Kerkrade – Arnhem 0:1 (kon.) | Ajax – Willem II 1:2 (kon.) | Zwolle – Eindhoven 0:4 (kon.)
Nijmegen – Heerenveen 2:1 (kon.)
konec
PEC Zwolle
0:4 (0:2)
PSV Eindhoven
Sobota 20.08.2016, 19:45 • MAC³PARK Stadion, Zwolle • Nizozemská Eredivisie • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Nizozemská Eridivisie, která je chvalně známa jako jedna z nejofenzivnějších fotbalových soutěží, se již včera přehoupla do třetího kola. To pokračuje i dnes, svůj zápas mají na programu i fotbalisté PSV Eindhhoven, úřadující šampioni, kteří dnes cestují na půdu PEC Zwolle. Začínáme v 19:45.
     
    PEC Zwolle

    Na začátek si alespoň krátce připomeňme loňskou sezonu v podání fotbalistů Zwolle. Ti sice měli jednu z nejpropustnějších defenziv v celé soutěži, i tak se ovšem po základní části vyhoupli na hranici osmačtyřiceti bodů, což jim stačilo na solidní osmou pozici. Blauwvingers se tedy dostali do bojů o účast v předkole Evropské ligy, příliš dlouho v nich ale nevydrželi, ihned v prvním kole je totiž vyřadil Utrecht. Přes letní pauzu se klubovému vedení vcelku podařilo udržet kádr pospolu, dvěma novými posilami, od kterých si ve Zwolle hodně slibují, jsou Anass Achahbar z Feyenoordu a teprve osmnáctiletý Hachim Mastour, obrovský talent a kmenový hráč milánského AC.

    Přípravu neměli svěřenci Rona Janse úplně ideální, připsali si sice cenný skalp belgického Gentu, dvě vysoké porážky poměrem 0:4 od Southamptonu a Panathinaikosu však před startem nového ročníku Eredivisie byly jakýmsi varovným signálem. Po dvou úvodních kolech ve Zwolle rozhodně nemohou být spokojeni. Na začátek přišla ještě celkem snesitelná remíza 1:1 na hřišti Nijmegenu, před vlastními fanoušky se však parta okolo kapitána van Polena opravdu nepředvedla v dobrém světle, prohra poměrem 0:3 se Spartou Rotterdam, jedním z ligových nováčků, byla opravdu velice hořkou pilulkou.
     
    PSV Eindhoven

    Minulý ročník mohou v Eindhovenu hodnotit pouze a jen pozitivně. Bitva o prvenství v Eredivisie se nesla v duchu velice úporné bitvy, rozhodovalo až úplně poslední kolo, v němž PSV vyhrálo právě na hřišti svého dnešního soka, naopak Ajax nečekaně klopýtl se sestupujícím De Graafschapem. Kromě zisku třiadvacátého titulu v klubové historii si družina vedená lodivodem Phillipem Cocum obstojně vedla i na evropské scéně, v základní skupině Ligy mistrů za sebou nechala i Manchester United, v osmifinále nakonec až na penalty podlehla pozdějšímu finalistovi, tedy madridského Atléticu.

    Přes léto Rood-witten nijak výrazně neposílili, ale také neoslabili. Do Eindhovenu se z hostování v Utrechu vrátil talentovaný Bart Ramselaar, z trhu volných hráčů pak červeno-bílí ulovili Daniela Schwaaba, který naposledy působil v německém Stuttgartu. Největší ztráta je určitě spatřována v odchodu stopera Brumy do Wolfsburgu, hostování zase skončilo van Ginkelovi. Zatím to vypadá, že klubovému vedení se podaří udržet jak Willemse, tak Narsingha, o které byl veliký zájem – do PSV by navíc podle některých zdrojů měl zamířit i Siem de Jong, a setkat se tak se svým bratrem, který zde dělá kapitána.

    V přípravné fázi okusili Boeren hořkost porážky jen dvakrát, nestačili pouze na již zmíněné Vlky z Wolfsburgu a QPR, naopak si připsali cenné skalpy Saint-Étienne, Porta či Sportingu Lisabon, nad kterým zvítězili vysoko 5:0. Zisk první trofeje v novém ročníku už mají fotbalisté Eindhovenu také za sebou, po těsné výhře nad Feyenoordem pro sebe ukořistili nizozemský Superpohár. I v Eredivisie je PSV po dvou kolech stoprocentní, po výhře v Utrechtu přišlo i pokoření nepříjemného Alkmaaru, rozhodující trefu zaznamenal stoper Moreno.
    Davy Pröpper, jeden z klíčových hráčů PSV, včera podepsal nový kontrakt, svou budoucnost by s Eindhovenem měl spojit až do roku 2020.

