Dortmund – Bayern 0:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
0:2 (0:0)
Bayern Mnichov
Neděle 14.08.2016, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německý superpohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Krásný večer všem fanouškům velice kvalitního fotbalu! V Dortmundu uvidíme utkání dvou nesmiřitelných rivalů a celků, jenž budou bojovat o první místo v Bundeslize. V rámci německého superpoháru přivítá domácí celek Bayern. Utkání začíná ve dvacet hodin a třicet minut. Doufám, že se budete bavit!
     
    Borussia Dortmund byla v minulé sezóně tím druhým týmem. Bayern Mnichov vyhrál ligu a na konci sezóny vyhrál i pohár, když na penalty udolal právě westfálský celek. Dortmund ovšem patřičně nazbrojil na to, aby bavorský celek konečně přeskočil. Povede se mu to již v dnešním utkání?
     
    Bayern Mnichov přišel o svého trenéra Pepa Guardiolu, kterého nahradil stejně kvalitní Carlo Ancelotti. Bayern je v ligovém ročníku už několik let nepřekonatelný, což bude chtít potvrdit i v letošní sezóně. Navíc bavorský celek neoslabil, naopak koupil evropského šampiona Renata Sanchese. Bude italský kouč slavit své první vítězství dnes v Dortmundu?
     
    Změny v kádru Borussie Dortmund

    Příchody: Mikel Merino (Osasuna), Ousmané Dembélé (Rennes), Marc Bartra (Barcelona), Sebastian Rode (Bayern), Emre Mor ( Nordsjaelland), Raphaël Guerreiro (Lorient), Mario Götze (Bayern), Andre Schürrle (Wolfsburg).

    Odchody: Mats Hummels (Bayern), İlkay Gündogan (Manchester City), Henrik Mchitarjan (Manchester United), Jakub Błaszczykowski (Wolfsburg), Moritz Leitner (Lazio).
     
    Změny v kádru Bayernu Mnichov

    Příchody: Renato Sanches (Benfica), Mats Hummels (Dortmund).

    Odchody: Sebastian Rode (Dortmund), Pierre Højbjerg (Southampton), Medhi Benatia (Juventus), Mario Götze (Dortmund).
    Bayern odletěl do Dortmundu

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Passlack, Papastathopulos, Bartra, Schmelzer – Rode, Castro – Dembélé, Kagawa, Ramos – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Mor, Götze, Schürrle, Weigl, Guerreiro, Piszczek.

    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Vidal, Xabi Alonso, Thiago Alcântara – Müller, Lewandowski, Ribéry.
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, Coman, Kimmich, Green, Feldbahn, Rafinha.

    Rozhodčí: Welz – Foltyn, Thomsen..
    Přesně o tuto trofej se tu dnes hraje

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Krásný večer! Za pár minutek bude rozehrán první soutěžní zápas Borussie Dortmund a Bayernu Mnichov v této sezóně. Doufejme, že nás bude tento zápas bavit!
     
    Na travník plně zaplněného stadionu v Dortmundu přichází fotbalisté obou celků. Žlutočerné peklo vítá hráče Bayernu Mnichov a Borussie Dortmund.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Bayernu Mnichov. K míči se hned dostal Mats Hummels, jenž byl hodně hlasitě vypískán domácím publikem.
     
    2
    K míči se poprvé v utkání dostávají domácí fotbalisté, jenž kombinují na své polovině a směrem dopředu zatím neposlali žádný míč.
     
    3
    Gonzalo Castro byl při svém napadání moc agresivní. Alcantaru na malou chvilku přidržel, a tak se píská faul německého záložníka.
     
    4
    Dortmund vběhl aktivně na útočnou polovinu, kde nakonec po všemožných odrazech vybojoval aut, který ale nebyl využit založením akce.
     
    5
    Postupování Bayernu po levé straně ukončil rázným odkopem obránce Marc Bartra, který je jedním z tří hráčů, jenž si odbudou debut na Signal Iduna Parku.
     
    6
    Adrian Ramos obdržel míč na hranici vápna, odkud vylepšoval pozici pro Aubameyanga. K tomu se ale nakonec míč nedostal, obrana byla pozorná.
     
