Vítkovice – Kärpät 2:4 (kon.) | Košice – Bern 3:6 (kon.) | Junosť Minsk – Mladá Boleslav 4:3 (kon.)
Zürich – Ingolstadt 2:0 (kon.)
konec
Junosť Minsk
4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Úterý 16.08.2016, 18:00 • Čižovka-Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina L
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (20:29:03)
     
    Také ve třetí třetině byla Mladá Boleslav lepším celkem a vyprodukovala z toho vedení. Ovšem v závěru přišly dva zbytečné faulu, čehož Minsk dokázal využít a rozhodnout zápas. Bohužel, český tým byl v duelu hodně nedisciplinovaný na což doplatil. Už ve čtvrtek čeká Mladou Boleslav další zápas a doufejme, že si konečně Středočeši připíší nějaký ten bodík.

    Střely na branku: 18:27.
     
    Utkání sledovalo 5 300 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Jan Lukáš vystartoval na střídačku, ale kotouč se nachází za jeho brankou. Je téměř jasné, že Mladá Boleslav už s výsledkem nic neudělá.
     
    59:28
    František Výborný si bere oddechový čas, hostujícímu celku už moc času na vyrovnání nezbývá!
    57:51 Viktor TURKIN - 4:3
     
    57:51
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Domácí tým využil početní výhodu o dva muže velice rychle a půjde nejspíše o rozhodující zásah utkání! Alexej Jefimenko našel přesnou přihrávkou přes brankoviště osamoceného VIKTORA TURKINA, jehož pokus u zadní tyče končí s přehledem v brance. Asistence: Alexej Jefimenko a Maxim Parfejevec.
     
    57:47
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:47
    Mladá Boleslav jde do tří a to nevypadá vůbec dobře. Za hru vysokou holí je vyloučený střelec zatím posledního gólů Marek Trončinský.
     
    57:18
    Minsku se tato početní výhoda zatím vůbec nedaří, běloruský tým se nemůže usadit před brankou českého celku.
     
    56:52
    Mladá Boleslav dostala kotouč až do útočného pásma, ale musí spěchat rychle před vlastního gólmana.
     
    56:25
    Do konce zápasu už moc času nezbývá, ale dalším vyloučeným je Jakub Orsava. Hostující útočník trefil soupeře loktem, a tak je zde dost možná klíčová část duelu.
     
    56:12
    Po nepovedené přihrávce hostujícího celku se zcela správně píská zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po levé ruce českého gólmana.
     
    54:45
    Individuální akcí se opět prezentoval Petr Vampola, který se řítil mezi tři soupeře. Ovšem ti ho za modrou čárou zastavili, a tak se musejí hosté opět vracet před vlastní branku.
     
    53:18
    Po jednom ze zákroků upadl domácí hráč, ale z naší pozice je těžké říci, zda se jednalo o faul. Ovšem publiku si přálo vidět další početní výhodu svého celku.
     
    52:15
    Snad poprvé se probouzí publikum, které si žádá další branku svého celku. Minsk totiž kombinuje v rohu útočného pásma, z něhož se ale nemůže dostat.
     
    51:29
    Mladá Boleslav si v početní výhodě vytvořila hned několik slibných šancí, ale domácí brankář je dokázal i s trochou štěstí vychytat.
     
    49:56
    Petr Vampola hraje opravdu povedené utkání, ale jeho zakončení do bližšího horního rohu branky Dmitrij Milčakov čekal. Následně se píská postavení Tomáše Urbana v brankovišti.
     
    49:13
    Český tým bude hrát další početní výhodu, za hákování dostává dvouminutový trest Maxim Parfejevec.
     
    48:49
    Jakub Klepiš na útočném modré čáře udělal kličku, čímž sebe i spoluhráče vystavil do ofsajdu. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    47:58
    Minsk vymyslel opět přihrávku zpoza branky mezi kruhy, ale tentokrát Jan Lukáš zasáhl a drží vyrovnaný stav!
     
    47:06
    Jeden z hostujících hráčů měl na holi vedoucí branky, ovšem v samostatném úniku trefil pouze hruď domácího brankáře. ten nyní napravil svou předchozí chybu.
    46:42 Marek TRONČINSKÝ - 3:3
     
    46:42
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Po chybě Dmitrije Milčakova je znovu vyrovnáno! Mladá Boleslav si za aktivitu ve třetí části hry vynutila další branku, o kterou se postaral MAREK TRONČINSKÝ. Hostující obránce se odhodlal ke střele z pravé strany a jeho pokus k přední tyči skončil kupodivu v brance. Asistence: Tomáš Hyka.
     