     
    Vzájemná utkání v minulé sezoně

    19.12. 2015 – PSV Eindhoven:PEC Zwolle 3:2

    Branky: 7. Pereiro, 15. Pereiro, 75. L. de Jong – 40. van Polen (pen.), 43. Veldwijk

    PSV Eindhoven: Zoet – Brenet, H. Moreno, Isimat-Mirin, Arias – Hendrix (73. Lestienne), Guardado, D. Pröpper – Locadia (60. L. Narsingh), L. de Jong (C), Pereiro (89. Schaars).

    PEC Zwolle: Begois (33. B. de Jong) – Marcellis, Sainsbury, Bouy, van Polen (C) – Ehizibue, Brama, Gustavo (70. Marinus), Mennig – Nijland – Veldwijk.

    -------------------------------------------------------------------------

    8.5. 2016 – PEC Zwolle:PSV Eindhoven 1:3

    Branky: 66. Bouy – 36. Locadia, 44. L. de Jong, 67. L. de Jong

    PEC Zwolle: Begois – van Polen (C), Marcellis, Lam, van Hintum – Brama (81. Gustavo), Bouy, Dekker (63. El Hasnaoui) – Becker, Veldwijk, Mennig (80. Ehizibue).

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Willems (68. Brenet) – D. Pröpper, Guardado, van Ginkel – L. Narsingh (76. Jozefzoon), L. de Jong (C), Locadia.
    Ve Zwolle právě probíhá předzápasové rozcvičení.

     
    Úvodní sestavy:

    PEC Zwolle: van der Hart – van Polen (C), Marcellis, van de Pavert, Verdonk – Sandler, Thomas, Brama – Ehizibue, Nijland, Mennig.
    Náhradníci: Begois, Hauptmeijer – Schenkeveld, van Looy, Hebling de Aguiar, Mastour, Karagunis, Mokhtar, A. Achahbar, de Boom.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – Guardado, D. Pröpper, Hendrix – L. Narsingh, L. de Jong (C), Locadia.
    Náhradníci: Pasveer, Jurjus – Schwaab, Brenet, Maher, Pereiro, S. Poulsen, Jozefzoon, Bergwijn, Ramselaar.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Joost van Zuilen, Richard Brondijk.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Pol van Boekel, hlavní sudí, který bude mít dnešní utkání na starost, právě přivádí obě mužstva na travnatou plochu, za malou chvíli tedy budeme moci začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Pol van Boekel právě foukl do píšťalky, a odstartoval tak dnešní utkání – pojďme na to! Rozehrávka byla přisouzena hostujícím fotbalistům, kteří nastupují v tradičních bílo-červených dresech, naopak Zwolle zvolilo modrou kombinaci.
     
    2
    První dlouhý nákop od Isimata-Mirina se stal snadnou kořistí pro Marcellise, který poté roztáhl hru doleva, kde úvodní akci domácích rozjel Verdonk, ovšem daleko se s balonem u kopačky nedostal, skvěle zasáhl Arias.
     
    3
    Hned zkraje zápasu si hosté vyzkoušeli, jak jsou na tom při rohových kopech, po Pröpperově přenesení hry jej totiž v souboji se svým strážcem vybojoval Narsingh. Centrovaný balon ale zaplul pouze do náruče brankáře van der Harta.
     
    4
    Svěřenci Rona Jarse se opět hodlali po rychlé kombinaci vrhnout směrem kupředu, ovšem Bramu, který se protahoval skrze několik hráčů soupeře, nevybíravým zákrokem zastavil Andrés Guardado. Žlutit se však nebude.
     
    5
    A s nařízenou standardní situací domácí nenaložili vůbec marně! Thomasův centr totiž na kraji šestnáctky hlavou lehce za sebe prodloužil van de Pavert, na zadní tyči se do zakončení málem dostal číhající Ehizibue, vyběhnuvší Zoet však byl u balonu jako první.
     
