Djurgården – Davos 6:0 (kon.) | Skellefteå – Kuopio 4:0 (kon.) | Frölunda – Pardubice 5:2 (kon.)
Nitra – Plzeň 2:1 (kon.) | Tappara – Lugano 1:3 (kon.) | Sheffield – HV71 2:5 (kon.)
konec
HK Nitra
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Sobota 27.08.2016, 17:00 • Nitra Aréna • Hokejová Liga mistrů • Skupina J
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji Vám za pozornost při sledování textového přenosu, loučím se s Vámi přímo z Nitry – na počtenou u domácích duelů Škody Plzeň v Lize mistrů! (19:19:26)
     
    A máme hotovo, český celek dnes bohužel nestačil na slovenskou Nitru a padl 1:2.

    Do vedení se jako první dostali domácí hokejisté. Ve 12. minutě zúročil tlak Nitranských hokejistů Cramo Top Scorer Judd Blackwater, jenž krásným bekhendem ze samostatného úniku překonal Matěje Machovského.

    Ve druhé dvacetiminutovce se Plzeňští osmělili. Hned v její druhé minutě dokázal na 1:1 srovnat kapitán Ondřej Kratěna, na hostující straně tedy bylo veseleji a dle toho i výkon vypadal.

    Třetí třetina již byla poměrně vyrovnaná. Domácí získali své vedení zpět ve 48. minutě, kdy v přesilovce pas Lalibertého zúročil Jameson Milam. Tato branka se nakonec ukázala jako vítězná, indiáni své další šance nevyužili.

    Střely: 25:28 (8:7, 8:15, 9:6)

    Nejlepší hráči: Michal Valent – Matěj Machovský
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    A další výhoz hokejistů Nitry, tohle už bude pro indiány obtížné.
     
    59:09
    Tibor Kutálek podél mantinelu vyhodil puk do středního pásma, Plzeň tak do akce musí vyrazit znovu.
     
    58:56
    Další výhoz už byl ale jen za cenu icingu. Tohoto přerušení využil Michal Straka k oddechovému času, během něhož svým svěřencům udělí pokyny na závěrečnou minutu!
     
    58:33
    Po dobré práci Krištofa dokázal puk do středního pásma vyhodit Kutálek, Nitra se tedy osvobodila od vznikajícího tlaku soupeře.
     
    58:15
    Matěj Machovský opouští plzeňskou bránu, indiáni zkusí vyrovnat se šesti hráči v poli!
     
    57:30
    Po pasu od Čerešňáka se k nahození odhodlal Lukáš Pulpán, kotoučem ale zasáhl jen bránící protihráče.
     
    56:59
    Miroslav Indrák založil pěknou akci a na levé straně zakončoval Jaroslav Kracík, domácí brankář ale včas vytasil svůj beton.
     
    56:37
    Jaroslav Kracík sice přímo buly nevyhrál, puk alespoň podržel na místě pro Kubalíka. Ten se k němu dostal a hned střílel, Valent byl ale připravený.
     
    56:33
    Slovenský tým se dostává pod tlak a znovu vyhazuje puk jen na zakázané uvolnění. Někteří hráči navíc nepovoleně vystřídali, sudí však mají situaci pod kontrolou.
     
    56:13
    Po nadějné kombinaci Západočechů se ke střele dostal Tomáš Svoboda, puk ale s přispěním teče jednoho z hráčů Nitry zamířil nad bránu.
     
    55:36
    Branislav Kubka zcela nepochopitelně nechal puk za sebou a málem z toho byla obrovská tutovka pro Nitru, Henrich Ručkay ale neobdržel přesnou přihrávku!
     
    54:55
    Ondřej Kratěna si u mantinelu pomáhal s hokejkou příliš vysoko, do útoku tedy zamířit nemohl. Navíc se bude vhazovat v obranném pásmu indiánů.
     
    54:37
    Juraj Štefanka měl obsazené spoluhráče, a tak zpoza branky vyjel sám a pokusil se Machovského zakončit bekhendem. Hostující gólman se ale nedal.
     
    54:10
    Tibor Kutálek se pokusil hrací předmět protlačit do plzeňské brány, tomu ale v poklidu zabránil Matěj Machovský.
     
    54:00
    Domácí celek si je vědom svého vedení a v útoku se zbytečně nikam nežene. Nyní například několik vteřin držel puk v rohu u mantinelu.
     