    45:50
    Středočeši se v útočném pásmu rozestavili, jakoby hráli početní výhodu. Ovšem zakončení Patra Vampoly bylo zastavené už mezi kruhy.
     
    44:28
    Obrovská šance hostujícího celku zůstává nepotrestána! Mladá Boleslav jela do přečíslení, ale vyražený kotouč brankářem nedoklepl za brankovou čáru Lukáš Žejdl. Tomu přizvedl hokejku jeden z bránících hráčů.
     
    43:38
    Ve třetí dvacetiminutovce se zatím hraje spíše na polovině běloruského celku, ale Mladá Boleslav se do vážnější šance zatím nedostala.
     
    42:56
    První formace českého celku zamkla soupeře před jeho brankou. Ovšem s lehkou střelou obránce si poradil domácí brankář.
     
    41:54
    Mladá Boleslav napadá soupeře již za jeho brankou, ale k puku se nedostala. Následně oba celky poslaly do hry čerstvé síly.
     
    40:52
    Obrovskou chybu při rozehrávce předvedl Marek Tončinský, který namazal soupeři. Ovšem k tomu se velmi dostal Jakub Klepiš, který zakončení nepřipustil.
     
    40:10
    Také třetí úvodní vhazování vyhrál domácí centr, ale ani na potřetí se Minsk nedostal do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50.
     
    Ve druhé periodě jsme sledovali útočný hokej, v němž Mladá Boleslav byla lepším celkem. Ovšem český tým sráží nedisciplinovanost, díky které prohrávají. Minsk si v početních výhodách vypracoval hodně brankových příležitostí a hned dvě dokázal proměnit. Pokud chtějí Středočeši stav zápasu otočit musejí se vyvarovat zbytečných faulů.

    Střely na branku po 2. třetině: 13:17.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Petr Vampola vybojoval kotouč v rohu útočného pásma, kde ušetřil pro Středočechy několik cenných vteřin.
     
    38:43
    V oslabení musel další výborný zákrok vytáhnout Jan Lukáš. Český brankář zneškodnil ramenem pokus z předbrakového prostoru. Minsk hraje početní výhody opravdu skvěle.
     
    37:55
    Ještě ve druhé třetině uvidíme jedno vyloučení, které bude na straně českého týmu. Další trest dostává Tomáš Voráček, jenž opět oslabuje Mladou Boleslav.
     
    36:47
    Minsk se dostal do rychlého přečíslení, ale zakončení jsme se nedočkali. To znemožnil osamocenému soupeři skokem Marek Trončinský, který se výborně vrátil.
     
    36:02
    Pěknou individuální akci se prezentoval jeden z hostujících hráčů, jehož následný pokus skončil jen v lapačce Dmitrije Milčakova.
     
    35:22
    Hostující tým se usadil v útočném pásmu soupeře, ale zatím kombinuje jen podél mantinelu.
    33:38 Jasse NIINIMÄKI - 3:2
     
    33:38
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Běloruský tým se opět dostává do vedení! Před branku si najel JASSE NIINIMÄKI, jenž si zkušeně položil Jana Lukáše a následným bekhendem uklidit černou gumu do branky. Mladoboleslavská obrana v tomto okamžiku hodně zaspala a svému brankáři už pomoci nedokázala. Asistence: Vadim Jerocho.
     
    33:09
    Od mantinelu až mezi kruhy se s kotoučem dostal Nikita Mickevič, jehož tvrdou ránu vyrazil Jan Lukáš lapačkou do ochranné sítě. Bude se vhazovat po levici českého gólmana.
     
    32:11
    Mladá Boleslav se dostala do rychlého přečíslení, v němž Jakub Klepiš našel ve druhé vlně osamoceného Petra Vampolu. Ex-liberecký útočník se pokusil o tvrdou ránu, která branku minula.
     
    31:54
    Výbornou práci odvedl Petr Vampola, který se s kotoučem dostal do útočného pásma, kde ušetřil cenné vteřiny.
     
    31:18
    Českému celku se podařilo vyhodit a konečně může jít vystřídat.
     
    30:49
    Přesilové hry Minsku jsou velmi nebezpečné a Jan Lukáš se musí držet na pozoru.
     
    29:59
    Zcela zbytečným podražením se prezentoval Lukáš Pabiška. Ten se snažil atakovat soupeře při jeho rozehrávce, ale v souboji nechal nohu.
    29:00 Jakub ORSAVA - 2:2
     
    29:00
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Po nádherné trefě je opět vyrovnáno! Po chybě domácí obrany se k zakončení dostal JAKUB ORSAVA, jehož výstavní rána skončila přesně v horním rohu branky. Lépe to snad mladoboleslavský útočník už trefit ani nemohl. Bez asistence.
     