    6
    Nyní ale domácí zcela zbytečně chybovali v rozehrávce, Marcellisova nepřesnost nabídla dobrou šanci pro Luuka de Jonga, který se vřítil do vápna, v momentě střely jej však k zemi povalil vracející se van de Pavert. Sudí chvíli váhal, penaltu nakonec neodpískal.
     
    7
    Chvíli nato už se hráči PSV dostali k prvnímu střeleckému pokusu tohoto klání. Narsingh si to nyní od lajny namířil střemhlav na osu hřiště, kde balon přenechal dobře postavenému Hendrixovi, tomu ale rána nesedla podle představ.
     
    8
    Jetro Willems se rozhodl pro sóloakci, proto rozkmital své rychlé nohy a nechal za sebou van Polena. Posléze centrem hledal do šestnáctky si nabíhajícího Locadiu, těsně před ním ale míč do své moci ukořistil brankář van der Hart.
     
    9
    Hosté už podle očekávání začínají přebírat zápasové otěže, obranu soupeře v posledních okamžicích drží v plné permanenci. Extrémně pohyblivý a mrštný Narsingh si to tentokráte nasměroval přímo do šestnáctky, kde si umně narazil s de Jongem, v klíčový moment si ale balon ukopl.
     
    10
    Po několikaminutové pauze se na útočnou polovinu podívali o domácí. Po Sandlerově pasu tak učinil Stef Nijland, který však v souboji s Morenem o balon přišel a následně jej zpět do své moci získal jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    11
    Dobrá akce PSV! Pröpper zvedl hlavu a vycítil na levém kraji hřiště sprintujícího Willemse, který si balon ideálně zpracoval a poté jej před poloprázdnou branku předložil kapitánu de Jongovi, tomu však k zasažení kulatého nesmyslu ještě jeden potřebný krok scházel!
     
    12
    Domácím se tentokráte Narsingha podařilo zneškodnit, momentálně sledujeme první klidnější pasáž tohoto utkání, při níž Zwolle kombinuje na vlastní polovině hřiště, zahraje si brankář van der Hart.
     
    13
    Ou, tohle bylo nepříjemné! Guardado nalétl do hlavičkového souboje velmi prudce, Verdonk toho využil a mexickému reprezentantovi nasadil ukázkovou stoličkou, po níž hostující středopolař velice bolestivě dopadl na zem.
     
    14
    Na trávní byli okamžitě přivolání hostující zdravotníci, Guardado se chvílemi nemohl pořádně nadechnout, po pár okamžicích se však vše začalo zlepšovat. Malou kontrolu a občerstvení za postranní lajnou už Mexičan absolvoval, nyní se vrací zpět do hry.
     
    15
    Krátce po jeho příchodu se k dlouhému nákopu na útočnou polovinu odhodlal Marcellis. Na hranici pokutového území se zpracování vydařilo Mennigovi, žádné nebezpečí však po dobrém obranném zákroku pro PSV nepřipustil Isimat-Mirin.
     
    16
    Oba celky se v posledních okamžicích snaží svého soupeře zaskočit dlouhými nakopávanými balony, zatím ani jeden z nich ale úspěch neslaví. Po jednom z nich se už už k dalšímu nadechoval Moreno, nakonec ale dal na radu svých kolegů a rozjel postupnou kombinaci.
     
    17
    A ta Cocuho družině málem přinesla ovoce v podobě úvodního gólu! Na kraji šestnáctky se totiž parádně narazili de Jong s Narsighem, střela prvního jmenovaného posléze mířila kousek vedle, na vzdálenější tyči se však ještě zjevil Locadia, už byl ale v příliš ostrém úhlu a zamířil pouze do boční sítě!
     
    18
    Luciano Narsingh opět přesprintoval Verdonka, který si s nizozemským reprezentantem ale vůbec neví rady. Poté našel volného Hendrixe, který se obtočil okolo svého strážce a odcentroval, nikoho z kolegů ale neoslovil.
     
    19
    Po Guardadově sklepnutí se směrem kupředu hnal Luuk de Jong. Byl však tísněn hned dvěma protihráči, kteří si chvílemi možná pomáhali zákroky za hranicí fotbalových pravidel a regulí. Nicméně, i přes tlak se hostující kapitán dostal ke střele, van der Hart s ní ale starosti neměl.
     
    20
    Verdonk dnes snad poprvé předčil Narsingha a vyslal na zteč Queensyho Menniga. Mladičký křídelník to udělal náramně, když si balon píchl směrem do středu, po několika naznačeních konečně vypálil, balon se ale podařilo zablokovat Morenovi.
     