    53:31
    Přes Petera Ordzovenského se do zakončení pokoušel protlačit Jakub Lev, domácí zadák mu to ale neumožnil. Oba dva poté posunuli branku Valenta, což vede k přerušení a komerční přestávce.
     
    53:03
    Přihrávka Nicholase Johnsona zamířila jen na hokejku Jamesona Milama, z akce Škody Plzeň tak nebylo vůbec nic.
     
    52:43
    Další icing v podání domácího týmu, buly po levé straně Michala Valenta.
     
    52:21
    Obrovská chyba plzeňských obránců! Matej Bene se řítil do rychlé akce, kterou střelou zakončoval zcela osamocený Edmund Piačka. Naštěstí pro hosty ale zamířil mimo tři tyče.
     
    52:14
    Domácí kouč Andrej Kmeč není spokojen s rozhodnutím sudího, a tak si to s ním ještě vyříkal. Hra ale bude pokračovat.
     
    52:14
    Nitranší se provinili zakázaným uvolněním, nyní tedy budou čelit vhazování v obranné třetině.
     
    52:00
    Hra je momentálně plná nepřesností a hlavně osobních soubojů, indiáni se ale mermomocí snaží proniknout do nějaké akce.
     
    51:28
    Po pasu od Juraje Štefanky si puk snažil zpracovat Radoslav Macík, ale nepodařilo se mu to. Bránící hráči se k němu dostali dříve.
     
    50:58
    Mitch Versteeg nahazoval puk do útočného pásma, spoluhráči tam ale byli dříve, což znamená jediné – ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    50:25
    Po nepřesnostech Matúše Raise se k puku dostal Jaroslav Kracík, který nahrával Dominiku Kubalíkovi. Ten už byl ale dostatečně uhlídaný, nic z toho tedy nebylo.
     
    50:05
    Marek Slovák je neskutečně rychlý a dravý útočník, což nám nyní znovu prokázal. Jeho střela zápěstím ale šla do Matěje Machovského.
     
    49:39
    Po dobré akci Lukáše Pulpána se ke kotouči dostal Peter Čerešňák. Ten se svým pokusem neuspěl, pak ale přihrál Tomáši Svobodovi, jehož ránu na vzdálenější tyč lapil Michal Valent! Parádní zákrok lapačkou.
     
    48:54
    Nicholas Johnson nabil na modrou Branislavu Kubkovi, tomu ovšem rána vůbec nesedla. Naštěstí pro Plzeň ale domácí z protiútoku nezahrozili.
     
    48:34
    Matěj Machovský nyní před napadajícími útočníky Nitry pro jistotu podržel puk pod lapačkou, vhazovat se bude po jeho pravici. Nitra Aréna bouří!
    47:58 Jameson MILAM - 2:1
     
    47:58
    Nitra právě vstřelila branku!
    Nitra využívá přesilovou hru a dostává se podruhé v utkání do vedení! JAMESON MILAM si parádně sjel na pravé křídlo, obdržel výbornou přihrávku od Davida Lalibertého a střelou zápěstím nedal Machovskému šanci. 2:1 pro domácí tým. Asistence: David Laliberté a Judd Blackwater.
     
    47:41
    A další skvělá Hollwegova práce, který nyní zabránil průchodu Blackwaterovy střely.
     
    47:24
    Jameson Milam dostal nabito na modrou čáru a tvrdě vypálil, statečný Ryan Hollweg však jeho pokus zblokoval!
     
    46:59
    V mezikruží nyní po dobrém pasu z rohu zůstal nepokrytý David Laliberté! Střela kanadského útočníka šla ale do brankáře Machovského, dobrý zákrok hostující opory.
     
    46:46
    Branislav Kubka (PLZ) při střele trefil jen napadajícího Filipa Bajtka. Domácí útočník chtěl do protiútoku, plzeňský obránce ho ale držel a nyní za to bude pykat.
     
    46:23
    Na řadě je nyní komerční přestávka. Vhazovat by se mělo v útočném pásmu Západočechů.
     
    46:23
    Po nahození Versteega před bránu kotouč posílal Tibor Kutálek, ale puk zachytil jen Dominik Kubalík. Ten tak založil výborný protiútok, z něhož měl obrovskou šanci David Kvasnička. Sedmnáctiletý obránce ale zápěstím trefil rameno Michal Valenta! To je velká škoda pro indiány.
     
