Rusko – Česko 3:1 (kon.)
konec
Rusko
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Česko
Pátek 04.11.2016, 15:00 • Bundesleistungszentrum Füssen • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Příjemný páteční den. České hokejistky v mladém složení absolvují první turnaj sezóny v německém Füssenu, zahájily ho už včera bitvou se Švýcarskem, z níž vytěžily bod za porážku v nájezdech. Dneska je už čeká hlavní favorit celého turnaje. Tedy aktuálně třetí tým světa – nabušené Rusko, které včera zdolalo Němky 7:3!
     
    Naše hokejistky se včera srdnatě bily o vítězství. Se Švýcarskem třikrát prohrávaly, jednou dokonce o dva góly, ale vždy dokázaly skóre vyrovnat. Za stavu 4:4 rozhodovaly až nájezdy, ve kterých potvrdila formu Alina Müllerová – k hattricku ze hry totiž přidala ještě dva proměněné pokusy a vystřelila Švýcarkám bonusový bod.

    Švýcarsko – Česko 5:4 po nájezdech (2:1, 1:2, 1:1 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 5. A. Müllerová (Ryserová, Allemannová), 11. A. Müllerová (Meierová, I. Waidacherová), 28. A. Müllerová (N. Waidacherová, Stiefelová), 55. Meierová (A. Müllerová, Sigristová), rozh. náj. A. Müllerová – 7. Studentová, 29. Erbenová (Mlýnková, Tejralová), 35. Manhartová (Povová, Studentová), 56. Hymlárová (Polenská, Mlýnková).

    Rusky to proti domácímu týmu neměly od začátku úplně snadné. Němky totiž bleskově otočily skóre a 13 minut vedly. Sborná ale srovnala a ve druhé třetině odskočila. Tři ze sedmi gólů dala v přesilovkách, takže je jasné, že Češky se musí držet od trestné lavice dál. Však už včera ze čtyř jejich vyloučení Švýcarky tři ztrestaly, byť dvakrát z toho gól padl až pár sekund po návratu hráčky na led.

    Německo – Rusko 3:7 (2:2, 1:4, 0:1)

    Branky a nahrávky: 4. Kratzerová (Gleissnerová), 5. Klugeová (Kantersová), 36. Lanzlová (Graeveová, Kantersová) – 4. Běljakovová, 18. Děrgačjovová (Gončarenková), 27. Smolencevová (Běljakovová, Sosinová), 28. Děrgačjovová (Šochinová), 30. Běljakovová, 37. Šochinová (Děrgačjovová), 47. Skibová (Sosinová).
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Tarakanovová (Morozovová) – Gončarenková, Pečnikovová, Ganejevová, Lobovová, Batalovová, Andrjuščenkovová, Šibanovová, Nikolajevová – Mitrofanovová, Běljakovová, Smolencevová, Sosinová, Maljavkovová, Kadirovová, Lichačevová, Skibová, Děrgačjovová, Ďupinová, Šochinová. Trenér: Alexej Čisťjakov.

    Česko: Škodová (Bláhová) – Tejralová, Erbenová, Škrdlová, Herzigová, Zedníková, Pacalová, Horálková, Martinů – Topolská, Polenská, Studentová, Hymlárová, Povová, Tomasco, Smetková, Patočková, Manhartová, Mlýnková, Chmelová, Dýcková. Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Fischer – Bauerová, Männleinová (všichni GER).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    04:14
    Český tým si zahraje první přesilovku zápasu. Jevgenija Ďupinová (RUS) je vyloučena za podražení.
     
    06:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, naše hokejistky hned první početní výhodu využívají a ujímají se vedení! Devět sekund před návratem vyloučené hráčky na led mířila přesně KLÁRA HYMLÁROVÁ – 0:1. Asistence: Aneta Tejralová, Natálie Mlýnková.
     
    08:16
    Stejnou možnost dostává o dvě minuty později také sborná, Lucie Povová (CZE) si odpyká menší trest za hákování.
     
    10:16
    Národní tým své oslabení přestál a hraje v plném počtu.
     
    15:02
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Favorit utkání po patnácti minutách hry vyrovnává. Českou brankářku Blanku Škodovou poprvé překonala ANNA ŠIBANOVOVÁ – 1:1. Asistence: Fanuza Kadirovová.
     
    15:15
    Hned vzápětí je tu druhé oslabení české reprezentace, Kamila Smetková (CZE) je vyloučena za hru vysokou holí.
     
    17:15
    Česká útočnice, která včera slavila osmnácté narozeniny, je zpátky na ledě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Svěřenkyně trenéra Jiřího Vozáka za sebou mají úvodní část bitvy proti bronzovému týmu letošního mistrovství světa. Češky začaly skvěle, Klára Hymlárová je z přesilovky poslala do vedení, ale Rusky pak srovnaly.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Naše hokejistky začnou druhou třetinu v početní výhodě, Jekatěrina Smolencevová (RUS) si odpočine za sekání.
     
