Norwich – Manchester Utd. 0:1 (kon.) | Sunderland – Chelsea 3:2 (kon.) | Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.)
Crystal Palace – Stoke 2:1 (kon.) | West Ham – Swansea 1:4 (kon.) | Bournemouth – West Brom 1:1 (kon.)
Leicester – Everton 3:1 (kon.)
konec
Sunderland AFC
3:2 (1:2)
Chelsea FC
Sobota 07.05.2016, 16:00 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní krásný zápas je u konce! Sunderland AFC v domácím prostředí poráží Chelsea FC 3:2 a udělal důležitý krok směrem k záchraně!

    Do dnešního zápasu vstoupila aktivně londýnská Chelsea, která se dostala již ve čtrnácté minutě do vedení zásluhou Diega Costy. Oba týmy následně sehrály velmi vyrovnanou bitvu, avšak na další branku jsme čekali až do závěru poločasu, kdy se krásnou trefou prosadil Wahbi Khazri. První poločas směřoval ke svému konci, když v tom se prosadil Nemanja Matić a vrátil svému týmu vedení!

    Sunderland vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně, avšak v 62. minutě mohl inkasovat rozhodující třetí gól. Costu však vychytal výborný Mannone! O pět minut později se navíc trefil Fabio Borini, který srovnal stav! O další tři minuty později se trefil ještě Jermain Defoe, který rozhodl o zisku veledůležitých tří bodů...

    Sunderland se tak dnešním vítězstvím výrazně přiblížil záchraně, neboť se momentálně nachází na sedmnácté příčce tabulky a na osmnáctý Newcastle má jednobodvý náskok!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:55:52)
    Sunderland udržel těsné vedení a připisuje se nesmírně důležité tři body v boji o záchranu!

     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Na polovině hřiště následně fauloval John Terry, který poslal k zemi Boriniho a dostal žlutou kartu. Kapitán Chelsea už však jednu žlutou měl, a tak pro něj dnešní utkání skončilo!
     
    90+4
    Dlouhý odkop brankáře Courtoise hledal na útočné polovině Costu, který se však nedokázal dostat před Kaboula a o míč přišel!
     
    90+3
    Traoré se dostal k míči na pravém křídle a dokázal odcentrovat přes bránícího hráče. Pro míč si však došel Mannone, který jej lapil do rukavic a uklidňuje hru!
     
    90+2
    Sunderland však zvládá závěr zápasu zatím velmi dobře po taktické stránce a drží svého soupeře v dostatečné vzdálenosti od branky Mannoneho!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby, což se domácím pochopitelně příliš nelíbí!
    Obrovská radost nejlepšího střelce domácího celku při vstřelení zatím rozdílové branky

     
    90
    Následné standardní situace se ujal Fábregas, avšak jeho střelu dokázala zblokovat domácí zeď! Chelsea však pokračuje v kombinaci na útočné polovině...
     
    89
    Teď se domácí hodně zlobí! Mike Jones totiž písknul do píšťalky po pádu Diega Costy, který byl dohrán před vápnem Kaboulem. Chelsea má navíc k dispozici hodně zajímavou standardní situaci!
     
    88
    Kaboul následně udělal to nejhorší, co mohl. Z velké dálky se rozhodl vystřelit, avšak trefil pouze Hazarda, který následně mířil do protiútoku. Belgického křídelníka fauloval Larsson, který rovněž vidí žlutou kartu!
     
    87
    Žlutou kartu dostává také domácí Kaboul, který váhal při rozehrávce standardní situace a následně se dostal i do slovní kontroverze s Hazardem!
     
    87
    I John Terry neodejde z dnešního zápasu bez karetního trestu. Kapitán londýnského celku ve středu hřiště ostře dohrál Yanna M´Villu a zcela zaslouženě uviděl žlutou kartu!
     
    86
    Domácí tým už dělá vše pro to, aby současný výsledek udržel. Ve středu hřiště se dostal k míči Watmore, který neváhal a poslal dlouhý odkop na útočnou polovinu.
     
    Sunderland je momentálně na sedmnácté příčce tabulky, neboť Newcastle hraje s Aston Villou zatím bez branek! Black Cats navíc mají středeční utkání k dobru!
     
    84
    Střídající Traoré se hned po svém příchodu zapojil do hry a na pravém křídle se pokoušel zakombinovat s Costou. Jejích spolupráce však vedla pouze ke ztrátě míče a vhazovat bude Sunderland!
     
    83
    Své poslední střídání v tomto zápase provádí také londýnská Chelsea. Ze hřiště odchází John Obi Mikel, který odvedl průměný výkon. Na jeho místo přichází mladík Traoré!
    Sunderland dělí zhruba deset minut od důležité výhry

    Jan Havlovic

    Branky: 41. Khazri, 67. Borini (van Aanholt), 70. Defoe – 14. D. Costa, 45+3. Matić (Azpilicueta)

    Karty:   52. Cattermole (SUN), 70. Defoe (SUN), 87. Kaboul (SUN), 88. Seb Larsson (SUN) – 1. Cahill (CHE), 87. Terry (CHE)   90+5. Terry (CHE)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 11:8. Střely mimo: 4:0. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 11:9.
    Sunderland AFC: Mannone – Yedlin, Koné (55. O'Shea), Kaboul, van Aanholt – Kirchhoff (64. Watmore) – Borini, Cattermole (C) (71. Seb Larsson), M'Vila, Khazri – Defoe.
    Náhradníci: Pickford – Seb Larsson, Rodwell, N'Doye, O'Shea, Lens, Watmore.

    Chelsea FC: Courtois – Ivanović (68. Baba), Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Mikel (83. Traoré), Matić – Willian (80. Oscar), Fàbregas, E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Begović – Baba, Oscar, Pato, Traoré, Kenedy, Loftus-Cheek.

    Rozhodčí: Mike Jones – West, Scholes (vš. Anglie)
    thejrc.org