Winnipeg – Boston 1:4 (kon.) | Washington – Colorado 3:0 (kon.) | NY Islanders – San Jose 2:3 (kon.)
New Jersey – Anaheim 2:1 (kon.) | Ottawa – Arizona 7:4 (kon.) | Tampa – Florida 4:3 (2:1 po s.n.)
Montreal – Pittsburgh 4:0 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 6:3 (kon.) | Nashville – Dallas 1:2 (kon.)
Chicago – Philadelphia 7:4 (kon.) | Calgary – Buffalo 4:3 (po pr.) | Edmonton – Carolina 3:2 (kon.)
Vancouver – St. Louis 2:1 (po pr.)
po prodl.
Vancouver Canucks
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
St. Louis Blues
Středa 19.10.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:40 Henrik SEDIN - 2:1
     
    61:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Švédská jízda Vancouveru dává zápasu vítěznou tečku! Nejprve Markström pokryl dvě nepříjemné střely, pak rozjeli útok Tanev a Daniel Sedin a ačkoliv se mi zdálo, že posledním, kdo dotlačil pod Allenem puk do sítě byl Tanev, tak jako autor branky je označen HENRIK SEDIN, který projel kolem brankoviště a vystřelil na Allena! Asistence: Daniel Sedina, Christopher Tanev.
     
    58:57
    Na druhé straně v obrovské šanci proti Allenovi míjí Sutter ve vyložené pozici!
     
    58:30
    Ale hosté se zakousli do soupeře a chtějí ještě před sirénou rozhodnout, teď létají kolem Markströma kotouče!
    57:05 Bo HORVAT - 1:1
     
    57:05
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak se Canucks dočkali! Po střele od modré čáry neudržel Allen kotouč ve výstroji a BO HORVAT na hranici brankoviště dorazil puk k nemalé radosti publika v Rogers Areně do sítě! Po 157 minut a 36 vteřinách tak dává Vancouver do sítě St. Louis Blues gól! Asistence: Erik Gudbranson, Sven Baertschi.
     
    53:53
    Solidní šance pro Baertschiho, jeho pokus Allen vyrážečkou kryje!
     
    53:18
    Sutter nahazoval z levého křídla bekhendem na Allena a odražený kotouč ještě nadělal na brankovišti trochu zmatků! Bluesmeni však následně posílají kotouč do bezpečí.
     
    50:56
    Nádherná přihrávka zpoza branky a domácí teď měli obrovské štěstí! Výborně to udělal Robby Fabbri, který zavezl kotouč za branku a pak servíroval přihrávku na dvojici Stastny – Jakupov, ale ani jeden z této dvojice nedotlačil puk za Markströma!
     
    49:48
    Obrovská šance pro Berglunda, který ujel obraně, nakonec mu ale zakončení stížil hraničním zákrokem holí Sbisa! Markström pokus vyráží a protože Berglund následně padá a i s brankářem končí v posunuté brance, tak se hra přerušuje.
     
    49:25
    Dva velmi důležité zákroky Jacoba Markströma, který se po delší době dostal do permanence. Jenže ani Berglund a hlavně Jakupov na gólmana domácích nevyzráli!
     
    47:16
    Jenže to jsou Bluesmeni, kdo zahrozil! Paul Stastny se na levém křídle dostal do zajímavé pozice a Markström chvíli nevěděl, kde je po rychlé střele nejproduktivnějšího hráče St. Louis kotouč!
     
    46:39
    Ale domácí si aspoň zahrají přesilovou hru. Dvě minuty za držení Suttera při předchozím zakončení dostává KEVIN SHATTENKIRK.
     
    46:06
    Teď si najel do velké šance Luca Sbisa a italský rodák zkoušel bez přípravy překonat přesouvajícího se Allena! Rána sice obránci Vancouveru nesedla, i tak nadělal třepotající se kotouč gólmanovi soupeře problémy! Puk však zapadl vedle tyče na vnější síť branky a po ní sjel až pod konstrukci zadní části Allenovy svatyně, kde se schoval pod ochrannou gumu.
     
    43:06
    Tarasenko je opravdu neskutečně šikovný hráč a znovu to potvrdil. Ze středního pásma si to prosvištěl mezi dvěma bránícími hráči a Markström měl co dělat, aby jeho ránu udržel mezi rukou a tělem!
     
    38:30
    Nepříjemná situace pro Markströma, kdy nahazoval od modré Pietrangelo a hlavně mezi kruhy tečoval ze vzduchu Tarasenko! Domácí brankář na poslední chvíli instinktivně zakročil a vyráží!
     
    37:30
    Mezi kruhy dostal přihrávku Joel Edmundson a bez váhání pálil, Markström si ale vyjel metr před brankoviště, zmenšil úhel a puk chytá.
    30:23 Vladimir TARASENKO - 0:1
     
    30:23
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A domácí za trest inkasují! Alexander Steen poslal kolmý pas vpřed na VLADIMÍRA TARASENKA, který nic nevymýšlel, po přejetí modré čáry pak z vrcholu kruhu na pravém křídle vypálil a Markström si s jeho střelou neporadil! Asistence: Alexander Steen.
     
