Tým Severní Ameriky – Tým Evropy 4:0 (kon.)
konec
Tým Severní Ameriky
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Tým Evropy
Pátek 09.09.2016, 02:15 • Centre Vidéotron, Québec City • Reprezentace
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Zdravím všechny hokejové nespavce! Přípravné období před Světovým pohárem započalo, dnes v historicky prvních zápasech uvidíme v akci Tým Severní Ameriky a Tým Evropy!
     
    Tým Severní Ameriky
    Tento celek byl složen pouze z hráčů z Ameriky či Kanady, kteří nejsou starší 23 let. Bude se tedy jednat o mladý celek plný rychlých a šikovných hokejistů, který povede trenér Todd McLellan.

    „Tým Evropy je pro mě jako soupeř velká neznámá. Mají mnoho hráčů, kteří se účastnili kvalifikace na olympiádu, ale jinak o nich vůbec nic nevím,“ přiznal kouč McLellan o soupeři v rozhovoru pro nhl.com. „Věřím tomu, že naši hráči budou natěšení. Přechází z letního drilu do zápasového tempa, což není lehké.“

    Ačkoliv ještě nikdy nehrál v NHL, velkým tahákem bude letošní jednička draftu Auston Matthews. Majetek Javorových listů z Toronta trénoval s jedničkou draftu 2011 Ryanem Nugent-Hopkinsem a jedničkou draftu 2013 Nathanem MacKinnonem. Zkrátka hvězdy mezi mladíky!

    Brankáři: Matt Murray, John Gibson, Connor Hellebuyck.
    Obránci: Aaron Ekblad, Shayne Gostisbehere, Seth Jones, Ryan Murray, Colton Parayko, Morgan Rielly, Jacob Trouba.
    Útočníci: Sean Couturier, Jonathan Drouin, Jack Eichel, Johnny Gaudreau, Dylan Larkin, Nathan MacKinnon, Auston Matthews, Connor McDavid, J.T. Miller, Ryan Nugent-Hopkins, Brandon Saad, Mark Scheifele, Vincent Trocheck.
     
    Tým Evropy
    McLellan měl možná pravdu. Tým Evropy je největší neznámou, jelikož se skládá z hokejistů z osmi evropských zemí. Najdeme zde zástupce Slovenska, Německa, Dánska, Švýcarska, Rakouska, Francie, Norska a Slovinska. Právě z posledně jmenované země pochází kapitán – Anže Kopitar, hrající za Los Angeles Kings.

    Hlavním koučem je bývalý kanadsko-německý hokejista Ralph Krueger.

    „Co očekáváme od soupeře? Velkou rychlost. Podle nás je to nejrychlejší tým na turnaji!“ varuje Krueger. „Je super, že si s nimi můžeme zahrát v přípravě. Alespoň uvidíme, jak na tom jsme a zjistíme, na čem zapracovat. Můj syn hraje ve švýcarské lize, takže jsem často viděl hrát i Austona Matthewse. Trénoval jsem také Nugent-Hopkinse, znám i další hráče. Jsme na ně připravení a opravdu se těšíme na ten zápas.“

    A koho se vyplatí sledovat? Hned několik hráčů. V útoku má Tým Evropy zkušené borce typu Marián Hossa, Marián Gáborík nebo již zmíněný Anže Kopitar. Ostřílený je také Thomas Vanek, oporou by mohl být norský útočník Mats Zuccarello. V obraně uvidíme obrovitého Cháru a jednoho z nejlepších obránců NHL Romana Josiho. Snad jen v brankovišti chybí hvězdy.

