Bohemians 1905 – Brno 3:0 (kon.) | Jablonec – Dukla Praha 1:1 (kon.) | Teplice – Slavia 2:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
3:0 (3:0)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 11.09.2016, 15:00 • Stadion Bohemians Praha 1905 • ePojisteni.cz liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne vše. Přeji vám hezký zbytek krásného nedělního večera. (17:23:39)
     
    Trenér Bohemians Praha 1905 Miroslav Koubek: „Bylo pro nás důležité zápas zvládnout, protože jsme byli na konci tabulky. Potřebovali jsme se od něj odpoutat do v uvozovkách bezpečnějších vod, což se nám podařilo. Byl to slušný herní výkon, přechodová fáze byla velice dobrá. K levé straně se později přidala i pravá, hráli jsme kombinačně. Samozřejmě je vždy co vytknout. Brno mělo nebezpečné situace, hlavně za stavu 0:0 nás podržel gólman Budinský při šanci Řezníčka. Kdyby to bylo 0:1, mohla vše dopadnout jinak. Měli jsme trošku problémy s nákopy i kvůli zraněným hráčům. Co se týče nováčka v sestavě Jana Holendy, jeho úkolem bylo vytvořit fyzický tlak na stoperskou dvojici. Z jeho agresivity vznikla červená karta Brna. Určitě obstál. Přinesl razanci, sílu i fotbalovost.“
     
    Trenér FC Zbrojovka Brno Svatopluk Habanec: „Hodnocení je samozřejmě negativní. Za 45 minut jsme předvedli nejhorší poločas z pěti kol, co máme odehrané. Důraz musí být 50 na 50, teprve potom může přijít fotbalovost, ale to se nestalo. Měli jsme dvě dobré příležitosti, které nedopadly. Byly to věci, které to mohly zlomit, ale naopak nás zlomil první a druhý gól. Při třetím jsme udělali fatální chybu. Mrzí mě, že přišel, protože jsme chtěli se zápasem ještě něco udělat. Musím domácí vyzdvihnout, že byli lepší fotbalově. My jsme dnes hráli druhé housle.“ Dodal také, že v případě střídání Jana Poláka nešlo o zranění, ale spíše o preventivu, protože ho již před tím chytaly křeče.
     
    Zápas nám končí. Bohemians si podruhé za sebou připisují tříbodovou výhru, když po Jablonci poráží Zbrojovku Brno 3:0. Zároveň se před ni dostanou v tabulce. Oba hráčské tábory se nyní loučí se svými fanoušky.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Stejně jako v 1. poločase se i nyní nastaví jedna minuta nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Dušan Melichárek ještě předvádí sérii zákroků. Nejprve vytěsňuje střelu z dálky, poté ji musí před dobíhajícím protihráčem vyrazit na roh.
     
    90
    Fanoušci už si užívají poslední minuty utkání. Kotel skanduje, tribuny přidávají potlesk. Už se musel stát zázrak, aby hosté zvládli vyrovnat.
     
    89
    A Mikuš okamžitě sprintoval za dlouhým míčem k pravé postranní čáře. Ale Melichárek vyběhnul a byl u něj dříve. Nyní už jej odkopl bezpečněji než v nastavení prvního poločasu a žádné vzrušení nepřišlo.
     
    88
    Ještě nedávný hráč Plzně Jan Holenda odchází za potlesku diváků z hřiště. Někteří fanoušci si dokonce stoupli. Na hřiště jde Matúš Mikuš.
     
    87
    Jirásek krásnou zadovkou patou našel za vápnem Michala Hubínka, jenž chtěl hlavně nepřestřelit. Povedlo se mu to. Ale trefil jen náruč brankáře Melichárka.
     
    86
    Lutsova aktivita na pravém křídle byla až příliš velká a vykoledoval si písknutí faulu na hráče Zbrojovky.
     
    85
    Za potlesku odchází ze hřiště střelec první a zatím výherní branky Martin Hašek. Na hřiště se podívá Jiří Jeslínek s číslem 23.
     
    85
    Řezníček v dnešním třetím ofsajdu.
     
    83
    Siim Luts zahrával přímý kop a překvapil spoluhráče i diváky. Z nepříliš dobré pozice střílel. Mířil však hodně daleko od levé tyče Melichárkovy brány. Pokřik domácích fandů z kotle: „My chceme gól,“ byl zbytečný.
    82. Červená karta Jovanovice
     
    82
    Mihailo Jovanovič brzdí unikajícího hráče Bohemians těsně před pravou stranou vápna a nemůže vidět nic jiného než červenou kartu. Dlouhým obloukem míří kolem hřiště k šatnám.
     
    80
    Za velkého potlesku diváků odchází domácí záložník Dominik Mašek. Na trávníku jej nahrazuje Josef Jindřišek, jemuž diváci také tleskají k příchodu.
     
    78
    A je to vynucené střídání. Tomáš Weber střídá kapitána Zbrojovky Jana Poláka. Snad to nebude nic vážného. Potlesk pro kapitána Brna přichází z obou táborů fandů.

    Tomáš Čekal

    Branky: 27. M. Hašek, 32. Šmíd, 45+1. Havel

    Karty:   82. Jovanovic (BNO)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:16.
    Bohemians Praha 1905: Budinský – Dostál, Krch (C), Šmíd, Havel – Hubínek – M. Hašek (85. Jeslínek), Mašek (80. Jindřišek), Jirásek, Luts – Holenda (88. Mikuš).
    Náhradníci: Fryšták – Jindřišek, Bartek, Kuchta, Mikuš, Gajič, Jeslínek.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural (61. Přichystal), Vraštil, Jovanovic, Lutonský – Polák (C) (78. Weber), Lacko – Hyčka, Michal Škoda, Vávra (46. Štohanzl) – Řezníček.
    Náhradníci: Veselý – Sedlák, R. Buchta, Přichystal, Weber, Pašek, Štohanzl.

    Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Paták

    Diváci: 4329
    thejrc.org