NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Washington – Toronto 0:2 (kon.) | Philadelphia – Florida 5:1 (kon.)
New Jersey – Tampa 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Vancouver 0:3 (kon.) | Nashville – Colorado 4:1 (kon.)
Winnipeg – Columbus 2:5 (kon.) | Dallas – Arizona 3:1 (kon.) | Edmonton – Carolina 3:5 (kon.)
Vegas – Buffalo 5:4 (po pr.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
po prodl.
New York Rangers
4:5 (0:2, 3:1, 1:1 - 0:1)
Pittsburgh Penguins
Středa 18.10.2017, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    New York Rangers podlehl Pittsburghu Penguins až po prodloužení a zabránil tak zopakování nejhoršího vstupu do sezóny z ročníku 1959-60, během kterého Rangers vyhráli během úvodních sedmi zápasů pouze jednou a šestkrát prohráli v základní hrací době. Letos prohráli Rangers také šestkrát, jenže rozdíl je v tom, že si z poslední porážky odnesli bod. Bilance 1-5-1. (04:23:23)
     
    Česká stopa v utkání

    Ondřej Pavelec (NYR) Do zápasu nezasáhl
     
    Hvězdy utkání

    1. Jevgenij Malkin (PIT) 1+3
    2. Phil Kessel (PIT) 1+2
    3. J.T. Miller (NYR) 1+2
     
    Statistiky: Střely na bránu: 32-33; Zablokované střely: 11-17; Vhazování: 51%-49%; Hity: 25-20; Přesilové hry: 2/6-1/3; Tresné minuty: 10-16.

     
    Pittsburgh po zápase plném obratů dokázal dobýt Madison Square Garden. Zápas začal lépe pro Penguins, když se již po 43 sekundách prosadil Phil Kessel, na jehož gól navázal bývalý hráč Rangers Carl Hagelin. Vypadalo to, že úřadující šampióni mají vše pod kontrolou, jenže v prostřední části nejprve snížil David Desharnais a po vyloučení Sidneyho Crosbyho, který dostal dvě plus dvě minuty za vysokou hůl, během minuty otočili zápas na stranu New Yorku Rangers Pavel Bučněvič a J.T. Miller. Už to vypadalo, že do třetí části budou Rangers vstupovat s jednobrankovým vedením, jenže krátce před druhou sirénou vyrovnal Patric Hörnqvist poté, co domácí hráči nevyužili přesilovou hru 5 na 3 a 14 sekund před jejím koncem faulovali. Dramatický duel pokračoval i ve třetí třetině, když radost fanoušků v Madison Square Garden dvakrát zastavila tyč, po brance Michaela Grabnera a nádherné kombinační akci se ale dočkali. Rangers vedli až do poslední minuty 4:3 a sahali po vítězství, jenže 56 sekund před koncem vyrovnal chytrým nahozením zpoza brány Sidney Crosby, který se vykoupil a zachránil Penguins, a na začátku prodloužení rozhodl o výhře úřadujících šampiónů Jevgenij Malkin. Konečný výsledek. New York Rangers 4 Pittsburgh Penguins 5 po prodloužení.

     
    Konec zápasu.
    60:58 Jevgenij MALKIN - 4:5
     
    60:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel v blízkosti levé tyče zachytil rozehrávku Rangers zpoza brány a po obrovské chybě domácích hokejistů předložil puk JEVGENIJOVI MALKINOVI, který na opačné straně útočného pásma skóroval z blízkosti do prázdné brány – 4:5! Asistence: Phil Kessel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V Madison Square Garden fantastické utkání mezi Rangers a Penguins vyvrcholí prodloužením nebo případnými samostatnými nájezdy. Domácí ve druhé části smazali dvoubrankové manko a třemi góly zápas otočili. Jenže Penguins ještě před druhou přestávkou vyrovnali a v poslední části znovu prohrávali od doby, než se 56 sekund před koncem prosadil Sidney Crosby, jehož čtyřminutové vyloučení z prostřední třetiny stáhlo jeho tým dva góly. Skóre po třetí třetině. New York Rangers 4 Pittsburgh Penguins 4.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:04 Sidney CROSBY - 4:4
     
    59:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY zpoza brány bekhendem nahodil puk mezi kruhy pro vhazování, kde se od domácího Kevina Shattenkirka odrazil nad pravým betonem Henrika Lundqvista k levé tyči! Ještě se volalo do Toronta, o ofsajd se ale nejednalo a je to 4:4! Prodloužení před námi? Asistence: Patric Hörnqvist a Jevgenij Malkin.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:00
    Matt Murray už zamířil v nepřerušené hře na střídačku a Penguins hrají bez brankáře!
     
    57:54
    Sidney Crosby na pravé straně podél hrazení zavážel puk do útočného pásma, jenže byl zdvojen a k ničemu se nedostal. Vyloučení kapitána Penguins vyšlo Pens ve druhé části draho, když během čtyřminutového oslabení dvakrát inkasovali.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 27. Desharnais (J. T. Miller, Shattenkirk), 28. Bučněvič (Zibanejad, Zuccarello), 29. J. T. Miller (McDonagh, DeAngelo), 48. Grabner (Desharnais, J. T. Miller) – 1. Kessel (Malkin, Cole), 14. Hagelin (Määttä), 39. Hörnqvist (Kessel, Malkin), 60. Crosby (Hörnqvist, Malkin), 61. Malkin (Kessel)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh (C), DeAngelo, M. Staal (A), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith – Rick Nash (A), Zibanejad, Zuccarello – Kreider, Desharnais, J. T. Miller – Vesey, K. Hayes, Fast – Grabner, Cracknell, Bučněvič. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Niemi) – Dumoulin, Letang (A), Cole, J. Schultz, Määttä, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Sheary – Rust, Malkin (A), Kessel – Hagelin, McKegg, Hörnqvist – Kühnhackl, Rowney, Reaves. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Frederick L'Ecuyer. Čároví: Jonny Murray, Mark Shewchyk

    Diváci: 18006
    ocianews.com