    45:30
    Michal Krištof nyní způsobil pár starostí brankáři Machovskému, když se dvakrát dostal k zakončení. V obou případech ale jako vítěz vyšel gólman Plzně.
     
    44:49
    Po zakázaném uvolnění Nitry se vhazovalo v útočném pásmu Škodovky. Lev se snažil přihrát před bránu na své spoluhráče, ale trefil jen bránu domácích zboku.
     
    44:34
    Nitra vyrazila do nebezpečného přečíslení tři na jednoho! Na pravé straně na sebe odpovědnost vzal Judd Blackwater, jeho rána zápěstím ale šla nad bránu Matěje Machovského.
     
    43:58
    Nahození Jakuba Lva bylo až příliš vysoké, zasáhlo totiž horní konstrukci zimního stadionu. Sudí tak museli přerušit hru a nařídit buly ve středovém kruhu.
     
    43:28
    O nebezpečné nahození z otočky se postaral Matej Bene, před brankou kotouč ještě tečoval Samuel Chalupa, ale opavský rodák v brance Škody Plzeň byl připraven!
     
    42:53
    Colton Yellow Horn v dobré pozici našel najíždějícího Lukáše Pulpána, který však zápěstím zamířil jen do betonu domácího gólmana.
     
    42:31
    Jakub Lev kroužil s pukem v útočné třetině, jeho spoluhráči ale byli obsazení, a tak k žádnému zakončení vůbec nedošlo.
     
    41:46
    A právě Koreis se nyní na pravé straně dostal k pěkné střele zápěstím, kterou ale Michal Valent bez problémů vyrazil do rohu.
     
    Za hosty již v akci nevidime útočníka Miroslava Preisingera, ve třetí formaci ho na centru momentálně nahrazuje Jakub Koreis.
     
    41:30
    Zakázané uvolnění Nitry, vhazovat se bude po straně, kde Michal Valent drží hokejku – tedy po pravé.
     
    41:17
    Branislav Mezei se zničehonic zjevil před Machovského klecí, naštěstí pro Plzeň však v rozhodující moment podklouzl a zakončit nedokázal.
     
    40:43
    Po neúspěšné kličkované Jaroslava Kracíka si pro dorážku přijel Dominik Kubalík, z první však kotouč poslal mimo bránu Valenta.
     
    40:10
    Nahození slovenského obránce ve službách Plzně Petera Čerešňáka bylo ztečováno do ochranné sítě nad bránu Michala Valenta.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Matěj Machovský za Plzeň a Edmund Piačka za Nitru jako první vyjeli ze svých kabin, hráči již nastupují na led. Zanedlouho se rozehraje třetí část utkání, bude závěrečná, nebo se dočkáme prodloužení?
     
    Minulostí je již i druhá dvacetiminutovka dnešního zápasu, během které v Nitře vůbec nefungovala časomíra na kostce nad ledem. Veselou zprávou pro české fanoušky je ale fakt, že ve 22. minutě na aktuálních 1:1 srovnával kapitán Ondřej Kratěna!

    Střely: 16:22 (8:15 v této třetině)
     
    Další třetina začne přibližně v 18:41.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Ještě tu máme zakázané uvolnění Škody Plzeň, pro Nitru poslední šance v této třetině skórovat.
     
    39:44
    Na druhé straně se podobně jako při své brance ke střele protlačil kapitán Kratěna, ideální situace to však nebyla.
     
    39:22
    A znovu velice aktivní Marek Slovák, hostující brankář však vytáhl další dobrý zákrok. Machovský je skutečně plzeňskou oporou.
     
    38:59
    Judd Blackwater dobře obral Miroslava Indráka o puk a vytvořil šanci pro Marka Slováka. Ten byl sám před brankářem Machovským, jenž se ale překonat nenechal!
     
    38:38
    Po dobré práci Miroslava Indráka se ke střele dostal Jaroslav Kracík, ale Valent znovu vytáhl pozorný zásah svým pravým betonem.
     
    38:31
    Zakázané uvolnění hokejistů Nitry, vhazovat se bude po levé straně strážce domácí svatyně. Indiánům se poměrně daří dostávat soupeře pod tlak.
     
    37:51
    Na druhé straně Jakub Lev vyprášil betony Michala Valenta, domácí brankář ale neměl moc těžkou práci, na střelu totiž dobře viděl.
     