    Brankáři: Thomas Greiss, Philipp Grubauer, Jaroslav Halák.
    Obránci: Zdeno Chára, Christian Ehrhoff, Roman Josi, Luca Sbisa, Dennis Seidenberg, Andrej Sekera, Mark Streit.
    Útočníci: Pierre-Édouard Bellemare, Mikkel Bødker, Leon Draisaitl, Marián Gáborík, Jannik Hansen, Marián Hossa, Anže Kopitar, Nino Niederreiter, Frans Nielsen, Tobias Rieder, Tomáš Tatar, Thomas Vanek, Mats Zuccarello.
    Zde se dnes bude hrát

     
    Úvodní sestavy:

    Tým Severní Ameriky: M. Murray (Gibson) – Rielly, Ekblad, R. Murray, Jones, Gostisbehere, Trouba – Drouin, McDavid (C), Scheifele – Gaudreau, Eichel, Saad – Matthews, Nugent-Hopkins, MacKinnon – Miller, Couturier, Trocheck.

    Tým Evropy: Halák (Greiss) – Chára, Josi, Sekera, Streit, Ehrhoff, Sbisa – Bødker, Kopitar (C), Zuccarello – Tatar, Nielsen, Hossa – Gáborík, Draisaitl, Niederreiter – Rieder, Bellemare, Hansen.

    Rozhodčí: McCauley (CAN), O'Halloran (CAN).
    Stadion se solidně zaplňuje

     
    Utkání mezi Severní Amerikou U23 a Evropou začne za několik minut! Pro oba celky to bude debut na scéně. Stále jde o přípravné utkání, takže hráči nebudou svazování velkou nervozitou a naopak, budou se chtít ukázat v parádním světle!
     
    Hráči obou týmů již nastupují na hrací plochu! Před utkáním zazní ještě americká i kanadský hymna, pro Tým Evropy se žádná hrát nebude.
     
    Slavnostní úvod formou vhazování obstarává Patrick Roy. Legendární gólman byl přivítán bouřlivým potleskem!
     
    A nyní již stadionem v Québeku zní americká národní hymna, po které bude následovat i kanadská.
     
    Hymny dozněly a hráči si mohou nasadit helmy, odebrat se ke svým brankářům a naposledy se povzbudit před zahájením tohoto atraktivního přátelského utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní vhazování dnešního duelu vyhrál Connor McDavid, kapitán Týmu Severní Ameriky U23.
     
    00:15
    Hra se poprvé přerušuje, Roman Josi se totiž dotkl kotouče v útočném pásmu v době, kdy stál v ofsajdu.
     
    00:41
    První nebezpečí okolo branky Jaroslava Haláka. Slovenský brankář měl práci při obtočce McDavida, ta ale úspěšná nebyla. Poté se ke střele dostal Jonathan Drouin, nicméně brankář Evropy byl pozorný.
     
    01:07
    Evropané zachybovali v rozehrávce ve vlastním obranném pásmu, soupeř tuto situaci ale potrestat nedokázal.
     
    01:51
    Zatím se potvrzují předzápasové prognózy – Severní Amerika spoléhá na velkou rychlost svých hráčů. Díky tomu dobře zakládal akci Nugent-Hopkins, před bránou ještě operoval MacKinnon, ale bez úspěchu.
     
    02:30
    Tohle byla velmi dobrá situace v podání Evropanů! Slovinský centr Anže Kopitar se přes obránce dostal před Matta Murrayho, jehož donutil k úvodnímu zákroku, který byl z kategorie poměrně těžkých. Gólman Pittsburghu si ale poradil.
    02:30 Dobrá práce Kopitara
     
    02:57
    Sean Couturier se pustil do rychlého napadání hráčů Evropy. Způsobil jim problémy, ale k žádné střele se už nedostal.
     
    03:34
    Po neúspěšném průniku Niederreitera se dopředu vrhnul Connor McDavid, který je zatm velice aktivní. Jeho střela zápěstím šla ale mimo bránu.
     
    03:53
    Po dobrém nahození Setha Jonese se hráči Severní Ameriky snažili dostat k teči, ale nepodařilo se jim to. Evropané se ovšem nadále musí věnovat spíše bránění.
     
    04:36
    Johnny Gaudreau se dostal do útoku po pravé straně, v rozhodující moment ale podklouzl, a tak se k ničemu vážnějšímu nemohl odhodlat.
     