    21
    Krátce nato už ale Jeroen Zoet musel zasahovat. Po šikovném uvolnění a naražení si s Bramou jej z nějakých pětadvaceti metrů prověřil Ryan Thomas, zacílil ale přesně doprostřed branky, tudíž brankáře Eindhovenu nijak neprověřil.
     
    22
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté měli k dispozici standardní situaci, kterou sehráli na výbornou, a ujímají se tak zaslouženého vedení! Pröpper svůj centr cíleně poslal až na zadní tyč, kde de Jong vyhrál hlavičkový souboj, a předložil tak balon před z více jak poloviny odkrytou branku pro NICOLASE ISIMAT-MIRINA, který už s jeho uklizením do sítě neměl problém!
    22. Nicolas ISIMAT-MIRIN - 0:1
     
    24
    Isimat-Mirin je v posledních minutách až nezvykle aktivní směrem dopředu. Po vstřelené brance, což u něj nebývá přílišným zvykem, se vydal na ofenzivní dobrodružství, které zakončil přihrávkou na Narsingha. Rychlonohý křídelník nacentroval přesně k de Jongovi, jeho hlavičku ale van der Hart pokryl.
     
    25
    Willems ve snaze odkopnout balon nešťastně trefil Ehizibuea, který si posléze poradil i s Morenem a vrhl se až do šestnáctky. Tam se rozhodl pro přízemní centr na hranici malého vápna, střelu zakončujícího Bramy ale zablokoval Arias.
     
    26
    Domácí se snaží hrát aktivně směrem dopředu, všechny jejich akce však ztroskotávají na nepřesnosti a zbytečné zbrklosti. Potvrdil to i Sandler, který navíc nabídl protiakci Narsinghovi, ten si ale nepočínal o nic lépe.
     
    27
    Hra se přerušuje. Po jednom z osobních soubojů totiž na zemi zůstal ležet Wout Brama. Opakovaný záběr ukázal, že jej Locadia dohrál opravdu až příliš tvrdě, sudí byl ale k celé situaci otočen zády. Pokud by tomu tak nebylo, mohla přijít i žlutá karta.
     
    28
    Brama je ještě lehce otřesený, zdravotnický zásah ale nevyžaduje a normálně pokračuje ve hře. Ihned se musel zapojit do bránění, po narážečce s Ariasem totiž další nebezpečí hrozilo při Narsinghově průniku, tentokráte ale dobře zasáhl van de Pavert.
     
    29
    Luuk de Jong se vydal napadat rozehrávku soupeřova týmu, při své snaze to ale přehnal s agresivitou a fauloval stoper Marcellise. Sudí musí trochu krotit emoce, domácí hráči jsou totiž poměrně dost podrážděni.
     
    30
    Hendrix si nyní ve vzdušném souboji se Sandlerem zcela očividně pomohl rukama, tentokráte sudí neměl na vybranou, tohle byl jasný faul. Následovat tak bude přímý kop v podání Zwolle, jak s ním domácí naloží?
     
    31
    Nic světoborného to tedy nebylo. Exekuce standardní situace z nějakých třiceti metrů se ujal Nijland, který sice dokázal balon zakroutit přes zeď, Zoetovu branku ale o pořádný kus minul.
     
    32
    Po faulu na de Jonga byla k vidění podobná situace, akorát na druhém kraji hrací plochy. Pröpper to zkusil obdobně, jako při zatím jediné brance, fotbalisté Zwolle ale na tuto variantu už byli připraveni, pro letící míč si spolehlivě vyskočil brankář van der Hart.
     
    33
    A strážce domácí svatyně poté rychlým a hlavně velice dlouhým výhozem založil rychlou protiakci Zwolle. Ta ovšem ztroskotala na nepřesné přihrávce od Nijlanda, při návratu do obrany navíc Ehizibue fauloval Willemse – uvidíme tedy další přímý kop.
     
    34
    Kopalo se z poměrně větší vzdálenosti, proto se exekuce ujal stoper Moreno. Jeho vysoký a dlouhý centr se sice nebezpečně kroutil do malého vápna, nikdo z jeho kolegů na něj ale nedosáhl, a míč tak pod van der Hartovým dohledem doskákal až do zámezí.
     