    37:26
    Peter Ordzovenský se pustil do dobré individuální akce, kterou zakončoval střelou příklepem. Matěj Machovský byl pozorný.
     
    37:01
    Po pasu od Tibora Kutálka střílel z voleje Henrich Ručkay, svoji dělovou ránu ale umístil jen do Machovského betonů.
     
    36:42
    Na stadionu to poměrně vře. Ryan Hollweg dohrál jednoho z domácích borců, což se fanouškům Nitry vůbec nelíbilo. Šlo ale o čistý zákrok.

    Michal Valent mezitím pokryl puk a na řadě je komerční pauza.
     
    36:22
    Mezi kruhy se k zakončení snažil propracovat Ryan Hollweg, bránící hráči mu ale nic nedovolili.
     
    36:02
    Po neúspěšném průniku Petera Čerešňáka šel do protiútoku Judd Blackwater, ani on se ale neprobojoval do zakončení přes Miroslava Indráka.
     
    35:37
    Domácí v plném počtu.
     
    35:24
    Plzni se přesilová hra moc nedaří, Nitra se již dokáže ubránit.
     
    34:58
    Petr Kadlec nahodil puk před bránu, kde se k němu snažil probojovat Nicholas Johnson. Úspěšný ale nebyl, brankář Valent tak zasahovat nemusel.
     
    34:33
    Radoslav Macík skvěle zapracoval v oslabení a zdržel soupeře v jeho vlastním obranném pásmu, spoluhráči tak v klidu dostřídali.
     
    34:10
    Po pasu od Petra Kadlece se do puku na levé straně opřel Tomáš Svoboda. Puk naštěstí pro Nitru letěl mimo tři tyče.
     
    33:37
    Branislav Mezei (NIT) putuje na trestnou lavici za podražení. Kubka je nakonec v pořádku a zvedá se z ledové plochy.
     
    33:37
    Za brankou zůstává ležet Branislav Kubka, hra se tedy přerušuje ještě dříve, než došlo k dotyku domácích hokejistů.
     
    33:11
    Indiáni se dobře drží v útočném pásmu a snaží se ohrožovat branku Michala Valenta. Odměnou jim je ponechaná výhoda, čeká je přesilovka.
     
    32:14
    David Kvasnička dobře založil akci Plzně, kterou Jaroslav Kracík prodloužil přihrávkou ke Kubalíkovi. Ten bránu domácího týmu netrefil.
     
    31:55
    Lukáš Pulpán vyslal do útočné akce Jakuba Lva. Ten situaci ještě vylepšoval pasem před bránu na Johnsona, americký útočník byl ale v brankovišti.
     
    31:28
    Po dobré práci Coltona Yellow Horna u pravého mantinelu dorážel před brankou Ryan Hollweg, Valent byl ale pozorný a našel puk ve své lapačce. Následuje buly po jeho levici.
     
    30:41
    Lukáš Paukovček rozjel nadějnou kombinaci s Radoslavem Macíkem, dostali se ale až příliš k brance hostujícího gólmana. Velká šance z toho tedy nebyla.
     
    30:12
    Tibor Kutálek nevěděl, co s pukem, a tak prostě vystřelil. Jeho pokus šel po zemi a nebyl příliš razantní, Machovský tak v pohodě zasáhl.
     
    29:42
    V zajímavé gólové příležitosti se ocitl mladičký útočník Miroslav Indrák, jenomže svoji střelu zápěstím poslal jen do hrudi Michala Valenta! Škoda pro Plzeň.
     
    29:12
    Domácí kapitán Branislav Mezei se vydal na útočný výlet, který však nedokázal dotáhnout do úspěšného konce. Bekhendem totiž mířil vedle Machovského svatyně.
     
    28:57
    Henrich Ručkay přihrával Michalu Krištofovi, jenomže ten byl až příliš rychlý a je z toho ofsajd. Následuje komerční přestávka.
     
    28:24
    Málem ji nezvládli. Před brankou totiž vyčkával volný Marek Slovák, jenomže přihrávka k němu nezamířila včas. Domácí forvard tak nezakončil.
     
    28:00
    Již nějakou delší dobu se hraje bez přerušení, hráči Škody Plzeň se však nyní spíše soustředí na obrannou činnost.
     
    27:26
    Nitra se po ubráněném oslabení vrhla do dalších nadějných akcí, nicméně měla v útočném pásmu poměrně smůlu a nedokázala si ideálně zpracovat hrací předmět.
     