    05:04
    Nathan MacKinnon se zmocnil touše a bez váhání s ním namířil do útočného pásma. Jeho následná dělovka ovšem byla zlikvidována Jaroslavem Halákem!
     
    05:58
    Vincent Trocheck měl na hokejce úvodní branku dnešního utkání! Dostal se totiž do úniku po pravé straně, jenomže znovu narazil na připraveného Haláka. Evropanům se vůbec nedaří!
    05:58 Vincent Trocheck se dobře uvolnil, ale Halák byl připraven
     
    06:36
    Pokus Ryana Murrayho byl tečován, naštěstí pro Evropany ale mimo branku, takže z toho nic víc nebylo.
     
    07:22
    Leon Draisatil po dlouhé době založil útočnou akci Týmu Evropy, v útočném pásmu se ale se spoluhráči moc nedomluvil.
     
    07:48
    Německý šikula to nyní akcí po pravé straně myslel hodně dobře. Bekhendem a s hokejkou v jedné ruce nahrával před bránu, kde však byli jeho spoluhráči tísněni.
     
    08:21
    O nahození z pravého křídla se snažil Ryan Nugent-Hopkins, puk ale na branku Jaroslava Haláka neprošel.
     
    08:45
    Po nahození Jannika Hansena si kotouč zpracoval gólman Matt Murray, jenž ho rychle rozehrál za svoji branku. Prakticky vůbec se zatím nepřerušuje, utkání má parádní tempo.
     
    09:18
    J.T. Miller se pustil do rychlé individuální akce. Vniknul do útočného pásma, kde se pokusil přihrát na modrou čáru, ale nepodařilo se mu zamířit ideálně.
     
    09:46
    Mark Scheifele po pasu od Connora McDavida zamířil do tyče! Severní Američané jsou nadále v útočném pásmu velice rychlí a způsobují Evropě problémy, nyní však slovenského brankáře zachránila branková konstrukce.
    09:46 Mark Scheifele trefil tyčku
     
    10:25
    Johny Gaudreau se společně se Sethem Jonesem dostali do útočného pásma. Prvně jmenovaný střílel, branku ale zcela minul.
     
    11:00
    Po velmi dlouhé době tu máme přerušení. Nahození Setha Jonese pro jistotu pod lapačkou pokryl Jaroslav Halák, následuje i komerční přestávka.
     
    11:00
    Komerční pauza je u konce, budeme pokračovat vhazováním u Haláka.
     
    11:04
    Po rychlé střele Austona Matthewse se k dorážce snažil probojovat Nugent-Hopkins, ale úspěšný nebyl.
     
    11:26
    Další pěkná akce amerického mladíka Matthewse, kterého mají zámořští fanoušci poprvé možnost vidět v akci v ostrém utkání (pokud nepočítáme švýcarské angažmá). Halák byl připraven.
     
    11:57
    Od pravého mantinelu prudce vypálil Anže Kopitar, Matt Murray byl ale připraven a zákrokem přerušil hru.
     
    12:23
    Po pasu od Mariána Hossy se na modré čáře do kotouče opřel Christian Ehrhoff, jeho ránu však obránci zblokovali.
     
    12:42
    Po neúspěšném průniku McDavida rychle dojel kotouč Mark Scheifele, jehož prudký pokus dokázal Halák včas zbystřit. Následuje další komerční pauza.
     
    12:55
    Marián Gáborík se rychle snažil dostihnout puk v útočném pásmu. Když už se mu to ale podařilo, byl odpískán ofsajd Týmu Evropy.
     
    13:36
    Slovenský útočník Gáborík znovu v akci, tentokráte se do útoku dostal v rámci pravidel a pokusil se i o střelu. Zápěstím ale bránu přestřelil.
     
    13:56
    V rychlosti se po zachycení evropské rozehrávky dostal v mezikruží ke střele z otočky MacKinnon, Halák ale puk chytil.
     
