Nice – Rennes 1:1 (kon.) | Méty – Lyon 0:5 (kon.) | Marseille – Montpellier 0:0 (kon.)
konec
FC Méty
0:5 (0:2)
Olympique Lyon
Neděle 08.04.2018, 17:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním že Lyon zvládl roli favorita se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. Budu se na vás opět těšit za týden u některého střetnutí francouzské nejvyšší soutěže. (18:52:06)
     
    Utkání mělo jasného favorita, což Lyon potvrdil. Navíc Olympique nasázel soupeři pět branek a překonal ho rozdílem třídy. Českým fanouškům známý hráč Sparty Georges Mandjeck neprožil dobré utkání, jelikož dva góly jdou jistojistě za ním. Naopak hrdinou je Memphis Depay, jenž zaznamenal jednu branku a čtyři koncové přihrávky. Hostující celek si duel užil a minimálně do večera poskočil na třetí příčku Ligue1. Naopak Méty zůstávají poslední a jejich čas na záchranu se krátí.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Běží poslední minuta základní hrací doby a je vidět, že střetnutí se už bude pouze dohrávat z povinnosti.
    86. Mariano DÍAZ - 0:5
     
    86
    Lyon právě vstřelil branku!
    Díky podklouznutí Georgese Mandjecka se Lyon pověstného "bůra" dočkal! Memphis Depay přihrál na volného MARIANA DÍAZE, jenž zachoval klidnou hlavu a vsítil další branku hostujícího celku. To už je rozdíl třídy mezi oběma soupeři.
     
    85
    Lyon opět drží míč na kopačkách a snažil se o pátou branku. Mezi obránce si naběhl Mariano Díaz, který si ve vápně míč zasekl. Udělal pár kroků doprostřed a trefil gólmana.
     
    83
    Hostující hráči kontrolují hru kombinací na polovině Mét. Jenže po sérii přihrávek přišla jedna nepřesná, a tak se Lyon bude muset bránit.
     
    82
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Gerónimo Poblete.
     
    81
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tanguy NDombèlé, přichází Pape Cheikh Diop.
     
    80
    Další zakončení domácího celku vyletělo zpoza pokutového území, ale pokus mířil asi dva metry vedle pravé tyče hostující branky. Anthony Lopes plachtil vzduchem, ale zasahovat nemusel.
     
    79
    Ve hře se objevuje hodně nepřesností a hraje se spíše u půlící čáry. Stav zápasu je rozhodnutý a zdá se, že jej nic neovlivní.
     
    77
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Amine Gouiri.
     
    76
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Julian Palmieri, přichází Jonathan Rivierez.
     
    75
    Z velké dálky se napřáhl Renaud Cohade, jehož pokus mířil pod břevno. Jenže Anthony Lopes vytáhl další výborný zákrok, kdy balon vyboxoval na rohový kop.
     
    74
    Méty se na vlastní polovině dopustily faulu. K rozehrání volného kopu se postavil Memphis Depay, ale jeho centr zamířil do zadní části vápna, kde se nikdo v bílém nenacházel.
     
    72
    Střídající Mariano Díaz se ihned dostal k zakončení po centru z pravé strany. Ovšem jeho hlavička mířila těsně vedle pravé tyče.
     
    71
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Mariano Díaz.
    68. Bertrand TRAORÉ - 0:4
     
    68
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak to už je koncert Memphise Depaye, jenž si s obranou soupeře hraje. Hráč utkání se krásně zbavil Georgese Mandjecka a následně našel ve druhé vlně BERTRANDA TRAORÉHO. Jeho pokus se otřel o pravou tyč a zamířil za brankovou čáru.
     
    67
    Neskutečné, co Méty vyvádějí! Domácí hráči šli do otevřené obrany soupeře a vypadalo t, že by se jim mohlo podařit snížit. Jenže Nolan Roux si počínal zbrkle.
    65. Memphis DEPAY - 0:3
     
    65
    Lyon právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Tanguy NDombèlé zvedl hlavu a viděl nabíhajícího MEMPHISE DEPAYE, který se díky pohybu dostal na obranu. Hostující útočník při zakončení neustále koukal na balon, který ale poslal do protipohybu gólmana. Memphis Depay se dnes večer jasným hráčem tohoto střetnutí.
     
    64
    Lyon mohl vyžít otevřené obrany soupeře, ale Houssem Aouar patičkou nenachytal obranu soupeře. Méty se s tím následně vůbec nepáraly a míč pouze odkoply.
     