    22:00
    Sborná je kompletní, druhou přesilovku jsme na rozdíl od té první nevyužili.
     
    26:06
    Ovšem ruská sedmnáctka míří na trestnou lavici znovu, Smolencevová (RUS) opět inkasuje menší trest za sekání.
     
    26:59
    Český tým si zahraje přes minutu v pěti proti třem, za nedovolené bránění je vyloučena Angelina Gončarenková (RUS)!
     
    28:06
    První vyloučená Ruska už je zpátky ve hře.
     
    28:59
    A také druhá, náš výběr velkou možnost nevyužil.
     
    33:33
    Časomíra ukazuje čtyři trojky a bránit se pro změnu bude český tým. Obránkyně Kristýna Pacalová (CZE) odchází na trestnou za podražení.
     
    35:33
    Češky úspěšně ubránily i své třetí oslabení v dnešním zápase.
     
    39:03
    Závěr druhé části odehrajeme také ve čtyřech. Lucie Povová (CZE) je další hokejistkou vyloučenou za podražení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Nerozhodné skóre tak platí i po čtyřiceti minutách hry. České hokejistky si zahrály tři přesilovky, z toho víc než minutu proti třem, jenže tuhle možnost nevyužily. Pak naopak dvakrát usedly na trestnou samy a do třetí části půjdou ještě se 63 sekundami v oslabení.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:33
    Jen půl minuty poté, co se Povová vrátila na led, bohužel usedá na její místo Barbora Patočková (CZE). Dvě minuty za hákování a další perná chvilka pro náš tým.
     
    43:33
    Naštěstí i další oslabení přestála česká reprezentace bez inkasované branky.
     
    45:57
    Naděje českého týmu na vítězství dál brzdí nedisciplinovanost. Nyní bylo na ledě šest hráček, trest pro hráčskou lavici odpyká Natálie Mlýnková (CZE).
     
    46:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Čtvrté oslabení v řadě už národní tým neubránil a Rusky se poprvé v zápase ujímají vedení. Početní výhodu využila už po 19 sekundách ANNA ŠOCHINOVÁ – 2:1. Bez asistence.
     
    52:20
    Třetí část už se nám přelomila do druhé půlky a Češky mají šanci odpovědět. Jekatěrina Nikolajevová (RUS) je vyloučena za napadení.
     
    54:40
    Nepovedlo se, vyloučená Ruska je zpátky na ledě.
     
    55:41
    Ale ještě jedna možnost, která už může být poslední! Jekatěrina Smolencevová (RUS) si vyslechla menší trest za hru tělem a Češky jsou na další přesilovku. Podaří se jim srovnat?
     
    56:28
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, česká přesilovka měla přesně opačný účinek, neboť v ní udeřily Rusky. Dnes podruhé zakončila jejich útok přesně ANNA ŠOCHINOVÁ a tohle už se nám bude těžko dotahovat – 3:1. Asistence: Jelena Děrgačjovová.
     
    58:00
    Početní výhoda je minulostí, jdeme do posledních dvou minut třetí třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Obrovská škoda! České hokejistky nebyly ani ve druhém zápase Halloween Cupu daleko od bodů. Nad favorizovaným Ruskem po gólu Kláry Hymlárové vedly, i když pak sborná srovnala, až do 47. minuty platilo nerozhodné skóre. To ale zlomila Anna Šochinová, která vstřelila vítězný gól v přesilovce a pojistku přidala v oslabení.
     
    Mladý kádr ženské reprezentace uzavře turnaj ve Füssenu zítra od 17 hodin zápasem proti domácímu Německu. Věřme, že naše hokejistky na závěr už ochutnají pocit vítězství. Pro dnešek se s vámi loučím, příjemný zbytek dne. (17:00:20)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 16. Šibanovová (Kadirovová), 47. Šochinová, 57. Šochinová (Děrgačjovová) – 7. Hymlárová (Tejralová, Mlýnková)


    Rusko: Tarakanovová (Morozovová) – Gončarenková, Pečnikovová, Ganejevová, Lobovová, Batalovová, Andrjuščenkovová, Šibanovová, Nikolajevová – Mitrofanovová, Běljakovová, Smolencevová, Sosinová, Maljavkovová, Kadirovová, Lichačevová, Skibová, Děrgačjovová, Ďupinová, Šochinová. Trenér: Alexej Čisťjakov.
    Česko: Škodová (Bláhová) – Tejralová, Erbenová, Škrdlová, Herzigová, Zedníková, Pacalová, Horálková, Martinů – Topolská, Polenská, Studentová, Hymlárová, Povová, Tomasco, Smetková, Patočková, Manhartová, Mlýnková, Chmelová, Dýcková. Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Fischer – Bauerová, Männleinová (všichni GER).

    Diváci: 45
    bahis siteleri