    14:20
    Anže Kopitar a Mikkel Bødker společně bojovali v útočném pásmu – v jeho pravém rohu konkrétně. Obránci si je ale pohlídali.
     
    15:06
    Z otočky se do předbrankového prostoru pokusil přihrát Frans Nielsen. Nepodařilo se mu to, Severní Amerika poté ale raději touš odehrála na icing.
     
    15:27
    Nino Niederreiter se ocitl v ofsajdu, hra je přerušena a přichází třetí komerční přestávka.
    Zdeno Chára se vřelého přivítání nedočkal...

     
    15:47
    Mark Scheifele zpoza brány viděl najíždějícího Morgana Riellyho, kterému rychle přihrál. Obránce Severní Ameriky ale nevystřelil ideálně.
     
    16:09
    Nahození Aarona Ekblada bylo ztečováno do ochranné sítě, vhazovat se bude po levici Jaroslava Haláka.
     
    16:39
    Mats Zuccarello se jako štírek snažil prosadit v prostoru před brankářem Mattem Murraym. Norskému forvardovi se povedlo alespoň vystřelit, ale branku minul.
     
    17:19
    Nahození Jacoba trouby bez cizího zapříčinění skončilo za bránou Týmu Evropy, domácí celek má solidní tlak.
     
    17:40
    Nyní už se ale k ničemu nedostal a u puku je Zdeno Chára, na nějž fanoušci opět bučí.
     
    18:06
    Po levé straně se do individuální akce pustil Jonathan Drouin. Útočník Blesků z Tampy Bay vystřelil zápěstím, Halák ale prostor u své tyče utěsnil a je nadále nepřekonán.
     
    18:53
    Zuccarello to udělal hodně šikovně. Ve středním pásmu se zmocnil puku a okamžitě se vrhnul do útoku, kde střílel zápěstím jen do připraveného Matta Murrayho.
     
    19:19
    Pokus Nugent-Hopkinse z mezikruží byl zblokovaný, Severní Amerika se ale třetinu snaží dohrát v útočném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:05.
     
    První dvacetiminutovka je za námi. Branku jsme neviděli, ale hokej, především zpočátku, rozhodně bavil. Domácí celek využíval toho, že má mladé hráče v sestavě, a byl tak velice rychlý na kotouči. Evropané s tím zpočátku měli velké problémy, posléze už se jim ale podařilo srovnat krok.

    Střely: 10:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Druhou část zápasu vyhraným vhazováním zahájil Anže Kopitar, Tým Evropy tak může vyrazit kupředu.
     
    20:30
    Zdeno Chára se střelou z pravé strany pokusil Murrayho zaskočit, ale brankář domácího výběru byl nakonec bez náročné práce.
     
    21:01
    Ryan Murray do dobré střelecké pozice přihrál Jacku Eichelovi, který z voleje mířil mezi Halákovy betony. Slovenský brankář je ale sklapl včas!
     
    21:36
    Ryan Murray nahrál na pravé křídlo, kde byl zcela osamocený Johnny Gaudreau! Jeho prvnotním úmyslem bylo zřejmě vyšperkovat situaci dalším pasem na Eichela. Když ten ale nevyšel, tak se rodák z New Jersey odhodlal ke střele, jíž ale Jaroslav Halák vyrazil betonem.
     
    22:13
    Luca Sbisa (EUR) podrazil Connora McDavida, uvidíme tedy první přesilovou hru v dnešním utkání!
     
    22:49
    Přihrávku Jacka Eichela spoluhráči neměli šanci zachytit, kotouč je tedy až za bránou Matta Murrayho, odkud by měla započít další akce.
     
    23:20
    Connor McDavid rychle obkroužil branku a snažil se nahrát před ní, jenomže puk zachytili Evropané, kteří ho bez váhání vyhodili.
     
