Novokuzněck – N.Novgorod 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Soči 3:1 (kon.) | Omsk – Spartak Moskva 3:2 (kon.)
Chanty-Mansijsk – HC Slovan 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Nižněkamsk 6:0 (kon.) | Ufa – Kazaň 4:2 (kon.)
Magnitogorsk – Toljatti 5:3 (kon.) | Minsk – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Jokerit – Kunlun 3:2 (kon.)
Riga – Vladivostok 3:2 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Ak Bars Kazaň
Sobota 12.11.2016, 12:30 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Michal Jordán (AKB) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:22
    Jiří Sekáč (AKB) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:26 (14:51:11)
     
    Statistiky: Střely: 59-54; Střely na bránu: 37-30; Vhazování: 24-33; Zablokované střely: 10-9; Hity: 13-13; Fauly: 2-6; Trestné minuty: 6-45.
     
    Velice atraktivní souboj mezi Salavatem Julajevem Ufa a Ak Barsem Kazaň vyvrcholil v závěru třetí třetiny, do které oba týmy vstupovaly za nerozhodného stavu 2:2. O osudu utkání rozhodl faul loktem v podání Jiřího Sekáče, který dostal pět minut plus osobní trest do konce utkání. Domácí následnou pětiminutovou přesilovou hru skvěle využili, když se během ní prosadili Teemu Hartikainen a Jevgenij Bodrov. Konečný výsledek. Salavat Julajev Ufa 4 Ak Bars Kazaň 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:11
    Michail Gluchov ještě v závěru zápasu dostal trest za podražení a domácí si pár sekund zahrají přesilovou hru 5 na 3.
    57:48 Jevgenij BODROV - 4:2
     
    57:48
    Ufa právě vstřelila branku!
    Enver Lisin zvedl za bránou hlavu a krásnou zpětnou přihrávkou našel před brankovištěm JEVGENIJE BODROVA, který střelou po ledě vedle pravého betonu Stanislava Galimova zamířil k levé tyči a zpečetil dnešní vítězství Ufy. Asistence: Sami Lepistö a Enver Lisin.
     
    57:02
    Stanislav Galimov si pohlídal prostor u své pravé tyče po Igora Makarova v momentě, kdy do konce pětiminutového trestu Jiřího Sekáče zbývá něco málo přes minutu.
     
    56:39
    Salavat sice využil přesilovou hru, ale početní výhodu po faulu Jiřího Sekáče samozřejmě plyne dál a ještě neskočil.
     
    55:46
    Domácí hráči Salavatu mohli udělat tečku za dnešním vítězstvím, následná střela z levého kruhu pro vhazování ale zamířila vedle bližší levé tyče.
    54:49 Teemu HARTIKAINEN - 3:2
     
    54:49
    Ufa právě vstřelila branku!
    TEEMU HARTIKAINEN sice po zpětné přihrávce Kirilla Kaprizova z blízkosti trefil pouze pravý beton Stanislava Galimova, jeho následná dorážka už ale zamířila pod horní tyč a Ufa strhává v přesilové hře vedení v závěru zápasu na svou stranu. Asistence: Kirill Kaprizov a Linus Omark.
     
    54:19
    Ufa má k dispozici přesilovou hru, která potrvá téměř čtyři minuty a domácí tak mají spoustu času rozhodnout.
     
    54:15
    Stanislav Galimov si dobře pohlídal prostor u své levé tyče a následná strkanice už byla zbytečná. Puk skončil na boční síti a brankáře Kazaně ho na ní dobře pokryl lapačkou.
     
    53:29
    Jiří Sekáč v levém rohu útočného pásma zbytečně udeřil loktem do obličeje Samiho Lepisteho, za což dostal pět minut. Plus osobní trest do konce utkání za nesportovní chování. Český útočník byl hodně naštvaný a na cestě do kabin rozštípal v tunelu vzteky hůl! Ufa má možnost rozhodnout.
     
    52:21
    V blízkosti levé tyče brány Ufy vznikl obrovský závar a dvojice hráčů se snažila puk dorazit do sítě, jenže ani jeden z nich ve své snaze neuspěl a Niklas Svedberg svou svatyni uchránil!
     
    51:57
    Sergej Soin se s tím nepáral a z vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která zamířila doprostřed brány a hrudi připraveného Stanislava Galimova.
     
    51:12
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých devět minut a vypadá to vypadá, že se dočkáme prodloužení.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 16. Lepistö (Lisin, I. Makarov), 39. Arzamascev (J. Bodrov, Loginov), 55. Hartikainen (Kaprizov, Omark), 58. J. Bodrov (Lepistö, Lisin) – 23. Malychin (Žukov, Obuchov), 24. Tkačjov (Lukojanov)


    Salavat Julajev Ufa: Svedberg – Kuljaš, S. Garejev, Lepistö, Loginov, Kornějev, Arzamascev – Lisin, J. Bodrov, I. Makarov – M. Majorov, Hartikainen, Korotkov – Kaprizov, Chripunov, Omark – Soin, A. Lazarev, Malcev – M. Vorobjov, Něstěrov.
    Ak Bars Kazaň: S. Galimov – D. Musin, Ohtamaa, Jarullin, Tokranov, Jordán, Abrosimov, Sidorov – Glinkin, An. Popov, M. Gluchov – Azevedo, Svitov, Sekáč – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Obuchov, Žukov, Malychin.

    Rozhodčí: Vladimir Baluska, Michail Buturlin. Čároví: Otmachov, Alexej Majtak

    Diváci: 8070
    thejrc.org