    26:50
    Po pasu od Juraje Štefanky byl před Matějem Machovským zcela nehlídaný Miroslav Pupák, naštěstí pro hosty ale skvěle zasáhl brankář Škodovky!
     
    26:35
    Domácí v plném počtu.
     
    26:20
    Jaroslav Kracík nyní v roli nahrávače zpoza branky nabil Čerešňákovi, který ale bránu Valenta netrefil ideálně.
     
    25:51
    Po pravém křídle do útoku zamířil Filip Bajtek, vracející se Kracík mu ale nedovolil zakončit. Dobrá práce plzeňského centra.
     
    25:20
    Po pěkné kombinaci se do kotouče opřel Ondřej Kratěna, Nitranští však jeho pokus zblokovali a poté dokázali puk vyhodit.
     
    25:02
    Pěknou nabídku od Jakuba Lva tečoval před brankou číhající Johnson, Valent se ale dokázal včas přesunout a touš vyrazil.
     
    24:50
    Rána Jakuba Lva z první byla velice dobře tečována jedním z hráčů, Valent s ní měl problémy, puk však nakonec našel ve své výstroji.
     
    24:35
    Přesilová hra pro hostující celek. David Laliberté (NIT) je vyloučen na dvě minuty za hákování, dobrá šance pro indiány.
     
    24:00
    Dominik Kubalík vyrazil do rychlé akce a přihrával Miroslavu Indrákovi, jenž ale vystřelil nepřesně. Poté branku ještě minul od modré Moravčík.
     
    23:13
    Indiáni ale nyní zamířili do dobré akce. Po pasu od Hollwega střílel zápěstím Lukáš Pulpán, zapomněl ale přesně zamířit. Valent byl tedy bez práce.
     
    22:53
    Domácí celek se snaží získat vedení zpět na svoji stranu a je momentálně aktivnější než Plzeň.
     
    22:39
    Z voleje nyní na levé straně útočného pásma pálil Juraj Štefanka, branku Machovského ale zcela minul.
     
    22:00
    Matej Bene a Filip Bajtek se snažili vybojovat nějakou šanci pro sebe či své spoluhráče, obránci jim toho ale moc neumožnili.
    21:32 Ondřej KRATĚNA - 1:1
     
    21:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno, skvělá práce českého celku! Po zblokované střele Michala Krištofa po pravé straně do protiútoku zamířil ONDŘEJ KRATĚNA, který parádní kličkou do forhendu trefil přesně šibenici Valentovy brány – 1:1! Asistence: Nicholas Johnson.
     
    20:48
    Rána Petra Kadlece golfákem zamířila vysoko nad bránu, ochrannou síť však nezasáhla a hra plyne dál.
     
    20:40
    Poté, co Blackwater přišel o kotouč, se po levé straně do útočného pásma probojoval Dominik Kubalík. Jeho střelu ale Valent chytil.
     
    20:15
    Jaroslav Kracíka se zpoza branky snažil přihrát Miroslavu Indrákovi, kotouč ale poslal do špatných prostor.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Na stadionu v Nitře nefunguje kostka nad ledem, začátek třetiny se tedy ještě odkládá...
     
    Začátek druhé dvacetiminutovky se blíží, což značí příchod rozhodčích a posléze i hokejistů na ledovou plochu Nitra Arény.
     
    Prvních dvacet minut zápasu je za námi. Nitra byla aktivnějším týmem a ujala se vedení, když ve 12. minutě proměnil samostatný únik Judd Blackwater. Stav zápasu je tedy 1:0 pro slovenský celek, indiáni budou muset zamakat.

    Střely: 8:7
     
    Další třetina začne přibližně v 17:51.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Touš skončil v prostoru mezi střídačkami, hra tedy byla přerušena a vhazovat se bude před útočným pásmem Nitry.
     
    19:44
    Schleiss byl rychlejší než Preisinger s pukem, což vyústilo v ofsajdové postavení hokejistů ze západu Čech.
     
    19:28
    Domácí v plném počtu.
     
    19:08
    Hosté dlouho kombinovali v útočném pásmu, ke střele se ale neměli. Jaroslav Kracík pak přišel o puk a domácí se osvobodili.
     
    18:37
    Na druhé straně přišly dvě dobré šance Dominika Kubalíka! Do obou mu dokázal přihrát Miroslav Indrák, jenomže hostující forvard mířil jen do pozorného Michala Valenta.
     