    23:52
    Tým Severní Ameriky právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku dnešního zápasu! Aaron Ekblad vystřelil tvrdě od modré čáry, přesně ale nemířil. Puk se od zadního mantinelu ale odrazil před NATHANA MACKINNONA, jenž ho velice rychle dopravil do sítě a v přesilové hře otevřel skóre zápasu! Asistence: Aaron Ekblad a Johnny Gaudreau.
    23:52 Nathan MACKINNON - 1:0
     
    24:27
    Mikkel Bødker vyčkal na najíždějícího Marka Streita, kterému následně nahrál na modrou čáru. Švýcarský bek ale zamířil nad bránu, jelikož došlo k lehké teči.
     
    24:43
    Morgan Rielly se vydal na útočný výlet, v pásmu byl ale osamocený. Chtěl to tedy vzít na sebe, s čímž nepochodil.
     
    25:06
    Po pasu od Riellyho tvrdě střílel Aaron Ekblad. Puk byl ale Mariánem Hossou ztečován do ochranné sítě, vhazovat se bude po pravé straně Haláka.
     
    25:40
    Evropané se dostali do rychlého kontru. Na pravé straně se pokusil své spoluhráče vybídnout ke střele Tobias Rieder, pas německého forvarda ovšem nevyšel.
     
    26:02
    Krátce po nařízeném vhazování střílel Roman Josi, bek Nashvillu však trefil jen Matta Murrayho. Následuje komerční pauza.
     
    26:22
    Tým Severní Ameriky právě vstřelil branku!
    Severní Američané už vedou o dva góly! Zmatky v evropské obraně nejlépe potrestal RYAN NUGENT-HOPKINS. Nedobré střídání měl Zdeno Chára, slovenský bek totiž v rozhodující moment přihrál právě přímo na hokejku kanadského útočníka, který už si věděl rady. Bez asistence.
    26:22 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:0
     
    27:17
    Mats Zuccarello se pokoušel přistčit puk na Anžeho Kopitara, ale nepodařilo se mu to. Poté z levé strany střílel obránce Andrej Sekera, ovšem bez úspěchu.
     
    27:22
    Krátce po vhazování to zkusil slovenský útočník Tomáš Tatar. Hráč Detroitu ale zamířil jen do ochranné sítě.
     
    27:51
    McDavid je neuvěřitelně rychlý hráč a prokazuje to při každém střídání. Tentokráte mířil do akce po levé straně, následně střílel mimo bránu.
     
    28:34
    Tým Severní Ameriky právě vstřelil branku!
    A už je to o tři branky, Severní Amerika nyní hraje velmi účinně! JOHNNY GAUDREAU a Brandon Saad se dostali do přečíslení dva na jednoho proti Romanu Josimu. Jejich snaha o kombinaci nevyšla, prvně jmenovaný se ale po šťastném odrazu přeci jen dostal ke kotouči, který prostrčil do branky! A znovu u toho byl Zdeno Chára... Asistence: Brandon Saad a Jack Eichel.
    28:34 Johnny GAUDREAU - 3:0
     
    29:00
    Ryan Murray odváděl dobrou práci v útočném pásmu, jeho pokus zápěstím ovšem Jaroslav Halák stačil zachytit včas.
     
    29:57
    Rozehrávka Seana Couturiera byla zachycena napadajícími Evropany. Ti se už ale k dalšímu ohrožení nedostali, zkrátka se jim vůbec nedaří.
     
    30:30
    Změnit to mohl slovenský zadák Andrej Sekera! Ten těžil z dobré práce Tobiase Riedera, ale ránou z první trefil jen připraveného Matta Murrayho.
     
    30:30
    Komerční přestávka.
     
    30:42
    Střelec druhé branky Ryan Nugent-Hopkins se snažil protlačit do brejku, zabránil mu v tom ale norský útočník Mats Zuccarello, jenž se zodpovědně vracel.
     
    31:23
    Evropané si vytvořili nadějný tlak a odměnou jim bude přesilová hra. Aaron Ebklad (TNA) se totiž v předbrankovém prostoru provinil podražením.
     