    35
    Moreno z obranné poloviny vykouzlil dlouhatánský pas na Hendrixe, který se pasoval do role statného hlavičkáře a ze vzduchu sklepl balon pro Luuka de Jonga, ten sice pálil velmi ostře, ale jen do blokujícího Marcellise.
     
    35
    PSV právě vstřelilo branku!
    Obléhání branky Zwolle ještě nějakou chvíli pokračovalo a nakonec skončilo druhým gólem PSV! Vše se narodilo poměrně nenápadným způsobem, Pröpper udržel obránce na zádech a předložil míč pro JORITA HENDRIXE, který si jej přehodil na levačku a přízemní ranou k tyči překonal marně se natahujícího van der Harta!
    35. Jorrit HENDRIX - 0:2
     
    37
    Hosté si dokázali vybojovat už dvoubrankový náskok, ve zbylém průběhu úvodního poločasu se tak dá čekat jejich poklidné kombinovaní, za tohoto stavu není třeba se někam bezhlavě hnát.
     
    38
    Jenže nizozemská nejvyšší soutěž je v tomto ohledu velice speciální, útočení je zde na prvním místě! Po Ariasově pasu se k centru dostal Luciano Narsingh, o střelu se snažícího de Jonga ale na poslední chvíli stačil odstavit Marcellis.
     
    39
    Povedený individuální průnik nyní divákům ukázal Ehizibue, který se sice ke střele nedostal, alespoň ale pro Zwolle vybojoval rohový kop. Jak s ním domácí tým naloží?
     
    40
    Standardní situace zatím dnes domácím nevycházejí. Sandler se rozhodl balon zakroutit do branky, netrefil jej ale vůbec ideálně a našel pouze náruč připraveného Jeroena Zoeta.
     
    41
    Jorrit Hendrix přiběhl do souboje s Thomasem o chvilinku později a hned to bylo znát, hostující středopolař se dopustil jasného faulu, za který asi měla přijít karta, sudí van Boekel je dnes ale poněkud mírný.
     
    42
    Domácím se na chvíli podařilo usadit na útočné polovině, jejich tlak nakonec vyústil v autové vhazování. Bram van Polen balon dostal až do šestnáctky, kde Morena v osobním souboji přetlačil Nijland, jeho hlavička však Zoeta neohrozila.
     
    43
    Další standardní situace domácího celku a další špatné provedení. Opět to na sebe vzal Ryan Thomas, pouze ale podtrhl fakt, že dnes mu to v těchto momentech zkrátka a dobře nelepí. Jeho centr do bezpečí v klidu odhlavičkoval Isimat-Mirin.
     
    44
    Ale musíme přiznat, že u Zwolle v posledních minutách sledujeme zvýšenou aktivitu, doprovázenou daleko lepším pohybem než v úvodní pasáži utkání. Zatím ale vše vázne na nepřesné kombinaci, což nyní potvrdil i Brama, který místo Menniga nahrával do země nikoho.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se bude nastavovat ještě jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, zatím vše probíhá podle předzápasových předpokladů, PSV totiž vede o dvě branky! Sledujeme velice svižné utkání ve vysokém tempu, jak je ostatně na nizozemskou Eredivisie dobrým zvykem, mnoho vyložených, gólových šancí jsme však neregistrovali. Převaha Eindhovenu je ale zřejmá, využít ji hosté dokázali ve dvaadvacáté minutě, když se po standardní situaci hlavou prosadil stoper Isimat-Mirin. Deset minut před odchodem do šaten se navíc přízemní rána Hendrixe zastavila až v síti, Jansovým svěřencům už se utkání bude otáčet velice těžce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují domácí s jednou změnou v sestavě, Sandlera nahrazuje ofenzivněji laděný Youness Mokhtar.
     
    47
    Guardado na hranici vápna přenechal balon Pröpperovi, ten však ideální moment na střelu doslova a do písmene prováhal. Poté navíc o balon přišel, a nabídl tak protiakci Ehizibueovi, ten se však v souboji jeden proti jednomu nedostal přes Willemse.
     
    48
    Hosté se snažili po klidnou kombinaci na vlastní polovině, s tou laxností to ale trošku přepískli, Morenova malá domů totiž zadělala Zoetovi na problémy, brankář PSV ale stačil včas vyběhnout a balon odkopnout do bezpečí.
     
    49
    Domácí příznivci se zlobí, po souboji s Guardadem se totiž k zemi poroučel Mokhtar, sudí ale tento zákrok jako nedovolený neposoudil, a Eindhoven se tak může vrhnout do okamžitého protiútoku.
     