    28:17
    Po vyhraném vhazování se o střelu od modré čáry pokusil David Štich, jehož pokus byl zastavený bránícím hráčem před brankou.
    26:12 Alexej JEFIMENKO - 2:1
     
    26:12
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Domácí tým využil přesilovou hru a druhou branku dává jako přes kopírák! Za bránou se ocitl osamocený Maxim Parfejevec, jehož přihrávka mezi kruhy přesně našla ALEXEJA JEFIMENKA. Domácí hráč zakončením švihem poslal kotouč k zadní tyči a připisuje si druhý zásah dnešního večera. Asistence: Maxim Parfejevec a Viktor Turkin.
     
    24:45
    Střelou mezi kruhy se prezentoval Daniel Korso, jehož rychlou ránu švihem vytěsnil vyrážečkou český brankář. Ovšem pokus domácího útočníka mířil velice dobře k zadní tyči.
     
    24:12
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Lukáš Žejdl – 2 min.).
     
    24:05
    Z rohu hrací plochy mířila přihrávka před braku, kam si najížděl Viktor Turkin. Ovšem domácí útoční si puk nedokázal zpracovat, a tak si další zákrok připisuje český brankář.
     
    23:51
    Síly na ledové ploše se znovu vyrovnají, dalším vyloučeným je právě Tomáš Urban.
     
    23:41
    Na vrchol levého kruhu pro vhazování dostal přihrávku Jakub Klepiš, jehož rychlou střelu viděl domácí brankář. Před ním stál jako tradičně vysoký Tomáš Urban, ale nyní clonit brankáři nedokázal.
     
    23:01
    Hráčů běloruského celku bylo příliš moc na ledě. Následuje další početní výhoda středočeského celku, trest odpyká Nikita Mickevič.
     
    22:47
    Výborně zabojoval Jakub Klepiš, který získal kotouč v útočné třetiny a šel sám na brankáře z pravé strany. Ovšem domácí brankář se střelou do bližšího horního rohu branky počítal.
     
    21:20
    V rohu hrací plochy vybojoval černou gumu Daniel Korso, který se snažil přihrát před branku. Ovšem našel jen bránícího hráče, jenž puk posunul do bezpečí.
     
    20:49
    Jakub Klepiš s Tomáše Urbanem bojovali o kotouč u mantinelu, ale jednomu z domácích hráčů se podařilo vyhodit. Následně Mladá Boleslav zvolila pouze nahození ze středního pásma na Dmitrije Milčakova.
     
    20:10
    K úvodnímu vhazování se postavil Petr Vampola, který sice prohrál, ale domácí tým se opět nedostal ani přes střední pásmo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:54.
     
    V první periodě byly k vidění dvě gólové situace, po jedné na každé straně. Zatím více práce měl Jan Lukáš, který musel vytáhnout dva opravdu výborné zákroky. Ve hře je zatím spousta nedovolených zákroků, což hře moc neprospívá. Uvidíme, co nám týmy nabídnou ve druhé dvacetiminutovce.

    Střely na branku: 7:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Mladoboleslavští po nepřesné přihrávce neudrželi útočné pásmo, a tak nahození za branku soupeře předvedl Jan Hanzlík.
     
    18:55
    Marek Tončinský se s pukem dostal přes celé kluziště a střelou z ostrého úhlu se snažil překvapit brankáře. Ovšem Dmitrij Milčakov s vypětím všech sil dokázal černou gumu udržet ve výstroji.
     
    18:02
    Hrají se poslední dvě minuty první třetiny a u kotouče jsou stále hráči v červených dresech. Ti jsou po vstřelené brance jasně lepší.
     
    16:40
    Domácí tým je po první brance nabuzený a dostal se do další obrovské šance. Jan Lukáš se totiž musel přesunout s přihrávkou přes šířku hrací plochy a lapačkou zneškodnit střelu z pravého kruhu.
     
    16:16
    Český tým se velmi rychle dostal do útočného pásma, ale k dalšímu zákroku domácího brankáře nepřinutil.
    15:20 Alexej JEFIMENKO - 1:1
     
    15:20
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic je vyrovnáno! Za brankou velmi dobře zapracoval obránce Jesse Niinimäki, jenž mezi kruhy našel ALEXEJE JEFIMENKA. Domácí útočník byl sice v souboji s bránícím hráčem, ale rychlou střelou zápěstí dostal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Jesse Niinimäki.
     
