NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Washington – Toronto 0:2 (kon.) | Philadelphia – Florida 5:1 (kon.)
New Jersey – Tampa 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Vancouver 0:3 (kon.) | Nashville – Colorado 4:1 (kon.)
Winnipeg – Columbus 2:5 (kon.) | Dallas – Arizona 3:1 (kon.) | Edmonton – Carolina 3:5 (kon.)
Vegas – Buffalo 5:4 (po pr.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Toronto Maple Leafs
Středa 18.10.2017, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:
    Jakub Vrána – 12:58 na ledě – 3 střely na branku – 0+0 (03:39:52)
     
    Dnešní zápas je tedy z námi a lépe ho zvládlo díky dvougólové poslední třetině hostující Toronto! Washington se neprosadil ani jednou, naopak za Maple Leafs se nejprve trefil z dorážky Brown a pár vteřin před koncem do prázdné branky Kadri. I přes množství šanci hostující gólman Frederik Andersen odolal a může se tak pyšnit čistým kontem z velice těžkého zápasu v hlavním městě USA.

    Ode mě je to pro tuto noc vše, já se loučím a přeji Vám povedený start do nového dne.
     
    Konec zápasu.
    59:39 Nazem KADRI - 0:2
     
    59:39
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je hotovo a dnes budou brát výhru hráči Toronta! Dobře v obraně zapracoval Hyman, který vybojoval puk, který přes Riellyho propadl do středního pásma až k NAZEMOVI KADRIMU, jenž i přes faul jednoho z beků zvládl ujet všem a zacílit do odkryté klece! Asistence: Morgan Rielly a Zach Hyman.
     
    59:32
    Ovečkin se dostal ke střele od modré čáry a jeho bomba skončila díky teči jen centimetry vedle tyčky Andersena!
     
    58:35
    Tlak domácích sílil, ale nakonec po vlastní chybě přišli o pásmo a čas se krátí. Do konce zbývá jen několik málo vteřin přes minutu.
     
    57:54
    Leafs vyhodili na zakázané uvolnění a domácí kouč si bere time-out, po kterém odvolá gólmana. Washington to zkusí v šesti mužích a uvidíme, jestli Andersen odolá a udrží čisté konto.
     
    57:35
    Do konce zbývá něco málo přes dvě minuty a závěrečný tlak Capitals nepřichází, Toronto momentálně kontroluje hru a skoro to vypadá, že si závěr zápasu zvládne pohlídat.
     
    56:52
    Dobrou střelu od modré čáry vyslal Djoos, Andersen toho moc neviděl, ale přesto dokázal puk lapačkou nadvakrát najít a parádním zákrokem ho ukryl pod svým tělem.
     
    56:09
    Ke střele se dostal Burakovsky a Anderse musel vykopnout betonem, tlak domácích roste a Toronto se v posledních minutách opravdu jenom brání.
     
    55:05
    Andersen si připsal další dva středně těžké zákroky a drží svůj tým ve vedení, nakonec puk pokryl a hra je přerušena.
     
    54:32
    Do velké šance se dostal Bowey, který si najel po křídle skoro sám před Andersena, ten ale dokázal včas sklapnout betony a nedovolil tak svému sokovi skórovat.
     
    53:48
    Tentokrát se zakázaným uvolněním provinili domácí, hra se opět vrací před Holtbyho a tyto průtahy více vyhovují právě hostům.
     
    53:18
    Toronto se ale stále drží, do konce zápasu zbývá necelých sedm minut a za této situace by brali výhru hosté – a navíc Holtby musel na led proti Zajcevově střele, takže se bude vhazovat v obranném pásmu Capitals.
     
    52:26
    A teď Toronto pouze vyhodilo puk na zakázané uvolnění, takže mírný tlak Capitals bude pokračovat – udrží hosté těsné vedení?
     
    51:44
    Do výborné šance se dostal Kuzněcov, který byl v úhlu zcela sám proti Andersenovi, ovšem trefil pouze rameno dánského gólmana, který vytáhl parádní reflex!
     
    50:31
    Van Riemsdyk dobře zapracoval do obrany, poté ale jeho celek o puk přišel a střílet mohl Burakovsky, jeho dělovka ale zamířila pouze výrazně nad branku hostů.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 46. Co. Brown (Rielly), 60. Kadri (Rielly, Hyman)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Djoos, Bowey, Orpik, Chorney, Orlov – J. Vrána, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Burakovsky – T. Wilson, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Walker.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, C. Rosén – Matthews, Hyman, W. Nylander – Komarov (A), Kadri, Marleau – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – M. Martin, D. Moore, Marner.
    ocianews.com