    50
    Celou akcí táhl Jürgen Locadia, který se s míčem přilepeným u nohy dokázal dostat až na kraj pokutového území, tam ale jeho cesta skončila, zasloužil se o to van Polen, který vytáhl prvotřídní obranný skluz.
     
    51
    Poslední minuty se hraje opravdu ve vysokém tempu. Nyní se až do šestnáctky dokázal prodrat Mennig, jeho ránu ale na poslední chvíli stačil zablokovat Arias. Balon se však odrazil příhodně pro Nijlanda, jeho pokus ale Zoeta neohrozil.
     
    52
    Po dlouhém výkopu od van der Harta se kupředu mohl vydat Queensy Mennig, v souboji s Ariasem ale balon nechal za sebou a posléze tak byl nucen hru uklidnit zpětným pasem na zadáka Verdonka.
     
    53
    Vyčkávací taktika se ovšem vyplatila, Zwolle se dostalo do své největší šance! Mennigův průnik sice úspěch neslavil, poté se však balon i s trochou štěstí od Morena odrazil příhodně pro Thomase, který jej přenechal Nijlandovi a ten z první vypálil těsně nad branku!
     
    54
    Teď při domácích zase stálo štěstí. Luciano Narsingh opět rozkmital své rychlé nohy, jeho přízemní centr skrze celé vápno prolétl až k Locadiovi, ten se však celou situaci zdál býti spíše překvapen, čehož rezolutním odkopem využil van Polen.
     
    55
    Svěřencům Rona Janse se však nepodařilo balon uklidit do bezpečné vzdálenosti od vlastní pokladnice, po Willemsově sklepnutí se to jal potrestat Jürgen Locadia, jeho centr ale skončil přesně v náruči pozorného Zoeta.
     
    56
    Isimat-Mirin s Morenem sice zastavili Nijlandův průnik, poté si ale zahrávali s ohněm, když si navzájem příliš dlouho dávali přednost. Mezi nimi se najednou zjevil Ehizibue, rána mu ale nesedla a Zoet nemusel vůbec zasahovat.
     
    57
    Domácí, kteří v posledních minutách diktují tempo utkání, rozhodně zaslouží pochvalu za zvýšenou snahu a aktivitu. Opět se až do šestnáctky zvládl prosadit Mennig, v momentě střely jej však stačil odzbrojit Willems.
     
    58
    Jenže opět přišel jeden slabší moment v defenzivě a domácí za to málem velice tvrdě zaplatili! Davy Pröpper se šikovně uvolnil a vymyslel brilantní oblouček na nehlídaného Locadiu, který sice balon netrefil úplně čistě, i tak jeho ráně ale scházely jen centimetry!
     
    59
    Další velká příležitost PSV! Bram van Polen nyní doslova zaspal na pravé straně a umožnil volné pole působnosti pro Locadiu, který přesnou nahrávkou našel de Jonga. Hostující kapitán jen vložil nohu do jeho střílené přihrávky, kulatý nesmysl nakonec zaplul těsně nad břevno!
     
    61
    Hráči Eindhovenu v krátkém časovém sledu zahrávali hned dva rohové kopy. Ten úvodní ještě žádné výraznější vzrušení nenabídl, při tom druhém se však k hlavičce procpal Héctor Moreno, hradbu těl, přítomných v šestnáctce ale nepropálil.
     
    62
    No panečku, to byla rána jako z děla! Po Hendrixově nahrávce se před Santiagem Ariasem otevřelo doslova moře volného prostoru, kolumbijský zadák jej využil k ukázkové pumelici, po níž balon ve vzduchu lehce zaplaval, van der Hart jej ale stačil vyrazit!
     
    63
    V posledních minutách je v obraně Zwolle pořádán den otevřených dveří. Narsingh nyní nezištným pasem vyřadil ze hry hned tři protihráče, a připravil tak velkou možnost pro Luuka de Jonga, ten však po ráně z úhlu rozvlnil pouze boční síť!
     
    64
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Queensy Mennig, přichází Anass Achahbar.
     
    65
    Po změně na straně domácího celku zahrávali fotbalisté Eindhovenu rohový kop. Pröpperův centr k překvapení všech doskákal až k Hectoru Morenovi, který se s ním zvládl otočit a dokonce i vypálit, ovšem všem ukázal, že zakončování nepatří mezi jeho nejsilnější stránky.
     