    32:04
    Tvrdá rána Marka Streita byla zblokována do bezpečných prostor, domácí celek poté dokázal vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    32:35
    Morgan Rielly se zmocnil kotouče a vyvezl ho do prostor, odkud Evropané jen těžce ohrozí bránu Matta Murrayho.
     
    32:56
    Kopitarova přihrávka byla sražena do hlediště. Jeden z diváků si tak může domů odnést cenný suvenýr.
     
    33:02
    Před bránou byl pukem trefen Frans Nielsen. Dobrou zprávou ale je, že se dánskému útočníkovi nic nestalo.
     
    33:23
    Domácí v plném počtu.
     
    33:39
    Brandon Saad se pokusil z pravé strany přihrát před bránu na Jacka Eichela, vracející se hokejisté tomu ale dokázali zabránit.
     
    34:40
    Mats Zuccarello je hodně aktivním hráčem. Nyní to nemyslel vůbec špatně, když přihrával Bødkerovi, tomu ale nevyšla přesnost střelby.
     
    35:06
    Tvrdý projektil Romana Josiho od modré čáry byl neúspěšný, bránící hráči situaci zvládli.
     
    35:20
    Jaroslav Halák chytil puk, podržel ho a postaral se tak o komerční pauzu.
    Kapitánem Severní Ameriky je Connor McDavid

     
    35:26
    Za Jaroslavem Halákem zazvonila tyčka, dnes podruhé po pokusu Scheifeleho! Krátce po buly se totiž ke střele dostal Mark Scheifele, jehož pokus slovenský brankář nezachytil, znovu mu to ale vadit nemuselo, jelikož měl dobře postavenou branku.
    35:26 Mark Scheifele podruhé zazvonil na tyčku
     
    36:37
    Evropský celek vyrazil do rychlého útoku. Tomáš Tatar nahrával na levou stranu Fransi Nielsenovi, který ale nevystřelil ideálně – branku minul.
     
    37:38
    Hra je nyní poměrně neuspořádaná. Evropané se snaží útočit, ale obranná hra Severní Ameriky je velice dobře organizovaná.
     
    38:19
    Druhá přesilovka pro Evropu. Aaron Ekblad (TNA) znovu usedá na trestnou lavici, nyní za hrubost. Vydaří se tato početní výhoda lépe?
     
    39:01
    Frans Nielsen se snažil zachytit kotouč v útočném pásmu, nepodařilo se mu to a Severní Američané vyhodili.
     
    39:45
    Anže Kopitar měl problémy se zpracováním puku, ke střele se tak nedostal a soupeř se znovu osvobodil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:00.
     
    Dvě třetiny jsou za námi, Severní Američané jsou lepším týmem a po zásluze vedou o tři branky. Během pětiminutového úseku se dokázali prosadit Nathan MacKinnon, Ryan Nugent-Hopkins a Johnny Gaudreau.
    Zdenu Chárovi se dnes moc nedaří, což je pro Bruins nepříjemná informace

     
    Střely: 16:12
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Evropa má k dispozici ještě pár sekund z přesilové hry, využít ji ale bude velmi těžké.
     
    40:19
    Domácí v plném počtu.
     
    40:46
    Mats Zuccarello rozehrával od střídačky na Mikkela Bødkera, který už ovšem potřeboval vystřídat. A právě proto puk jen tečoval do útočného pásma.
     
    41:30
    Po pěkném průniku Jannika Hansena se k dorážce dostal slovenský forvard Tomáš Tatar, zamířil ale jen do betonů Matta Murrayho, jenž tak nadále drží čisté konto!
     
    42:29
    Jack Eichel a Johnny Gaudreau odváděli dobrou práci při bránění evropských útočníků. Postupně se jim podařilo dostat puk daleko od brány.
     
    43:17
    Roman Josi a Mats Zuccarello se trochu zamotali ve vlastním pásmu, situaci přesto zvládli a kotouč vyvezli kupředu.
     
    43:40
    Po pasu od Anžeho Kopitara se na modré čáře dostal ke střele Mark Streit, připravený Matt Murray ovšem jeho pokus chytil.
     
