Middlesbrough – Brighton 1:1 (kon.)
konec
Middlesbrough FC
1:1 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Sobota 07.05.2016, 13:30 • Riverside Stadium, Middlesbrough • Anglická Championship • 46. kolo
    Middlesbrough je po sedmi letech zpět v Premier League!

     
    Brighton sice dokázal po přestávce zásluhou Dalea Stephense vyrovnat na 1:1, jenže vzápětí byl střelec hostujícího celku po hloupém zákroku na Gastóna Ramíreze vyloučen a jeho tým se v oslabení marně snažil vstřelit druhý postupový gól. Middlesbrough dotáhlo zápas do úspěšného konce a po sedmi letech společně s Burnley, které slaví titul, automaticky postupuje do Barclays Premier League! Konečný výsledek. Middlesbrough 1 Brighton & Hove Albion 1. (15:28:27)
    Na Riverside Stadium je hotovo! Bujaré oslavy Boro začínají.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Ještě jeden nákop, který končí v náručí Dimiho a obrovská oslava na Riverside Stadium může začít! Sedmileté čekání je u konce, Middlesbrough se vrací zpět do Barclays Premier League!
     
    90+8
    Anthony Knockaert poslal z levé strany do šestnáctky zřejmě poslední centr, který jeden z domácích obránců uprostřed šestnáctky pohotovou rybičkou odhlavičkoval do bezpečí.
     
    90+7
    Pořadatelé mají co dělat, aby fanoušky Middlesbrough, kteří sedí ve spodních řadách, udrželi na svých místech. Na Riverside Stadium se chystají obrovské oslavy!
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Connor Goldson (Brighton & Hove Albion FC).
     
    90+5
    Burnley loni z Barclays Premier League sestoupilo a nyní se do ní po roce opět vrací.
     
    90+4
    O titulu Championship je rozhodnuto! Vítězem druhé nejvyšší anglické soutěže se stalo před pár okamžiky Burnley, které na hřišti Charltonu zvítězilo rozdílem třídy 3:0.
     
    90+3
    Chris Hughton stojí u postranní čáry a jen bezmocně sleduje, co se odehrává na hřišti. Porážka ovšem nebude pro Brighton žádnou katastrofou, přece jen je tu ještě šance postoupit z playoff.
     
    90+2
    Riverside Stadium úplně oněmělo poté, co čtvrtý rozhodčí Darren Drysdale ukázal na světelné tabuli, že se bude nastavovat ještě osm minut.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání bylo nastaveno 8 minut! To je pořádná porce a dostatek času na to, aby oslabený Brighton dokázal vytáhnout trn ze své paty.
     
    90
    Stewart Downing se pokusil zaskočit brankáře Davida Stockdalea tvrdou střelou z pravého křídla, z ostrého úhlu ovšem neměl příliš mnoho šancí na úspěch.
     
    89
    Emilio Nsue to udělal u rohového praporku skvěle a vybojoval pro svůj tým rohový kop, což fanoušci kvitovali potleskem.
     
    88
    Drama na Riverside Stadium vrcholí. Do konce utkání zbývají odehrát necelé dvě minuty. Middlesbrough usazeno na polovině Brightonu.
     
    87
    Pokud by Albert Adomah ovšem skóroval, tak by se postaral o velice kontroverzní gól, protože se v momentně sražené střely s největší pravděpodobností nacházel v ofsajdu.
     
    86
    Kapitán Grant Leadbitter pohotově vypálil uprostřed šestnáctky a jeho střela ze vzduchu byla sražena, jenže pouze k Albertovi Adomahovi, který se na levé straně šestnáctky ocitl v obrovské šanci, skvělého brankáře Davida Stockdalea ale překonat nedokázal!
     
    85
    Oba hráči se nepříjemně srazili a zejména s Dimim to nevypadlo dobře, domácí brankář se ale po krátkém ošetření postavil zpět na nohy a utkání určitě dochytá.

    Tomáš Reiner

    Branky: 19. Stuani – 55. Stephens

    Karty:   23. Knockaert (BRN), 90+6. Goldson (BRN)   59. Stephens (BRN)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:16.
    Middlesbrough FC: Dimi – Nsue, Ayala, Gibson, Friend Clayton – Leadbitter (C), Stuani, Ramírez (64. Downing) – Adomah, Nugent (80. Rhodes).
    Náhradníci: Agazzi, Forshaw, Kalas, De Sart, De Laet. Manažer: Aitor Karanka.

    Brighton & Hove Albion: Stockdale – Bruno, Goldson, Greer (C) (82. LuaLua), Rosenior – Knockaert, Stephens, Kayal, Murphy (64. Sidwell) – Baldock (46. Wilson), Hemed.
    Náhradníci: Mäenpää (GK), Calderon, Bong, Skalák. Manažer: Chris Hughton.

    Rozhodčí: Mike Dean. Asistenti: Simon Long, Ian Hussin. Čtvrtý rozhodčí: Darren Drysdale

    Diváci: 33806
    thejrc.org