    63
    K rozehrání se postavil Florent Mollet, jenž kroutil balon do vzdálenější šibenice. Míč měl kvalitní parametry a Anthony Lopes měl plné ruce práce.
     
    62
    Rafael se u postranní čáry pokusil zbavit Juliana Palmieriho míče, což se mu také podařilo. Jenže hlavní sudí viděl faul a nařídil rozehrání volného kopu.
     
    60
    K rozehrání přímého kopu se postavil Memphis Depay, jehož pokus mířil asi dva metry nad břevno. To není zrovna pokus, který by si dal hostující hráč za rámeček.
     
    59
    Bertrand Traoré se velice aktivní a řekl si o míč i nyní. Hostující ofenzivní hráč byl faulován a Lyon bude rozehrávat standardní situaci ze zajímavé pozice.
    57. Memphis Depay (LYO)
     
    57
    To je neskutečné, co Memphis Depay dokázal zahodit! Bertrand Traoré se uvolnil přes bránícího hráč a podařilo se mu kvalitně odcentrovat. Před branku si naběhl Memphis Depay, jenž ze tří metrů bránu přestřelil.
     
    56
    Méty vybojovaly další rohový kop, ale ani tentokrát se nepodařil rozehrát. Centr od rohového praporku zamířil na první tyč, ale tam kraluje Rafael.
     
    55
    Memphis Depay se snažil v souboji jeden na jednoho přejít přes soupeře, ale to se mu nepovedlo, a tak budou muset hosté spěchat před vlastní bránu.
     
    53
    Olympique je opět u míče a kontroluje hry. Ovšem přihrávka ve středu hrací plochy byla zachycena. Jenže Méty vyzkoušely dlouhý pas na Nolana Rouxe, ale míč doputoval jen k brankáři.
     
    51
    Zdá se, že Lyon ve druhém poločase nebude nikam spěchat a raději bude držet balon. To vlastně hostujícímu celku po průběhu prvního poločasu stačí.
     
    50
    Tak to byl nešťastný zákrok v podání Mathieua Dossevia, jenž dopadl podrážkou na stehno Jérémyho Morela. Oba borci si po odpískání plácli a jede se dál.
     
    48
    Rafael se u půlící čáry pokusil o kličku, jenže byl faulován. Lyon zůstává u balonu a zkusí znovu zaútočit.
     
    47
    Vypadá to, že ani jeden z trenérů ke střídání nesáhl, a tak pokračujeme v základní jedenáctkách. Vraťme se na zelený pažit, kde zleva centroval Julian Palmieri. Jeho centr byl odvrácen a následné zakončení Florenta Molleta zastaveno.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení druhého poločasu, k výkopu se postavil Lyon, ale jeho nákop úspěch neslavil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí a spokojenějším celkem bude jistě favorit z Lyonu. Hostující celek dvakrát úřadoval po souhře Memphise Depaye a střelce Marcela z rohového kopu. Po každé brance nechal Olympique Méty hrát s balonem, ale nebezpečné situace vytěsnil Anthony Lopes. Zejména zakončení Florenta Molleta vypadalo nadějně, ale hostující gólman byl proti. Uvidíme, co nám hráči předvedou ve druhém poločase.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Tak přeci jen jsme se dočkali ještě jedné nebezpečně vypadající situace. Z velké dálky se do míče opřel Florent Mollet, jehož pokus mířil přesně k levé tyči. Ovšem Anthony Lopes se po zakončení natáhl a vytěsnil jej.
     
    44
    První poločas se blíží ke svému konci a vypadá to, že se v něm už nic zásadního nestane. U balonu se totiž nacházejí hráči Lyonu a ti nikam rozhodně nepospíchají.
     
    42
    Na levé straně se k centru odhodlal jeden z domácích hráčů, ale trefil pouze prvního bránícího hráče.
     
    41
    Tentokrát na trávníku zůstal ležet také hráč Lyonu, jenž po vzdušném souboji ochutnal loket soupeře. Faulovaným byl Jérémy Morel, ale zdá se, že i on bude v pořádku.
     
    40
    Na zeleném pažitu zůstává ležet Georges Mandjeck, jenž ve vzdušném souboji dostal od Bertranda Traorého výstavní stoličku. Hlavní rozhodčí ukazuje, že to bylo čisté a nechává ve hře pokračovat. Přerušili ji až domácí fotbalisté.
     