    66
    Po kombinaci dvou střídajících hráčů, tedy Achahbara s Makhtarem, se k centru dostal Calvin Verdonk. Jeho nabídka se sice nepříjemně kroutila do malého vápna, Jeroen Zoet ale vyskočil ze všech nejvýše a uzmul balon pro sebe.
     
    67
    Po předchozí situaci ve vápně zůstává na travnaté ploše ležet Stef Nijland, který při přistání ze vzdušného souboje špatně došlápl na levou nohu, ovšem zdá se, že bolest zvládne rozchodit a bude moci pokračovat.
     
    68
    Tak ne, nakonec je vše jinak. Nijland signalizuje směrem ke střídačce, že nebude moci pokračovat a za doprovodu týmových zdravotníků míří do útrob stadionu. Kdo jej na hrotu útoku nahradí?
     
    69
    Je to teprve osmnáctiletý Hachim Mastour, kmenový hráč milánského AC. Tak se nechme překvapit, co nám tento talentovaný fotbalista dnes předvede.
     
    70
    Na první potykání si s balonem nemusel Mastour příliš dlouho čekat. Téměř ihned po svém příchodu na hřiště si seběhl na přihrávku od Bramy, poté hledal za obranou soupeře si nabíhajícího Achahbara, ten však stál v jasném ofsajdu.
     
    71
    Fotbalisté Zwolle se po dlouhé době opět dokázali usadit v Zoetově bezprostřední blízkosti. Makhtar roztáhl hru na volného Ehizibuea, jehož centr nadělal hostujícímu brankář na nemalé trable. Zoet byl nucen balon protečovat nad branku, k překvapení všech však sudí rohový kop domácích nenařídil.
     
    72
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Jetro Willems, přichází Joshua Brenet.
     
    73
    Střídající hráči představují pro hru domácích opravdu značné oživení. Mokhtar doběhl téměř ztracený balon a poslal jej k Mastourovi, který vymyslel výbornou uličku pro Ehizibuea, ten se rozhodl pro okamžitou střelu, trocha přesnosti navíc mu ale přeci jen scházela.
     
    75
    Po sérii mnoha nepřesných přihrávek na obou stranách vyslal Moreno na zteč dlouhým nákopem Jürgena Locadiu. Ten však ve sprinterském souboji s van Polenem ztrácel, navíc si pomohl jasným faulem.
     
    76
    Domácí se ve druhé půli prezentují velice sympatickým výkonem, vstřelenou branku by si, dle mého názoru, zasloužili. Achahbar roztáhl hru na Calvina Verdonka, který si balon přehodil na levačku a odcentroval přesně do míst, kam si seběhl Mokhtar, tomu ale hlavička nevyšla.
     
    77
    Ryan Thomas ve středu hřiště obešel Guardada, poté zvedl hlavu a dlouhým nákopem za obranu se pokusil uvolnit Ehizibuea, ten však sprinterský souboj s Morenem prohrál. Balon následně doskákal až k Zoetovi, který s rozehrávkou pochopitelně nespěchá.
     
    78
    Domácí nyní zdařile zastavili rodící se protiakci svého soupeře, načež se sám kupředu vydal Hachim Mastour, příliš daleko se ale s míčem nedostal, povedený obranný zákrok totiž ze svého repertoáru vytáhl Isimat-Mirin.
     
    79
    Hosté nyní byli až příliš zataženi, tlak Zwolle však ztroskotal na Thomasově velice nepřesném pasu. Rychlý brejk PSV však také neslavil úspěch, Narsingh chtěl balon přenést na Locadiu, jeho záměr ale přečetl Marcellis.
     
    80
    V posledních minutách to v podání Eindhovenu není to pravé ořechové, teď však budou mít hosté k dispozici přímý kop z velice nadějné pozice, Guardado si totiž doslova došel pro faul od van de Paverta.
     
    81
    A byl to právě mexický reprezentant, kdo standardní situaci rozehrál. Jeho rána, po níž balon krásně přelétl přes postavenou zeď, byla velice povedená, van der Hart si ale nakonec mohl oddechnout, balon totiž zamířil těsně vedle pravé tyče!
     
    82
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Jürgen Locadia, přichází Daniel Schwaab.
     
