něhož se na trávníku představí zkušený stoper Stranzl.
     
    86
    Tohle může domácí mrzet, třetí branky opravdu nebyla daleko! Aránguizovu rozehrávku vystihl Raffael, který se řítil do přečíslení dvou proti jednomu s Hahnem. Druhý jmenovaný teď asi měl střílet, celé situace se ale zřejmě zalekl a pas na svého kolegu nezvládl.
     
    85
    Leverkusenu už začíná krátit čas. Dokáží hosté s nepříznivým vývojem utkání ještě něco provést, nebo si pro tolik potřebné tři body dokráčí Borussia Mönchengladbach?
     
    84
    Hosté ještě neskládají zbraně, což je sympatické. Po pěkném individuálním průniku se ke střele z nějakých pětadvaceti metrů odhodlal Aránguiz, Sommer měl ale prostor u bližší tyče pohlídaný a s přehledem zasáhl.
     
    83
    Se střídáními se nám v posledních minutách roztrhl pytel. Toto je ale vynucené, Topraka trápí křeče, proto jej nahrazuje Marlon Frey.
     
    82
    Po faulu na Aránguize měl Bayer k dispozici další standardní situace, naložil s ní ale opravdu prachmizerně. Hernández ji rozehrál na krátko, Lars Bender se ale následně ocitl v proti trojnásobné přesile a balon ztratil.
     
    81
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Admir Mehmedi.
     
    80
    Máme tu další střídání na straně Gladbachu. Za bouřlivého potlesku z ochozů stadionu trávník opouští dnes výborně hrající Traorého, jehož post zaujme Patrick Herrmann.
    79. André HAHN - 2:1
     
    79
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Borussia-Park se otřásá v základech, domácí se deset minut před koncem dostávají do vedení! Střídající Hazard roztáhl hru na Wendta, jehož přízemní a nikterak prudký centr skrze vápno k překvapení všech doputoval až do míst, kde číhal ANDRÉ HAHN, který tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 43. Hahn, 79. Hahn – 20. Aránguiz (J. Hernández)

    Karty:   60. Wendt (MNC), 76. Traoré (MNC) – 30. L. Bender (LEV), 88. Jedvaj (LEV)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:9.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Nordtveit – Traoré (80. Herrmann), Dahoud (78. T. Hazard), Xhaka (C), Wendt – Hahn, Stindl – Raffael (87. Stranzl).
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Herrmann, T. Hazard, M. Schulz, J. Hofmann, Stranzl.

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (C), Ramalho, Toprak (83. Frey), Henrichs – R. Kruse, Aránguiz, Kramer (46. Jedvaj), Çalhanoğlu (81. Mehmedi) – Kießling, J. Hernández.
    Náhradníci: Krešić – Mehmedi, Jedvaj, Frey.

    Rozhodčí: Bastian Dankert – Harm Osmers, René Rohde
    bahis siteleri