    14:58
    S ohlášením konce trestu se před branku dostal Jakub Klepiš, jehož pokus zneškodnil domácí brankář. Následně Junosť Minsk vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    14:22
    Lehké nahození domácí brankář vyrazil k obránci, jenž posílá černou gumu přes všechny čáry.
     
    13:40
    Středočeši se usadili v útočném pásmu, kde dlouho kombinovala. Před branku se nastěhoval Tomáš Urban, ale ani on se k dorážce nedostal.
     
    12:53
    Dominik Pacovský zachytil v útočném pásmu rozehrávku soupeře, a tak ho musel podrazit Jesse Niinikäki. Právo početní výhody tedy dostala také Mladá Boleslav.
     
    12:38
    Český brankář má v posledních chvílích hodně práce. Jan Lukáš musel zastavit pokus z pravého kruhu pro vhazování, který vyslal Konstantin Zacharov.
     
    11:59
    Na konci přesilové hry se mezi kruhy objevil zcela osamocený Pavel Razvadovskij, jehož pokus minul branku Jana Lukáše o pár decimetrů.
     
    11:22
    Při vyhození do hry zasáhla hostující střídačka, bude se opět vhazovat před brankou českého celku.
     
    10:47
    Je odpískán ofsajd, který byl posouzen jako úmyslný. Hra se stěhuje před branku Jana Lukáše, kde se bude vhazovat.
     
    10:24
    Hostující hráči se dostali s kotoučem do středního pásma, odkud ho posílají na branku soupeře. Středočechům se opět podařilo v poklidu vystřídat.
     
    09:57
    Jen, co vyloučený hráč skočil na led, tak se držením provinil Radan Lenc. Mladá Boleslav se bude muset znovu bránit.
     
    09:28
    Hostující hráči se dostali do přečíslení, jenže po těžké přihrávce střela mezi tři tyče nepřišla.
     
    08:00
    Hned v úvodu přesilové hry se musel činit Jan Lukáš, před kterým se objevilo hned několik hráčů v červených dresech. Jenže český brankář celou situaci zvládl a drží Mladou Boleslav ve vedení.
     
    07:52
    Je tu další přesilová hra domácího celku, za podražení je vyloučený Tomáš Pastor.
     
    07:09
    Mladoboleslavští borci jsou aktivnější a výborně brání střední pásmo. V tomto momentu Minsk je s pukem za vlastní brankou a střídá.
     
    06:34
    Jan Lukáš musel vytáhnout další zákrok, který nebyl moc přesvědčivý, ale hostující brankář situaci zvládl. K následné dorážce se dral Konstantin Zacharov, jemuž kotouč přeskočil hůl. Následně český tým vyhazuje pouze na zakázané uvolnění.
     
    06:22
    Nahození hostujícího celku končí v moci Dmitrije Milčakova. Hlavní sudí hru přerušil a je tu první komerční přestávka.
    04:56 Jakub ORSAVA - 0:1
    04:56 Yerokho (YUM) - 0:1
     
    04:56
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Při hře čtyři proti čtyřem se z úvodní branky raduje český tým! Z rohu kluziště si do střelecké pozice vybruslil Petr Vampola, jehož pokus domácí brankář vyrazil. Ovšem kotouč se opět vrátil ke zkušenému hráči středočeského klubu, jenž výborně viděl osamoceného JAKUBA ORSAVU. Ten už měl před sebou jen odkrytou svatyni a nemohl se mýlit. Asistence: Petr Vampola.
     
    03:45
    Do souboji, ve kterém byl Jan Hanzlík přiletěl také Jakub Klepiš. Mladoboleslavskému kapitánovi je pískané nedovolené bránění, ale trest je pouze desetiminutový.
     
    03:02
    Početní výhoda domácího celku netrvala dlouho. Dalším vyloučeným je Alexander Abakunčik, který si v útočném pásmu pomohl podražením.
     
    02:27
    První vyloučeným je Jiří Kučný, jenž si v rohu hrací plochy pomohl vražením na hrazení. Uvidíme tak přesilovou hru domácího celku.
     
    Led v Čižovce-Areně ozdobila krev jednoho z hráčů. Bohužel celý moment nebyl v záběru kamer, a tak nemůžeme poskytnou informaci, komu patřila. Ovšem jisté je, že ledovou plochu musejí uklidit ledaři.
     
    02:10
    Jan Lukáš si připisuje první zákrok dnešního večera, když chytil střelu z levého kruhu pro vhazování. Bude se tedy vhazovat po pravici mladoboleslavského brankáře.
     
    01:50
    Na útočné modré čáře byl nastartovaný Lukáš Žejdl, který ovšem nedokázal zpracovat černou gumu. Ta mu utekla k zadnímu mantinelu, kde bude první bránící hráč.
     
