Jihlava – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:4 (kon.) | Kladno – Chomutov 2:5 (kon.)
Havířov – Třinec 0:2 (kon.) | Letňany – Sparta 1:6 (kon.) | HC Litvínov – Slavia 3:5 (kon.)
K. Vary – HC Plzeň 3:4 (po pr.) | Kolín – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Pardubice 2:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
HC Kometa Brno
Sobota 12.11.2016, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 22. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava porazila Kometu Brno 3:1, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (17:31:29)
     
    Ve třetí třetině se Kometě podařilo zdramatizovat zápas, když se v devětačtyřicáté minutě trefil Matěj Svoboda. Vyrovnat se ale Brnu již nepodařilo, naopak při risku bez gólmana minutu a půl před koncem pojistil tři body pro Duklu trefou do prázdné klece Lukáš Jindra. Jihlava tak poprvé v sezoně poráží Kometu Brno a upevňuje si svojí pozici na prvním místě tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Sedm vteřin před koncem je za vysokou hůl vyloučen ještě domácí Lukáš Jindra, autor třetí branky. Martin Holík již zůstává na střídačce.

    Na vyloučení: 5-4.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    58:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je to zřejmě jasné, Jihlava poprvé v sezoně Kometu porazí a upevní si post na čele tabulky. LUKÁŠ JINDRA vybojoval u mantinelu poblíž střídačky hostí puk a nekompromisně jej poslal do volné klece. Bez asistence.
     
    58:00
    V posledních dvou minutách třetí třetiny vyrazil Juřička střelu Jeřábka od modré a poradil si i s dorážkou Svobody zblízka.
     
    57:49
    Kowalczyk nejenže zavezl puk po pravé straně do pásma, ale ještě z vrcholu pravého kruhu vypálil mezi betony Juřičky. Ten opět drží puk před čárou a Holík jde ven ze své klece.
     
    57:35
    Holík se kvůli zakázanému uvolnění Komety musí vrátit do branky.
     
    57:18
    Oba týmy hrají v plném počtu. Jihlava se při návratu hráčů na led snažila jít do útoku dva na dva, ale Tomáš Vala neměl na pravé straně prostor pro střelu, byť se dostal přes modrou.
     
    57:07
    Střela Kowalczyka od modré byla sražena do rohu za branku.
     
    56:50
    Nyní již Martin Holík zůstává na střídačce. Kometa to 190 vteřin před koncem základní hrací doby zkusí se šesti hráči v poli bez gólmana.
     
    56:50
    Kometa si vyžádala oddechový čas.
     
    56:50
    Závar před brankou řeší Juřička, jenž má puk znovu ve výstroji.
     
    56:37
    Při hře čtyři na čtyři se zatím nic zajímavého neděje. Ale zajímavé je jistě to, že při hře Brna před branou Dukly je gólman Martin Holík téměř na půli cesty ven z branky a čeká na pokyn trenérů. Tato situace je k vidění již dobré dvě minuty.
     
    55:18
    Za domácí jde ven na 2+10 minut obránce Josef Vrátný, který dostává neobvyklý trest – tahání za vlasy, helmu nebo mřížku, a dnešní zápas pro něj tak skončil, míří tak rovnou do šaten. Hostující Petr Krejčí jde ven na dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 4-4.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    55:18
    Po tečované střele Kučery od modré má Juřička znovu puk ve své výstroji. Před jeho brankou navíc vznikla menší výměna názorů a sudí Homola tak bude vylučovat dva hráče.
     
    55:00
    Zakázané uvolnění Dukly. Jihlavští se nyní vší silou brání a snaží se – zatím úspěšně – udržet nejtěsnější náskok.
     
    54:39
    Po levé straně přešel přes modrou rozjetý Najman, jenž vystřelil a jeho tvrdý pokus Holík zneškodnil až napodruhé vleže.
     
    54:22
    Dukla se krátce po buly dostala na druhou stranu, ale před Holíkem se moc dlouho nezdržela.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 12. Mareš (Kadleček), 19. Najman (Vrátný, Veleba), 59. Jindra – 49. Svoboda (Kučera, Matula)


    HC Dukla Jihlava: Jurička (Šťastný) – Musil, Mareš, Vrátný, Veleba, Havelka, Marek – Jindra, Najman, Vala – Filip, Kadleček, Kardoš – Úlovec, Hrbatý, Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Kučera, Jeřábek, Krejčí, Věžník, Kowalczyk, Jurnečka, Vašíček – Frydrych, Matula, Süss – Zajíček, Minárik, Kadlic – Krejčí, Střondala, Svoboda – Kunc. Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Homola – Berger, Tichý
    thejrc.org