    44:14
    Aaron Ekblad výborným způsobem zpracoval hrací předmět na modré čáře, akce Severní Ameriky ovšem neměla dlouhého pokračování.
     
    44:49
    Jonathan Drouin chtěl mezi kruhy přihrát na dnešního smolaře Marka Scheifeleho, ale pas byl zachycen včas.
     
    45:03
    Hra je přerušena, jelikož došlo ke hře vysokou holí ve středovém kruhu. Mezitím do šatny zamířil domácí útočník ze čtvrté formace J.T. Miller, doufejme, že to nebude nic vážného.
     
    45:47
    Jack Eichel kličkoval útočným pásmem, spoluhráči se mu ovšem nenabízeli vůbec ideálně, takže se nic většího nekonalo.
     
    46:22
    Pierre-Édouard Bellemare založil akci, kterou od modré čáry nevydařeným nahozením zakončil Andrej Sekera. Evropané se alespoň snaží skórovat.
     
    47:20
    Sledujeme velkou spoustu soubojů v útočném pásmu Evropanů, bohužel ale jen u mantinelu.
     
    47:41
    Connor McDavid je prostě neskutečný rychlík, znovu se skvělým způsobem dostal k zakončení, na které byl ovšem Halák připravený.
     
    48:23
    Frans Nielsen měl na levém křídle prostor ke střele. Jeho zakončení však bránící Shayne Gostisbehere zblokoval.
     
    48:34
    Ofsajd Týmu Evropy, prostor dostává komerční přestávka.
     
    49:04
    Nathan MacKinnon nahrál zpoza brány na dobře postaveného Austona Matthewse, mladičký forvard ale nedokázal akci zakončit.
     
    49:51
    Po nahození Zdena Cháry se v dobré pozici zjevil Mats Zuccarello, nicméně místo střely volil jen přihrávku, což se ukázalo jako chyba.
     
    50:33
    Christian Ehrhoff dobře střílel zápěstím od modré čáry. Matt Murray měl velké štěstí, že se Pierre-Édouard Bellemare nedostal k dorážce!
     
    50:46
    Další pozorný Murrayho zásah a máme tu osmou komerční přestávku v dnešním duelu.
     
    51:15
    Frans Nielsen spolupracoval v útočném pásmu s Jannikem Hansenem, k zakončení akce nedošlo, a tak Matt Murray nemusel vůbec nic řešit.
     
    51:52
    A je tu trestné střílení! Nathan MacKinnon byl faulován v samostatném úniku pomalu se vracejícím Markem Streitem, dobrá šance pro domácí celek na čtvrtý gól.
    51:52 Faul Marka Streita na Nathana MacKinnona vyústil v trestné střílení
     
    51:52
    Tým Severní Ameriky právě vstřelil branku!
    No tak tohle útočník Colorada provedl naprosto perfektně! NATHAN MACKINNON několika kličkami rozhýbal Jaroslava Haláka a bekhendem zavěsil kotouč pod břevno. 4:0!
    51:52 Nathan MACKINNON - 4:0
     
    52:46
    Severoamerický výběr pádil do přečíslení dva na jednoho! Přihrávku vzduchem se snažil zachytit Jack Eichel, ale nepodařilo se mu to. Z akce tak nakonec nebylo vůbec nic.
     
    53:16
    Tobias Rieder přihrával rukou, akce Týmu Evropy tak pokračovat již nemohla. Sudí si toho všimli a hra byla přerušena.
     
    53:47
    Connor McDavid pěkně vybídl Brandona Saada k zakončení a vstřelení páté branky, úspěch se ovšem nekonal. Domácí mladíci přesto ožívají a chtějí své fanoušky bavit pěknými akcemi.
     
    54:21
    Nahození obránce Columbusu Setha Jonese bylo velice nepřesné. Ke smůle domácího beka se ani nikdo ze spoluhráčů nedostal k teči.
     
