Standard – Waasland-Beveren 2:0 (kon.) | Mouscron – Kortrijk 2:3 (kon.) | Lokeren – Mechelen 5:1 (kon.)
Sint-Truiden – Charleroi 0:3 (kon.)
konec
Standard Lutych
2:0 (1:0)
Waasland-Beveren
Sobota 07.05.2016, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická Jupiler Pro League • O Evropskou ligu - sk. A
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Standard Lutych porazil KV Red Star Waasland 2:0!

    Domácí Standard vstoupil do dnešního zápasu velmi aktivně a již v osmé minutě poslal domácí do vedení Ivan Santini. Následně přibylo ve hře ostrých zákroků a několik zranění. Žádné velké šance již k vidění do konce poločasu nebyly!

    Ve druhém poločase byla k vidění opět velmi vyrovnaná hra. Za zmínku stojí rána Edmilsona, která orazítkovala břevno! V 75. minutě se domácím podařilo dostat do dvoubrankového vedení zásluhou trefy Edmilsona Juniora! Standard Lutych dvoubrankové vedení už nepustil a zakončuje letošní sezonu výhrou!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (19:57:08)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Waasland se usadil na útočné polovině a vybojoval zajímavou standardní situaci, které se ujal Vanzo. Jeho centr však dokázala obrana Standardu odvrátit!
     
    89
    Útočnou akci Waaslandu táhl po levé straně obránce Moren, který následně přenesl hru na opačnou stranu, kde číhal Jans. Jeho centr prošel až před branku, kde musel míč vyboxovat brankář Hubert!
    Domácí stoper Mmaee se v prvním poločase nepříjemně zranil. Doufejme, že bude belgický fotbalista brzy v pořádku!

     
    87
    Dlouhý nákop brankáře Huberta hledal na útočné polovině Santiniho. Autor úvodní branky dnešního utkání sice vyhrál hlavičkový souboj, avšak míč se dostal k hostujícímu Morenovi.
     
    85
    Standard zatím zvládá závěr zápasu velmi dobře a je velmi pravděpodobné, že si dnešní vítězství pohlídá.
     
    84
    Waasland se po delší době pokoušel ohrozit branku domácího celku. Jans postupoval po pravé straně, nicméně byl křižován Andradem, který po ukázkovém skluzu dostal míč do zámezí!
     
    83
    Caufriez je již po ošetření a nastupuje zpět na hrací plochu! Uvidíme, zdali belgický stoper dnešní utkání dohraje...
     
    81
    Další velká šance Standardu! Po pravé straně postupoval Fai, který následným pasem našel v pravé části pokutového území Dosseviho. Jeho ránu však dokázal zblokovat Sousa!
     
    80
    Hostující Caufriez ještě před neuznaným gólem absolvoval souboj s Santinim, po kterém si přivodil nějaké menší zranění. Belgický stoper je momentálně v péči lékařů!
     
    79
    Domácím se teď podařilo vstítit třetí branku v dnešním utkání, avšak ta nemohla být uznána, neboť se Edmilson Junior nacházel v jasném ofsajdu!
     
    78
    Útočnou akci hostujícího celku rozběhl ve středu hřiště Vanzo, který následným obloučkem hledal v pravé části vápna Langila. Hostující forvard však zaspal při náběhu a míč skončil u Huberta!
     
    77
    Waasland se po inkasované brance nastěhoval na útočnou polovinu, kde se momentálně pokouší prokombinovat do nějaké zajímavé šance.
    75. Edmilson JUNIOR - 2:0
     
    75
    Standard právě vstřelil branku!
    Teď už to však domácím vyšlo, Standard míří do dvoubrankového vedení a troufám si říct, že o vítězi dnešního zápasu je rozhodnuto! Ve vápně si naskočil na centr Santini, jehož hlavičku ještě Goblet dokázal vyrazit. Na následnou dorážku EDMILSONA JUNIORA však neměl šanci dosáhnout!
     
    74
    Ivan Santini si na polovině hřiště ideálně zpracoval centr od Arslanagica, nicméně byl velmi rychle napadán Sousou, který ho o míč obral!
     
    72
    Waasland měl další velkou šanci na vyrovnání! Langil vedl míč po levé straně, následnou přihrávkou si narazil míč s M´Sillou a vyslal nebezpečnou, přízemní střelu, ta však domácí branku těsně minula!

    Jan Havlovic

    Branky: 8. Santini, 75. Edmilson Junior

    Karty:   51. Arslanagic (STA) – 28. Schrijvers (WAS), 33. M´Silla (WAS), 61. Marić (WAS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:3.
    Standard Lutych: Hubert – Fai, Mmaee (20. Arslanagic), Kosanović (32. Fiore), Andrade – Enoh, Remacle (68. Jerome Deom) – Miya – Dossevi, Santini, Edmilson Junior
    Náhradníci: Dompé, Tetteh, Fiore, Vits, Legear, Arslanagic, Deom

    Waasland-Beveren: Goblet – Jans, Caufriez, Hugo Sousa, Moren – Marić (66. Sawaneh), Vanzo – Milosevic (27. Coulibaly) – M´Silla, Schrijvers, Langil
    Náhradníci: Henkinet, Jonathan Buatu, Coulibaly, Gano, Sawaneh, Van Dooren, Nabab

    Rozhodčí: Denis Vanbecelaere – Conotte, Waroux (vš. Belgie)
    bahis siteleri