    6
    První větší šance utkání! Šindži Kagawa dostal luxusní míč do vápna, odkud ale nedokázal trefit branku. Japonský záložník zamířil jen vedle levé tyčky.
     
    7
    Nedovoleně si v souboji se Sokratisem počínal útočník Lewandowski. Polský snajpr jej zasáhl loktem do zad.
     
    8
    Další obří šance pro Dortmund! Aubameyang dostal pas do vápna a už to vypadalo, že bude dávat branku. Na poslední chvíli jej ale zastavil obranný zákrok!
    8.
     
    8
    Adrian Ramos nyní zastavil pronikajícího Ribéryho. Zkušený hráč postupoval po levé straně, kde Ramosovi nasadil jesle. Následně se mu kolumbijský hráč postavil a vystavil mu hokejový strom.
     
    9
    Centrovaný míč proletěl celým vápnem a skončil až v rukavicích Romana Bürkiho. Švýcarský brankář ihned rozehrává.
     
    10
    Hodně ošklivě nyní fauloval Javi Martínez. Šlapákem o míč obral Gonzala Casta. Španělský hráč může být rád jen za žlutou kartu.
    10. Martinez (BAY)
     
    11
    Sám faulovaný rozehrál standardní situaci centrem na Aubameyanga, který si naběhl na pravé křídlo. Skvěle si zpracoval míč, ale branku následně přestřelil.
     
    13
    V prvních minutách je jasně lepším celkem domácí Borussia. Ta svírá svého soupeře, ale ke střeleckému pokusu se domácí ještě nedostali.
     
    14
    Roman Bürki nyní daleko od branky kličkoval proti Ribérymu. Klička mu nakonec vyšla a Dortmund se žene do útočného snažení.
     
    15
    První sporná situace utkání. Po centru Felixe Passlacka zahrál rukou ve vápně jeden z hráčů Bayernu, ale rozhodčí Welz zůstal ledově chladný!
    15.
     
    17
    Z levé strany centroval do vápna domácího celku David Alaba. Na jeho centr ovšem nikdo nereagoval, a tak skončil pouze v rukavicích připraveného brankáře.
     
    18
    Opět se do útočného snažení tak vydávají domácí fotbalisté. Uvidíme, jestli se jim nyní povede něco vymyslet.
     
    19
    V útoku nebyli žlutočerní úspěšní, a tak s míčem kombinují před svým brankářem. Trpělivé utkání pokračuje.
     
    20
    Následný útok domácího celku nevyšel. Centrovaný míč na levou stranu skončil pouze v zámezí. K míči se tak dostávají hosté.
     
    21
    Ani bavorský celek nevymyslel nic, co by za to stálo. U míče jsou totiž na své vlastní polovině opět fotbalisté Dortmundu.
     
    22
    Obléhání domácí branky bylo zakončeno stříleným centrem Artura Vidala. Jeho pokus ale přeletěl všechny bránící hráče a skončil jen v autu.
     
    24
    Manuel Neuer jak ho známe! Po aktivní hře Bayernu se do protiútoku dostával Aubameyanga. Ještě než se ale dostal k míči, odehrál jej německý brankář.
     
    25
    Sokratis si nyní došel pro faul. Padl pod nohy Xabimu, ačkoliv španělský fotbalista žádný faul neudělal. Domácí obránce ovšem splnil to, s čím do souboje šel.
     
    25
    Faulován byl ovšem Adrián Ramos, který se pokoušel postupovat po pravé straně, ale přidržoval jej Thiago Alcântara.
     
    26
    Hned po rozehře si pro další faul došel Sebastian Rode, kterého fauloval jeden z jeho bývalých spoluhráčů. Snažení Borussie pokračuje.
     
    27
    Do vápna prošel po levé straně David Alaba, který následně zkoušel najít lépe postaveného spoluhráče. Místo toho trefil nohu domácího hráče, od jehož nohou se míč odrazil do rukavic brankáře.
     
    28
    Felix Passlack se pokoušel odzbrojit od míče Ribéryho, kterému se to evidentně nelíbilo a ohnal se po domácím hráči loktem. Následovala strkanice a peprné prupovídky mezi hráči.
    27.
     