    83
    Do konce utkání už příliš mnoho času nezbývá, domácí se stále snaží o vstřelení alespoň čestné branky, zatím je to ale snažení marné a bez výsledku. Povede se jim ještě skórovat?
     
    84
    Rood-witten si počínají velice chytře. Usadili se totiž na obranné polovině svého oponenta a de Jong se Schwaabem na ní pro své spoluhráče získávají velice cenné vteřinky.
     
    85
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Luciano Narsingh, přichází Steven Bergwijn.
     
    86
    Nakonec se k nim přidal i Hendrix, jenž byl faulován vystupujícím obráncem van Polenem. PSV tedy mělo k dispozici přímý kop, který pochopitelně rozehrálo na krátko a Pröper pokračuje ve stejné taktice, jako jeho kolegové.
     
    86
    PSV právě vstřelilo branku!
    Nakonec z toho vzešla další standardní situace, z níž se hosté opět dokázali prosadit, a definitivně tak rozhodnout o svém dnešním vítězství! Velkou zásluhu na tom měl další ze skvělých centrů, tentokráte z kopačky Guardada, po němž balon dolétl přesně na hlavu LUUKA DE JONGA, který předskočil svého strážce a zakončil přesně k tyči!
     
    88
    Steven Bergwijn doběhl balon po přetaženém pasu od Ariase, poté se s ním vydal až do pokutového území, kde se pokusil nahrát dobře postavenému Hendrixovi, proti ale byl Verdonk.
     
    89
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pro domácí tým až příliš kruté, takovýto závěr si za svůj výkon ve druhém poločase opravdu nezasloužili! Jejich snaha o vstřelení alespoň jednoho gólu se jim však vymstila, do otevřené obrany se totiž přihnal Henrdix, jehož ránu vyrazil van der Hart pouze ke STEVENU BERGWIJNOVI, který nádherně vypálil a vymetl pavučinky v horním rohu domácí pokladnice!
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se Pol van Boekel rozhodl nastavit dvě minuty.
     
    90+1
    Až v samotném závěru jsme svědky první žluté karty tohoto duelu, po faulu na Schwaaba ji zcela zaslouženě dostává už lehce frustrovaný Hachim Mastour.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, po třech odehraných kolech zůstává loňský mistr z Eindhovenu stále stoprocentní, dnes si po vysoké výhře poměrem 4:0 dokázal poradit i se Zwolle! Sledovali jsme velice atraktivní utkání plné velkých příležitostí, v prvním poločase fotbalisté PSV naprosto dominovali, svůj tlak navíc podpořili dvěma brankami, nejprve se hlavou prosadil Nicolas Isimat-Mirin, o třináct minut později pak z uctivé vzdálenosti přesně zacílil Jorrit Hendrix.

    Ve druhém poločase se výkon Zwolle hodně zvedl, domácím nešla upřít enormní snaha, ke vstřelení kontaktní branky jim však vždy scházela trocha toho tolik potřebného štěstíčka. Cocuho svěřenci místo bránění dvoubrankového náskoku také útočili, a k vidění tak byla velice pohledná fotbalová partie. O svém vítězství Rood-witten rozhodli až v samostatném závěru, v šestaosmdesáté minutě se prosadil kapitán Luuk de Jong, nedlouho nato čtvrtý přesný a zároveň opravdu výstavní zásah přidal střídající Steven Bergwijn!
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z některé z fotbalových soutěží se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou! (21:50:16)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 22. Isimat-Mirin, 35. Hendrix, 86. L. de Jong, 89. Bergwijn

    Karty:   90+1. Mastour (ZWO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:9. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:9.
    PEC Zwolle: van der Hart – van Polen (C), Marcellis, van de Pavert, Verdonk – Sandler (46. Mokhtar), Thomas, Brama – Ehizibue, Nijland (69. Mastour), Mennig (64. A. Achahbar).
    Náhradníci: Begois, Hauptmeijer – Schenkeveld, van Looy, Hebling de Aguiar, Mastour, Karagunis, Mokhtar, A. Achahbar, de Boom.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems (72. Brenet) – Guardado, D. Pröpper, Hendrix – L. Narsingh (85. Bergwijn), L. de Jong (C), Locadia (82. Schwaab).
    Náhradníci: Pasveer, Jurjus – Schwaab, Brenet, Maher, Pereiro, S. Poulsen, Jozefzoon, Bergwijn, Ramselaar.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Joost van Zuilen, Richard Brondijk
    bahis siteleri