    00:45
    U kotouče jsou mladoboleslavští hráči, kteří čekají až jim vystřídají spoluhráči. Zatím se hraje ve vlažném tempu.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál domácím centr, kterým je Alexej Jefimenko. Ovšem útok běloruského týmu je zastavený už ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Junosť Minsk: Milčakov (Trjaničev) – Usenko, Černook, Šeleg, Pretnar, Rjadinskij, Mickevič, Jerocho, Goroško – Parfejevec, Jefimenko (A), Turkin – Korso (A), Meleško (C), Zacharov – Niinikäki, Kogalev, Karakulko – Razvadovskij, Jelisejenko, Michnov.

    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Trončinský, Štich, Voráček, Stříteský, Pastor, Hanzlík, Kučný – Vampola (A), Pacovský, Urban – Pospíšil, Klepiš (C), Hyka – Lenc, Orsava, Žejdl – Látal, Pabiška (A), Volek – Ďurač.

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Shrubok – Golyak, Kliashcheunikau (všichni BLR).
     
    Junosť Minsk

    Junosť je účastníkem běloruské extraleague, v níž v poslední sezóně vyhrál mistrovský titul. Minsk dokázal v dlouhodobé části vybojovat první místo, které uhájil také v části vítězů. Tu dokázal vyhrát o dva body před Soligorskem. Mezi největší hvězdy běloruského celku patří Jesse Niinimäki, Alexej Jefimenko nebo mládežnický reprezentant Oleg Goroško. Trenérem Junosťu je Rus Michail Zacharov, jenž v klubu působí od roku 2001 a také vedl reprezentace Běloruska a Ukrajiny.

    V Bělorusku tradičně přes léto běží pohár, který pomáhá klubům s přípravou do nové sezóny. Junosť kromě poháru odehrál ještě čtyři přátelské duely, a tak má za sebou již osm odehraných zápasů. Minsku se v přípravě dařilo, jelikož pouhý jeden prohrál.

    Poslední tři přípravné zápasy

    Junosť Minsk – Molodechno 3:1
    Junosť Minsk – Vitebsk 9:1
    Junosť Minsk – Neman Grodno 2:1 po sam. nájezdech
     
    BK Mladá Boleslav

    V uplynulé sezóně se Mladá Boleslav probojovala do semifinále play-off, kde prohrála 0:4 s následně mistrovským Libercem, čímž se probojovala do Ligy Mistrů. V týmu Středočechů se během léta událo hodně novinek. Asi nejcitelněji bude Bruslařům scházet trojice David Výborný, David Rittich a také Richard Jarůšek. Naopak mezi největší posili patří Jakub Orsava, Tuomas Tarkki nebo Petr Vampola. Kapitánské céčko nově na hrudi bude nosit zkušený Jakub Klepiš.

    Pro Mladou Boleslav začala zápasová praxe dne 29. července, kdy dokázala zdola Kladno. Středočechům se zatím v přípravě daří, jelikož z pěti zápasů hned čtyři dokázali vyhrát. Ten jediný se datuje ke dni 4. srpna, kdy Bruslaři nestačili na Liberec.

    Poslední tři přípravné zápasy

    Mladá Boleslav – Liberec 2:1
    Mladá Boleslav – Slavia 5:1
    Liberec – Mladá Boleslav 4:2
     
    Vítám vás u prvního kole hokejové Ligy mistrů, v němž budeme sledovat skupinu L. V té změří síly Junosť Minsk a BK Mladá Boleslav.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 16. Jefimenko (Niinimäki), 27. Jefimenko (Parfejevec, Turkin), 34. Niinimäki (Jerocho), 58. Turkin (Jefimenko, Parfejevec) – 5. Orsava (Vampola), 29. Orsava, 47. Trončinský (Hyka)


    Junosť Minsk: Milčakov (Trjaničev) – Usenko, Černook, Šeleg, Pretnar, Rjadinskij, Mickevič, Jerocho, Goroško – Parfejevec, Jefimenko (A), Turkin – Korso (A), Meleško (C), Zacharov – Niinimäki, Kogalev, Karakulko – Razvadovskij, Jelisejenko, Michnov.
    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Trončinský, Štich, Voráček, Stříteský, Pastor, Hanzlík, Kučný – Vampola (A), Pacovský, Urban – Pospíšil, Klepiš (C), Hyka – Lenc, Orsava, Žejdl – Látal, Pabiška (A), Volek – Ďurač.

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Shrubok – Golyak, Kliashcheunikau (všichni BLR)

    Diváci: 5 300
    bahis siteleri