Toronto – Washington 4:2 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 4:3 (1:0 po s.n.) | Florida – Columbus 2:1 (1:0 po s.n.)
Detroit – Montreal 1:2 (po pr.) | Ottawa – Carolina 2:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 4:3 (1:0 po s.n.)
Colorado – Vancouver 2:3 (0:1 po s.n.) | Los Angeles – Chicago 2:1 (po pr.) | San Jose – Anaheim 2:3 (kon.)
Boston – Tampa 4:1 (kon.) | Winnipeg – Nashville 3:0 (kon.) | Edmonton – Arizona 1:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Carolina Hurricanes
Neděle 27.11.2016, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Canadian Tire Centre v Ottawě sledovalo 18 042 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (03:49:00)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Carolina Hurricanes

    Andrej Nestrašil 0+0, 0 střel, čas na ledě 10:58
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Craig Anderson (OTT) 32 zák., 1 gól, 97.0%
    2. Kyle Turris (OTT) 1+0
    3. Sebastian Aho (CAR) 1+0
     
    Poslední střelu soupeře už si ale Anderson pohlídal a domácí tedy slaví vítězství. V dnešním utkání se sice jako první dostali do vedení hosté, kteří ve 12. minutě slavili zásluhou Sebastiana Aha, ale v čase 26:15 se Dionu Phaneufovi podařilo vyrovnat. Následně jsme na další branku čekali hodně dlouho, nicméně nakonec jsme se přeci jenom dočkali ještě v řádné hrací době. V 57. minutě to totiž na sebe vzal domácí Kyle Turris a ten Senátorům po pěkné individuální akci vystřelil dva body.

    Střely na bránu po 3. třetině

    OTT – 24 (11, 6, 7)
    CAR – 33 (9, 8, 16)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Domácí se dostali ke kotouči a dochází tedy k signalizovanému vyloučení. Dion Phaneuf dostává dvě trestné minuty za držení hole.
     
    59:33
    Chvíli se puk zjevil ve středním pásmu, ale nyní už se hraje znovu před Andersonem, který čelí spršce střel! To je opravdu velká tlak Caroliny.
     
    58:52
    Po menším závaru v brankovišti nakonec domácí gólman našel kotouč a přerušuje hru. Samozřejmě se ale vhazuje u jeho brány.
     
    58:38
    Dvě zablokované střely od hostujících obránců. Domácí šli nyní do ran od modré čáry velmi obětavě.
     
    58:07
    Ottawě se podařilo po mantinelu dostat puk z vlastního pásma. V neutrální zóně ale kontrolu nad kotouče přebírají opět hosté.
     
    57:48
    Trenér Bill Peters využívá buly v útočném pásmu k tomu, aby odvolal brankáře! Domácí si poté vybírají oddechový čas.
     
    57:48
    Ryan Dzingel to nejprve udělal velmi dobře, když si dojel volný kotouč, ale poté se vrátil až za červenou čáru a vyhodil puk na icing.
     
    57:00
    Hosté se okamžitě nastěhovali do útočného pásma, ale Staal z bezprostřední blízkosti minul a další dvě střely už nebyly nebezpečného rázu. Přesto se v případě Staala jednalo o obrovskou šanci!
    56:28 Kyle TURRIS - 2:1
     
    56:28
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Přesilovou hru ale domácí nakonec nepotřebují! KYLE TURRIS si totiž mezi modrými čarami narazil puk se spoluhráčem, v útočném pásmu se projel kolem zkoprnělého Slavina a poté přesnou střelou zakončil krásnou individuální akci! Hosté ještě zkusili Coach Challenge, ale o ofsajd se nakonec nejednalo a Senátoři jdou do vedení. Asistence: Bobby Ryan, Erik Karlsson
     
    56:03
    Zdálo se, že hosté hráli v šesti, ale sudí se po diskuzi rozhodli nevylučovat. Domácím se to nelíbí, ale přesilovou hru aspoň pro tento okamžik každopádně neuvidíme.
     
    55:26
    Carolina měla znovu potíže při rozehrávce, ale pomohlo ji střídání domácího celku. Přesto se puk stále nedostává dále než k červené čáře.
     
    54:43
    Domácí nyní díky aktivnímu napadání udrželi soupeře v jeho pásmu, avšak k žádnému zakončení se svěřenci kouče Bouchera nedostali.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 27. Phaneuf (Dzingel), 57. Turris (B. Ryan, E. Karlsson) – 12. Aho (Skinner, Slavin)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Dzingel, Turris (A), B. Ryan – Hoffman, Brassard, Mark Stone – Z. Smith, Pageau, Pyatt – Kelly, Lazar, Neil (A).
    Carolina Hurricanes: C. Ward (Leighton) – Hainsey, Faulk (A), Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner (A), J. Staal (A), Aho – Stålberg, Teräväinen, V. Rask – E. Lindholm, D. Ryan, Stempniak – Nordström, McClement, Nestrašil.

    Rozhodčí: Dave Lewis, Dan O’Halloran – Ryan Gibbons, Ran Daisy

    Diváci: 18 042
    thejrc.org