    29
    Rozhodčí vše vyřešil po svém. Žlutou kartu dal Felixu Passlackovi a Francku Ribérymu. Za nějaké protesty jí dostal také Xabi.
     
    30
    Půlhodinka je za námi. Zatím sledujeme vyrovnané utkání bez nějaké nebezpečné střely. Velké šance měli domácí, ale jedna střela byla zblokovaná, druhá šla vedle.
     
    31
    Franck Ribéry už není oblíbencem domácích. Nyní pláchl po levé straně a nejspíše i díky hlučnému pískotu neodcentroval dle svých představ.
     
    33
    Po centru z pravé strany se k míči dostal Ousmané Dembélé, jenž si míč zpracoval a pokoušel se jej dostat do branky. Manuel Neuer byl ovšem připraven!
    33.
     
    34
    Další obrovská šance! Adrian Ramos prošel po levé straně do vápna a měl před sebou jen Neuera, který jeho přízemní ránu dokázal zlikvidovat!
    34.
     
    35
    Domácí pokračovali v aktivitě před vápnem Bayernu. Vše bylo nakonec zakončeno střelou z dálky v podání Passlacka. Ten ale zamířil vysoko nad.
     
    36
    Hostům na druhé straně nevyšla zajímavě rozvíjející se akce. Každopádně má tým z Mnichova k dispozici rohový kop.
     
    37
    Celá akce byla zakončena střelou Artura Vidala z nějakých pětadvaceti metrů. Jeho pokus skončil jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    38
    Největší šance Bayernu v prvním poločase! Arturo Vidal byl osloven centrovaným míčem přesně na hlavu. Chilský hráč mířil do odkryté branky, ale Bürki jeho pokus skvěle zneškodnil. Následnou dorážku poslal tento hráč jen vysoko nad branku!
    38.
     
    38
    Ousmané Dembélé nesouhlasil s odpískáním rozhodčím a naprosto zbytečně odkopl míč. Za toto nesportovní gesto vidí francouzský mladík žlutou kartu.
    38. Dembele (DOR)
     
    40
    Začíná nám poslední pětiminutovka prvního poločasu. Oba celky se střídají v aktivitě, nyní je o něco aktivnější Bayern, předtím byl zase Dortmund.
     
    41
    Na levé straně byl o míč odzbrojen Robert Lewandowski. Sokratis tak nabídl hostujícímu celku standardku z velice dobré pozice.
     
    42
    Centrovaný míč nakonec nebyl nijak zužitkován. Bürki jej sice po vápně lovil, ale nakonec se vše obešlo bez problémů pro domácí celek.
     
    44
    Bayern kombinuje na své polovině a pokouší se vymyslet akci, která by byla zakončena úvodní brankou střetnutí.
     
    45
    Domácí kombinovali před vápnem, ale nakonec se do nějaké šance nedostali. Míč se dostal k Neuerovi, jenž si jej pohlídal.
     
    45
    Po špatné rozehře Neuera zkoušel co nejrychleji odkrytou branku trefit Ousmane Dembélé. Ten byl ale zbrklý a zamířil technickou ránou jen vedle branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Prvních pětačtyřicet minut je za námi. Vidíme vyrovnaný zápas, ve kterých zatím vládnou brankáři. Roman Bürki i Manuel Neuer zatím drží své celky. Na jedné straně neuspěl v obrovské šanci Arturo Vidal, na druhé Dembélé či Ramos.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dortmund hned na začátku poločasu vybojoval rohový kop. Kagawa prošel odvážně a po zblokované střele je tu šance pro domácí.
     
    46
    Adrian Ramos se pokoušel doběhnout po neúspěšném rohu míč na levé straně, ale toto se nejspíše stihnout ani nedalo.
     
    47
    Nyní je to taková nakopávaná ze strany na stranu. Uvidíme, kdy se nějaký z celků dostane do důležitého vedení.
     
    48
    Po odvážném průniku se píská faul na Gonzala Castra, jenž byl skluzem zbaven míče. Dortmund místo nákopu kombinuje.
     
    50
    Ve vzdušném souboji si počínal nedovoleně Thomas Müller, který si přidržel Marca Bartru. Následovat bude odkop Dortmundu.
     