    30:18
    Jake Allen teď třikrát vychytal Henrika Sedina v těžkých pozicích!
     
    27:52
    A znovu střídání stráží při přesilovce. Pravidelně se oba týmy střídají ve vylučovaných hráčích, teď zase byli na řadě domácí. ALEXANDER EDLER dostává dvě minuty za nedovolené bránění, kterým se provinil vůči Davidu Perronovi. Přesilovka pro St. Louis Blues.
     
    27:24
    Teď se již Markström zapotil více, kotouč před ním tečoval Scottie Upshall, nakonec ale domácí brankář situaci ustál, skóre je tak i nadále bezbrankové!
     
    24:13
    Horvat byl blízko prvnímu gólu v utkání, ale trefuje jen tyč Allenovy branky!
     
    19:56
    A ještě jeden trest udělí rozhodčí v první třetině. Na trestnou lavici míří SCOTTIE UPSHALL za zásah holí do obličeje Jacka Skilleho. Dvě minuty a přesilovka, ze které budou Canucks těžit nejspíš až ve druhé třetině.
     
    18:34
    Ale teď Sbisa doslova namazal na kruhy, kde stál Nail Jakupov. Ten si chvíli chystal střelu a pak trefil jen Markströma!
     
    16:32
    Hned po buly se vydal napadat rozehrávku soupeře JANNIK HANSEN, ale pomohl si drobným podražením vůči Bouwmeesterovi a rozhodčím to neuniklo. Čtvrté vyloučení v zápase.
     
    15:40
    Na ledě zůstává v bolestivé pozici ležet Bo Horvat, přiznám se nevím, co se přesně stalo.
     
    13:50
    Luca Sbisa byl však při své akci faulovaný a za hákování odjíždí na trestnou lavici PAUL STASTNY, který si odpyká dvě minuty.
     
    13:50
    Přesně tak, gól neplatí!
     
    Canucks rozjeli rychlou souhru, kterou zakončila přihrávka Hansena mezi kruhy, kam najížděl Sbisa a na videu je jasně vidět záměr obránce Vancouveru hrát puk nohou. A právě od brusle se kotouč odráží do branky a ten pohyb je jasně čitelný. Osobně bych se přikláněl k tomu, že by gól neměl platit, ale samozřejmě rozhodčí mají v tomto směru vždy pravdu. Tak jak se rozhodnou Leggo, St. Pierre a borci u videa?
     
    13:50
    Domácí dávají gól, autorem Luca Sbisa, ale Jake Allen signalizuje kopnutí puku, což jasně dokazuje i opakovaný záběr! A rozhodčí se vydávají vše řešit i na video!
     
    09:17
    Rychle se přerušuje a znovu se vylučuje. Tentokrát si přesilovku zahrají hosté, MARKUS GRANLUND dostává trest za hákování Patrika Berglunda.
     
    08:05
    Fantastický Allen proti další šanci Loui Erikssona, který se ocitl na brankovišti, gólman Blues mu však akci lapil!
     
    07:12
    Po další takové pasáži následuje přerušení a možná zárodek prvního pořádného vzruchu v utkání. Hosté si zahrají v oslabení, dvě minuty za korsček vyfasoval ALEXANDER STEEN, který fauloval svého jmenovce, Edlera.
     
    03:05
    Po vyhraném buly zkoušel od modré střílet Edler, ale trefil jen Tarasenka před sebou a hosté jdou do možného brejku!
     
    Dobrá zpráva pro českého fanouška, DMITRIJ JAŠKIN dnes hrát bude! Zaujme post Kylea Brozdiaka na centru čtvrté formace. Do zápasu pak naskočí i Ty Rattie.
     
    Ryan Miller se dnes do branky Vancouveru nepostaví. Na ranní trénink dorazil s nevolností, otázkou je, jestli vůbec bude připraven jako dvojka. V brance tak bude Jacob Markström.

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 58. Horvat (Gudbranson, Baertschi), 62. H. Sedin (D. Sedin, Tanev) – 31. Tarasenko (Steen)


    Vancouver Canucks: Markström (Hewitt) – Edler, Tanev, B. Hutton, Gudbranson, Sbisa, Larsen – D. Sedin, H. Sedin (C), Eriksson – Granlund, Sutter, Hansen – Baertschi, Horvat, Skille – Burrows, Gaunce, Dorsett.
    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo (C), Bortuzzo, Shattenkirk, Edmundson, Parayko – Perron, Stastny, Tarasenko – Fabbri, Steen, Rattie – Pääjärvi, Berglund, Jakupov – Upshall, Jaškin, Reaves.

    Rozhodčí: Mike Leggo, Justin St. Pierre – Trent Knorr, Ryan Gibbons

    Diváci: 17568
    bahis siteleri