    55:06
    Anže Kopitar nahrál na modrou čáru, odkud tvrdě střílel Christian Ehrhoff. Pokus mu ale úplně nesedl.
     
    55:29
    Chytře to provedl Andrej Sekera, jehož pas z levé strany nadělal před Mattem Murraym nebezpečí, bohužel pro Evropany ale bezúspěšné.
     
    55:41
    Po pozorném zákroku Murrayho tu máme poslední komerční přestávku.
    Anže Kopitar bojuje u mantinelu s Morganem Riellym

     
    55:55
    Vincent Trocheck střílel z velkého úhlu jen do postranní brankové konstrukce, Halák byl tedy bez jakékoliv práce.
     
    56:26
    Hned dvakrát se do zakončení na pravém křídle dostal Sean Couturier. První pokus byl vyražen ramenem Jaroslava Haláka, druhý ztečován bránícími hráči do ochranné sítě.
     
    56:43
    Nino Niederreiter dnes moc vidět nebyl. Rozhodně to nyní chtěl změnit, nicméně pas na Tobiase Riedera byl zachyten. Na druhé straně se tak ke střele mohl probojovat obránce Shayne Gostisbehere, na konci akce stál však připravený Jaroslav Halák.
     
    57:33
    Seth Jones s pukem vykličkoval až před bránu, kde se snažil o naražení si s Gaudreauem. Bránící hráči to vystihli, a tak tomu stihli zabránit.
     
    58:09
    Další neúspěšná akce Jonese, tentokráte zkusil přímo vystřelit, ale evropští obránci v tom zabránili.
     
    59:00
    Utkání už se spíše pouze dohrává, Evropané by rádi vsítili alespoň čestnou branku, ale domácí pochopitelně chtějí uhájit Murrayho čisté konto.
     
    59:49
    Mikkel Bødker ještě nahodil kotouč do útočného pásma, ale už se nic nestane, spoluhráči se k tomu moc nemají.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Tým Severní Ameriky po parádním výkonu zdolal Tým Evropy 4:0!

    Po první třetině, kdy především ze začátku měli domácí velký tlak, svítily na ukazateli skóre stále dvě nuly.

    Skóre se poprvé měnilo až ve 24. minutě, kdy se po neúspěšné střele Aarona Ekblada prosadil Nathan MacKinnon z Colorada. O dvě a půl minuty později se po chybě Zdena Cháry prosadil Ryan Nugent-Hopkins a bylo to 2:0. A aby toho nebylo málo, tak ve 29. minutě upravil na tříbrankový rozdíl Johnny Gaudreau.

    Třetí třetina již byla poměrně vyrovnaná, severoameričtí mladíci už se pochopitelně nikam nehnali. V čase 51:52 ale bylo ještě nařízeno trestné střílení, které Nathan MacKinnon pěkně proměnil. Konečný stav zápasu je tedy 4:0!

    Střely: 21:23
     
    Ode mě to bude vše, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc či dobré ráno! (04:40:55)
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 24. MacKinnon (Ekblad, Gaudreau), 27. Nugent-Hopkins, 29. Gaudreau (Saad, Eichel), 52. MacKinnon (TS)


    Tým Severní Ameriky: M. Murray (Gibson) – Rielly, Ekblad, R. Murray, Jones, Gostisbehere, Trouba – Drouin, McDavid (C), Scheifele – Gaudreau, Eichel, Saad – Matthews, Nugent-Hopkins, MacKinnon – Miller, Couturier, Trocheck.
    Trenér: Todd McLellan.

    Tým Evropy: Halák (Greiss) – Chára, Josi, Sekera, Streit, Ehrhoff, Sbisa – Bødker, Kopitar (C), Zuccarello – Tatar, Nielsen, Hossa – Gáborík, Draisaitl, Niederreiter – Rieder, Bellemare, Hansen.
    Trenér: Ralph Krueger.

    Rozhodčí: McCauley, O'Halloran – Murphy, Murray.
    bahis siteleri