Crotone – Spal 2:3 (kon.) | Fiorentina – Chievo 1:0 (kon.) | Sassuolo – Lazio 0:3 (kon.)
Hellas Verona – Turín 2:1 (kon.) | Sampdoria – Udinese 2:1 (kon.) | AS Řím – AC Milán 0:2 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
0:3 (0:2)
S. S. Lazio
Neděle 25.02.2018, 15:00 • Stadio Mapei • Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:0. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:10. (17:09:54)
     
    Máme za sebou celý zápas a můžeme začít hodnotit. Sledovali jsme nepříliš pohledné utkání, které de facto skončilo po 10 minutách druhého poločasu. Čekalo se, jak Sassuolo zaútočí v začátku druhého poločasu na Lazio, aby ještě nějak korigovalo výsledek, stal se ale pravý opak. Druhou asistenci si dnes připsal Felipe Anderson a druhý gól zaznamenal Sergej Milinković-Savić.
    O osm minut později byl po brutálním faulu správně vyloučen Domenico Berardi, čímž prakticky pohřbil všechny naděje domácích na bodobý zisk. Ti se sice chvíli snažili a po vyloučení Adama Marušiće měli díky Claudu Adjapongovi dobrou šanci na snížení, ale domácího beka skvěle vychytal Strakoša.
    Poslední hřebíček do domácí rakve přidal rozhodčí Manganiello, jenž po faulu Luize Felipeho na Simone Missiroliho a po konzultaci a zhlédnutí videa naprosto nepochopitelně neodpískal pokutový kop. V takových situacích si člověk říká, k čemu to video ve fotbale vlastně je?
    To však nic nemění na faktu, že Sassuolo dnes prohrálo ne kvůli chybám rozhodčích, ale kvůli herní ležérnosti v první půlhodině zápasu a na začátku druhého poločasu. Navíc bylo vidět, že se v zelenočerném dresu ne zdaleka každý hráč snaží na sto procent.
    Lazio se tedy dočasně dostává na třetí příčku Serie A a bude čekat, jak zahraje večer jeho městský konkurent.
    Naopak Sassuolo se i díky vítězství SPALu na hřišti Crotone dostává do velkých sestupových problémů. Ustojí výsledkovou krizi trenér Beppe Iachini?
    To je pro dnešek vše, užijte si zbytek víkendu a někdy u italského calcia si budu opět těšit na viděnou!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Antonino Ragusa si zkoušel vyměnit míč s Lucou Mazzitellim, ten však italskému křídlu nepřihrál zpět přesně. Dobře v obraně Lazia zakročil Wallace.
     
    90+2
    Všichni hráči v nastaveném čase už jen chodí. Nejspíš nedokáží pochopit, jak je možné, že bude nastavení tak dlouhé.
     
    90
    Rozhodčí překvapivě nastaví v rozhodnutém zápase ještě čtyři minuty.
     
    89
    V závěru se do šance dostali ještě hosté. Stefan Radu se dostal do pokutového území a přihrával do jeho středu. Kdyby někdo do míst přihrávky naběhl, byl by z toho gól do prázdné brány. Místo toho však míč jen prolétl pokutovým územím.
     
    88
    Nepřesného výkopu nemusí litovat Tomas Strakoša. Antonino Ragusa se totiž včas nezorientoval a prudký míč nedokázal zpracovat.
     
    87
    V pochodovém tempu se dohrává tento výsledkově jednoznačný zápas. Sassuolo sice drží míč, ale v útoku se nabízí jen Khouma Babacar, a to je málo.
     
    85
    Tým US Sassuolo Calcio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Francesco Magnanelli. Na jeho místo přijde Stefano Sensi. Kapitánskou pásku předal Francescu Acerbimu.
     
    84
    K centru se na pravém křídle dostal tentokrát mládežnický reprezentant Itálie Alessandro Murgia, ale trefil prvního soupeře stojícího před sebou.
     
    83
    Hosté v poklidu kombinují na vlastní polovině hřiště. Do útoku se už nehrnou. Navíc Stefan Radu nepřesně přihrál Cirovi Immobilemu.
     
    81
    Tým S. S. Lazio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Ciro Immobile. Na jeho místo přijde Nani. Kapitánskou pásku převzal Stefan Radu.
     
    80
    Protiútok Lazia rovněž nekončí brankou. Felipe Anderson zatáhl míč po pravé straně, načež poslal centr do pokutového území na Cira Immobileho. Nejlepší střelec ligy byl však dobře pokryt Federicem Pelusem.
     
    79
    Senad Lulić se snažil přenést hru na pravou stranu, se svojí myšlenkou však neuspěl. Francesco Acerbi byl všas na místě.
     
    78
    Antonino Ragusa se pokoušel projít pravým křídlem, povedlo se mu nacentrovat, ale jednak v pokutovém území nebyl žádný z jeho spoluhráčů, jednak na místě byl brankář Tomas Strakoša.
     
    77
    Rozhodčí penaltu po zhlédnutí videa nenařidil. Takové rozhodování je stěží pochopitelné.
     
    76
    Simone Missiroli byl v pokutovém území loktem sražen Luizen Felipem, rozhodčí konzultuje celou situaci s videorozhodčím. Bude tu další penalta?
     
    75
    Rohový kop zahrával Antonino Ragusa, ale žádné nebezpečí z něj nevzešlo. Obrana Lazia je pozorná.

    Stanislav Mohorita

    Branky: 7. S. Milinković-Savić (Anderson), 31. Immobile (pen.), 46. S. Milinković-Savić (Anderson)

    Karty:   20. D. Berardi (SAS), 45+3. Missiroli (SAS), 63. Rogério (SAS) – 28. Lucas Leiva (LAZ), 35. Wallace (LAZ), 45+1. J. Lukaku (LAZ)   54. D. Berardi (SAS) – 62. Marušić (LAZ)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:0. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:10.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Adjapong, Acerbi, Peluso, Rogério – Missiroli, Magnanelli (C) (85. Sensi), L. Mazzitelli – D. Berardi, Babacar, Politano (71. Ragusa).
    Náhradníci: Marson, Pegolo – Lemos, Biondini, Sensi, Pierini, Frattesi, Cassata, Duncan, Dell'Orco, Ragusa.

    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace, Luiz Felipe, Radu – Marušić, Murgia, Lucas Leiva (60. Parolo), S. Milinković-Savić, J. Lukaku (60. Lulić) – Anderson – Immobile (C) (81. Nani).
    Náhradníci: Guerrieri, Vargić – Patric, Basta, Bastos, Cáceres, de Vrij, Lulić, Parolo, Nani, Alberto, F. Caicedo.

    Rozhodčí: Manganiello – Bindoni, Posado
    ocianews.com