    51
    Veliká šance Borussie Dortmund! Míč se dostal na hranici vápna k Felixu Passlackovi, jemuž se ale tvrdou ránou doprostřed branky nepovedlo překonat Neuera!
     
    52
    Sebastian Rode se už dostával do dobré střelecké pozice, když mu pod nohy skočil Vidal a zamezil mu zakončit. Dortmund má k dispozici luxusní přímák.
     
    53
    Gonzalo Castro se postavil k míči, ale trefil jen připravenou zeď. Následný pokus Dembélého byl zblokován na rohový kop.
     
    54
    Rohový kop ovšem nebyl zakončen nějakou šancí, a tak se zkouší dostat do útoku hosté. Ti jsou ale ve druhém poločase mnohem horším celkem.
     
    54
    Naivně to zkoušel španělský obránce Marc Bartra. Ten napřáhl z nějakých třiceti metrů, odkud zamířil jen do patnácté řady domácího kotle.
     
    56
    Bayern kombinuje na útočné polovině, kde se zkouší něco vymyslet. Nevymysleli ovšem vůbec nic. Centr Alaby proletěl vápnem a skončil v zámezí.
     
    57
    Obrana Bayernu vymíchal Ousmané Dembélé. Když měl volnou cestu, vyzkoušel Neuera v brance. Ten ale jeho pokus špičky prstů přecijen vyrazil!
    57.
     
    58
    Snažení žlutočerných ukončil faulem obránce Bartra. Ze své poloviny tedy budou rozehrávat fotbalisté v červenobílém.
     
    58
    Bayern právě vstřelil branku!
    Z první šance ve druhém poločase jdou do vedení fotbalisté Bayernu Mnichov! ARTURO VIDAL dostal míč na svou kopačku, odkud svou první střelou brankáře nepřekonal, ale z následné dorážky se již dokázal prosadit!
    58. Vidal (BAY) - 0:1
     
    59
    Tak to je pro mnohem aktivnější domácí celek celkem nepříjemné. Uvidíme, jestli se jim povede vrátit úder.
     
    60
    Dlouhý míč do vápna hledal gabonského snapra Aubameyanga, který ale na balon nakonec nedosáhl..Od Alaby se odrazil na rohový kop.
     
    61
    Který ale nevyšel, a tak musel postupování Ribéryho přerušit důrazným zákrokem Sebastian Rode. Domácí záložník vidí žlutou kartu.
     
    62
    Při útočném snažení si ovšem nedovoleně počínal Franck Ribéry, a tak je po snažení hostujícího celku.
     
    63
    Domácí celek i nadále kombinuje na útočné polovině, ale na branku hostů se bude hodně těžce odpovídat. V silách Dortmundu to ovšem je.
     
    64
    Na pravé straně neustál zákrok jeden z domácích hráčů, a tak následuje protiútok fotbalistů v červenobílých dresech.
     
    65
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Kingsley Coman.
     
    66
    Manuel Neuer se nyní snažil obehrát dotírajícího Aubameyanga, což se mu nakonec povedlo, ale bylo to opravdu o milimetry.
     
    67
    Na trávníku zůstal ležet střelec zatím jediné branky utkání. Hned k němu nasprintovala pomoc. V jednom souboji jej lehce přišlápl Ramos.
     
    68
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Ousmané Dembélé, přichází André Schürrle.
     
    69
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Adrián Ramos, přichází Julian Weigl.
     
    70
    Poslední přibližně třiadvacet minut je před námi. Zatím jedinou branku dal Arturo Vidal, jenž využil první chybu domácí obrany ve druhém poločase.
     
    71
    Arturo Vidal se vrátil na travnatou plochu a hned se objevil na zemi. Rozhodčímu se to moc nelíbilo, a tak je tu střídání.
     
    71
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Joshua Kimmich.
     
    72
    Xabi Alonso s hrozbou druhé žluté karty zastavoval protiútok Dortmund. Rozhodčí se prozatím smiloval a neudělil mu kartu.
     
    73
    Borussia kombinuje na útočné polovině a vymýšlí nějakou akci, která by nepříznivý stav utkání změnila. Uvidíme, jestli se jim to povede.
     