    17:54
    Po výhozu, na kterém se podílel Milam se Slovákem, se do rychlé útočné akce pustil David Laliberté. Jeho zakončení z levého křídla ovšem Machovský dokázal vyrazit do bezpečí!
     
    17:28
    Indiáni si zahrají první přesilovou hru. Branislav Mezei (NIT) držel za brankou Jaroslava Kracíka a inkasuje dvouminutový trest.
     
    16:57
    To nepřišlo ani na druhé straně, ale akce vypadala mnohem lépe. Jaroslav Kracík se dostal do mezikruží a zakončoval, ne však razantně.
     
    16:37
    Přihrávku Radoslava Macíka do předbrankového prostoru zblokoval plzeňský obránce Michal Moravčík, nebezpečí se nekonalo.
     
    16:07
    Lev s Johnsonem si dobře přenechávali puk za domácí brankou, nakonec o něj ale byli připraveni – postaral se o to Peter Ordzovenský.
     
    15:53
    Lukáš Paukovček se snažil něco vymyslet na pravém křídle, obrana Škody Plzeň mu toho ale moc nedovolila. Po následném ofsajdu přichází na řadu komerční přestávka.
     
    15:04
    Colton Yellow Horn dobře vybojoval puk pro Ryana Hollwega, jehož tvrdou ránu Valent vyrazil do rohu obranného pásma domácího týmu.
     
    14:52
    Nahození Čerešňáka sice zblokoval Ordzovenský, provinil se ovšem přihrávkou rukou. Vhazovat se bude po levé straně Michala Valenta.
     
    14:42
    Prudké nahození Pulpána nenašlo pochopení u jeho spoluhráčů, hra se vrací do útočného pásma Nitry.
     
    14:33
    Střela Davida Lalibertého do statistik nevzejde, jelikož se jednalo také o postavení mimo hru. Machovský tak nemusel být v pozoru.
     
    14:20
    Dlouhou přihrávku Lukáše Pulpána si Miroslav Preisinger zpracovával až v útočném pásmu – ofsajd.
     
    13:57
    Peter Ordzovenský vystihl přihrávku Indráka a mohl do brejku poslat Chalupu, než si to ale uvědomil, tak byl o puk připraven.
     
    13:20
    Kubalík zůstal nehlídaný na levé straně a snažil se přihrát najíždějícímu Indrákovi, Mitch Versteeg ale do jejich kombinace vložil hůl a nic z toho nebylo.
     
    12:38
    A mohlo být vyrovnáno! Jakub Lev luxusní přihrávkou zpoza branky našel Petra Kadlece. Zkušený obránce z mezikruží ale zamířil jen do Michala Valenta.
     
    12:02
    Lukáš Pulpán v útočném pásmu nabil na volej Nicholasi Johnsonovi, jehož rána zamířila vedle branky domácího mužstva.
    11:44 Judd BLACKWATER - 1:0
     
    11:44
    Nitra právě vstřelila branku!
    Slovenský mistr se dostává do vedení 1:0 po chybě plzeňské obrany! Marek Slovák od mantinelu vysunul do samostatného úniku JUDDA BLACKWATERA, jenž pěknou bekhendovou kličkou překonal Matěje Machovského a otevřel skóre dnešního utkání. Asistence: Marek Slovák a Peter Ordzovenský.
     
    10:40
    Tak tohle byla dobrá šance pro Škodu! Jan Schleiss ujel po levé straně a před bránu nahrával Preisingerovi, který si ale nezpracoval hrací předmět včas, aby ho zasunul do odkryté brány Nitry.
     
    10:16
    Do zakončení se dokázal dobře uvolnit Miroslav Indrák, opět ale narazil na připraveného Michala Valenta.
     
    09:48
    Rána Juraje Štefanky z pravé strany byla nepříjemně tečována, naštěstí pro Plzeň ale mimo tři tyče. Machovský byl tedy bez práce.
     
    09:47
    Hosté v plném počtu.
     
    09:20
    S helmou Matěje Machovského bylo něco v nepořádku, gólman Plzně si ji tak nechal spravit na střídačce. Již se ale bude pokračovat.
     
    09:20
    Kotouč skončil na střídačce, hra je přerušena a vhazovat se bude před útočným pásmem Nitranských.
     