    38
    Lyon kombinuje na polovině soupeře a místo přihrávky do vápna, přišla nahrávka na obránce. Napadání Mét je v tomto okamžiku tak dobře, že se do hry musí zapojit i Anthony Lopes.
     
    36
    Domácí hráči se pokusili zakončit, jenže jejich pokus mířil přímo do zdi.
     
    35
    Z prostředka hrací plochy asi z pětadvaceti metrů budou domácí rozehrávat slibně vypadající standardní situaci. Faulem si totiž pomohl Tanguy NDombèlé. Uvidíme, jak s přímým kopem Méty naloží.
     
    34
    Na pravé straně dostal hodně času Iván Balliu, který okamžitě centroval. před brankou byl v souboji jeho spoluhráč, ale ten jej prohrál, a tak si Méty střelu mezi tři tyče nezapsaly.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Florent Mollet (FC Méty), jenž otře zasáhl soupeře a je prvním potrestaným hráčem v tomto střetnutí.
     
    32
    Z následného protiútoku šli tři domácí na jediného obránce. Méty sice zakončily, ale střele chyběla razance a mířila přesně na Anthona Lopese.
     
    31
    Výborným pohybem si o míč řekl Memphis Depay, který se kličkou do protipohybu zbavil soupeře a následně míč patičkou přenechal spoluhráči za sebou. Jenže Bertrand Traoré se snažil celou akci vyšperkovat, ale klíčovou přihrávku nezvládl.
     
    29
    Emmanuel Rivière se řítil sám na brankáře, ale ještě předtím stáhl k zemi Jérémyho Morela. Hlavní rozhodčí byl zákroku velmi blízko a hru správně přerušil.
     
    27
    Do pokutového území pronikl Memphis Depay, který už se napřáhl ke střele. Ovšem jeden z obránců byl hodně obětavý a skočil mu pod nohy.
     
    26
    Hostující celek pozvolna se kombinací dostal na polovinu soupeře. Jenže Lyon ví, že nemá kam spěchat, a tak přišla přihrávka až na brankáře Anthonyho Lopese.
     
    25
    Hráči v rudých dresech téměř neustále po druhé inkasované brance drží balon. To se mění až v tomto momentu, kdy přišla nepřesná přihrávka. Lyon nikam nespěchá a jeho obránci kombinují.
     
    23
    Vypadá to, že Lyon opět nechá chvíli hrát soupeře. Zdá se, že hráči hostujícího celku s takovou taktikou do Mét přijeli.
    21. MARCELO - 0:2
     
    21
    Lyon právě vstřelil branku!
    Olympique opět rozehrával rohový kop a opět se může radovat ze vstřelené branky! Memphis Depay dal míči větší razanci a ten letěl na zadní tyč. už to vypadalo, že si pro něj dojde Ejdži Kawašima, který situaci podcenil. Na zadní tyči celou situaci jistil MARCELO, jenž hlavou přidává svou druhou branku v duelu.
     
    20
    Po zisku míč to vypadalo, že se Lyon vydá do rychlého protiútoku. Jenže Bertrand Traoré měl na zádech soupeře a dostal se s balonem až mezi vlastní obránce.
     
    19
    Hra se postupně vyrovnává a Méty budou chtít jistě Lyonu nějaký ten bod odebrat. Hráči v bílých dresech se v posledních minutách zatáhli a začínají si koledovat.
     
    17
    Domácí fotbalisté budou rozehrávat hru od rohového praporku. Jenže následný centr z levé strany našel jen prvního bránícího hráče v pokutovém území.
     
    15
    Z velké dálky do pravé šibenice mířil Nolan Roux, jeho pokus byl hodně povedený, ale zákrok, jenž vytasil Anthony Lopes byl jistojistě fantastický!
     
    15
    Méty rozehrávaly standardní situaci z levé strany, centr mířil na zadní tyč, kde si na balon počíhal Anthony Lopes.
     
    14
    Olympique se pokusil zrychlit hru, ale přihrávka byla příliš prudká a nepřesná, a tak skončila až u domácího brankáře.
     
    12
    Ex-sparťan Georges Mandjeck si nyní počínal nedovoleně. Zatím musím konstatovat, že Méty zastavují útoky soupeře jen za cenu faulů.
     
    10
    Kombinace domácího celku obletěla celou šířku hrací plochy, až se balon dostal na levou stranu. Jenže centr byl zastavený prvním bránícím hráčem.
     