    74
    Hráči Borussie si nyní ovšem vůbec nedomluvili. Přihrávka Sokratise byla nepřesná a skončila jen v autu. Pokračuje se autem na pravé straně.
     
    75
    Patnáct minut před koncem základní hrací doby vidíme kombinační hru hostů na vlastní polovině. Nikam nespěchají.
     
    76
    Po vstřelené brance Bayernu má utkání mnohem menší tempo. Hodně se kombinuje, fauluje a nakopává.
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Emre Mor.
     
    78
    Robert Lewandowski svým postupem po pravé straně trefil pouze bránícího hráče, a tak následuje rohový kop z pravé strany.
     
    79
    Bayern právě vstřelil branku!
    Ze kterého padá druhá branka utkání! Mats Hummels svou hlavičku posadil na nohu THOMASE MÜLLERA, který se střelou mezi nohy brankáře nemýlil!
    79. Thomas MÜLLER - 0:2
     
    81
    Bayern se z druhé zajímavé akce ve druhém poločase raduje z druhého úspěchu! To je výborná efektivita od bavorského celku.
     
    82
    Emre Mor se pokoušel na pravé straně uspět, ale proti byla trojice hráčů. Mladý turecký hráč tak vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    84
    Domácí ještě zkoušejí něco vymyslet, ale jejich kombinace nikam nevede. Zatím vidíme pouze obléhání branky Manuela Neuera.
     
    85
    Emre Mor se neskutečně rychle prodral bránícími hráči a předal míč do vápna, kde ale byli pozorní hráči a míč odkopli.
     
    86
    Míč se dostal na hranici vápna k Joshuovi Kimmichovi, kterému se nepovedlo střelou z druhého doteku trefit branku.
     
    86
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Rafinha.
     
    87
    Ještě to domácí zkoušejí, ale nejde to. Sebastian Rode se prodral do vápna, odkud chtěl míč posílat na penaltu. Míč byl ale zblokován.
     
    88
    A spíše se střetnutí o pohár dohrává. Bayern své vedení udrží a bude se tak radovat z první trofeje v letošním ročníku.
     
    89
    Bayern kombinuje na své polovině a rozvážně kontroluje stav tohoto utkání. Hosté hrají v naprostém klidu.
     
    90
    Do šance se tak mohl dostat André Schürrle, který byl oslovován na pravé straně. Jeho pohyb byl ovšem již ofsajdový.
     
    90+1
    Dvě minuty nastavuje čtvrtý rozhodčí dnešního utkání. Nejspíše se toho moc nestane, nikdo se nikam už nežene. Dávno je rozhodnuto.
     
    90+2
    Bayern drží míč u rohového praporku Borussie Dortmund. V této oblasti se utkání nejspíše dohraje.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Bayern si nakonec došel pro první pohár v tomto ročníku, když porazil Borussii Dortmund. Utkání jsme sledovali vyrovnané, ale nakonec byl Bayern opět tím šťastnějším týmem na hřišti. Po brankách Artura Vidala a Thomase Müllera tak vítězí 2:0.
     
    Za pár chvilek dojde k předání trofeje. Ode mě to ale pro dnešek bude vše, děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek nedělního dne! (22:24:34)

    David Panuška

    Branky: 58. Vidal, 79. Müller

    Karty:   29. Passlack (DOR), 38. Dembélé (DOR), 61. Rode (DOR) – 10. Javi Martínez (BAY), 29. Ribéry (BAY), 29. Xabi Alonso (BAY)


    Borussia Dortmund: Bürki – Passlack, Papastathopulos, Bartra, Schmelzer – Rode, Castro – Dembélé (68. Schürrle), Kagawa, Ramos (69. Weigl) – Aubameyang (78. Mor).
    Náhradníci: Weidenfeller – Mor, Götze, Schürrle, Weigl, Guerreiro, Piszczek.

    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Vidal (71. Kimmich), Xabi Alonso, Thiago Alcântara – Müller (86. Rafinha), Lewandowski, Ribéry (65. Coman).
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, Coman, Kimmich, Green, Feldbahn, Rafinha.

    Rozhodčí: Welz – Foltyn, Thomsen.
    bahis siteleri