    09:07
    Dobrá šance indiánů! Po chybě domácích hokejistů se sám před Michalem Valentem zjevil Jakub Koreis, puk za Valenta ale protlačit nedokázal.
     
    08:43
    Tak teď byli domácí jen pár centimetrů od úvodní branky! Mezi kruhy zůstal opomenutý Peter Ordzovenský, jehož rána zamířila do břevna.
     
    08:22
    Navíc se hosté dostali k zakončení ve vlastní nevýhodě, jenomže ránu Lva vyrazil Valent.
     
    08:02
    Marek Slovák velice rychle z pravého rohu útočného pásma vyjel před branku, kde ale nepřesně přihrával. Plzeň se osvobodila.
     
    07:47
    Druhá přesilová hra pro Nitru, která je zatím aktivnější a žene ji hlasitá podpora fanoušků. Jaroslav Kracík (PLZ) je vyloučen za podražení.
     
    07:22
    První formace Plzně chtěla vyrazit do útoku. Po pasu Kracíka se kličkou snažil projít do útočného pásma Miroslav Indrák, tomu to ale nevyšlo dle představ.
     
    06:50
    Hosté v plném počtu.
     
    06:31
    Jakub Koreis sice po zblokování střely nevyhodil, vše ovšem napravil jeho spoluhráč Čerešňák. Puk je u Valenta.
     
    06:21
    Dostatek prostoru měl na modré čáře Peter König. Domácí obránce toho využil ke tvrdé střele, Machovský stál ale přesně tam, kde měl.
     
    05:48
    Až nyní svěřence Michala Straky dokázalo osvobodit duo Ondřej Kratěna – Jakub Lev. Plzeňští tak konečně mohli vystřídat.
     
    05:25
    Nahození Raise bylo ztečováno do rohu obranného pásma hostujícího týmu, jenž se však stále nedostal k výhozu kotouče.
     
    05:03
    Matúš Rais na modré čáře nabil Ručkayovi, jehož dělovku ale zblokoval bránící Kratěna. Nitra se drží v útočném pásmu.
     
    04:50
    Domácí celek čeká první přesilová hra. Branislav Kubka (PLZ) dostává dvě trestné minuty za hákování.
     
    04:37
    Na druhé straně po akci Ručkaye nebezpečně střílel Krištof, Machovský ale vyrazil puk betonem do bezpečí.
     
    04:06
    Dobrá střela v podání Dominika Kubalíka, Michal Valent ji ale vytěsnil betonem vedle své branky.
     
    03:45
    Petr Kadlec nahazoval puk pro Dominika Kubalíka. Nejproduktivnější hráč indiánů ale hrací předmět nezachytil, píská se zakázané uvolnění.
     
    03:34
    Nahození Petera Ordzovenského bylo ztečováno do ochranné sítě, vhazování se bude opakovat.
     
    03:26
    Dobrá šance slovenského celku! Na pravém křídle zůstal osamocený Radoslav Macík, který zvolil střelu zápěstím. Matěj Machovský byl ovšem pozorný a puk schoval do své výstroje. Následuje buly po jeho levici.
     
    03:06
    Jakub Koreis s Ryanem Hollwegem nezaložili útok, dopustili se totiž ofsajdu.
     
    02:50
    Michal Moravčík v poklidu drží puk za brankou Machovského a vyčkává, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    02:13
    Samuel Chalupa získal puk ve středovém kruhu a pronikl s ním do útočného pásma. Tam mu vypomáhal Matej Bene, bránící Plzeňané však soupeře zatlačili až k mantinelu.
     
    01:43
    Jakub Lev s Ondřejem Kratěnou dobře napadali rozehrávajícího Versteega. Dojíždějící Branislav Kubka už ale nestihl puk v útočném pásmu, je z toho tedy ofsajd.
     
    01:04
    Dopředu šli i domácí hráči, kterým se podařilo vybojovat vhazování v útočném pásmu. A to rovnou dvakrát za sebou v poměrně krátkém sledu.
     
    00:49
    Plzeňská elitní formace poměrně snadno pronikla do útočného pásma. Kracík hledal pasem na levé křídlo Kubalíka, jemuž ale touš unikl.
     
    00:02
    Na úvodním vhazování se proti sobě postavili Jaroslav Kracík s Markem Slovákem. Úspěšnější byl hostující centr a zápas započal!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků se již chystají nastoupit na hrací plochu Nitra Arény. Utkání hokejové Ligy mistrů za pár minut začíná!
     