    9
    Méty zatím překopávají svou středovou řadu a obránci hledají přímo útočníky. Jenže tento styl zatím na obranu Lyonu vůbec neplatí.
     
    8
    Přihrávka na brankáře vzbudila na stadionu pískot, ovšem když následující rozehrávku Anthony Lopes pokazil, byl slyšet jásot. Jenže to je zatím jediné, co může domácí tábor fanoušků těšit.
     
    6
    Ovšem centr mířil někam k penaltovému puntíku, kde se nejlépe zorientoval jeden obránců. Ovšem tlak bílého mužstva pokračuje. Jenže zakončení Bertranda Traorého bylo zablokováno na roh.
     
    5
    Méty nastoupily k dnešnímu utkání v tradičních rudých dresech, naopak Olympique Lyon zvolil bílou sadu. Hosté vybojovali standardní situaci a budou se snažit navýšit vedení.
     
    4
    Domácí celek se pokusil vysunout Emmanuela Rivièrea, který mohl jít sám na branku. Ovšem autor jediné branky byl proti a míč poslal do bezpečí.
    1. MARCELO - 0:1
     
    1
    Lyon právě vstřelil branku!
    To je raketový start zápasu v podání Lyonu. Na centr od rohového praporku si na zadní tyči sám naskočil MARCELO, který nemohl odmítnout ulehčenou pozici ke skórování a otevírá stav zápasu.
     
    1
    Hlavní rozhodčí zahájil dnešní utkání, k úvodnímu výkopu se jako první postavili domácí. Ti sice rozehráli, ale museli se ihned bránit, když zpoza vápna vypálil Memphis Depay.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Méty: Kawašima – Balliu, Diagné, Niakhaté, Goudiaby – Mandjeck, Cohade (C) – Dossevi, Mollet, Roux – Rivière.
    Náhradníci: Beunardeau – Rivierez, Nguette, Milićević, Poblete, Boulaya, Niane.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel, F. Mendy – NDombèlé, Tousart, Ferri – B. Traoré, Depay, Aouar.
    Náhradníci: Gorgelin – Marçal De Oliveira, Diakhaby, Tete, Cheikh Diop, Díaz, Gouiri.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního zápasu Ligue1. Již jsou známy sestavy obou mužstev, které si za pár okamžiků představíme.
     
    FC Méty

    Domácí celek je na tom prachbídně, když se krčí na poslední místě tabulky. Méty získaly pouhých dvaadvacet bodů a na baráž o Ligue1 už ztrácejí sedm bodů. V posledních pět zápasech domácí jednou prohráli, ale vybojovali čtyři body za remízy.

    Štrasburk – Méty 2:2
    Méty – Nantes 1:1
    PSG – Méty 5:0
     
    Olympique Lyon

    Olympique se zcela jistě podívá do evropských pohárů, ale na dálku bojuje s Marseilleí o kvalifikaci o Ligy Mistrů. Lyon se aktuálně nachází na čtvrtém místě, když získal šedesát bodů, což je o dva méně než zmíněný soupeř. V posledních pěti duelech hostující celek třikrát remizoval a dvakrát remizoval.

    Lyon – Toulouse 2:0
    Marseille – Lyon 2:3
    Lyon – Caen 1:0
     
    Vítám vás u dvaatřicátého kola Ligue 1, v němž se představí FC Méty a Olympique Lyon. V utkání je favorit jasný, což naznačuje také tabulka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Luxa

    Branky: 1. Marcelo (Depay), 21. Marcelo (Depay), 65. Depay (NDombèlé), 68. B. Traoré (Depay), 86. Díaz (Depay)

    Karty:   32. Mollet (MTZ)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 1:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:7.
    FC Méty: Kawašima – Balliu, Diagné, Niakhaté, J. Palmieri (76. Rivierez) – Mollet (82. Poblete) – Mandjeck, Cohade (C) – Roux, Rivière, Dossevi.
    Náhradníci: Beunardeau – Rivierez, Nguette, Milićević, Poblete, Boulaya, Niane.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel, F. Mendy – NDombèlé (81. Cheikh Diop), Tousart, Ferri – B. Traoré (71. Díaz), Depay, Aouar (77. Gouiri).
    Náhradníci: Gorgelin – Marçal De Oliveira, Diakhaby, Tete, Cheikh Diop, Díaz, Gouiri.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne
    thejrc.org