Vítkovice – Třinec 1:4 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Litvínov – Sparta 1:4 (kon.)
Jihlava – Chomutov 3:2 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 3:1 (kon.)
Liberec – Olomouc 3:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Piráti Chomutov
Pátek 26.01.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vhazování již žádnou gólovku nepřineslo. Byl to dnes opravdu vyrovnaný a nakonec i celkem pohledný souboj tabulkových sousedů. Co k tomu napsat? Utkání hodně ovlivnilo vyloučení Valacha do konce utkání v 10. minutě, Jihlava během této pětiminutové přesilovky vstřelila dva góly. Chomutov na začátku druhé třetiny srovnal na 2:2. Když už to pomalu vypadalo na prodloužení, v 57. minutě tečoval střelu Kajínka od modré Dostálek a rozhodl o výhře Jihlavy 3:2. Ta se tak mírně dotáhla na Chomutov, ztráta činí 10 bodů. Z HZS je to dnes opravdu vše, přeji vám příjemný víkend a u extraligy někdy napočtenou. (20:07:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    1,6 sekundy do konce, Kořenář opět drží puk v lapačce! Opět se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    59:51
    Devět sekund do konce, bude se vhazovat po pravici Kořenáře.
     
    59:31
    Straka nedotloukl puk až do prázdné branky! Opravdu dramatické sekundy, Dukla nedokázala vyhodit ven z pásma, Kořenář drží puk v náručí!
     
    59:07
    Nic nového, Chomutov stále bez brankáře!
     
    58:35
    Je to dramatické, Chomutov buší do vrat, Dukla rozhodně nechce otevírat vrátka. Nyní vyhodil Stříteský přes Straku, kterému nechybělo mnoho ke gólu. Pískán icing, stadion bouří. Oddechový čas pro hosty.
     
    58:05
    Kořenář nikam nespěchá a drží puk v lapačce. Chomutov jde do šesti!
     
    57:45
    Chomutov nyní všechno vsadil na jednu kartu, signalizující útok. Místy to jsou dramatické situace, Kořenář si připsal důležitý zákrok.
    56:49 Vlastimil DOSTÁLEK - 3:2
     
    56:49
    Dukla právě vstřelila branku!
    191 sekund před koncem jde Dukla do vedení o gól! Od pravého mantinelu nahrál Zeman Kajínkovi na modrou, Kajínek vystřelil, jeho střelu tečoval před Lukešem VLASTIMIL DOSTÁLEK a stadion explodoval radostí. Asistence: David Kajínek, Adam Zeman.
     
    55:56
    Vhazování se bude opakovat, Zeman si pomohl nohou a to čárový sudí nepřijme.
     
    55:00
    Další vyhození, v pořadí zhruba třetí, publikum to náležitě oceňuje.
     
    54:26
    Vyhození puku z útočného pásma hostí obstaral Kajínek, zbývá zhruba půlminuta z přesilovky.
     
    53:46
    Dietz na modré nahrával na pravý kruh, Knot z protější pozice trefil boční síť. Celkem to hosté šťaví v útoku. Hra se nyní přeruší, kotouč skončil v ochranné síti.
     
    53:12
    Během komerční pauzy se skanduje obvyklé slovní spojení začínající jednou barvou, pokračující jedním ze zvířat. Zpět k utkání, na trestné se zabouchly dveře, vyloučen je Čachotský, jenže ten je zraněn a na střídačce je zašíván, místo něj trest odsedí Žálčík..
     
    53:12
    Trojice hráčů na každé straně bojuje na podélné straně kluziště o puk, sudí nepřerušuje. A tím si to celé značně ztížil. Jednak vzrostly emoce, Dukla jde do oslabení a Čachotský reklamuje hůl v obličeji.
     
    51:10
    Grman nezachytil kotouč a k brejku Dukly chybělo opravdu málo. Naštěstí pro Piráty hostující bek puk na holi udržel a hra pokračuje dále v útočném pásmu hostí.
     
    50:51
    Dnešní utkání sleduje 4 002 diváků.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. Stříteský (Čachotský, Dostálek), 16. Suchánek (Diviš, F. Seman), 57. Dostálek (Kajínek, Zeman) – 4. Poletín (Smejkal, V. Tomeček), 22. Koblasa (Knot)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa, Stříteský, Půža – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Straka, Skořepa (A), Hamill – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, F. Seman.
    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák – Sklenář, V. Růžička (A), Vondrka (C) – Koblasa, Huml (A), Skokan – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – A. Dlouhý, Šťovíček, J. Havel – Lauko.

    Rozhodčí: Pešina, Lacina – Gebauer, Jindra

    Diváci: 4 002
    ocianews.com