    Do začátku utkání zbývá zhruba sedmnáct minut a stadion se poměrně solidně zaplňuje. Z Plzně dorazilo indiány podpořit několik desítek fanoušků, uvidíme, jakou vytvoří atmosféru!
     
    Úvodní sestavy:

    HK Nitra: Valent (Foltán) – Ordzovenský, Milam, Mezei (C), Rais, Versteeg, König – Blackwater, Slovák (A), Laliberté – Kutálek, Krištof, Ručkay – Štefanka (A), Paukovček, Macík – Bajtek, Bene, Chalupa – Pupák, Piačka.

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička, Kadlec (A), Moravčík, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, Kratěna (C) – Svoboda, Preisinger, Schleiss – Hollweg, Koreis, Yellow Horn.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Novák – Korba, Šefčík (všichni Slovensko).
    Bývalý indián Branislav Mezei je současně kapitánem Nitry. Poslechněte si, co řekl před zápasem
     
    Řekli před zápasem
    Branislav Mezei (kapitán Nitry): „Po dlouhé době budeme hrát před našimi fanoušky, na to se moc těšíme. Věřím tomu, že můžeme vyhrát. Chceme předvést náš dobrý hokej. Česká liga je velmi kvalitní, hrá se tam více do těla, nevypouští se souboje, hráči jsou takticky disciplinovanější. V základní části se tam jede na doraz, to mi v našich zápasech chybí.“

    Andrej Kmeč (trenér Nitry): „Plzeň má výborné mužstvo. Její hráči jsou rychlí, silní a ještě do toho dávají technické věci. Mají výborné přesilovky, napadají úplně na maximum. Plzeň dokáže hrát tvrdě, ve výborném pohybu a zároveň jsou kombinačně dostatečně vyspělí, což je typický prvek českého hokeje. Pozor si musíme dát na všechny, ale v dobré formě je především útok s Kubalíkem na křídle.“

    Miroslav Preisinger (útočník Plzně): „Myslím si, že Nitra bude mít podobnou kvalitu jako Stavanger, takže budeme muset makat na sto procent a zopakovat výhru z Norska. Mají poslední roky velice kvalitní mužstvo, bude to dobrý zápas. Hrají ofenzivní hokej. Já jako Slovák se možná budu chtít i více ukázat.“
    Elitní lajna Plzně v Norsku zářila

     
    První zápasy
    Do Ligy mistrů vstoupili Nitranští utkáním na ledě norského Stavangeru Oilers. V šesté minutě také jako první inkasovali, když se trefil Svein Petter Falk-Larssen. O chvíli později ale na 1:1 vyrovnal Judd Blackwater a Nitra ožila. Znovu však musela před soupeřem sklonit hlavy, když v 16. minutě zasadil vítězný úder domácí kapitán Kristian Forsberg. Olejáři tedy vyhráli 2:1.

    To indiánům se duel s několikanásobným norským mistrem vydařil značne lépe. V DNB Areně ani jednou neinkasovali – Matěj Machovský udržel čisté konto. Navíc do sítě svého soupeře skórovali hned třikrát, když se dvakrát prosadil Dominik Kubalík a jednou Miroslav Indrák. Škodovka tak dokonale potvrdila roli favorita skupiny.
     
    Hezký hokejový podvečer! Hokejová Liga mistrů je v plném proudu, na programu dnes máme utkání mezi slovenským mistrem HK Nitra a třetím týmem uplynulé sezony české extraligy HC Škoda Plzeň. Textový přenos bude zprostředkován přímo z místa dění, přeji příjemné počtení!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 12. Blackwater (Slovák, Ordzovenský), 48. Milam (Laliberté, Blackwater) – 22. Kratěna (Johnson)


    HK Nitra: Valent (Foltán) – Ordzovenský, Milam, Mezei (C), Rais, Versteeg, König – Blackwater, Slovák (A), Laliberté – Kutálek, Krištof, Ručkay – Štefanka (A), Paukovček, Macík – Bajtek, Bene, Chalupa – Pupák, Piačka. Trenér: Andrej Kmeč.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička, Kadlec (A), Moravčík, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, Kratěna (C) – Svoboda, Preisinger, Schleiss – Hollweg, Koreis, Yellow Horn. Trenér: Michal Straka.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Novák – Korba, Šefčík (všichni SVK).
    bahis siteleri